Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
szucstom
őstag
Köszi

Akkor már csak egyetlen kérdésem maradt (végigolvastam az összefoglalót, bocs, ha esetleg nem figyeltem fel rá): saját routert akarnék elsődlegesként használni, vagyis nem kérnék routert a Digitől.
Van rá mód, hogy csak a sajátomat használjam, vagy elsődlegesként mindenképp a digi féle eszköz kell? -
szucstom
őstag
Sziasztok!
Szeretnék előfizetni majd egy 1 gigabites csomagra diginél, de nem vagyok biztos abban, hogy ténylegesen elérhető-e a címemen ez a sebesség. A digi honlapja szerint igen, de ebben nem bízok, mert - igaz más szolgáltatónál, de hasonló helyzetben ki akarták velem fizettetni a nagyobb sebességet, ami nem volt nálam elérhető.
Hol tudnám esetleg ténylegesen megnézetni, hogy milyen csomag érhető el nálam? (Társasházi lakás).Előre is köszi a segítséget
(Bocs a hülyegyerek kérdésért, nem vagyok otthon az ilyen témában

-
jeness
csendes tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Köszönöm szépen, pont ilyen megoldást reméltem! Amennyiben így nem fog tetszeni a dolog majd átkérem bridge módba.
-
iMaverick
addikt
válasz
szatocs1981
üzenetére
Az ONT beégetve tudja ezt, azzal nem kell semmit csinálnod.
-
mpo
veterán
Újra megnéztem az összefoglalót és ezt találtam:
Mindenki kap ZTE ZXHN H298N CPE-t / routert?
Csak azok az előfizetők kapnak ilyen eszközt, akik
FTTB hálózatos környezetben (társasházi terület, ahol UTP kábelen csatlakozol a Digi gerincre) DIGINet 200, DIGINet 500 vagy DIGINet 1000 megabites csomagot rendelnek telefonnal együtt.DIGI FTTB 500/200 előfizetésem van, tv+telefon és nincs eszköz, csak UTP, koax és telefonkábel jön be.
-
iMaverick
addikt
válasz
szatocs1981
üzenetére
A PC-n nem "tárcsázol" be a net használatához (PPPOE)? Tehát a gépeden nem lett semmi állítva, csak rádugták a Digi ONT-jére és ment is a net? (Ez a router mód. Ha lenne az ONT mögött egy router, vagy Te tárcsáznál a gépről, akkor lenne bridge módban.)
szerk: ja igen... A sebességek. Hát ott tutira valahol 100Mbps-re korlátozódik a sebességed.
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Megnézem délután, addig is köszönöm a segítséget...
ONT Router módban kellene hogy legyen... Hogy tudom azt ellenőrizni? -
MasterMark
titán
válasz
szatocs1981
üzenetére
És közvetlen bekötve mit ír linksebességnek a gép? Kábel jó? ONT router, vagy bridge módban van?
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Van gigabites port, lan - on vagyok direktben, de 80-90 között van a fel és letoltes is. 100felett eddig sosem mertem, se speedtesten, se a Digi saját oldalán lévő merovel.
-
MasterMark
titán
válasz
szatocs1981
üzenetére
Ez így kevés info.
Ha a gépeden van gigabites lan port, arra közvetlen csatlakozva 100 felett kellene mérned.
Egyébként pontosan jó lenne tudni, mert a 94-95 mérés is mást jelent, meg ha 100 fölött van picivel is mást jelent.
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, kb 3-4 éve van Digi netem. Anno 100/50-re szerzodtem (FTTH). Mostanra ugye már csak a Digi 1000 csomag az elérhető. Ezt a számlán így is tüntetik fel, lemérve mégis 100/100 a sebesség. Mi a teendő ilyenkor?
Előre is köszönöm -
xeon forever
addikt
válasz
jeness
üzenetére
Ebben az esetben elég Switchkent rakotni a routert. (nem a wan portba megy a lan kábel hanem az egyik lan portba, es ki kell kapcsolni a dhcp-t a sajat routeren, illetve az ip címet beállítani a Huawei cimkiosztas előttire vagy utanira. Pl Huawei oszt 192.168.1.1-192.168.1.100 ig akkor a saját eszköz 192.168.1.101 lesz.
-
jerry311
nagyúr
Káposztásmegyer, 40 lakásos lépcsőház.
Ha nincs meg a garantált minimum 20 Mbps feltöltés (a saját mérőjükön, éjjel egykor is csak ~16 Mbps, valós adattal meg inkább csak 8-9), akkor mennyire érdemes hibabejelentést tenni?
Don Quijote jellegű harc lesz vagy történik is valami pozitív változás? -
achon
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
10.0.0.1 az szerintem nem publikus cím, hanem egy dhcp kiszolgáló, ahol lehet csomagszűrés is ki tudja milyen szabályokkal.
Lasd a linkelt kepet a traceroute logot.
-
jeness
csendes tag
Üdv Urak!
Most kötötték be az új gigabites netet, és kaptam hozzá egy huawei 8121h Gpont. Anélkül hogy az ügyfélszolgálattal harcolnék, van valami más módja hogy működjön a régi routerem? Vagy átkapcsoltatom Bridge módba és megy majd gond nélkül? Nincsenek nagy elvárásaim, ezzel a Huawei terminállal is csak az a gond hogy kicsi a wifi hatótávja.
-
"Rögzítettem egy ip a gépemnek már a torrenthez, azt ki is nyitottam, jó minden."
Ez nem arra utal, hogy NAT mögött lenne. Egyébiránt meg ha mégis NAT-olt IP címe lenne, azt egy telefonhívásra kiveszik a NAT-ból. Ez mégis egyszerűbb mint VPN-el szórakozni. Illetve ha valami a NAT miatt nem megy, akkor az egyáltalán nem megy, nem pedig ~1 óra használat után szakad meg.
-
daw460
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudom, hogy minek, nem értek hozzá, csak ezt a választ kaptam a Blizzardtól, hogy nyissak portot. De ha ez egyáltalán nem segít, akkor valalmi más ötlet?
-
-
daw460
csendes tag
válasz
daw460
üzenetére
Írtam Diginek, azt mondták, hogy a játékszerverek üzemeltetőjénél van a hiba ezek alapján: traceroute winmtr
A blizzard pedig azt mondta, hogy az elején már timeoutol és lehet a modemmel van valami, illetve, hogy az is lehetséges, hogy haszontalannak tartja a modem ezeket a csomagokat és automatán eldobja. Mondták, hogy próbáljak portot nyitni a blizzard szervereihez, viszont ez meg nem sikerült. Rögzítettem egy ip a gépemnek már a torrenthez, azt ki is nyitottam, jó minden. Viszont ugyanúgy csinálom és a blizzard portjait nem nyitja ki. Tudna valaki segíteni mit rontok el a portok kinyitásában? Így néz ki ahogy próbáltam. Ha bárkinek van valami ötlete ami segítene azt megköszönném!
-
ViBo77
senior tag
válasz
iMaverick
üzenetére
Én ezt most csináltam telefonnal ... 5GHz-en és AC-val ...
http://www.speedtest.net/result/a/4235045936
Igaz hogy Digi-ről Digi-re lett mérve, de a szerver tőlem kb 70km-re van ...
Ez meg az asztali gépemmel kábelen ...
http://www.speedtest.net/result/7623327329 -
saelin
veterán
Na, lehalt a digi. Ha hívom az ügyfélszolgálatot csak fél óráig várakoztat. Biztos országos vagy legalábbis több régiót érint, mert egy férfi hang be is mondja hogy itt-ott nem elérhető a szolgáltatásuk.
-
DonMaster
addikt
válasz
mackiller
üzenetére
annyi hogy wifi laptolrol másik wifi laptopra több mitn 100mbits-el megy de kábelen csak 100
de amikor leirtad hogy tud 300+867mbits-et és oda ritad hogy a bemenete 100mbits nem eset le hogy ha 100megy be nem fogg több kijönni. amugy ahogy TJ irta , elöször kérdezni kell ha nem értesz hozzá és utána vásárolni.
router topic és fenti összefoglalóban van pár.
-
mackiller
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, biztosan egyről beszélünk?
https://ipon.hu/shop/termek/tplink-archer-c50-vezetek-nelkuli-dual-bandes-router/1280439?gclid=Cj0KCQjwidPcBRCGARIsALM--ePycIxZyCOORS7HzYOGyHi0_519p4OzfSUT-SoEBySTmC071bAjFkAaAgBIEALw_wcB
Azt írja, hogy 2 Ghz frekin 300Mbits-et tud, 5Ghz-en pedig 867-et.
Vagy nem ettől függ, mert a bemeneti portja csak 100-at tud? Akkor mi értelme, hogy a sávok maguk többet tudnak?
Köszi!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen wifin kb akörül van annak is a plafon
-
-
mackiller
csendes tag
Sziasztok,
tegnap bekötötték hozzánk a Diginet 1000-et és a következő a problémám.
A Digitől kapott modem egy Huawei HG8121H.
Laptopot közvetlenül rádugva kábelen jön is a 900Mbit/s, 200Mbit/s.
Huawei saját wifijén: 90/90 Mbit/sRákötött vadiúj Tp-link C50 (AC1200):
Laptoppal kábelen TP-Linken: 90/90
Laptoppal TP-Link wifijén: 90/90Mi lehet a probléma? A kábel biztosan nem, mert az kipróbálva, jön rajta a 900Mbit/s. Wifit teszteltem iPhone X-el is, ott is 90/90 Huaweien és TP-Linken is.
Környezet: Budaörs, kertváros, kb nincs is másik wifi a környéken.
Minden segítséget köszönök!
-
TeeJay
félisten
válasz
Victoryus
üzenetére
oké az a gép elég neki
akkor viszont máshol lesz a hiba mert egy Ryzen simán tolja röhögve a gigabitetdriverek esetleg?
vagy milyen vírusírtód van? használsz más tűzfalat vagy windows van csak?
valami optimalizáló program vagy killer LAN izé nem megy rajta?windows biztos frankó nem valami kókány verzió?
ha nálam az i5-2540M ami egy 7éves Sandy Bridge proci viszi a 940megabitet akkor nálad nehogy már egy vadiúj Ryzen ne tudjamérj hajnalban is hátha akkor meglesz és akkor a hálózat terhelt vagy valami
-
válasz
TeeJay
üzenetére
A digis routeren mérte, meg én is azon szoktam, a gigabites porton. Ezt anno egyszer már végig zongoráztuk mikor bekötötték, de most az új laptoppal is eljátszottam a sebességméréseket. Anno mindenki azt mondta, hogy biztos gyenge a hardver. Hát egy ryzen 5 az pont nem az, de az Fx6200 sem.
Amúgy a saját routerem megy hétköznapi felhasználásnál (R1D, sambával, stb. mivel csak akkor látják a gépek a megosztást ha minden erre kapcsolódik) -
TeeJay
félisten
nem 500-nál van a baj hanem 1000-es netnél kevés
a DIGI mérő nekem mindig kevesebbet mért még a PC-n is
szélessáv meg hajnalban jó csak amikor senki se mér rajta
speedtest alkalmazásban BP vodafone, telekom, telenor szerverek tuti jók
mellé még digi dunaújváros is
1mérés nem mérés általában 4-et szoktam végig nyomom ezt a 4-etalkalmazás gyengébb gépen is jól mér
i5-2540M alkalmazással kiméri a 940-et
böngészőben már nem tud csak 600-700-at
DU meter szépen jelzi amikor 900+ felett mér tehát tényleg valós nem mérés hiba vagy egyebekszóval én továbbra is javaslom hogy inkább speedtest alkalmazás legyen és több szerveren
illetve akinek az 1000-es net kevés érdemes hajnalban is rámérni mert ha akkor megvan a sebesség akkor valszeg csúcsidőben terhelt azért nincs meg -
DSPx
tag
Én egy dolgot furcsállok, ha speedtest.net-en mérek vagy digi.hu sebességmérőjén, akkor kevesebb a sávszél. DE, viszont ha egy másik oldalon, custom speedtesten, akkor sok esetben jön a 900..
[link]
Digi Kft-t kiválasztva itt jön a 900, digi.hu-s oldalon NEM, pedig egy az egyben ugyanaz.
Jó-jó, Telekomos nettel.. De attól még szerintem ez máshol is igaz, nem tudom mi a függvénye továbbra sem. -
DSPx
tag
Szelessav.net, felejtős..

-
TeeJay
félisten
válasz
Victoryus
üzenetére
A szerelő routeren keresztül mért vagy ő direktbe kötötte a lan-t és pppoe-t indított a gépen? Nem lehet hogy a routered nem bírja?
Mint írtam nekem a laptop i5-2540M procis és speedtest alkalmazásban simán méri a 940-et Win10 alatt
A nagy PC meg i7-4790K-s az böngészőben is tudja de ott is alkalmazásban szoktam mérni.Szélessáv oldal meg gondolom gyenge szerveren lóg... 10 gigás kellett volna mérésre de akkor nem lehet annyi pénzt lenyúlni
-
iMaverick
addikt
Úgy látom megint sávszélesség nap van. Akkor én is "beszállok".

Ugye van az erzsébeti Digi előfizetésem, oda is vettem egy használt masinát (HP 8300 SFF, Intel G620, 4GB ram, Win10, FF). Ennyit bír a gigás netből:
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Hát, azért tényleg vicces, hogy 6 féle konfiggal sincs a közelében se a sebesség. Win7, Win10, Ubuntu
2 laptop, 1 pc. Mind erősebb, újabb mint a szerelő gépe volt. Külön speedtest alkalmazás is csak 340/240-et mér, böngésző kicsit kevesebbet.
Erre mondom, hogy vicc az egész. -
El Gringo
senior tag
válasz
CirrMee
üzenetére
nálam egy ideje el se indul az app. A Speedtest feliratnál lefagy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Xeon e5420-szal is kiméri ez is a gigást, mint megtudtam, köszönet a jó routernek.
tehát szar géppel is lehet mérni (de csak mérés/teszt céljából), ha van mögötte jó router, ezt se felejtsétek mindig, persze attól még nem lesz használható a gépen az a sebesség élőben, ahhoz a régi fos nem elég. De tesztnek jó, hogy a vonal mit tud. -
Button
aktív tag
válasz
CirrMee
üzenetére
nekem aztán tök8 ki mivel mér
nálam így működik, másik helyen is így (nekem!)
mérési jegyzőkönyveket csinálhatnék, de pont nem érdekel ki hiszi el, nyilván nem írnám ide ha hazugság lenne és nem ezt tapasztalom
ha akarja kipróbálja az illető, ha nem akarja akkor meg nem
esetleg 2 perc alatt megnyugtatná magát
egy biztos, nem a digi netjével van gond, az esetek nagy részében oprendszeren, böngészőn vagy éppen az appon múlik.. nameg a hardveren -
mpo
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
valami nem kerek a win10-el, nem? nem próbáljátok ki 7-essel?
Most ezt viccnek szántad?

Naprakész Win 10 x64 és FF 62.0 (64 bites). Annyit mér, mint a Speedtest app.
Menjek vissza Win 7-re, hogy ne tudjak mérni?
Regisztráltam, így másoknál is mértem LAN-on és WIFI-n is.
Most mértem: 546,8 és 213,7
App: 502,29 és 231,60 -
nfsu17
veterán
ezen én még mérni sem tudok

Latency Test Error
Could not connect to the test server. A firewall could be blocking the connection or the server might be having some issues. Please try again later.
ellenben speedtesten gond nélkül.
nem értem nálatok mi van, win10, új gépek, az enyémhez képest minimum fele idősek és 2x erősebbek.
valami nem kerek a win10-el, nem? nem próbáljátok ki 7-essel?
4GB RAM
AMD Phenom II X4 955 (8! éves) - alapon, nincs húzva
ssd nincs
egy sima alaplapi LAN
régi CAT5E kábel
Firefox 56.0.2 (nem is legújabb)
win7 -
-
TeeJay
félisten
válasz
Victoryus
üzenetére
pedig a speedtest alkalmazás win10 alatt jól mér lefelé mivel nem böngészőt használ
nálad lesz a gond amúgy mert nekem meg van 2darab i7-4790K procis PC-m 2 laptopom
egyikben i5-2540M proci másikban i3-380M és az i3-on kívül a többi simán kiméri a gigás netet router után
az i3 olyan 700-800megabitnél kifekszikszóval a net továbbra is jó csak nálad valami nem frankó

-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Mostanában gyakran előfordul, hogy sávszélesség igényesebb tevékenységeknél pl 4k videó lejátszása vagy torrent töltés, többször is teljesen megszakad a net pár másodpercre majd visszaáll. Egy 15 perces 4k videónál legalább 3 megakadás történik. Torrent letöltésnél szintén. 1 hónapja van bekötve 1000-res FTTB net és csak az utóbbi 1 hétben történik ilyen. Sima böngészéskor, vagy csak FHD videó nézése közben nincs szakadás. Speedtest hozza az elvártat, router: asus ac 66u b1. Diginél van valami vagy nálam lehet a hiba? -
adika4444
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Hali!
Az utóbbi időben ez nekem kb. csúcssebesség Windows-zal:
775 / 212
HP Elitebook 8470P I7-3520M 4 gB ram és SSDLinuxon speedtest-cli általában 900 körül lefelé, 180-200 körül felfelé...
Bennelehet a Speedtest szerver terheltsége, de olykor lemegy 200/40-re is. Gigás FTTH. Amire használom így is működik, meg ha letöltök az is megy rendben, de elég szépen ingadozik azért a sebesség időnként... -
-
Röhej ez a digis net. Nekem egyik eszközöm se tud rajta többet ~350/220-nál, a szerelő 3.gen? I5 laptopján meg 910megabit... Ryzen 5 2500u, friss Win10 64bit is 350megabitet megy... Ez már tényleg vicces.
-
adika4444
addikt
válasz
villamkez22
üzenetére
Hali!
Ha ez egyik napról a másikra változott meg, az necces.
Ugyanis továbbra is PPPoE van a szolgáltatónál.
Milyen IP-címet kapsz dinamikusan?
Ha 192.168.xxx.xxx, akkor router módba került a ZTE, vagyis az végzi a bejelentkezést.
Ha viszont továbbra is modem módban van, és a DIGI-nél megszokott 188.143 vagy más DIGI-s IP-t kapsz, az egy érdekes helyzet. De szerintem csak router módba került az eszközöd... -
törölt tag
válasz
villamkez22
üzenetére
Szerintem csak két dologra kell vigyázni.

1. Nehogy valaki elolvassa a hozzászólásodat.
2. Olvasgass szakkönyveket ill. érdeklődj, ha nem értesz valamihez, pláne ne egy szakmai fórumon adj tanácsot.
Az ügyfélszolgálat pedig nem "erőlteti" a PPPoE kapcsolatot - ahogy írod - hanem a DIGI Internet kapcsolata egész egyszerűen arra alapul.

Szóval nézz utána a ZTE üzemmódjainak (ROUTER ill. BRIDGE) és az azokból következő beállításoknak!
-
Jarod1
veterán
válasz
tamas.nick
üzenetére
Gigabites lancsatit van a gépeden?
-
nfsu17
veterán
válasz
villamkez22
üzenetére
A ZTE "modem" utáni routeren a PPPoE helyett az autómatikus IP cim lekérést kell állítani.(pld.ASUSon)
igen, ha a "modem=ZTE" router módban van, azaz utána nem is kellene másik eszköz és úgy is lenne net.
Közvetlenül a ZTE-re kapcsolodva a w10-en rögtön ott a net, tehát sem mükszik a PPPoE.
ez is bizonyítja, hogy router üzemmódban van a ZTE-d
De most ezzel mit akarsz mondani?
Hogy neked elállították (véletlenül?) a ZTE-d router módba? Te meg modem módban akarod használni? -
MadMancs
veterán
válasz
villamkez22
üzenetére
De csak azért mert a PPPOE tárcsázást a ZTE végzi, persze hogy az utána lévő bármely eszköz már dynamic IP. Ugyanazon user/pass párossal nem tudsz 2x tárcsázni egyidőben.
-
saelin
veterán
válasz
villamkez22
üzenetére
És ezt egy publikus fórumon kell megtudni? Napok óta nézem a digi weboldalát és semmi közlemény nincs kint erről. Tegnap ugyan jó volt végig a net (legalábbis amikor használtam), de az előtte lévő napokról ez nem mondható el.
Csütörtökön felhívtam az ügyfsz-ot és ott sem említették. Support téren azért van még hova fejlődni úgy látom... -
villamkez22
újonc
VIGYÁZAT! A DIGI "berheli" a hálózatát. A ZTE "modem" utáni routeren a PPPoE helyett az autómatikus IP cim lekérést kell állítani.(pld.ASUSon) Kérdésedre , hogy miért döglött meg a NET az ügyf-szolgon még a PPPoE-t erőltetik!
Közvetlenül a ZTE-re kapcsolodva a w10-en rögtön ott a net, tehát sem mükszik a PPPoE.(aztán ha kész lesznek talán visszaállitják a PPPoE-t user/psw párossal)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tamas.nick
üzenetére
Router nélkül is próbáld ki.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap a 100-as netet átkötötték 1000-re, már akkor nem stimmelt a sebesség, de a szerelők mondták, hogy várjak másnapig. A csoda nem történt meg, sőt, lassabb, mint korábban a 100-as netem.
TP-Link WDR3600 routerem van, 2 gépen próbáltam:
i5 4690 - 8GB RAM - SSD
i5 8250U - 16GB RAM - NVME SSD
Kábelen és WiFi-n kb ugyanez a sebesség:
Illetve most találtam rá a Digi oldalán, hogy van 30% kedvezmény routerekre az Euronics üzletekben, ez az akció továbbra is él? Semmilyen kódot nem kaptam.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Parfüm topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)