Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wexford881
csendes tag
válasz
wexford881 #71129 üzenetére
Erre a kérdésre valaki? Még aktuális. [link]
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #71336 üzenetére
Aha, kösz, értem! Nem mintha méricskélném, de amikor lassúnak tűnik, akkor rámérek. mondjuk úgy egy évben 1x-2x
Bobalazs, jó régen
Donmaster, inkább hagyjuk. Ha neked nehezedre esik a shift-et lenyomni, akkor én most miért kellene, hogy megértselek? Egyetemen ilyen miatt simán bukovári van/volt. (Nem várok választ rá.)
-
Hali srácok,
Nem olvastam a topikot mostanában, mióta duplázták meg a feltöltési sebességet a 100/50es csomagban?
-
válasz
nyikszi #71334 üzenetére
"Csak azt nem értem, hogy akkor én hogy mértem 100-at a 100-as nettel?"
Ez csak egy módon történhetett, hogy bár a neted 100-as volt, de minden eszköz Gbit-es. Így még akár kicsit több is lehet mint 100Mbps. De ha csak egy 100Mbps sebességre képes eszköz is van a körben, akkor már ~94Mbps az elérhető maximum.
-
DonMaster
addikt
válasz
nyikszi #71334 üzenetére
Mit nem ertesz mbits es mb/s. Melyik reszerol vilagitsalak fel hogy miert mas . tok egyertelmu melyikreszet nem erted???
Pl digi 1000mbits az 125mb/s. Egyebb felvilagositast? 80mbits az egyenlo 10mb/s. Ertheto??
Kis nagybetutol fuggetlenul ertheto hogy melyikmi.Ez az 1000 az evente 12e hagyjuk mar en 1000evre szamolom akkor abbol vennek egy alap tesla-t . hu hogy ba+ .
-
nyikszi
őstag
válasz
DonMaster #71324 üzenetére
http://www.e-nyelv.hu/2011-07-05/kbit-kb-mb-gb/ Írd már le helyesen vagy írd ki és akkor nem lesz probléma az értelmezéssel. Még mindig nem világos mit akarsz írni
#71325 Jorus: Kösz
Csak azt nem értem, hogy akkor én hogy mértem 100-at a 100-as nettel?
Na mindegy, egyébként ha nem a garantált minimum lenne sok embernél, akkor nem is rugóznának ezen. Ha nálunk egyszer lesz FTTH és 500-at fog adni, az tökéletes lesz.
#71326 sfdrakex: Nem dohányzom. Sört szoktam inni kettőt. Évente
Kávézni ellenben szoktam, de kell valami az életben
És pontosan erről van szó, az 1000-es, az évente 12000 Ft, inkább odaadnám a Fiamnak. Ennyi.
-
varso
tag
válasz
petakpa1 #71330 üzenetére
FTTH területeken a jellemző eszközök:
ONT (Internet+VOIP)
- Huawei területen: EchoLife HG8121H (1 db Gigabit Ethernet, 1 db Fast Ethernet - csatlakozó + WiFi)
- ZTE területeken: ZTE F660V1
- (A FiberHome-ról fogalmam sincs, hogy hol adnak, milyet!)Ezeket az eszközöket használhatod Routing üzemmódban, vagy bridge üzemmódban, amit a GE portba csatlakoztatva a saját routereddel érhetsz el! Ilyenkor az ONT csak hídkapcsolatot tart fent!
FTTH Receiver: (KábelTV) Analog+Digital :
-LUSTER TBN100B
-DIGI FWR-8610RWA kábeltv-nél DVB tunerrel tudod fogni a digitális adásokat! Ha ilyesmi nincs benne a TV-ben akkor a szolgáltató ad STB-t! Természetesen az analóg adásokat tudod majd fogni a DVB-C NÉLKÜLI TV-ben is!
Valószínű, hogy olyan eszközt fogsz kapni ami a szerelőnél jelenleg kéznél van!
Az ONT területek legfőképpen a szomszédságból tudod megtudni! Kisebb városoknál pedig a városból!
Ha gondolod akkor április végén leírom, mert hozzánk akkor fogják bekötni a DIGI FTTH-t
Remélem segítettem!
-
petakpa1
őstag
válasz
4Grider #71331 üzenetére
Köszi!
Esetleg típusokat is tudnál írni? Viszaolvastam itt kicsit, és tegnap azt írta egy kolléga, hogy fiberhome an5506-02-fg eszközt kapott. Ez akar lenni az ONT?
Az ONT egy olyan eszköz amibe üvegszál megy be RJ45-ön meg kijön az internet ip v4 vagy 6? Amire aztán ráköthetek egy saját router ami szétosztja a netet vezetékes és vezeték nélküli eszközeim felé?
Jól látom, hogy az an5506-02-fg eszköz valójában egy alap router is egyben? Ki tud szolgálni két vezetékkel rákötött pc-t + wifin is több klienst?
FTTH receiver meg azt csinálja, hogy bemegy az üvegszál koaxon pedig kijön a digitális kábeltv adás? Koaxot ha elosztom egy 3-as splitterrel akkor 3 tv-n is nézhetem a digitális adást?
Analóg adást ad ki esetleg? -
petakpa1
őstag
Aki mostanában köttetett be új előfizetésként FTTH technológiás területen diginetet és digitv-t az meg tudná írni, hogy pontosan milyen eszközöket kapott?
Összefoglalót megnéztem, de kicsit elvesztem benne + van egy olyan érzésem is, hogy nem teljesen naprakész az épp most kiadott eszközök vonatkozásában.
-
woodworm
veterán
válasz
DonMaster #71322 üzenetére
A torrentkliens által kijelzett érték ugyanolyan mérési hiba, mint a speedtesté.
A linkelt leírás jól szemlélteti, hogy miért nem lehet a hasznos átvitel több ~940 Mbitnél. Mellé még jön, hogy a szabvány decimális prefixumokat, a torrentkliens pedig bináris prefixumokat használ. Tehát a torrent kliensben minden 113 MB/s feletti érték kérdőjeles. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
nyikszi #71323 üzenetére
Százalékos arányban nagy az áremelés. De 1000 Ft tényleg ennyire számít? Nem keresek én sem milliókat havonta, gyerekeim is vannak, de 1-2-5 ezer Ft, sajnos szinte semmi. Egy fagyizás a családdal 3-4 ezer Ft. Iszol 2 sört valahol az is 1 ezres minimum. 1 doboz cigit nem veszel már ennyiért.
-
nyikszi
őstag
válasz
wwenigma #71314 üzenetére
Én általánosságban írtam! Pl. kenyér vagy műszaki cikk vagy akármi. Egyébként a Flip is olcsóbb, akinek nem kell a nagy feltöltési sebesség, meg nem foglalkozik egyéb dolgokkal (pl. a beltéri a TV-hez). De én mindennek ellenére a Digi-t ajánlom bármelyik ismerősömnek. Én is meg vagyok elégedve a szolgáltatással, de az áremelés akkor is érzékenyen érint. Biztos van akit nem érdekel, mert neki megemelték a fizetését 18-30%-kal, nekem viszont nem.
#71322 DonMaster: 125 mb? Nem 125 MB-ot akartál írni? De mondom, elhiszem, tényleg csak érdekelt, mert amiket ide linkeltek emberkék, azon egyiken se volt 1024 Mb/s. Persze, én is tudom van veszteség, csak ha én a 100-on mérek 100-at, akkor feltehetőleg lehet az 1000-en is 1000.
#71317 WaterWave: Lásd fent.
-
pw12345
aktív tag
válasz
PeterPH #71320 üzenetére
Ez király, akkor még, azt sem fogom látni, mitől vakultam meg. Mobil kameráján látszik legalább, mint a távkapcsoló LED-je?
(#71319) WaterWave Amíg a működőt nem xarják el nálam, addig én nem csesztetem őket. Egyébként meg magukat is túlvállalták. T 2Gb, aha, és van, ahol már realizálták is ezt, vagy csak laborban tesztelik, meg majd 1x lesz valamikor, valahol, mint a rákgyógyszer, meg a fúziós reaktor mobilban?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest