- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Ma hálózatkarbantartás volt a környéken szolgáltatáskimaradással. Azóta a router log tele van ezzel:
Oct 2 22:18:26 unknown daemon.warn dnsmasq[19513]: possible DNS-rebind attack detected: internal-ambassador-production-v2-vpc-elb-2051440118.us-east-1.elb.amazonaws.com
Másnál is van/volt ilyen?
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki Szegedről? Komoly, hogy a Párizsi krt.-on nincs kiépítve a Digi hálózata?! 😮 -
leviske
veterán
válasz
Methionyl #65190 üzenetére
Volt DIGI jel a szerelők kocsiján? Mert nálunk áthelyezés miatt kétszer lett bekötve és mindkét alkalommal külsősök kötötték, akiknek a munkáját mindkét alkalommal meg kellett ismételnie belsős kollégáknak.
A ZTE-be (vagyis nekem ez jött át) könnyű úgy bekötni az optikai kábelt, hogy az idő előtt megtörjön.
-
Methionyl
senior tag
Másfél napja nincs net mert az FTTH reciever szerint nem linkel az optika
pedig csütörtökön húzták be..
És nem, nem nyúltam hozzá
Valakinek volt már hasonló? (XV.ker)
Felhívni őket meg még nem tudom mert csak a céges kártyám van itthon, arról pedig nem engedi..
-
Armi5
tag
Még mindig fos, router azt írja ilyenkor pppoe visszautasítva stb, a router szar vagy a szolgáltatás? Másnak nem rossz?
EDIT: most már látom másnak is akadozik és fura az egész, akkor nem csak nálam vannak esténkénk ezek az anomáliák, hogy nem jön be vagy lassan aztán megszakad
-
ReFleXx
addikt
rip diginet X ker? 2x megszakadt, par kulfoldi oldal nem jon be
-
Tlog
tag
válasz
MasterMark #65171 üzenetére
Érdekel miben más mint IPv4.
-
Tlog
tag
Sziasztok.
F660RV1 készüléken be lehet e állítani az IPv6?
Vagy a PC-én kel ezt állítani?
Tudtok eben segíteni akár egy linkel? -
Crymric
csendes tag
Sziasztok!
Most lettünk digisek és lenne egy apró problémám. A Warframe-el szoktam játszani, de mióta a digis ZTE F660RV1-es routerünk van, a chat folyton lecsatlakozik egy error 10054 hibaüzenettel. Keresgéltem, hogy mi lehet a hiba, de nem találtam semmit. Próbáltam port forwardolni a warframe portjait, de bármit állítok be a routeren azt írja a teszteknél, hogy zárva van a port.
Próbáltam ezekkel:
https://www.youtube.com/watch?v=lftUIMqLP9s
https://videosmart.hu/video/zte-router-port-forwarding
https://www.youtube.com/watch?v=YnhpTUkkUtwés ezzel teszteltem:
https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
https://portchecker.co/Tűzfalat is kikapcsoltam, de semmi.
Valami ötlet esetleg? -
Luser2000
addikt
Ha csak bizonyos oldalak töltődnek be, akkor az DIGI hiba, vagy valami komolyabb internet probléma?
Esetleg nálam valami beállítási hiba?
Egy pár órája vacakol így a net nálam. -
Bennyboy
őstag
Nemsokára jönnek bekötni az üvegszálat (3.ker békásmegyer) Van bármi jó tanács amit mondjak a szerelőnek vagy kell figyelni valamire? köszi
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Relatíve friss digi ügyfélként lenne egy kérdésem. Adott egy pc, ami elég messze van a digi által biztosított routertől, szóval kábelt nem tudok odáig elhúzni, mert nagyon ronda lenne. Viszont van egy TP-Link wifi routerem, és arra gondoltam, hogy ezzel rá tudnék csatlakozni a netre. És a kérdésem éppen ez: rá tudok? Ha igen, le tudnátok írni a folyamatot?
A digi Huawei Echolife hg8121h eszközt adott, nekem pedig TP-Link TL-WR642G van.
Köszönöm a segítséget!
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #65154 üzenetére
Természetesen igaz, mint minden megbízható továbbítást végző protokol, így a torrent is használ nyugtázást, minél nagyobb sebességgel akarok forgalmazni mondjuk felfelé, annál több nyugtát kell tudom fogadni a letöltési oldalon, ez a fordított szituációra is igaz. Ha fullra kitekerik a feltöltést, akkor minden más web szolgáltatás is szar lesz. A megoldás, hogy a klienst mindkét irányban korlátozni kell.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard #65153 üzenetére
lényeg hogy PPPoE mellett 940megabit már teljesen rendben van
arról tudsz valamit hogy 1/1gbit GPON csomagon ha lefelé jön maxon akkor felfelé is tud-e maxon menni vagy egymást fogja a le és feltöltés lassítani valamilyen szinten?
1/1gigabites telekomos userek panaszkodtak hogy torrenten nem tudják kihajtani az 1gigabitet ha van letöltés is
ez igaz? -
dchard
veterán
válasz
TeeJay #65150 üzenetére
A gigabit ethernet valójában 1.25Gbit de mivel 8/10-es kódolást használ a technika, így jön ki a fizikai(!!) rétegen a gigabites sebesség. De.
Erre rájön még a különböző protokol overhead-ek (MAC 14 bájt, IP 20 bájt, TCP 28-32 bájt), amiket ha levonunk már eleve nem kaphatunk gigabites mérést. És akkor még nem beszéltünk a PPPoE overhead-ről, innen jön a mérési különbségek nagy többsége, hogy van aki kiméri saját helyi szerverrel, kap 970-980mgeabitet, aztán méri PPPoE-n és kap 940-945-öt és nem érti hová tűnt 20-30 megabit. Megkajálta a PPPoE.
Ha egyetlen átvitt keretre leveítetm mindezt, nem túl rózsás a kép:
VLAN tag nélkül egy ethernet keret 1518 bájt, amibe 1492 bájtos IP csomagokat tudunk tenni, amibe minimum 28 bájtos TCP csomagokat rakunk. Ha eltekintek a magasabb rétegekben keletkező overhead-től (pedig van még itt legalább 1-2 réteg amit kihagytam, akkor az látszik, hogy 1464 bájt "hasznos" adat átviteléhéz valójában 1518 bájtot kell továbbítanom, tehát körül-belül 96%-os az átvitel "hatékonysága" --> 1000 x 0.96 = 960Mbit. Ebből még lejönnek az ebből a számításban kimaradt magasabb rétegben lévő protokolok (pl: QUIK, HTTP, FTP, Bittorrent stb.) és már meg is kaptuk a protokolltól függően 940-950 megabitet.
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok. 15. Kerület Rákospalota nincs net kb 15 perce... Másnál is?
-
Methionyl
senior tag
Csütörtök este (7 óra
) kötötte be a srác az FTTH-t, ma reggelre már meg is van:
nem ~950 de nem panaszkodok
-
csubuka
addikt
Sziasztol!
Bekötésnél az 500Ft+anyagköltségnél mennyi lesz az anyaköltség nagyságrendileg?
FTTH típus lesz, a véony üvegszál már be van húzva a routerig másik szolgáltató által. Gondolom az a kábel még használható. Felgöngyölve van rajta extra hossz is... :-)
-
janos1988
addikt
Miért nem tudok a wifire csatlakozni a tvvel vagy egy másik telefonnal a routerhez az új optikai digis netre? Vagy esetleg hol lehet ezt állítani? Nem találtam sehol sem. Hg8121h típusú.
-
MasterHUn
senior tag
Le a kalappal a DIGI szerelése előtt.
megmondtam, hogy hol lehet bejönni a készülő álmennyezeti méretek miatt. behozták szépen, de ami a fő! Múlthéten csütörtökön írtam alá a papírokat, tegnap szóltak, hogy ma jönnének.
Remélem jól választottam internet szolgáltatót
-
Lacccca87
addikt
válasz
TeeJay #65132 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van hogy csak 1 db GBit-es port van rajta. Azzal teljesítik a kötelességüket a szolgáltatást eljuttatják a megrendelő címére, tudja használni. Akinek ettől több kell az saját router és azt dugja rá a gigás portra, onnan meg anniy fele osztja amennyire akarja.
És igen azért nagy tételben már komoly összegekbe kerül ha csak 1$-al is emelkedik az ONT beszerzési ára. -
TeeJay
félisten
válasz
iMaverick #65127 üzenetére
Azért van rajta csak egy darab gigabit lan mert bőven elég. Akinek meg kevés úgyis tesz rá routert. A drágább ONT-t nem biztos hogy tudnának olyan mennyiségben rendelni hogy ilyen mértékű FTTB --> FTTH átalakítást ki tudjanak elégíteni. Na meg sokszor volt már tárgyalva hogy az előfizetők nagy részének nincs szüksége fullos ONT-re bőven jó az olcsó + külön DVB-C eszköz
-
dchard
veterán
válasz
iMaverick #65127 üzenetére
"2, biztonsági felvetések (a Digi ha nagyon akarna, akkor távolról bele tud nyúlni az ONT-be. Kérdés, hogy akar-e?"
Hiába kéred bridge-be, a DIGI továbbra is tud és akar is nyúlkálni az ONT-be, ez ugyanis a Tr069 management kapcsolatot nem érinti, hogy bridge-be van-e vagy sem. Gyűjtik például a diagnosztikai adatokat az ONT-ből, de ezen a kapcsoalton keresztül kapcsolják át bridge-be is, meg vissza, ha esetleg valaki meggondolja magát.
-
slug
senior tag
ha alapbol jok a jelszintek es nem hatarerteken mozog es toldasz sc/apc kabelt sc/pc -vel akkor 2-3 dB kerul bele, az van nalad, hogy annyival tobbet mar nem birt el
-
iMaverick
addikt
válasz
leviske #65126 üzenetére
Ha visszaolvasnál, akkor láthatod, hogy a saját router alapvetően két dolog miatt szokott előkerülni:
1, "gyenge" (tehát erősebb kellene) a Digi ONT (=router) wifi-je
2, biztonsági felvetések (a Digi ha nagyon akarna, akkor távolról bele tud nyúlni az ONT-be. Kérdés, hogy akar-e?Nálunk speciel van egy TP-Link 1043 V2 használva, de nem router-ként, hanem switch + AP-nak. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy a Digi-s ONT-n miért spóroltak még a 2 LAN-on is. Ugye az egyik Gbps-es, a másik csak 100Mbps-es... Nekem két PC is van, ami vezetékes LAN-on lóg, így rögtön kapufa volt. Ráadásul így 2 wifi is van: egy anyáméknál, a másik meg nálam. Nem közösködünk!
-
leviske
veterán
válasz
TeeJay #65125 üzenetére
"tökmindegy milyen gigabites routert vagy LAN kártyát kötsz rá több nem lesz
max kevesebb"Anno a 2,5-es Killereknél emlékeim szerint az volt az érv, hogy csökken a CPU terhelés.
Mindegy. Azért nem teljesen analfabéta vagyok a témában, csak az érdekelt, hogy itt, ahol a routereket is elég sokan maxra járatják, észlelt-e bárki az ilyen extra cuccok erejéből bármi pozitívat. Azaz érdemes-e vásárláskor számításba venni, vagy addig nincs semmi jelentősége, amíg itthon nem 10GbE-s ONT és router figyel. A válasz akkor értelemszerűen az, hogy nem.
-
TeeJay
félisten
válasz
leviske #65124 üzenetére
akkor még 1x
az ONT-n lévő gigabit LAN lesz a limitáló tényező
az tudja a 940-945megabitet és tökmindegy milyen gigabites routert vagy LAN kártyát kötsz rá több nem lesz
max kevesebb
állítólag az intel LAN vezérlős alaplapok jobbak picit mint a Realtek de szerintem max tesztprogrammal lehet kimérni, userként észrevehetetlen
a Huawei ONT-ben meg Hisilicon Kirin SOC van az biztos tudja a gigabitet routerként is
ha meg bridge módra van téve akkor meg főleg mert csak átmegy rajta a forgalom kvázi mint ADSL-el időkben a sima ADSL modemeknél -
leviske
veterán
válasz
TeeJay #65123 üzenetére
Persze, azt nem vártam, hogy hirtelen 1200Mbps-el hasít majd a net.
Igazándiból ilyen használati tapasztalatok érdekeltek volna csak. Van-e bármiféle különbség a oldal betöltődési időkben, meg úgy általános használat során. Esetleg a 1Gbps sebességhez közelebb kerültek-e olyanok, akik csak az ONT-ról tolják, vagy komolyabb routerről.
-
TeeJay
félisten
válasz
leviske #65120 üzenetére
attól még ugyanúgy gigabit LAN-os ONT-t kapsz
arra is hiába raksz 10gbit WAN-LAN-os routert meg 10gbit LAN kártyás gépet
egy bittel sem lesz gyorsabb a net ha erre vagy kíváncsi
belső hálózaton ha van két ilyen géped akkor persze a kettő közt 5-10gigabit menni fog ha bírja az SSD
de kifelé net felé 1gbit link lesz a limitálóMethionyl
azt te nem tudod Bridge módra rakni, de ha írsz az ügyfélszolgálatnak hogy szeretnéd az ONT-t bridge-be kérni általában 1-2órával később már át is nyomták és a routered fog PPPoE-t tolni -
Methionyl
senior tag
Hali
Ma sikeresen bekötötték a 1000/200 netet (FTTH) és ahogy olvastam kell pár nap amíg aktív lesz mert még csak az előző 100/100 van meg.
A kérdésem hogy kitettek egy Huawei routert ami fogadja az optikát és a router is autentikál. Viszont nem lehet azt a routert bridge módba tenni hogy kvázi az én routeremen végződjön a pppoe? Első bliccre routerbe turkálva nem láttam
Nem dual bandes router, van rajta 1db Giga és 1 FE port..több sebből vérzik
-
leviske
veterán
ezt nem ide akartamDe ha már így alakult.:Akinek 1Gbps nete van és akad otthon Aquantia LAN (2,5T, 5T, 10T) tartalmú gépe az érzékelt bármiféle különbséget az alap Intel és Realtek cuccokhoz képest?
-
Lacccca87
addikt
Méréssel nincs gond én vagy windows aplikációból vagy digi oldalán mérek.
A mostani 100/50 is végre megjavult ( valami port hiba volt mint kiderült ezért volt hogy letöltés néha elment kapálni és csak ilyen 1-10Mbit//s volt 8% loss mellett), jövő héten meglesz a megfelelő router is szóval már csak az átkötés van hátra, de várok türelemmel200mbit/s meg bőven elég lenne, mivel eddig 120-as UPC volt a korábbi lakásban azon is elvoltunk, igaz néha szűkös volt. Feltöltés meg ahhoz képest egyenesen csillagászati sebesség.
-
Cyrin
addikt
Visszajött a delej, ismét 440/210. Két gépen is. Kíváncsi vagyok, ha lecserélem a régi netgear wndr 3700-at, az Asus 66b1-re, lesz e növekedés....
-
Lacccca87
addikt
válasz
MasterMark #65114 üzenetére
sry igen
azt elirtam már többször is
-
Lacccca87
addikt
Hétfőn kértem FFTB területen a tehcnikai vizsgálatot hogy 500-as netre alkalmas-e. Szerdán reggel már kaptam az e-mailt hogy fáradjak be egy DIGI pontba szerződést kötni. Jó gyorsak voltak. Telepítés természetesen majd csak 1-30 napon belül lesz de az eddigi válaszidőkből itélve nem csodálkoznék ha már hétvégére csengetne a szerelő. Routeres topik alapján átmentei megoldásnak TP-Link Archer C2 AC900 ( az hogy melyik változat majd kiderül de valszeg V3 vagy V4) lesz beszerezve. Optikáig már kibírom ezzel is
Mostmár csak azt remélem hogy az 500-as net is névleges értékhez közeli tényleges teljesítményt fog produkálni. De igazából már a minimum értékei is bőven elégedett lennék csak legyen stabill. -
válasz
nettle #65105 üzenetére
SC csatlakozók és aljzatok, a DIGI multimódusú kábelt használna? Mert amit behúztak az nem az lenne.
SC to SC Fiber Patch Cord Jumper Cable SM Simplex Single Mode Optic for Network 10m ez a kábel neve
Connectors: SC to SC és 9/125 mono módusú üvegszállal
Akkor melyik APC vagy UPC? -
nettle
csendes tag
Rossz kábelt vettél, zöld színű csatlakozós kell.
-
-
sanzi89
addikt
Tegnap nem tudtam Stream videót nézni, mert nem tudott bufferelni a böngésző. Hálózat volt, brutálisan megnőttek a válaszidők és néhány ping csomag nem is ért célba (8.8.8.8). Aztán megjavult.... Békéscsaba egyébként.
Más is tapasztalt ilyet? Én mostanában sajnos többször is, holott eddig minden tökéletes volt a Digi-vel.
-
Armi5
tag
Nálam megint rossz az internet, akadozik. XV. Kerület
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest