- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
LSL1337
őstag
válasz
proradeon #101209 üzenetére
ez nekem hol fáj?
van ahol a digi is 4 meg 80Mbit-et ad az 1000/300 helyett.
minden terület függő.én nem a digit akarom fikázni, de amikor hasonló áron 2x jobbat adnak, az rohadtul nem szar és túlárazott.
és nyílván a digi miatt tart itt a verseny ahol, de nem azt jelenti, hogy az az etalon.
ennyi. sokáig mindkettőt használtam, de nekem pl 10 év után se csinálták meg az FTTH-t, és a 8 évig működő gigabit-es FTTB-t pl már kötni se engedik, pedig ment gond nélkül. -
LSL1337
őstag
-
LSL1337
őstag
válasz
Stanley-B. #101170 üzenetére
és? a swarm tudja.
5 éve is voltak 10gbit seedbox-ok, ma már elég sok van. -
LSL1337
őstag
válasz
tutitibi #101164 üzenetére
encore-on is egy átlag torrent kimaxol 2Gbit letöltést, nemhogy rendes oldalakon, ahol látni a peer listát hogy néhány embernek súrolják a GB/sec-et.
De steam vagy battle.net is szerencsére már sokszor hozza 1Gbitet lefelé.
és itt 1 userről beszélünk a fenti esetben még 'csak' nem is nagycsaládról.
nem létszükséglet, de ha adják és ócó, akkor megéri, kb ennyi. feleslegesen feszengsz. ha neked nem kell 200-400-1000LEs autó, akkor ne vegyél és ilyen egyszerű.Kb a netflix-es kommentedből is látszik, hogy lövésed nincs a részletekről. mióta 4k elérhető (2016?) 15-16Mbit-es streamet tolnak (kiírja amúgy lejátszás közben). Ennek semmi köze a 'magyarhoz'. A stream ugyan az mindenhol...
És amúgy is _szerintem_ egyértelműen a legjobb minőséget képviselik streaming oldalon (saját gyártású content esetén), pláne az itthon elérhetőek közül. A videóminőség nem 2 bitráta összehasonlításából áll, sokkal komplexebb téma ennél, de persze te ehhez IS jobban értesz, nem kell bemutatni. Ha érdekelnek a részletek, nyugodtan olvasgasd a technikai blogjukat. Nem a marketing miatt piacvezetők... -
LSL1337
őstag
válasz
tutitibi #101116 üzenetére
nekem pl most is sok letöltést kimaxol (néhány percre persze) a 2G vonalon is.
Árban minimál a különbség, ha te az alatt a néhány perc alatt 2,5G helyett 3-4G-vel akarsz tölteni, meg tényleg többen használják nagy sebességű kliensel, akkor ez megérheti azt a minimál felárat.
nem úgy kell felfogni, hogy GB/sec-el akar egész nap fel le töltögetni.
de a fenti probléma is kb annyira fontos, mint hogy a magán gépen milyen színű a párna...de igazából a 300Mbit-es upload jelenleg a 'kicsit' elmaradott, azon sokat fog dobni.
-
LSL1337
őstag
FTTB mennyire jellemző még Pesten?
csak én vagyok ilyen balszerencsés?
mióta megjelent 1000es FTTB-m volt 2015(?) óta, de még mindig nem elérhető FTTH ezen a címen, feltételezem akkor a 2,5Gbit sem lesz elérhető itt egyelőre.
pedig már a szervert is upgrade-eltem, de úgy tűnik még éveket várhatok így -
LSL1337
őstag
válasz
4Grider #98897 üzenetére
De amíg senkinek nem kell, addig nem gyártanak sokat, hogy olcsó legyen.
10 éve sem volt nagyságrenddel jobb a 10gbe helyzet.
De amúgy meg ez egy lehetőség, aki akar él vele.
Amikor 80 v 120mbit volt a kérdés, akkor a gigabittől hüledezett mindenki 7 éve.Vicces helyzet, h vki wan miatt fejleszt LAN-t, tehát eddig lokálisan sem voltak nagy igényei sávszélre.
Sajna a gigabit feletti wan netek a világon nagyon ritkák, így nem tudom mikor lesznek erre routerek pl.
