Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz cascada #8568 üzenetére
Nem megengedett egy kapcsolaton a szimultán csatlakozás. Tehát egyet.
Ba cy lus: szedd ki a pipát a felhasználónév és jelszó bekérése pontból (tulajdonságok gomb/beállítások fül), aztán csatlakozz egyet, és utána már magától is menni fog.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz cascada #8573 üzenetére
Gondolom, hogy az IP-nek van jelentősége az esetedben, és nem a gépek számának... (mert utóbbinál ugyebár router és ennyi).
Ba cy lus: hallelujah
Ez a másolat dolog nekem is rémlik, mintha az első kapcsolattal nem akarta volna... De itthon 99,98%-ban routeren keresztül megy a kapcsolat, szóval sok jelentősége számomra nincs.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz cascada #8722 üzenetére
Olvass vissza okt. 24-ig! (Ott látható, hogy bizonyos 941-esek gyakorlatilag 1043-asak, csak butább switchcsel.)
Akkora emelés valószínűtlen, amit a 100Mbites switch nem tud kiszolgálni, sőt, véleményem szerint a jelenlegi sebességek be fognak állni a piacon, ugyanis felesleges és értelmetlen már e fölé menni, nincs az a szerver, ami ezt ki tudja szolgálni. Akinek nem elég gyors egy DVD letöltése 5-6 perc alatt (UPC 120 Megás net), az már beteg.Ha 50Mbit fölé tervezel és nagyon sokat (értsd: nagyon sokat) másolsz belső hálózaton, akkor mindenképp jobb a Gigabites 1043, főleg, ha a hálókártyák is tudják ezt, mert sokkal gyorsabb. A 941-nek (nem 10, csak 9 rongy) valahol 60Mbitnél van a vége, de kizárólag a 100Mbites switch miatt.
Üdv!
-
dethroner
veterán
válasz cascada #8816 üzenetére
Tényleg ennyire nehéz értelmezni amit írtam? Nem hiszem el
Semmi sem tiltja hogy egy címre több előfizetés is szóljon. Miért ne lakhatna egy cím alatt több család is? Tehát a lépések ebben a sorrendben:
1: Új előfizetés megkötése egy másik névre.
2: Amikor az új előfizetésen is elindult a szolgáltatás visszamondani a korábbit.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
cascada
senior tag
válasz cascada #8827 üzenetére
Ha van valakinek 40/20 vagy 80/25 Mbites Digi Netje, és Windows XP-je, megtenné nekem, hogy leméri a feltöltési sebességet? Egy kb ~ 200MB-os, de min 100MB-os filet kérem próbáljon feltölteni a rapidshare.com oldalra!
És az oldal legalján kiírja az aktuális feltöltési sebességet! Picit valszeg ingadozni fog, de a nagyjából állandó sebességre lennék kíváncsi
Köszönöm ha valaki tud segíteni! -
sfdrakex
nagyúr
válasz cascada #8890 üzenetére
Amit kaptál tőlük papírt azon nincs semmi ? a user helyére a felhasználó nevedet írtad ugye ?
4011 es hszben ezt láttam:
"Én mailben igényeltem meg a 30MB webtárhelyet, el kell küldeni a kért felhasználónevet és a jelszót (mindkettő szabadon választott), ezzel tudsz majd FTP-re belépni. A webtárhelyed címe a w3.hdsnet.hu/"júzernév" lesz, FTP-n is a w3.hdsnet.hu-ra tudsz belépni. Statikus tartalom engedélyezett, amit a public_html mappában lehet elhelyezni."
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
McLaca
őstag
válasz cascada #8908 üzenetére
Az MSN-en lassú küldésnek nem sok köze van a digihez. Szerinted a digi látja, hogy te most XP-n, vagy 7-esen futtatod az MSN-t? Az MSN szervere a gagyi, két egymás utáni küldésnél is tök más sebességek jönnek össze... Én nagy fájlt skype-on küldök, 5-6Mbitet el tudok érni.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz cascada #8910 üzenetére
Pedig a digi akkor sem tudja, hogy XP alól megy-e egy csomag, vagy win7 alól. Routeren keresztül megy a dolog? Mert ha nem, akkor próbálj egy raspppoe-t telepíteni xp alá.
Üdv!
-
brd
nagyúr
válasz cascada #8918 üzenetére
Nincs mit, mondjuk már korábban válaszoltam neked a feltöltéses kérdésedre. Ha az FTP jó, akkor a hálókártyának nincs köze hozzá (az ő szempontjából ugyanolyan TCP csomag mindkettő). Inkább a vírusirtónak/tűzfalnak(ha nem a beépítettet használod) lehet (pl. a NOD32/Eset "szereti" visszafogni a HTTP-t, több helyről hallottam már), kapcsold ki benne ezt a funkciót, akkor valószínűleg jó lesz.
Ha vírusirtód sincs, akkor még esetleg ezt próbáld ki (a beta felirat ne zavarjon, tökéletesen működik nekem, így valószínűleg neked is fog). Ez a Windows-ba épített PPPoE helyett egy alternatíva.The only real valuable thing is intuition.
-
killbull
aktív tag
válasz cascada #8937 üzenetére
Szia!
Kizárt hogy rossz mert 3 hónapon át megbízható volt, mindig maxon ment. 4 hónapja van abból 3 jó 1 rossz! Szerelő is mondta kizárt hogy a gépem rossz. Másik meg már írtam ez csak időszakos és nem tudják rá a megoldást. Most hogy így kb 3 szor voltak kint és mindig máshogy voltam bekötve az is zavaros még mit fognak kitalálni ezek után.
Az ONT meg mondom hogy az amibe az optika megy és azon vannak portok. Pl hang port,adat port, video port, épp amire akarják használni!
https://onlinehelp.verizon.net/consumer/bin/images/FiOS/ONTPower_450.gif
Itt egy kép róla! Ha megnézitek csak annyi a különbség hogy a Digi switchet rak rá a T home meg szoba ONT t ad az előfizetőknek!
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
válasz cascada #8993 üzenetére
Köszi a tippet, igazad lehet. akkor kezdjek a startNET csomaggal? nincs plusz költsége
a felfelé történő váltásnak? én Pécsett vagyok. 4 emeletesben lakom, szóval nem vagyunk sokan, ebből is 70% nyugdíjas szóval nem nagyon nyomják a torrentet...habár soha nem lehet tudni, hogy mit tud egy 80 éves papa, ráér egész nap!? -
catty21
tag
válasz cascada #9030 üzenetére
Szia,
már én is össze vagyok zavarodva, üzletkötő-szerelő-ügyfélszolgálatos... Szóval, UTP kábelen jön a netem és igen, jelszó, betárcsázás, stb. A szerelő szerint ez ADSL...
Látszólag gyorsabb, valóban, szám szerint, azonban egy-egy ismert és szokványosan használt oldal betöltése most jelentősen tovább tart, mint pl. a fibernél, ezt jeleztem is a digis csajnak. Csak hümmögött rá.
Viszont van olyan, hogy egyetlen oldal sem jön be és percekig kell próbálkoznom a sebességteszteléshez is, amikor is közli, hogy 25Mb a net...
Nincs érezhető gyorsulás.Próbáltam Speedtest, a Digi saját tesztelője, a UPC tesztelőjével is.
A szerelő, aki bekötötte úgy ment el innen, hogy valami nem stimmel, mert csak egy harmadot hoz a net, viszont nem tudja mi lehet az oka...A szerződésben valóban van egy minimum sávszélesség, azonban ez jogilag nem állja ám meg a helyét, mert nem azért fizetsz, hanem a 80Mb-ért, ha pedig ezt úgy sem tudják hozni, hogy harmadmagammal vagyok egy csillagponton, vagy mi a p...án, akkor bizony átvertek szerződéskötéskor.
(joghallgató vagyok, szóval nem hagyom annyiban )
-
-
janos1988
addikt
válasz cascada #9040 üzenetére
Nalam bekotes ota hozza a maximumot. Egy alkalom volt tavaly - 2-3 napig - amikor vmi gebasz volt naluk, de akkor is siman meg volt a minimum (Nyiregyhaza). Ugyhogy en tokeletesen meg vagyok elegedve veluk, sot amiota van ez a 80/25 meg a letoltes tobb is kicsivel, 85 Mb koruli. Bar itt Nyiregyen ahol jelen vannak, ott a Giganet is ott van, ugyhogy nem kocsogolhetnek De viszont az is teny, hogy az analog tv adasuk egyre szarabb.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
janos1988
addikt
válasz cascada #9043 üzenetére
Hol laksz es melyik csomag? Szomszedoknal is ilyen, esetleg a varos masik felen hogy muzsikal? Csak a feltoltes szokott valtozni, ping is kaki? Tobb helyen is nezted/merted a sebesseget? Torrent, mas ftp szerverek, stb.?
De szerintem ha latsz a kozelbe egy digis autot menj oda a szerelokhoz, legyel kozvetlen, mondd el mi a bajod, miota, kerd meg oket es a segitseguket, hogy nezzenek mar ra, fel ajanlhatsz egy uveg piat is, ha megoldodik. Mert teny, hogy nem fognak foglalkozni a kozpontban veled, ha megvan a minimum.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
sfdrakex
nagyúr
válasz cascada #9045 üzenetére
Az se kizárt hogy terheltek, vagy limitáltak az ftp-k sebességileg amire töltesz fel. Nekem pl megauploadra 400 -500K val megy csak fel a cucc, torrentre meg állandóan hozza stabilan a 3,1 megabájtot, illetve volt már párszor pár percig 4-6 megabájt/sec is.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
janos1988
addikt
válasz cascada #9045 üzenetére
Aha, tehat akkor minden okes, csak a feltoltes szarakodik napkozben, de keso estere az is ugy ahogy helyre all. Akkor marad az amit irtam, ha az sem vezet eredmenyre akkor menj be szemelyesen a Digi irodajaba, lehetoleg amikor sokan vannak - hogy mas is hallja - es valts a startnetre es indokold is meg, hogy miert. Hatha tesznek egy kiserletet a javitasra, ha meg nem akkor sporolsz egy ezrest havonta, hisz folosleges ha nem tudod az elonyet elvezni a hiba miatt.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz cascada #9107 üzenetére
Amikor foglalkoztam ezzel, akkor kb. 1 hét volt a max. ameddig nem szakadt meg (nekem nincsen routerem egyébként, de a megosztógép állandóan működik). Ez olyan "emberi" idő, így, gondolom, ez szándékos a szolgáltató részéről. A topicban mások is kb. ilyen max. időtartamról számoltak be.
The only real valuable thing is intuition.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest