- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Enigma^
csendes tag
Sziasztok!
Mi a helyzet az ipv6 és torrent fronton? Megnyitottam ugyanazt a portot amit eddig is használtam ipv4-en, és ennyi mert ugye nat+port forward itt nincs. Aktív leszek így már ipv6-tal is?
Egyáltalán van bármi előny ipv6 és torrenttel kapcsolatba, értem ezalatt, hogy több peer-hez tudok kapcsolódni vagy több seed-hez? -
Enigma^
csendes tag
válasz
< CyberBob > #36200 üzenetére
Nálad, hogy van beállítva uTorrent, mert nekem az 500-as nettel sose volt még ilyen szép folyamatos a letöltés.
A cache miatt, amit már 1500 megára is raktam, elindul egy nagy seederes torrent, felmegy szépen 60 MB/s-ig sebesség, de csak szinte pillanatokra, aztán ha a cache megtelt a letöltés végig ilyen 20-30 MB/s.
Mindezt próbáltam már HDD és SSD-re is, midig ugyanazzal az eredménnyel. -
Enigma^
csendes tag
Éjjel simán megvan a 500/200, napközben és csúcsidőben viszont jelentősen leesik a feltöltési sebességem. 50-60 Mbit-nél sose tudtam még többet mérni.
Debrecen, FTTB.
-
Enigma^
csendes tag
válasz
radi8tor #22582 üzenetére
Top netes vagyok, 80-ról 100-ra növelés történt még csak meg. Azóta vettem sajnos én is észre, hogy nálam sem stabil a letöltés, mégpedig akkor, ha full sebességgel, tehát 11MB/s töltök jó nagy fájlokat (9-10 gigás) torrent és ftp egyaránt. Tehát hosszabb ideig van full sebességen a letöltés, ilyenkor kb. 50-60% körül megszakad a net és azonnal újracsatlakozik.
Routerem nincs, szerver natol, log-ban szintén LCP error szerepel nálam is.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: Connect time 474.0 minutes.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: Sent 2504084551 bytes, received 2519847760 bytes.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: restoring old default route to eth0 [192.168.1.1]
Aug 19 00:23:28 linux ntpd[1964]: Deleting interface #150 ppp0, #123, interface stats: received=145, sent=147, dropped=0, active_time=28438 secs
Aug 19 00:23:29 linux pppd[2598]: Connection terminated.
Aug 19 00:23:29 linux pppd[2598]: Modem hangupAnnyit tudtam tenni, hogy ha ilyen letöltés van lekorlátozom a régi kb. 10-10.5 MB/s sebességre akkor nincs ilyen gond.
-
Enigma^
csendes tag
Digi net és telefon másnál is halott Debrecenben?
-
Enigma^
csendes tag
-
Enigma^
csendes tag
Szeretnék építeni egy itthoni seedszervert valamilyen atom procis alaplapból + egy linux oprendszer rá.
Az lenne a kérdésem valaki csinált már hasonlót, és ha igen milyen a tapasztalata, TOPnetből kitudja hajtani a maximumot az atom proci, nem lesz kevés neki? -
Enigma^
csendes tag
Az IP címes dolgot én is tudom igazolni. Ma lemértem és a 94.21.x.x IP-nél FTP és torrenten kb 7-8 MB/s sebesség volt (TOPnet), míg a 178.164.x.x és a 84.236.x.x (régi tvnetworkos IP) simán megvolt a 10-10,5 MB/s letöltés. Feltöltésbe igazából semmi különbség nem volt 3 MB/s mindig megvolt.
Nincs jelentős különbség a letöltésben sem csak ciki, hogy akinek szerencséje van és az utóbbi kettő IP tartományból kap címet annak hajszállal is de gyorsabb a net... -
Enigma^
csendes tag
Most ilyet mértem, erre már nem lehet kifogás semmilyen szerződés....
-
Enigma^
csendes tag
válasz
sfdrakex #9154 üzenetére
Na jó engem csak az bosszant, hogy 2009. novemberében kötötté be a TOPnetet azóta tökéletes volt soha nem volt lassulás napközben sem. Néhány hete csinálja ezt a lassulást.
De most már legalább biztos vok benne, hogy nem nálam van a hiba (ez is valami...)hanem a DIGI nem birja a terhelést csúcsidőben...
-
Enigma^
csendes tag
válasz
janos1988 #9144 üzenetére
Megnéztem Datanet merőjével is most 60-70 mbit között ingadozik TOPnet letöltése. A feltöltés tökéletes 25mbit megvan simán.
Igazából engem az érdekelne, hogy más is észrevett lassulást TOPneten NAPKÖZBEN mert éjjel 2 körül mértem akkor tökéletes volt (speedtest + torrent is). -
Enigma^
csendes tag
Most ilyet mértem TOPneten! Ping is borzalmas.... Holnap nagy telefonálgatás lesz ügyfélszolgálatnak, nem lesz nekik benne köszönet az tuti...
-
Enigma^
csendes tag
Az ünnepek alatt nekem is iszonyatosan belassult a TOPnet, volt, hogy még 10mbitet is alig mértem speedtesten. De ez úgy gondolom érthető hiszen marha sokan neteztek a du-n és esti órákban főleg, meg persze mindenki freelechelt 1000-rel
Ma nekem torrenten megvolt a 9-9,5 MB (sokan seedelték persze) de ez a sebesség még így is kevesebb mint amit ünnepek előtt mértem akkor simán megvolt a 10,5 MB is.
Remélem hamar észbe kapnak DIGInél és jön egy nagy infrastruktúra fejlesztés, mert azt nem lehet, hogy ész nélkül kötik be mindenkinek a TOPnetet aztán csúcsidőbe felére meg harmadára esik vissza a sebesség...Most ilyet mértem:
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!