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #98828 üzenetére
2 éve olcsóbb a telekomos 2gbit mint amiért jovore a digi fog adni majd 2.5öt, amihez nem lesz eszközöd, mert csak 10gbe portod lesz a zyxel-en.
Nagyon sok minden kihajtja már a gigabitet, és még ncore-n is van hogy 150-200al jön egy torrent.
HDBről szerintem 500 felett is jönne, de hogy egy film 3 perc v 1 perc autoDL-ol, az tényleg mindegy. -
LSL1337
őstag
válasz
Dragon3000 #98767 üzenetére
megint az elméleti matek, a bit-et leosztottad 8-al, és kiszámoltad mennyi vinyó kell hozzá, grat!
aki pár ezerér vesz netet, annak mennyi 10G eszköze van?
Ha jó eszközt adnak, én 2,5G-re lehet be is fizetek majd, Steam/Uplay is azért kiakasztja a gigabitet mostanában már, egész olcsók az add in kártyák is, és a középkategóriában is talán egyre inkább potyognak majd a 2,5G csatlakozók alaplapokra. -
LSL1337
őstag
Én a biztosított hálózati eszközre leszek kíváncsi. Telekom os 4ezerért ad fullos APt, amin van 2.5G port.
Feltöltésről van info?
Pont 7 év után lemondtam 2 hónapja a digit erre most 10Gvel jönnek elő.
Amúgy tényleg nem tudom elképzelni kinek és mire kell 10G.
Így is rongyrázásnak érzem a 2000et az 1000 helyett. 100 MB helyett 200al megy a torrent, most akkor megint nvme kell a szerverbe?:D -
LSL1337
őstag
ma bekötötték flip-et.
asus routeren dual WAN failover megy faszán.
IX-ben ma is éjféltől karbantartás, szóval pont élesben lehetett is tesztelni.
ping bix.hu -t, 5 timeout sor, és már át is kapcsolt magától telekomra a router.
visszafelé csak 1 timeout sor, külső IP cím egyből változik.
duckDNS-nek cseppet több idő kell, de ezzel a funkcióval régi álom valósult meg így is
sztereo optika -
LSL1337
őstag
00.17kor megint elment a net. Nem is tudom hányszor az elmúlt 1 hónapban. (IX. Fttb giga)
Vicc ez a szutyok.
Backupnak jó lesz a flip, ma nönnek bekötni végre -
LSL1337
őstag
detto nálam is.
CoD is mutatja a packet loss-t, HLSW (game server-et pingel) is 40-50% timeout-ot dob.
weboldalak rohadtul nem reszponzívak...
de tegnap is este is Netflix beállt 2Mbit-re... Azt hittem csak AWS van rommá terhelve, biztos mindenki a szájbergyereket tölti, de ez a packet loss vmi elég nagy gebasz, nem a sima terheléstől lesz -
LSL1337
őstag
mi a jelenlegi helyzet? az okos csomagból lejárt az 1 évem.
semmi ekdvezmény nincs már? minden listaáron?
akkor nincs más hátra mint lemondani a telefont?
köszi -
LSL1337
őstag
kajak fel nem fogom a sírást, hogy csak 600mbit az internet, "inkább váltok a 300mbit-re..."
az emberekben ez a 2004-es első ADSL-es berögződés van még mindig?
512-re írtam alá, azt akarom is mindig.
egy 3rd party random weboldal alapján mondasz minőséget a netedről?
én még ÉLETEMBEN nem mértem 850Mbit felett speedtest-en (fttb 1000) Általában 600-700Mbit (bármelyik böngésző)
torrenten mégis vígan megy a 111MB/sec (real world, nem benchmark)
origin is hozza a sebességet
hova nem elég ez?autópályán 130-al lehet menni, de mivel nagy a forgalom, most csak 100-al. Sőt, nagy ritkán balesetkor még meg is kell állni, mert akkora a dugó)
áhh, inkább megyek földútra, mert az legalább stabilan tudja.. (fuck logic)arra meg nem is mondok semmit, hogy valakinet a speedtest.net a hobbija vazzeg.
ő rámér hajnali 4kor, hogy mi a helyzetnem 512kbit-es időkben vagyunk, hogy a max, az a garantált minimum, és ha nincs meg, akkor "fröcsögés"
NEM BÉRELT VONAL, pláne fillérekért -
LSL1337
őstag
válasz
fornettisuti #69871 üzenetére
sokkal jobb a ping ethernettel (szerintem)
megéri bekábelezni, ha sokat multizol -
LSL1337
őstag
jah gyors kérdés. ha manuálisan bontom a WAN kapcsolatot és újra kapcsolódok, akkor az a 168 órás kötelező reconnectet is reseteli, vagy az így is úgy is megtörténik *valamikor*
-
LSL1337
őstag
én is mértem 1-et (nem szoktam)
digi/dunaújváros-ra.
lefelé 700-800-at mért, felfelé meg 250-et, majd 270-et.
korábban 215-220 volt a max upload.elég useless eredmény, mert torrenten simán ment a 111MB/sec stabilan, folyamatosan.
FTTB, fél6kor, IX. ker -
LSL1337
őstag
korábban írtam erről (taján teejay is) az asus problémáról, hogy domaineket nem tud feloldani. nagyritkán, talán 2 hetente veszem észre.
hardverapro.hu index.hu bejön, de a nytimes.com pl nem.
MTU-m 1492-n volt.most alap DIGI dns-en voltam, és a google-re váltottam(router WAN interface), gombnyomásra megjavult.
múltkor fordítva oldotta meg. hogy google-ről a default-ra váltottam.nem értek hozzá, de szerintem ilyenkor a router valamit flush-ol(?), és egycsapásra helyrejön.
előtte megint épp egy torrent ment, felment 100MB/sec-re, és akkor jött elő (máskor is rengetegszer van, hogy 100-on pörög a vonal)anno egy ilyen konklúzió született:
"Viszont a random oldalak nem jönnek be, az MTU vagy MSS Clamping problémára utal."Ezzel mit tudok kezdeni, legközelebb hogy tudom 100% megerősíteni?
de legalábbis hogy tudom majd kijavítani, hogy ne forduljon elő.hardverapro vagy index.hu is https-esen megy tudtommal, és 0 sec alatt bejönnek.
inkább a külföldi oldalak azok, amik 100% lehalnak. -
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark #67668 üzenetére
sima 404, de eddig 2x volt
index.hu simán ment. legtöbb külföldi nemlegközelebb megpróbálom IP-vel, mert ha úgy megy, akkor dns, ha úgysem, akkor egyéb hálózat
amúgy DNS valamilyen szinten cache-elődik?
pl böngésztem, 5 perce még jó volt az oldal, utána újra rámegyek, és 404.
ha a DNSel lenne gond, akkor 5 perc után a böngésző még tudná a pár perce feloldott IP-t? -
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark #67664 üzenetére
MTU/MRU 1492, sztem default
-
LSL1337
őstag
elmúlt héten másodszor jött elő probléma DIGI-vel.
IX. ker fttb.
index stb hasít, de a külföldi oldalak nagy része nem.
DNS hiba lenne?először szombaton jött elő.
routerben nekem google DNS-ek voltak bent 8888 8844. és úgy is rossz volt
utána fél óra után kivettem routerből, és inkább használja a default-ot.
ma hajnalban fél 2 körül ismét előjött a probléma.
ezt vagy ilyesmit más is tapasztalt, vagy nálam router oldalon vannak furcsaságok inkább? -
LSL1337
őstag
DNS szerver csere után nekem is jó.
az alappal hol igen/hol nemASUS.
WAN auto connect to DNS: NO
és alá 8.8.8.8 és 8.8.4.4-es IPket bedobni. így hasít -
LSL1337
őstag
Ix. Ker is rossz
-
LSL1337
őstag
4k stream csak szólok, hogy 15Mbit, és Netflix-en így is elég korrekten néz ki.
Egy full UHD BLU RAY van 50-70Mbit-es.
steam szinte sohasem tölt 500Mbit felett, és egy 50 gigás game se tart sokáig 500mbit-tel.
akkor lenne bármi értelme, ha ezekből a havonta 1x előforduló igényekből EGYSZERRE akarsz kiszolgálni többet, egyidőben.persze csak akkor, ha a 10k-s alap consumer router elviszi
ha drágább cucc kell hozzá, akkor már mindjárt nincs rá szüksége az embernek
-
LSL1337
őstag
válasz
Brandynew #58101 üzenetére
aha, igen, roppant jövőbelátó vagy.
linkeljek x cikket azokra a keresési feltételekre, hogy:
2010 a 10 gbit éve
2011 a 10 gbit évestb stb stb
valahogy mindig 2-3 évre van.
régóta elérhető a 10gbit, olcsóbb nem lett
max ha veszel már olcsó, 5-10 éves kiselejtezett szerver cuccokat.legtöbben már ott kisebbségben vannak, hogy asztali gép.
prohardveren kívül hány ismerősödnek van otthoni gépe, ami ráadásul nem is 1000 éves, 2005-2008 közötti?
hát nekem nemsoknak...és laptopra aztán tuti nem fognak tenni 10gbitet a közeljövőben, max 1 millió+os workstation-re.
te sem beszélnél róla, ha nem lenne a telekomnak 2000-es csomagja.
csak reality check, de 4 éve mindenki lehidalt, hogy a digi tud 40-es feltöltést (80/40 volt anno a top, nem?)nah mi lesz előbb szerinted, rtl klub 4k, vagy 10gbit-es gpon?
-
LSL1337
őstag
válasz
bambano #58030 üzenetére
"az pedig nem megfelelő teljesítés, ha a sebesség soha nem éri el a meghirdetett névleges sebességet."
csak mert te úgy gonolod, attól még nem így van. amúgy is. Mi a mérvadó, egy nyamvadt speedtest szerver? szerinted az az atyaúristenre van csatlakoztatva, és végtelen a sávszélessége? nem gigabit huszárok benchmarkolására találták ki.
Speedtesten pl sosem láttam nappal 700 Mbit felett, torrent mégis vígan megy 100-105MB/sec-el. akkor most kinek higgyek?
ha a garantált alatt lenne éppen 1-2%-al, akkor is felesleges fröcsögnöd ügyfélszolgálattal szerintem.te havi 3000 forintért 300Mbit-es BÉRELT vonalat vársz el? te is tudod, hogy ez nem így máködik. Az esetek 99%ban kiválóan működik. Nem arról van szó, hogy egy weboldal nem töltődik be, és akad a youtube..., hanem egy random speedtest szerver kisebb számot ír ki, ahhoz képest mint amit néha látsz.
-
LSL1337
őstag
válasz
#29810560 #57844 üzenetére
"A DIGI részéről most folyik a társasházak átépítése FTTB-ről FTTH-ra. (Megszüntetik a rézszakaszt a rendszerben és egész a lakáson belüli végpontig kiépítik az optikai hálózatot.) Valószínűleg ezt az információt közölték a lakókkal, mert ehhez be kell jutniuk a lakásokba."
Ez az ÖSSZES társasházat érinti előbb utóbb?
2008-ban épült társasház, és kezdetektől fogva volt Digi, szóval FTTB. Bevezetés óta volt elérhető a gigabit (2014?).
Idővel itt is FTTH beköszönt majd?Amúgy román diginél vagy bárhol van info a 2000/500-ról?
ha telekom tudja, akkor idővel csak lépnek ők is valamit, 1-2 év múlva.
-
LSL1337
őstag
nekem 2 éve volt 1 gigás, lejárt az okos csomag, visszaváltottam 500-ra.
még október végén bementem, hogy uj árak újra 1000-es kéne, és azóta várok, hogy jöjjenek "beszerelni"...szóval kinek ez, kinek az.
mondjuk nekem FTTB -
LSL1337
őstag
válasz
betyarr #53341 üzenetére
le vagyok maradva, nálunk is fttb-van
miért jobb a diginek, ha az optika nem csak a lépcsőházig tart, hanem az ajtómig?
újak esetén értem, egy kábel, vékonyabb, meg lehet a végpont olcsóbb lett, mint 8-9 éve, amikor itt kábelezhettek
de ahol már be van húzva a coax meg az utp, ott nekik nem mind1? amit kínálnak, azt kiszolgálja ez a hálózat is, nem?
-
LSL1337
őstag
válasz
Flashget #53021 üzenetére
Köszi a választ
Voltam ügyfélszolgálaton, és kaptam 1 éves hűségre okos csoamgot, új árakon. csodálkoztam is hogy tolllal ment a töltögetésjah, FTTB. 8 éves társasház, gondolom anno behúzták, azóta is ez van (nem mintha panaszkodnék
)
ezeket gondolom nem fogják FTTH-ra konvertálniTV+net visszament havi 5k alá, és visszajött a gigabit. CSODÁS
-
LSL1337
őstag
lejárt 1 hónapja az okos csomagom, most ha újrakötök, akkor kapok kedvezményt ezek szerint?
btw ha újépítésű társasházban lakom, akkor az tuti hogy FTTB konstrukció, tehát a """drágább"""" ár jár feltételezem.
a címkereső szerint a címemen nem elérhető vezetékes szolgáltatás
, pedig még csak 2 és fél éve használom
-
LSL1337
őstag
válasz
xeon forever #52537 üzenetére
Nem tiszta, hogy ebbe pl. beleesem-e.
Szept végén lejárt a 2 éves okos csomag, telot lemondtam, digi 500-ra visszamentem, de listaáron immár.
Itt az új ÁSZF, de én már előtte kiestem a kedvezményes ajánlatból, ergo rajtam nem segít.valamit rosszul értelmeztem?
köszi
-
LSL1337
őstag
nem vagyok egy nagy linux huszár, de szerintem unraid pont tökéletes erre.
elejétől fogva kimaxolja nekem az 1000/200-at. amit tud a speedtest legalábbis, azt a deluge isuj cuccok mindig mennek ssd cache-re, és ütemezett feladat meg átmásolja naponta/hetente HDD array-re, és kívülről az egész 'átlátszó' az OS/hálózat felé. kurva jól meg van csinálva. rá az egészre docker app-ok.
NAS nirvana számomra. csak ajánlani tudom mindenkinek. plex, sonar, deluge, meg pár kis reporting kiegészítő. aki szeret ilyenekkel maszatolni, az szerintem próbálja ki. (jah és akkor ugye a HDD parkol, csak az ütemezett feladat pörgeti fel) -
LSL1337
őstag
hali, 1000/500-ról itthon van info? meglépik? vagy továbbra is csak pletyka?
-
LSL1337
őstag
válasz
szőr Artúr #46884 üzenetére
szóval a digi 10k/sec-et bír nálad ázsiai szerverről, gratulálok, te nyerted itt a versenyt a topicban, értem. EZ a jelenség 112%ban a digi hibája, egyértelműen az ő hálózatuk a hibás!!
remélem le is videóztad és a katasztrófavédelemnek is elküldted, nem csak a hírközlési hatóságnak.
-
LSL1337
őstag
rendben, bontsd fel a szerződést, hiszen megszegték
(...csend helye)amit elvársz, az irreális B*****G (és írtam, most az ideiglenes, remélhetőleg bevezetés alatti hibák miatt dolgokra nem vonatkozik a mondandóm, hanem a 299es táborra). de csak mert oda van írva, hogy 300mbit garantált, attól te is jól tudod, hogy a világ nem így működik.
és akkor apám jössz a tejes példával...meg ne lássalak autóban 50,1km/h-val lakott területen
kb ez a logika amit eröltetsz -
LSL1337
őstag
értő olvasás azért bejátszik a topicban is.
PISA teszteket nem ti írtátok esetleg?figy, csak azért mert oda van írva az irreális 300Mbit, ettól még te is kurvára jól tudod, hogy nem bérelt vonalad van 5000ért.
ha 100mbit lenne a garantált rajta, akkor elfogadnád? és 101-ig kussolnál?
Az egy x éve megadott valamilyen szám, amivel nem tud mit tenni a szerelő.figy, 5 darab youtube 4k stream (amit kurvára nem csinálsz, de tegyük fel), 50mbit.
mikor akadt be neked?amikor itt a panaszkodás megy, nem azt látom, hogy jaj lassan jön be az oldal, most ez a benchmart csak éppen ennyit mutatott, de az 5 darab youtube 4k streamemre még mindig elég lenne amúgy, de bassza meg a digi.hu-n az van hogy garantált 300, én meg kifizettem rá a 400 forintot.. blablabla
amúgy mint írtam, az érdieket megértem, és asszem te pont ide tartozol, optikán 100Mbit alatt kicsit gázos, de azért nem a kőkori egy rosszabb esetben 50-100mbit sem.
A mondandóm inkább azokra irányult, akik 500-1000-es neten 299-nél egyből siránkoznak.
artúr: kajak egy 20 éve netezel, és akkor a digit okolod, amikor 30 szerveren keresztül egy ázsiai letöltés szar, csak mert volt már olyan hogy néha gyors volt, de ha most nem, akkor az egész internet amúgy tökéletes, kivéve a last mile-t a digin?
-
LSL1337
őstag
OFF:
azért sztem gáz, hogy nektek a netezés abból áll, hogy óránként a speedtestet pörgetitek, és egymásnak siránkoztok, hogy bazzeg, csak 5x olyan gyors a netem, mint mindenki másnak (non-digi), de 2 centivel a weboldalon lévő "légbőlkapott" garantált érték alatt van...Külön pont TJ-nek, aki bazzeg hétvégén este hivogatja a szerelőt...
2 éve ugyan ennyi pénzért röhögve sírtál volna ha ilyen "szar" 100mbit-es speedtestet láttál volna a legjobb napokon.
a 100mbit alatti érdieket csak-csak megértem, de a többiek..., "most csak 300mbit-et mér a speedtest, idén már volt 4 olyan perc, amikor ki is használtam speedtesten kívül, ez tűrhetetlen"
nyílván túlzok, de konkrétan ez megy a topikban
ja igen, újabb különdíj a ratioless oldalon való ratio(???)-whorekodásnak
-
LSL1337
őstag
-
LSL1337
őstag
-
LSL1337
őstag
Úgy néz ki a tesztet abbahagyták, mert visszaállt normálisba a 2 linuxos kliens, windowson maradt a régi viselkedés.
nem vagyok benne 100% biztos, hogy szolgáltatós hiba, lehet az én alhálózatomba (pl switchnél) lehetett valami zűr, de tippre azt mondom hogy 90% hogy a szolgáltatónál volt a gond
és szinte kizárt hogy annyira le lenne terhelve a DIGI hálózata szombat délelőtt, hogy origin tud tölteni 70MB-al, speedtest is, végig 10-es alatti ping, de amint elindítok egy torrentet ami 10MB/secig megy (youtube is lehet majdnem ennyi adatforgalom burst alatt), akkor meg 300ig felmegy a pingkíváncsi leszek mi lesz a jövőben
-
LSL1337
őstag
DIGI nekiállt throttle-ezni torrentet??
pár hete én postoltam az SSD PC NAS-ról ami épp 100MByte/sec-es peak download-ot nyomott, ergo a vas tudja/tudta nálam a sebességet.
ezzel szemben ma:
se qbitorrent, se deluge NASon (linux-unraid) nem megy 10MB/sec fölé.
és ott is alatta az asztali gépem 100-200-as BIX pinget dob...amikor korábban a 10MB/sec-es probléma volt magas pinggel, akkor a router volt a hiba oka, mert 100% volt rajta a CPU használat. most azzal nincs gond
utorrent windowson tud elején 20-30MB-ig elmenni, majd szépen beáll 10MB/sec-re, de a pingem végig 1 marad.
ötletek?
speedtesten megy a kb 600Mbit most lefelé, és reggel origin is a titanfall free multit töltötte 60-70MB/sec-el vinyóra.
hétközben annyira nem figyeltem torrentet, de szerintem ez a "hiba" ma jött elő.
digi topicot nem követem évtizedek óta, volt már korábban hasonló észlelés, vagy van álláspont torrenttel kapcsolatban a DIGItől?
(nem csinálok extrém forgalmat, heti 100GB talán)
-
LSL1337
őstag
válasz
Flashget #46244 üzenetére
"Digi hetente 1x bontja a kapcsolatot ha addig folyamatosan neten voltál ugyanazzal az ip címmel."
Ez azt jelenti, ha én el akarom kerülni hogy este 7-kor game közben megszakadjon a net, mert pont akkor jár le a 168 óra, akkor én egyszer megbontom hajnali 4kor, utána mindig hajnali 4kor fog szakadni?
vagy a digi oldalán van egy fix időpont, amikor megszakítja 168 óránként, függetlenül attól, hogy én mikor kapcsolódtam rá legutoljára.
Amúgy csak szerintem nem gáz, ha heti 20mp-et nem elérhető egy "szerver"?
-
LSL1337
őstag
válasz
enginev3.0 #46127 üzenetére
pont a hétvégén postoltam.
abszolút ki lehet használni, de steam és uplay is bőven túllódul az 500Mbit-en általában.
nálam lehet hogy most épp a router a szűk keresztmetszet, mert """csak""" 800Mbit-et tud, de így is csak örültem mint majom a farkának, amikor 50-70-90MB/sec-el tölt a kliens.
egy 10-15 gigás film is pár perc alatt lent van. innentől kezdve tényleg csak benchmark fronton van értelme a javulásnak.
én a stabil 50MB/sec-el is abszolút elégedett lettem volna már.
qbittorrent FTW! -
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #46083 üzenetére
nálam másfél éve kötötték a gigabit-et.
8 éves társasház, itt indulás óta van digi, akkor még 80/x volt a legnagyobb csomag, szóval elég a 100mbit-es net.
ez több mint 2 éve változott ugye.
itt is csak mosolygott a digi-s, amikor kérdeztem hogy hány switch van ott?
erre azt mondta, hogy 1 sem, egyenesen ont-ra kötött (ennek ellenére nem mértem még 830Mbit felett), de kb leszarom.használják csak a T-t és UPC-t, több a sávszél optikán
-
LSL1337
őstag
válasz
lacy86 #46063 üzenetére
igen
szvsz nem éri meg egy nem ARM procis off the shelf NAS, pláne annyi pénzért az ember nem várná a korlátokat, de azért volt jóóóóóópár óra, mire kb mindent úgy összeállítottam, hogy majdnem tökéletes legyen, de úgy tűnik megérte. és persze a bővíthetőség a másik plusz pont
-
LSL1337
őstag
proci használat elenyésző
i3-4370T-n fut, de 10-20-30% a max terhelés ilyen sebességnél is.
unraid-en fut qbittorrent, de szerintem qbittorrent tudja ezt windowson is
olcso furyX SSD-re tölt le, és naponta átteszi cache-ről HDD-re unraid
(nem pontosan így megy, de röviden maradjunk ennyiben)bármi mást próbáltam linuxon, az asus routert mindig kinyírta 10-20MB/sec körül.
windowsos gépemen 30MB/sec felett se nagyon láttam még utorrentet (bár többnyire HDDre töltök ott)
-
LSL1337
őstag
nem hittem hogy megérem valaha
https://www.dropbox.com/s/b3mi3pciqnbsz0i/qbittorrent.png
(NAS local hálón SSD cache-re)
-
LSL1337
őstag
hali, immár 2 éve vagyok digi-s, most fog lejárni az okos csomag.
lehet ezek után bármilyen módon megtartani a -30%ot vagy bármi kedvezményt?
telefont legalább le tudom mondani akkor...
-
LSL1337
őstag
Ugye nagyobb csomagra váltottál, de árban lefelé ment, ezzel nem problémáztok?
Nekem is ez jön most
Május 27én kötöttem a régi digi 500-at, letelt a 30 nap, nem sikerült kifáradni...
Este 10kor felhívtam őket, hogy mivanmááár, háát, oké, felvesznek újra a listára.
Ma reggel csörög a telefon, mikor jöhetnének...
De bekötéskor ugyan ez volt.
2 hétig net nélkül tengek, lejár a vállalt 15 nap, felhívom őket, és hopp, reggelre egyből ott teremnek.TeeJay, neked orvoshoz kellene menned, vagy csak simán hajts a Dunába...
tudod az internet nem ONT-nál kezdődik, és amint elérted az optikát, onnan kánaán, és unikornis por...
optika kábel túloldalán is van infrastruktúra.remélem a szomszédodba is ilyen speedtest huszárok költöznek, és egymás elöl szívjátok el 5 sec-re a sávszélt.
amúgy neked a speedtest.net a kezdőoldalad, vagy azért internetezni is szoktál?
-
LSL1337
őstag
válasz
kevinium #32357 üzenetére
figy, TJ-nek beszélhetsz...
1 éve senki sem gondolt volna ekkora sebességekre.
ha a digi x év múlva behozza a 10 gigabit-et 5ezerért, TJ akkor is sírna hogy délután 5 percre a speedtest csak 6,5-öt mutatott. Mi ez az afrikai sebesség.
Ja meg, persze a rohadt kurva szolgáltató, hogy 300 dolláros hálózati kártya kellett a nethez.ennyire kell komolyan venni
-
LSL1337
őstag
válasz
Attila 1 #32210 üzenetére
még a digi 100 pro - A van a digi.hu-n, ha belépek.
ebből június után, amikor a digisek kifáradnak bekötni, akkor szerinted betehetik a rendszerben a digi 500 - A-t?
, akkor felváltok, aztán díjtalanul leváltok, vagy mi?
bár most a két csomag közt a 300ft, már tényleg nulla eltérés, ennyit a speedtest kép is megérjah és 2 év kezdő hűségem még tart, okos csomagban.
-
LSL1337
őstag
Srácok, szerintetek nálam mi a helyzet?
Május végén írtam alá az akkori digi 500-as szerződést, és 30 napon belül jönnek a 'szakemberek' beszerelni.
A számlát még a mostani 100/100-as csomagra kaptam.Most menjek be emelni 1000-re (ami még olcsóbb is?) vagy a jóárasított 500-ast fogom kapni, mert üzembehelyezve júni 1 után lett/lesz majd... .
Köszi
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #31049 üzenetére
mi lenne?
jó nagy semmi.
továbbra is közöd sincs a valósághoz.
3-4 ember egyszerre tolja a speedtestet gigabiten, naponta 2 percig, és akkor már sokat mondtam.
peak terhelésről beszélsz.
ők is látják PR értéket, megemelték tavaly 2,5x-re, látták hogy mennyit változott a terhelés a 80/20-as időkhöz képest, és látták, hogy lehet többet is biztosítani, mert hiába van 1000 előfizetőd a környéken 100Mbit-en, nem mindenki danCore-os hülyegyerek, aki éjjel nappal járatja.
De rajzold csak fel magadnak, hogy 1 nap hány %-ban járatod 80% felett a vonalad.
ők látják a terhelést, és ez az emelés kb semmit sem változtat a terhelésen.Nekem az egészban az a furcsa, hogy ilyen csomagok mellett kb arra késztetik az embereket, hogy ksiebb csomagra váltsanak, akiktől kevesebb pénzt kapnak, de hát ők tudják
-
LSL1337
őstag
hali
nálatok mi az átlagos uptime? idegesítő amikor random game közben megszakad....
nem a 99,99% érdekel, hanem mennyi az átlag időtartam, amíg nem disconnectel.gondolom nem olyan mint 10 éve az ADSLem, hogy kell neki 24 óránként a reconnect
-
LSL1337
őstag
Sziasztok:
Jelenleg Okos csomaggal tolom, de mi lesz vele, ha lejár a hűségszerződésem? Okos csomag elvileg csak az uj előfizetőknek jár. Ha lejár a 2 évem, akkor a számlám felugrik 30%-al? Vagy ha újabb 2 évet vállalok, akkor marad a mostani? Egyáltalán a hűségidő és az okos csomag együtt jár, vagy külön van kedvezmény a kettőre?Köszi!
-
LSL1337
őstag
Köszi srácok
T-nél nem így van pl, meg a közüzeminél sem, csak érdeklődtem.
most egy fix díj, nagyjából mind1 mikor kérik be, csak az elején vicces, hogy van 6 hete netem, és már befizettetnek velem 14 hétnyit, plusz a szerelési költség.
még 1 kérdés
csoportos beszedésire váltok. az összeget a számla kiállításakor, vagy a befizetési határidő napján húzzák le?
-
LSL1337
őstag
Srácok az mennyire normális hogy november 3-n kapok számlát a dec1-dec31-ről, aminek a határideje dec1?
nem fordítva szokott lenni? Vagy ez a normális?
Nem követem már a topicot, akinek 500/100-asa van, az érzi úgy, hogy 1000/100-nak lenne bármikor bármennyi előnye? 80 mega felett töltögetnek a 1000esek?
Jövő héten megyek be 100ból 500-ra váltani
Köszi
Üdv
-
LSL1337
őstag
Sziasztok, az normális, hogy első számlán egyszerre 3 hónapot számláznak ki?
Mi az elképzelés ez mögött?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak