Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
veterán
Hali!
Beruháztam én is egy RT-AC66U B1-be.
Eddig nagyon pozitív a tapasztalatom vele. 1043 ND v2-vel rendesen tudott ingadozni a sebesség, itt a Debian-os speedtest-cli is 800 Mbps felett mér kb. folyamatosan...Igaz, fűt mint egy kazán, hiába vannak azok a szép gumitalpai, nem tudom bírni fogja-e ez is kb 5 évig mint az elődje.
IPv6 is nagyon jól megy. IPv4-en ARUBA Cloud olasz szeróra 60--70 ms volt a ping, most 30 alatt megáll, ami abszolút vállalható... A sebesség is sokkal jobb, eddigi 10 Mb/s helyett most vastagon 50 felett van.
Szóval aki ilyet tervez gigás DIGI mellé, bátran ajánlom, kábelen egyértelmű, de ha a körülmények jók, Wi-Fi-n is tud ezt-azt

És egy kérdés a végére:
IPv6-nál érdemes valami beállítást eszközölni biztonsági szempontból? -
ROBREGGAE
tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Értem, tehát akkor a bridge mód aktiválása ennyit számít, mert előtte ilyen problémám nem volt a wifi sebességgel. Sajnos a gépemben meg 10/100-as port van, ezért nem is foglalkoztam a kábelekkel, mert wifin is jött megfelelő sebességgel és teljesen elegendő volt. Remélem az új routernél wifin 400-500 körül jöhet. Mindenesetre köszi a válaszokat.
-
ROBREGGAE
tag
Az oké, csak számomra érthetetlen, 70-80 megabit volt wifin keresztül minden mérésnél és pont a bridge után lett ez a drasztikus rosszabbodás, hogy ez ennyit számít?
(vagy valamit én nem csináltam jól) Nyilván majd új készüléket is beszerzek, csak az oldalak lassan töltődnek be így, szóval kicsit frusztrál. -
ROBREGGAE
tag
Sziasztok. Mióta átrakattam bridge-be az ONT készüléket Wifin keresztül nagyon lecsökkent a sebesség, 20-nál nem is nagyon megy feljebb se a le se a feltöltés. Kábelen minden okés a gépemhez mérten a maximummal jön, viszont wifin tudott 70-80 körül is, meg hát gyanús is ez a hirtelen lecsökkenés... Nem tudom ilyenkor mi van, valamit be kell még állítani vagy innentől ac-s routerre van szükségem? (mert egy 741ND-m van pillanatnyilag)
-
mpo
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Régen az SMC routerem (azóta volt 1043ND, most C2 AC750) csinálta, hogy megszakadt a kapcsolat.
Kijött két szerelő, mindent megmértek, azt mondták dobjam ki a routert.
Miután elmentek, reseteltem, beállítottam, mentés.
Utána még két évig jó volt.
Ha véletlenül előfordult egy évben egyszer, akkor visszatöltöttem a mentést és ment tovább.A bolt + szerviz, ahova járok, ott mondták, néha elfelejti a router a beállításokat.
Ha meg a saját eszközök jól vannak beállítva és a kábel is jó, akkor a szolgáltatónál a hiba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ONT még nem, ugye azt nem hiszem, hogy ennyiért kicserélnék, vagy igen?
Kábel, az ONT-router közötti már igen.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
jeriko2
üzenetére
Ez nagyban függ attól is, hogy melyik hardver verzióról van szó, bár ez olyan kevés, hogy még v1 esetén sem reális. Amennyire tudom, 70-100Mbps körül annak is kéne tudnia PPPoE-n, hardveres nat viszont nincs benne, így többet gyári szofttal sem tud. Az újabbakban van már HW NAT, így azok gyári fw-vel kitolják a Gbit/sec közeli sebességet, de CFW alatt szoftveresen is tudnak 200Mbps körül biztosan. Ha viszont OpenWrt kell, akkor használj Fastpath LEDE fw-t, azzal állítólag többszáz Mbps-t tud még a régi, fehér tégla 1043-mas is.
-
jeriko2
tag
Tegnap kipróbáltam egy régi, tplink 1043nd routert (openwrt firmware) a digis nettel. Működik, de a legnagyobb letöltési sebesség 30-35Mb/s volt. MIR3G-val pedig 700-800 között.
Ez reális, vagy a routerben kell lennie valami beállításnak (nem csináltam full reset-et rajta, de QoS-t töröltem, ott volt egyéb korlátozás is - utána lett 30-35 Mb/s -
Varszegig
veterán
válasz
poli27
üzenetére
Pécelen mondod? Biztos így van, csak ugye Pécelen a település 99%-án párhuzamosan van digi optikával, meg régi invitel rézdrót. Ahol csak invitel réz van, ott nagyon ritkásan laknak, szóval nem az lesz a prioritás. Sőt, nem tudom a GVH ezen része nem vonatkozik-e Pécelre, mert akkor el kell adniuk az invitel hálózatát:
"A GVH közleménye szerint a DIGI-nek összességében 16 településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait 6 hónapon belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint 25 településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből. "Mondjuk nem tudom kinek adnák el, mert értéke már csak a fémhulladék-átvevő helyeken lehet

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark
üzenetére
Már mindenen túlvagyok, nem oldódott meg. Amióta megvan az FTTH, azóta ezzel szívok..
Ezért is ment el RMA-ra a router, mert a syno support is azt gondolta, hogy a router a hibás, viszont, amit cserére kaptam, az is csinálja, ugyan úgy..
Sőt, Nekem a TP-Link is újraindult kétszer bő 1 hónap alatt..
Ezért gondoltam, hogy megpróbálnám, hogy ne PPPOE legyen akkor vajon csinálja-e..
-
MasterMark
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
most likely fixed by disabling the "Enable Interface Check" option. See Network Centre -> Internet -> Smart WAN -> Interface Check.
I saw this issue and found it was due to the modem/router in front of the RT1900ac. When I replaced the provider modem with a cheap TP-Link, the issue was resolved.
Investigation found that the RT1900ac was getting messages to connect stateless and then stateful which was the problem.Gyors googléra ilyeneket találtam. Érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark
üzenetére
Alapjában véve fogalmam sinc. .Én nem tartom kizártnak, hogy a 10.0.0.1-es átjáróval függ össze. Amit látok, hogy ha több napig megy a router, egyszer csak ott van ez az üzenet logban, majd reboot.
Ezért gondoltam, hogy átrakatom vissza, és megnézem, hogy úgy esetleg előjön-e a hiba.. Csak ugye akkor kell a dmz.
DLDKox: Szuper, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
4Grider
üzenetére
Nem tudom..
Amíg nem volt FTTH, nem volt ilyen gondom, amióta az van, azóta van ez a jelenség, azóta indulgat újra a routerem is, véletlenszerűen.
Mivel ugye bent van még a régi kábel is, kíváncsiságból átkötöttem, 2 újraindítást csináltam, nem volt figyelmezteetés, visszakötöttem az ONT-be, reboot, azonnal ott volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark
üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az F660 RV1 tud DMZ-t?
Van egy elég érdekes hibám, amit ki szeretnék szűrni, és lehet visszarakatnám bridge-ről...
-
Oszilaci
senior tag
Sziasztok
az megeshet digi 1000-res(optikai) netnél ,le-/fel töltési sebesség ok ,de a letöltésnél nem folyamatosan megy a vonal hanem időnként meg-meg torpan a speedtest-en.fő gondom hogy netes játék ping 20-40 de pillanatokra a minőség jelző pötty zöldről pirosra vált és hatalmas lag-ok lesznek ping még ilyenkor sem ugrik max 50-70-re.
gép ssd/i7 stb ,router linksys EA6300V1
-
Joe123
senior tag
Egy heves megyei barátomhoz ma kötötték be az 1000-est, ZTE F660 RV1-es ONT-t raktak le hozzájuk, pedig csak netet rendeltek.
-
atirag
őstag
Az 1000-es netnél a digi-s wifi-s router tudja az 1000Mb/s-ot?
intruderk25: Köszönom

-
Varszegig
veterán
válasz
funkboom
üzenetére
Szia!
Én is péceli vagyok. Nem akarlak elkeseríteni, de ahol kandeláber van, ott nem egyhamar lesz digi. Egyrészt azok jellemzően a ritkásan beépített részek, tehát eleve kevés előfizetőért kéne fejleszteni. Másrészt sokkal egyszerűbb a villanyoszlopokra rászórni a légkábelt, meg az osztókat, mint földben vezetni, és külön kis szekrényeket kiépíteni. Nem tudom, merre laksz, de pl. a levendulásban is addig van digi, amíg nincs kandeláber. Nem azt mondom, hogy sose lesz ott digi, de nem egyhamar az biztos, addig nem, amíg tudnak előfizetőt szerezni légkábellel is. Ráadásul Pécelen sok helyen már nem tudnak bekötni több előfizetőt, mert elfogytak a szabad osztások, szerintem még ott is hamarabb lesz bővítés.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"a fél internet kunhalmi á. deepthroat videóját szedi"
Na ez jó. Tele van vele a youtube, szerintem több is van
Örülnék, ha már eltűnnének a retekbe.A mondandód többi részét viszont különböző iterációkban minden héten többször megosztod velünk. Ismerjük az álláspontodat, nem kell hetente többször elmondani

-
TeeJay
félisten
válasz
dchard
üzenetére
meg gondolom a garantált 300/50-nek is tartósan alatta kell lenni hogy érdemi hibára vegyék fel
tehát a nap felében alatta van az már tényleg hiba
de ha este 8-kor a fél internet kunhalmi á. deepthroat videóját szedi és emiatt csak 280-at mér kedves user amúgy meg 800-at az nem lesz nagyon vizsgálvasokan amúgy a letöltést reklamálják hogy mindenhova FTTH-n 1000megabit mekkora hülyeség
pedig pont az amit röhögve lehet tartani mert torrentesek se tudnak mit letölteni nincs annyi HDD a világona feltöltést persze senki se reklamálja pedig az az amit ki lehet tekerni és ott lesz hamarabb garantált minimum alatt mivel írtam is hogy GPON-on 24user kell egyszerre hogy 50megabit alá essen
aztán ha nem 32-es osztás van hanem mondjuk 45 ott már összejöhet ennyi torrentes aki seedel folyamatosanaztán a gyakorlatban meg alig láttunk itt FTTH-n garantált alatti sebességet és azok is főleg user hibák voltak
kíváncsi leszek majd a T 2/1 és 1/1gigabites csomagjára gyakorlatban mit hoz majd
bár ott meg a magas ár már kapásból szűr tehát alig lesz pár előfizető egy környéken -
válasz
üzenetére
A diskurzus amibe belecsöppentél alapvetően nem neked szólt. Sajnos a topikban heti rendszerességgel fordulnak elő olyanok, akik azt képzelik, hogy bérelt vonalat vettek 2700-ért, és ha egy megabittel is kevesebbet mérnek, akkor jön a rinya. És amint látod, ebből már jónéhány kollégnak ki van a töke
Ezért picit hamarabb érkeznek az ilyen jellegű válaszok. Ha a 300/50 sincs meg (ilyet még FTTH-nál nem láttunk, hogy ne user error lett volna a magyarázat) az abszolút jogos reklamáció, ilyenkor lehet is hívni az ÜFSZ-t ha már minden lehetőséget megvizsgáltál (sok közülük a topik indítóban is benne van).Szóval ne vedd magadra.
-
törölt tag
válasz
kevinium
üzenetére
Nem tudom miért szólítottál meg engem. Azt "kéne felfogni" én csak megkérdeztem miért mértem jócskán 200/100 alatti sebességet kétféle böngészőben több alkalommal, mi lehet a hiba? Mivel 300/50 a garantált, naná rákérdezek akkor miért csak 170-et mérek több időpontban. Kiderült egy válaszból nem hardver, nem Windows és nem szolgáltatói hiba, ha böngésző helyett alkalmazáson keresztül mérek akkor 500-800 megvan mindig stabilan. Én ezzel megnyugodtam minden rendben, megköszöntem az app tippet és ennyi.
Még megjegyeztem a digi.hu méréshez odaírhatnák honlapos mérő helyett alkalmazáson keresztüli tesztelés megbízhatóbb. Sokan írnak most kötötték be náluk a gigabites netet mégis milyen keveset mérnek és kapják a gyenge a géped, nem jó a vírusirtód, rossz a Cat kábeled és nem jó portba raktad dumákat (mikor világosan leírták gigabites port és a Windows is kiírja), közben lehetséges annyi az egész digi.hu speedtest böngészős mérése nem mindig tuti, inkább app mérés kell (vagy más banális hiba miatt). Hogy ezek után kik milyen irányba vitték a témát, arról én nem tehetek. Ferrarikat, privát szervereket, adatkorlátokat nem én hoztam fel.

-
Livius
őstag
válasz
xeon forever
üzenetére
Hidd el, valaki ezt is megtudja oldani. Van olyan szolgáltató, aki 4G gyorsítást úgy ad, hogy napi 10GB az adatforgalmi limit, a 4G-és kapcsolaton. Ami általában a 15 Mb/s-es vonali kapcsolaton felül még plusz 35 Mb/s- szokott lenni, és az azon a nagyobb sebességen forgalmazott adatot számolják el.
-
bambano
titán
A hálózati infrastruktúra zömében magántulajdon. Az nonszensz, hogy ezt a tényt sokan nem akarják figyelembe venni.
A forgalomfüggő internetről meg annyit, hogy forgalomfüggetlen internetet jelenleg lényegesen olcsóbb szolgáltatni. Én adok neked forgalomfüggőt, ha nagyon szeretnéd, de csak akkor, ha kifizeted a költségemelkedésből rád eső részt. Előre szólok: nem fogod szeretni.
Az itt kibontakozó laikus vitához meg annyit: A digi azt köteles szolgáltatni, amit saját jószántából meghirdetett. Tehát a diginek van vállalkozási szabadsága, rendelkezhet a magántulajdonával addig a pontig, míg az ebben a körben felmerülő kérdésekre meghozza a döntését. Tehát ő dönt, hogy milyen netet árul. DE ha ezt a döntését nyilvánosságra hozta, a szükséges ászf-et a hatóságnak lejelentette, akkor köteles azt megtartani. Ha azt mondta, hogy gigás netet árul kétezerért, akkor köteles gigás netet árulni kétezerért. Egyéb esetben a fogyasztók megalapozottan érezhetik átverve magukat.
-
Livius
őstag
válasz
kevinium
üzenetére
Nagyon egyszerűen meglehetne oldani ezt a "legyen meg amit írnak" dolog. Egyszerűen el kéne jutni a nagy értelmiséggel megáldott NMHH-nak oda, hogy végre szabályozza valami törvényben azt, hogy egy csomagnak a kínált sebességéhez képest kötelezően mennyinek kéne lenni, garantáltan. Ha pl végre lenne egy ilyen szabályozás, és mondjuk a csomagban kínált 120 Mb/s-nek kötelező lenne ezek alapján adni a 75%-át, akkor már jönnének az érdekes korlátozások, én úgy gondolom. Nah meg a hálózat fejlesztések is végre az ADSL és VDSL területeken, vagy végre ritkulna a piac, az elavult technológiával szerencsétlenkedő cégektől, akik kiszállnának a bizniszből, és jönne helyettük más, aki megoldja a technológiai fejlesztéseket is.
-
mpo
veterán
válasz
madrac
üzenetére
Annyira értesz-e hozzá, hogy a régi eszközeim a 100/20-as csomaggal, az 1043ND routerrel, ami 100-as, a mostani routerem az 500/200-as csomaggal nem lenne alkalmas rá?
Kizárólag az olcsósága miatt lett 500/200-as és sajnos még routert (a legolcsóbbat is kellett vennem, amit nem is akartam). Ha két éven belül FTTH lesz az FTTB helyett, akkor is az ára vagy a lehetőségek hiánya miatt lesz 1000-res előfizetésem.
Nem néztem utána mi kellene egy szerver üzemeltetéshez, mert nem akarok szervert üzemeltetni.
A korlátokat nem szeretem, se az időkorlátot, se másmilyent, ebből nem következik, hogy szerverem van.
Ha lenne, az se lenne szégyen, se titok, de nincs.
Nincs NAS, nincs médialejátszó se a tv mellett, a PC-ben meg 2 TB-os HDD van, amit nemrég vettem a 320 MB-os helyett.
Mellélőttél de nagyon.Bambano és Solti:
Nem a beszéd hallgatására kötelezném őket, hanem összeköltözésre életük végéig. -
bambano
titán
-
-
kevinium
aktív tag
válasz
madrac
üzenetére
(#63840) madrac üzenetére
Amerikában be van vezetve, hogy vezetékes internet-csomagnál 1TB adatforgalom van benne a csomagban... Akkor inkább legyen az, mint a víznél, áramnál. GB-onként fizessen mindenki havonta a használat után...
Nem az, hogy "aki többet használ, az fizessen is többet", vezessék be akkor rendesen a másik felét is, aki kevesebbet használ fizessen kevesebbet.
Mesterséges hiányt kreálni, hogy fel lehessen vinni az árát valaminek, ami egyébként "értéktelen". Amikor "tudjuk", hogy az internet-szolgáltatók a csúcshasználat után fizetnek, hogy csúcsidőben mennyi volt a legnagyobb adatforgalom mbit/s-ben. (95%-os számlázás, burstable billing)Ha be akarják vezetni a prioritásos (gyors-sávos internetet, fastlane az angolban) én abban is benne vagyok. Ne legyen adatforgalmi korlát, de eldönthessem, hogy a legalacsonyabb QoS osztályban szeretnék lenni, és kész. Mondjuk garantált 10mbit/s-el. Aki akar, az meg fizessen a gyors-sávért...
A legnagyobb értelme egyébként annak lenne, ha az adatforgalmi korlát a csúcsidőben (rush-hour) lenne érvényes, de éjjel mindenki annyi adatforgalmat bonyolíthatna, amennyit akarna, mert az "ingyen" van.
Az adatforgalmi korlát butaság.
(#63790) twofatcat üzenetére
Inkább azt kéne felfogni, hogy az internetszolgáltatás egy osztott közeg, több ember használja egyszerre, és ezért változhat a sebessége. Ha nincs használat/terhelés a hálózaton, akkor van rá jogod/lehetőséged a szerződésed szerint, hogy használd a megvett sávszélességet. Ha fix sebességet akarsz, akkor bérelt vonalra van szükséged, minden másra meg jó volt ez úgy, ahogy kitalálták.Csont nélkül bekaptam a flame-baitet... De azért itt hagyom, mert idő volt megírni.
Csak nem tudom, hogy megint egy értetlenkedő ember miatt hogy jutottunk el megint addig, hogy az internet-sebességet autókhoz ferrárikhoz, meg végsebességekhez mérjük... Meg, hogy az jár, mert kifizették. De persze, már látom, hogy hogy. -
mpo
veterán
válasz
madrac
üzenetére
Akkor nem 500/200-as csomagra fizetek elő, hanem 1000-re, nem gondolod?
Előtte meg 100-as volt, csak a hűségidő törvényi szabályozása életbeléptetésekor a hűségidővel okos csomagban olcsóbb lett az 500/200-as csomag mint a régi 100-as. Ezért egy TP-Link C2 AC750-et is kellett vennem, mert a régi router 100-as volt (1043ND).
Szóval kurvára mellé lőttél, nincs szerverem és nem is lesz. -
Livius
őstag
-
madrac
senior tag
válasz
woodworm
üzenetére
Ezt kérdezd meg azoktól akiknek nem elég a több száz megabites le- és feltöltési sebesség 2000-ért...! Mert, hogy nem csak honlapokat, meg linux iso-kat töltenek le rajta az hót ziher!
(#63829) mpo: ha szervert akarsz üzemeltetni, azt ne privát vonalon inkább... az egy másik kategória már.. hiába nem tetszik ez neked, ha a szolgáltató ezt a hálózaton lévő többi felhasználó érdekében korlátozná. azért nagyon el vannak kapatva egyesek, hogy 2000 forintért dedikált gigabitet várnak el és panaszkodnak, hogy nincs meg maradéktalanul...
(#63831) TeeJay: pedig tényleg nem hiszem el, hogy a szolgáltató csak azokhoz köti be akiknél maradéktalanul megvan a gigabit... ahogy itt is látszik, a szolgáltatónak már az is elég, ha a minimum megvan... vadkapitalizmus van.
-
TeeJay
félisten
válasz
madrac
üzenetére
pedig hidd el ha nem tudnák tolni akkor nem árusítanák mert csak ezerrel jönne a hibabejelentés és nem bírnák. szimplán ilyen kevesen használják kábelen egyidőben a gigás netet hogy vígan el tudják mindenkinek adni akkor is bírja a hálózat.
GPON 2,4/1,2gbit --> 1000-es net garantál 300/50 tehát 8/24 user egyidejű használata esetén lehet kimaxolni úgy hogy még a garantált minimum megvan
ebből láthatod hogy sosem lesz 32user esetén olyan hogy 8 csutkán töltsön egyidőben de még lehet olyan sincs hogy 3 csutkán tolja
mindenki wifizik, csomóan este vannak csak otthon napközben nem használják satöbbi
azt is csinálhatnák amúgy hogy a garantált marad 300/50 a sebesség meg 1/1gbit aztán amit bír aktuálisan annyit kap mindenkiéjjel menne 1gbit seed torrentre napközben meg 100-200 max
Telekom 2000/1000-es csomagja ugyanez lesz azt is GPON-on tolja kitudja hány másik előfizető mellett
megveszi vérpistika apukája aztán mérnek 3 speedtestet és utána vérpistike elkezd CS:GO-val játszani neten mert az új 2000/1000-es nettel majd ő lesz a király persze a játék alig teker forgalmat amit egy 20/20-as net ne bírna el ugyanúgy
vagy vérpistike anyukája is követeli a 2000-es netet mert akkor a süti recept majd villámgyorsan be fog jönni az okostelefonján 2,4GHz wifi mellett 20MHz sávszélességgel

még szerencse hogy nem mindenki gigabit LAN-on tolja 1-2-3éves gépekkel amik kitekerik az 1000-es netet és nem minden user torrenten tölti az összes cuccot óránként mert akkor tényleg csak garantált minimum maradna
-
madrac
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
persze.azért elvárható lenne, hogyha gigabitesnek reklámozzák és adják el, akkor legyen is olyan időszak amikor el is éri ezt a sebességet vagy valami hasonlót. viszont engem biztos nem zavarna és nem reklamálnék, ha nincs meg, "csak" mondjuk minimum 100/100, de az mindig. mondjuk én nem is üzemeltetek szervert privát vonalon, amiért havi 2 ezret fizetek...
nyilván ebből kifolyólag sokan felhördülnek erre, de talán tényleg bevezethetnének adatmennyiség korlátot. lehet hogy sokat javulna a sebesség tőle... vagy a forgalmazott adatmennyiség lehetne a számlázás alapja eleve, nem pedig a link sebesség, ami kezdi elveszteni a jelentőségét. -
marquuard
veterán
Ma vettem észre, hogy az eddig megszokott 700Mb/s letöltési sebesség felugrott 930Mb/s-ra, fel se tűnt volna ha nem mérek rá.

-
bambano
titán
-
madrac
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ahhoz hogy mindenkinél egyszerre menjen a gigabit, irdatlan kapacitás kellene, amit nyilván nem szeretnének kiépíteni, a 2K-s havidíjért. Az előfizetők nagy része valószínűleg így is szerver üzemeltetésre használja a privát vonalát, azért veri az asztalt, hogy nincs meg a gigabit...
-
funkboom
csendes tag
Sziasztok!
Pécelen több helyen láttam, hogy a DIGI az elektromos póznán vezeti az optikai kábelt, viszont van egy-két olyan utca, ahol nincsenek elektromos póznák, hanem a föld alatt megy az áram. Ezekben az utcákban kis 2 méteres ún. kandelláberek világítanak, viszont nem lehet rájuk semmilyen más kábelt vezetni. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a DIGI ilyen esetben mennyire hajlandó magától kiásni az árkot az optikának? Nem beszéltem még velük, csak érdekelne így látatlanban, hogy volt-e olyan köztetek, aki intézett FTTH-t olyan utcában, ahol csak föld alatt hozható a kábel.
Köszi!
-
mpo
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor licitáljanak egymásra, a DIGI mondja azt 10000 Mbit/s le és feltöltés.

Úgyis mindegy, mert a garantált marad.
A fényképezőgépeknél is ment (még mindig megy) a Mpixel háború, csak az érzékelő elfelejtett ehhez növekedni. A Redmi 4x-em és a Nikon D5100 is 16 Mpixel, de van némi különbség a szenzor méretében.Ezt tegnap kerestem meg, mert írtak róla egy topikban, az LG 4K az tud 3K lenni.

[link] -
Button
aktív tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
Én aug 3-án szerződtem, azóta sehol senki..
Üzletkötővel többször beszéltem, illetve a szerződés is személyesen volt. Azt mondta megsürgeti..
Kérdezte, ennyire sürgős? Nem mondom nem az, végülis azért szerződtünk, hogy továbbra is az adsl-t használjam
-
TeeJay
félisten
sajnos ekkora sebességek esetén a garantált minimum felett tényleg tojnak rá kb.
pláne hogy 500 megabit felett mérni is tudni kell szóval lehet valaki azért mér csak 300-at mert rotty a gépe
böngészőből mér, gyenge a router, esetleg balga és wifin próbálkozik
satöbbiazért nem emeli egyik szolgáltató se a garantált minimumot 300/50-ről
T szeptembertől 2000/1000 és 1000/1000 megabitet fog adni de a garantált egy megabittel sem emelkedett
vagy megy vagy nem megy de ha a minimum megvan akkor már aztán mindegy is -
TIT
veterán
Az ont-ért fizetni kell,akár havonta mint az stb-ért?
-
bambano
titán
válasz
TeeJay
üzenetére
"ez olyan mintha veszel egy Ferrarit amire az van írva prospektusban hogy 350-et megy de te csak 340-et tudtál vele menni és reklamálsz": ha gigabitet ígérnek, és 600 Mbps-nek már örülni kell, akkor az nagyjából azt jelenti, hogy a 360-ra specifikált ferrari csak 240-et megy, tehát jogosan reklamál.
ha az van a ferrari doksijában, hogy 360-at megy, akkor mennie kell 360-nal.
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
amíg böngészőben mérsz addig össze vissza eredmény lesz
nem véletlen hogy készült speedtest alkalmazás mert az kihagyja a böngészőt és csak arra van hogy mérjennézd meg a CPU terhelést mikor böngészőből meg mikor alkalmazásból mérsz
annyi hogy az alkalmazás meg néha feltöltésre pontatlan de a letöltést jól mutatja és gyengébb gépen is kihajtja a maxotböngészőben már hónapok óta nem mérek mert felesleges
meg amúgy is ha 600megabit megvan már az is 2x a garantált minimum felett van sose fog vele DIGI foglalkozniez olyan mintha veszel egy Ferrarit amire az van írva prospektusban hogy 350-et megy de te csak 340-et tudtál vele menni és reklamálsz
-
válasz
Livius
üzenetére
Lakógyűlés, érvényes határozat, ami megbízza a közös képviselőt a kapcsolatfelvételre.
Meg kéne nézni az SZMSZ-t, hogy alapban milyen jogai vannak a közös képviseletnek. Szóval náluk kéne kezdeni.
Ja és ha bérlő vagy, akkor felejtős. Csak a tulaj tudja végigjárni ezt az utat. -
Livius
őstag
Erre valaki tud javasolni valamit? [#63586]
Tehát milyen hivatalos formában lehet felkeresni a Digit azzal kapcsolatban, hogy egy 200+ lakásos lakópark hálózatkiépítési igényt adjon le, és esetleg valami ajánlatot is adjanak vissza. Az, hogy egy lakó ír az ügyfélszolgálatra, a régebbi ilyen próbálkozásokat megtalálva ebben a fórumban, kb teljesen értelmetlennek látom, valami más ötlet?
-
the.odzsy
senior tag
Üdv!
Eddigi FTTB területen van okos csomagom, amit nem rég kötöttem újra. A DIGI online felületén a címemet megadva most már FTTH-s ár van fenn. Ez ha jól gondolom az jelenti, hogy kész az FTTH hálózat, és köthetek új szerződést immár FTTH-s árakon? -
törölt tag
válasz
Soma01
üzenetére
Ugyanazt pl. Vodafone szoktam. Ötből egyszer ha normális böngészőből (Edge és Chrome) mindegy speedtest.net vagy a szelessav.net vagy digi.hu mivel ugyanaz gyakorlatilag. Csak az app mér elfogadható értékeket stabilan bármikor nyitom meg. Honlapon teljesen próba szerencse adott időpont kérdése nálam. A lényeg már tudom nem a Huawei cucc és nem a Windows hibája.
-
törölt tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Tök mindegy digi.hu vagy szelessav.net hiszen mindkettőnél a speedtest mérője van beágyazva. Nálam most böngészőből megint kevés 140/90 az app mutatja csak rendesen épp 600/200 és torrenten is látom jól jön. A megoldás alkalmazással kell nézni, mert a böngészős mérések összevissza vannak.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem az, hogy "aki többet használ, az fizessen is többet", vezessék be akkor rendesen a másik felét is, aki kevesebbet használ fizessen kevesebbet.