- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Trohak91
csendes tag
-
-
AnonymusX
őstag
válasz
kispetro8 #114893 üzenetére
Van külön Digi mobil topik.
Más is járt így, ezt kell tenned.
-
kispetro8
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud nekem segíteni?
Samsung Galaxy s3 Digi Mobil Véletlenül bekapcsoltam a Roaming+ üzemmódot és azóta nem tudok csatlakozni a vodafon hálózathoz. (Előtte jó volt és tudtam használni a telefon) Azt írja a voda oldalon, hogy vodafon hálózat használatához kapcsoljuk ki a roaming+ üzemmódot. Amivel a gondom van, hogy nem találom sehol ezt az üzemmódot. 1x adta be valahogy és rákattintottamNem tudja valaki, hogy hol lehet kikapcsolni, hol lehet megtalálni ezt a telefonba? Android 4.3 van a telefonon!
A válaszokat előre is köszönöm!
üdvözlettel: Tomi -
4Grider
félisten
válasz
roseA580 #114880 üzenetére
Jónak írod. Amikor megjelentek a TP-Linknél (talán 300 Mbps-al), azóta használom is őket. Ma már 1300 Mbps-osakat használunk, de kifejezetten csak kényszerből, mert a kiírt 400 Mbps-es csatornában a NAS nagy átlagban 200 Mbps sebességhez jut. Áttéve kábelre 900 Mbps körüli a letöltési teljesítménye...
Szóval kényszermegoldások a powerline adapterek, ugyanúgy, mint a jelismétlők. Mondjuk a TP-Link TL-WPA8631 OneMesh-be betehető, így legalább nem cseszi szét a meglévő WLAN-t azonos ssid-val. -
roseA580
tag
válasz
4Grider #114879 üzenetére
Különálló lakások, különböző hálózati betáplálás és még az sem biztos hogy azonos fázison van a két egység, igy nem is csoda hogy csak ennyi.Egy lakáson belül ennél azért többet tud.
WiFin használja a barátom, (laptop) mikor telepitettem kb. 50 Mbit/s mértem az N-es WiFin.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Trohak91 #114871 üzenetére
[Digi - ONT , Router , Switch lehetőségek.]
A legjobb amit tehetnél, hogy az ONT-ot Bridge módba rakod vagy rakatod az ügyfélszolgálattal és egy saját router használsz.
Abból is olyat ami tudja az 5GHz-s sávot azaz minimum AC de inkább AX képes ! De ez még nem minden....
Az ONT-ból egy kábelt kell elvezetni a saját routeredig.
Mivel a Cat5e vagy Cat6 kábel akár 100 méret is lehet - két aktív eszköz között - ezért a saját routeredet el tudod helyezni optimálisan.
Ez a bizonyos optimális hely a lakás fizikai középpontja vagy ahhoz közeli hely ! ( Bár ezt ki kell deríteni mert a sok válaszfal nyeli a rádiót....tehát az elhelyezés NEM FELTÉTLENÜL a lakás középpontjában lesz ideális !!! )Nálam pl egy AP van a családi ház közepén , a mennyezetre szerelve.
Szépen lefedi az egész házaz és az udvarra is jut belőle ( B30-s tégla falazat ). Bár tény, hogy egy családi ház esetében a zavaró , más wifi források aránylag messzebb vannak.Egy bérházi lakás esetében pedig rengeteg idegen rádió forrás van.
Ezért is értdemes a kisebb hatótávú de nagyobb sávszélességet biztosító 5GHz-s sávot használni.
A sok 2.4 GHz-s rádió messzebbre "elér" , lassabb az adatátvitel de pont amiatt, hogy sok van belőle.....nagyon tudják egymást zavarni is.Röviden tehát :
Saját router , 5 GHz , valahol a lakás közepén , kábellel az ONT-ra kötve ! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
garga01 #114872 üzenetére
A wifi még mindig teljesen az adott környezettől függ, így az, hogy nálad lefed mindent, nála lehet a fél lakást sem fogja. A kérdésére nincs válasz, ki kell próbálni más lehetőség nincs. Elég sokszor volt már olyan a milyen router topikban is, hogy egyik embernek a 80nm-es lakást teljesen lefedte a router, a másiknak ugyanaz az 50nm se.
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Ha veszek egy drága, jó minőségű wifis routert, akkor az egész házban jó lesz az internet?
Panelben lakunk a 4.emeleten. Digis internet van, és a bejáratnál van egy wifis modem. Mivel a WiFi gyenge vele így kábellel volt a szobába bevezetve az internet és arra raktunk rá egy átlagos routert.
Most felujitottunk és a kábel elég rossz helyen ment sérült is nem cserélhető. Újat kellene kihuzni viszont az macerás.
Ha a Digis wifis modemre rá lenne egy jó fajta wifis routert dugva a bejáratnál akkor az el tudna látni az egész lakást?
54 nm a lakás és a hátsó szobában a Digis modemnek gyenge nagyon a jele.
Ha ez így jó lenne ajanlanatok olyan routert ami jó lenne?
Vagy inkább mégis maradjak a kabelnel meg ha macerás is? Pénzben se hiszem h sokkal olcsóbb lenne a a kábelezés.Amúgy főleg mobilon szoktunk internetezni és abban a szobában amiben tönkrement a kábel és van egy másik router amihez a kábel vitte a jelet van okos tv ami wifirol megy. A másik szobában és a konyhában meg elég jól érzékeli is az okos tv a jelet de a nagy szobában ami leghatrebb van a bejárattól ott szörnyű.
Köszi
-
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi #114868 üzenetére
Az Asus-on van internet detection, azt kapcsold ki és nézd meg, hogy megoldotta-e a problémát.
Szerk.:
Milyen típusú az ont? -
Borisz76
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #114865 üzenetére
Hívd az ügyfélszolgálatot , hogy nézzenek rá a vonalra.
Ott látniuk kell a szakadozást.
Ez után kérheted is az ONT cserét.Nálam 3 eszköz is rossz volt.....a 4. lett jó!
-
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi #114865 üzenetére
Milyen routerről milyen routerre cserélted a saját routered? Csak mert van egy pár gyártó, akinek a routerek nem tudja a digi net esetén rendesen megállapítani, hogy él-e még az internet kapcsolat, és ezért elbontontogatják a pppoe kapcsolatot.
-
gyáliSanyi
őstag
Tegnap tápcsere volt az Ont-nál, hátha az a baja.
De utána is 7x volt internetszakadás.A router problémát kilőném, mert az már a 2. Rajta. Meg ha egy beállítással megy rendesen, akkor miért állna le időközönként.?
Szerintetek megérett az Ont a cserére?
Vagy próbálkozzak másvalamivel. -
garga01
őstag
válasz
#85512448 #114859 üzenetére
Nyilván te döntöd el, meg tudod mit akarsz, de optika helyett a T-s koax-ot választani, ráadásul a jólét csomaggal... szívni fogsz vele mint a mobilnettel, lásd a minimum értékeket... főleg távmunkában az a garantált 4 elég gyenge. És ha beleolvasol a T-s topikba, nem nagyon fogják törni magukat a bekötésnél (sem) a jóllét csomagra. Amennyire lehet próbálnak kibújni, szvsz a garantált minimum ha megvan nem lesz sokkal jobb sebességed sem
M4-et meg ingyen lehet venni tető/szobaantennával, netes stream sz.opás helyett nézd meg, hogy tudod fogni, legalább nem viszi a sávszélt és még független is a nettől teljesen.De a legjobban akkor jártál volna, ha rég átváltasz optikára. Hiába neked van igazad, a gyakorlatban neked nem volt neted és szívtál. A KRESZ jut eszembe erről, hogy oké hogy elsőbbséged van, de hiába ha nem adják meg...
Félreértés ne essék, nem védem a Digit a lenti panaszoddal szemben, az telesen jogos. -
törölt tag
válasz
4Grider #114857 üzenetére
A diginet500 FTTH 7840 Ft hűség nélkül.
És mivel van meglévő szolgáltatásom (FTTB100) ezért a kiépítés díjmentes hűség vállalás nélkül is.
Abban igazad van, hogy drága, de ezek közül tudok választani:
- digi optika 7840 Ft, minusz epack kedvezmény.
- telekom koax, digitális jólét 3190 Ft (150/10...garantált minimum 15/4)
- yettel 5G, 1 év hűséggel 7750 Ft, eszközbérléssel
- vagy használom ingyen a céges B535-öt telekomos kártyával, havi 100 GB van benne, és az M4 sport akad...sebesség gatya -
-
törölt tag
válasz
cherubion08 #114855 üzenetére
Mindegy....estére én is beletörődtem a sorsomba.
Sajnos a lakcímemen alternatíva csak T koax van, a yettel 5G-hez pedig eszközt kellene venni, így már nem érné meg.
Marad a 4iG....meg az FTTH-s átkötés. Remélem kibírják szeptemberig az eszköz "véleltlen meghibásodása nélkül", mert addig megint nem tudok kivenni fél nap szabadot, hogy otthon legyek. Esetleg megkérdezem, hogy 17 óra után is át tudják-e kötni....
De hűséget ezek után nem írok alá. -
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
gyáliSanyi #114853 üzenetére
Pedig Modem üzemmódba van.
[kép] -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#85512448 #114851 üzenetére
Szerintem ez a lényeges: Vagy az ismerős egyből ment a raktárba és megnézte, hogy van e? Teljesen lényegtelen a neve és a beosztása, ha nem nézte meg, hogy valóban van a raktárban, akkor akár a cégvezető is lehet és ugyanúgy nem ér semmit az általa mondott VAN raktáron kijelentés.
Nem tudom, ott mekkora raktár van, de simán előfordulhat az is, hogy tényleg van és nem találják, de az is, hogy a rendszerben rossz a készlet és az jelzi, hogy van, de a valóságban nincs. Napi szinten találkozom ilyenekkel, így az, hogy megnézi a rendszerben, hogy van e sokat nem jelent. -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #114850 üzenetére
Szóval mindenáron bele kell keverni valakit, aki által hiteles lesz az állításom?
Íram ki a pozícióját, telefonszámmal? Hátha holnap nem kell bemennie dolgozni? -
válasz
garga01 #114840 üzenetére
Illetve az lehet még szép, ha az utolsókkal közlik az FTTB lekapcsolása után, hogy sorry, de már minden hely betelt FTTH-ra, majd akkor tudunk adni, ha valaki felmondja. Mert ugye az is véges kapacitás... Nálunk vidéken nem volt FTTB, itt optikát épített a DIGI 5-6 éve, én az első előfizetők közt voltam, indulás után egy héttel váltottam UPC-ről. Három házzal odébb az egyik család vagy három évet várt, mire a szomszédjuk költözés miatt lemondta a szolgáltatást, akkor tudta gyorsan beköttetni. Aki meg a szomszédja házát vette meg, annak jutott az ADSL, szóval itt is teltház van.
-
Mate
nagyúr
válasz
#85512448 #114837 üzenetére
Miként jött ki a 26.000 Ft?
#114840garga01: FTTB-t is szinte mindenhol átkötötték. Nyílván vannak, akik kitartanak, mert szeretnek lázadozni, de azok meg szép lassan le lesznek mondva. Lebontani akkor szokták a légvezetéket, ha villanyoszlopon megy. Felesleges lenne fizetni az áramszolgáltatónak, így lenyesik.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #114845 üzenetére
Szerintem olvasd el még 1x amit írtam: nem a múltról beszéltem, hogy mi volt, hanem a jelenről: " megvannak a kapcsolatok, és tudom, hogy van eszköz"
Magyarán: amikor a szerviztechnikus bekamuzta nekem telefonon, hogy nincs eszköz, a kellő embert felhívtam és megkaptam a választ: van eszköz. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#85512448 #114843 üzenetére
Az, hogy dolgoztál ott és akkor mi volt, nem jelenti, hogy most is úgy van. Főleg, hogy elég sok helyen ftth van már, így biztos nem töltötték fel a raktárat fttb-hez szükséges eszközökkel, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a terv az fttb leváltása volt már 2019-ig, ehhez képest még mindig nem sikerült végezniük ezzel, bár mintha 2023-ban lezárták volna, hogy a terv sikerült
-
törölt tag
válasz
garga01 #114842 üzenetére
Tudom, hogy nem azt mondtad.
De lényegében ezt teszik. Az pedig, hogy nincs eszköz nem igaz: dolgoztam anno a cégnél, még amikor román vezetés volt, megvannak a kapcsolatok, és tudom, hogy van eszköz.
Kár, hogy a lakhelyemen nincs telekom optika: nem sokáig gondolkodnék a jövőn.... -
törölt tag
válasz
garga01 #114840 üzenetére
A törvényi kötelezettség szerint 60 nappal a technológia (FTTB) adott címen történő megszüntetése előtt írásban kell közölniük azt.
Tehát nem "ledobnak" az FTTB-ről mondvacsinált okokkal, nem rákényszerítenek, hanem 60 nappal előtte írásban felmondják a szolgáltatást.
Ha én, kis mezei emberke ezt tudom, akkor talán nekik is illene ezt tudniuk.
SŐT ! -
garga01
őstag
válasz
#85512448 #114839 üzenetére
Amit eljátszottak, az ellen nyilván nincs vétség. Viszont minél előbb álltál volna át vagy állsz át FTTH-ra, annál előbb lesz stabilabb a kapcsolatod. És nem fogják végtelenségig üzemeltetni az FTTB-t, előbb-utóbb ha nem kötöd be az optikát, felmondják a szerződést és kikötik, szerintem ezrét se nagyon erőlködnek a javítással.
(Kertvárosi részen nem is volt sok köztes üzem, amint átkötöttek akit tudtak, vágták is lefele a koaxot az oszlopokról.) -
törölt tag
Egy kis sztori arról, miként szolgáltat és miként bújik ki a 4iG az ügyfél felé a kötbérfizetés kötelezettsége alól:
2024.07.05 reggel még működött a szolgáltatásom (FTTB), utána munkába mentem, onnan pedig délután külföldre utaztam. 2024.07.07 este érkeztem haza, ekkor a szolgáltatás már nem működött. 2024.07.08—án délután jeleztem a 1272-n a hibát: azt mondták, már előző 3 napon sem működött.
2024.07.09 reggel egy szerviztechnikus felhívott azzal, hogy nem tudja elhárítani a hibát, mert a lépcsőházi eszközük „elromlott” és a cégnél nincs 1 db csereeszköz sem. Azt is mondta a szerviztechnikus, hogy már többször megkerestek azzal, hogy köttessem át a szolgáltatást FTTH-ra, és a szolgáltatónak nem gazdaságos, hogy működtesse az FTTB rendszert…szóval illene már beadjam a derekam az FTTB-FTTH cserére (ez utóbbi mondat nem az ő szava volt, de kb ez volt a mondandójának a lényege). A szerviztechnikusnak azt mondtam, hogy rendben, majd be fogok menni az ügyfélszolgálatra és kérni fogom az áttérést FTTH-ra. Azt nem mondtam neki, hogy nem azonnal megyek az átkötést kérni, mivel 2 fős cégnél dolgozom, a következő 2 hétben a kollégám szabadságon van, addig nem tudok otthon lenni az átkötés miatt.A beszélgetés UTÁN !! jött egy SMS, mi szerint a szerviztechnikus a hibát kijavította: „Ertesitjuk, hogy a xxx szamu hibabejelentese javitasra kerult”
Újra hívtam a 1272-t, és bejelentettem, hogy a hiba az SMS-ben leírtak ellenére nem lett javítva, a hiba továbbra is fennáll, a javításig kötbért kérek.
Közben hazavittem a munkáltatóm backup B535-ös eszközét, telekom SIM-mel, gondoltam amíg tökölnek a 4iG-sek a hiba javítással, elszenvedek a mobilnettel….Szó szerint szenvedés volt, mert a panel rengetegben a telekomos mobilnet sebessége 3-5 Mbps volt…a videók akadtak.2024.07.19-én újra hívtam a 1272-t, mert a szolgáltatást illett volna 10 nap alatt helyreállítani.
Ekkor közölték, az hogy én 10 nappal korábban a 1272-nek azt mondom „a szolgáltatás továbbra sem működik, a szerviztechnikus valótlanul küldte el az SMS-t mi szerint a hiba javítva lett, és mindaddig míg a hiba fennáll kötbért kérek” nem számít hibabejelentésnek. Visszakérdeztetem, hogy az általam elmondottak magyar nyelv szerint mit jelentenek? Esetleg kikérjem a hangfelvétel, és kérjek az NMHH-tól állásfoglalást?
A 1272-ön folytatott beszélgetést követően felhívott a szervíztechnikus, és közölte, hogy hiába jelentem a hibát akkor sincs eszköz, és majd innentől kezdve az 5-ik napon elhárítja a hibát (tehát nem a 72 órás időn belül) mivel neki „nincs ideje” az eszközért a raktárba mennie. Felajánlottam neki, hogy elmegyek a „raktárba” , és hozok neki eszközt. A hiba az újbóli bejelentést követő 6. napon lett elhárítva 2024.07.25-én.
A mostani levélben közlik, hogy a kötbérfizetés nem alkalmazható, ha a hibajegy felfüggesztésre kerül részükről: a szerviztechnikus 2024.07.19-én közölte velem, hogy nem tud 72 órán belüli hibaelhárítást vállalni, amit én nem fogadtam el. A 4iG mégis azt írja, hogy ők önhatalmúlag (beleegyezésem nélkül) felfüggeszthetik a hibaelhárítást és ezáltal kötbérigényem sem lehet, ha a szerviztechnikus értesít arról, hogy nem tudja vállalni a 72 órás hibaelhárítást. Szerintük ez „egyeztetve lett”…WTF
Azt is írják, hogy nem fizetnek kötbért (általam számolva 26.000 Ft lenne a 15 nap szolgáltatás kiesés miatt, mert a szolgáltatás kiesése „nem bizonyítható”….miközben többször elismerték 1272-n rögzített hívásban, hogy a lépcsőházi eszközük nem működött ebben az időintervallumban.
De adnak egy 3000 Ft-os” alamizsnát, mert „jófejek”.Természetesen kikérhetném a hangfelvételeket, és mehetne a panasz az NMHH-hoz.
Egy mobiltelefonos történetnél már eljátszották ugyanezt, ott végig vittem az ügyet, NMHH lett, 30.000 Ft kötbér megfizetéssel.
Tanulság: a 4iG a saját ászf-ét nem tartja tiszteletben, több mint 2 hétig nem szolgáltat, és a kötbérfizetés megfizetése alól önhatalmúlag felmenti magát.
-
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi #114834 üzenetére
A digi ont tényleg modem üzemmódban működik? Ha igen, akkor nincs LAN-ja, csak a saját routerednek.
Amikor routert cserélsz, akkor el kell bontani a meglévő pppoe kapcsolatot. Anélkül majd a központ fogja bontani x perc után. Ha addig próbálkozol az új routerrel felépíteni a kapcsolatot, nem fogja engedni, mert szimultán bejelentkezési kísérletnek veszi az ilyet a rendszer. -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
czaki #114830 üzenetére
ONT cserénél vagy bridge/router mód váltásnál nem veszik el a NAT mentességed.
OpenVPN faék, pár kattintással beállítható. Sokáig használtam, bár 40Mbps limit volt rajta, bőven jó volt. Újabb routert vettem, abban van “gyári” VPN, de meghagytam az OpenVPN beállításokat, mert tényleg faék. Ha nincs NAT, van DDNS képes NAS ami visz OpenVPN-t, akkor készen vagy -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok.
Ez lehet Digis modem hiba?
Annyi volt a "régi" Asus Ax routerrel, hogy nem mindig akart felcsatlakozni LAN-ra. Gondoltam újabb router nem bajlódik a beállításokkal.
Most visszaraktam a régi Tp-linkes routert.Kicsit idős, de ilyen baj nem volt vele sose.
Arra egyből rácsatlakozott. De ma azon sem akart menni a LAN.Ez egy 11 éves ZTE modem.
Vagy valamit bonyolítottak 1 éve a hálózati rendszerükön?
-
adika4444
addikt
válasz
czaki #114830 üzenetére
Openvpn-nel bonyolultabb és mindenképp kell egy külső hoszt, ahová kezdeményezhet a NAS. Tehát olyat nem tudsz, hogy a kliensekkel a szerver kezdeményezzen.
WG-nél az endpointnak a NAS-on megadod a távoli VPS-t és utána mivel WG-n azonos rangúak a peer-ek, irányítható bárhogy a forgalom. -
czaki
tag
válasz
adika4444 #114828 üzenetére
Még évekkel korábban igényeltem a DIGI-től publikus, nem NAT-olt IP-t, azóta is ezt kapom szerencsére. Ha az ONT cserére szorul akkor borul persze a mutatvány, de ez feltételezem bridge/modem mód esetén is így lenne. Fingers crossed.
VPN szervert tervezek a NAS-on belül hogy egyszerűbb legyen az életem, igaz OpenVPN-re gondoltam és nem WireGuardra mert utóbbival voltak sebesség gondjaim korábban. Azt viszont nem tudom miként tudnám a szerver általi kezdeményezést beállítani, tudsz ebben iránymutatást adni esetleg?
-
czaki
tag
válasz
qqcqqc #114827 üzenetére
Gyorsan csináltam egy próbát, sikerült is a DNS-O-Maticon keresztül frissíteni a NAS által az IP-t egy DDNS szolgáltatásban. Megnézem majd az ONT mögött is a napokban, elviekben működnie kell. Köszönöm még egyszer, az orrom előtt volt a megoldás de valahogy nem jutott elsőre eszembe.
-
adika4444
addikt
válasz
czaki #114826 üzenetére
Ha az ONT van használva, az meghibásodhat, cserélhetik és oda a portforward. NAT-olhat is a DIGI, aminek eredményeképp ismét bukod a távoli elérést. Ha tudja a szerver, javaslok egy VPS-t, arra egy Wireguard-ot és összekötni, hogy a szerver kezdeményezzen, így ugyanis NAT esetén is be tudsz menni a hálózatba. Én ezt használom olyan helyeken, ahol nem mindennapos a személyes megjelenés és én üzemeltetek, ez már párszor meghálálta magát.
-
válasz
czaki #114826 üzenetére
Akkor van választék:
Nem emlékszik a folyamatosan változó IP-címére? Iratkozzon fel a DDNS szolgáltatásra, hogy könnyen megjegyezhető hostnevet kapjon a NAS-ához. Továbbá párosítsa azt a EZ-Router funkcióval bárhonnan és bármikor távoli hozzáférést kaphat NAS-ához.
Az ASUSTOR NAS jelenleg a következő DDNS szolgáltatókat támogatja:
oray.com
freedns.afraid.org
no-ip.com
Myasustor.com
twoDNS.de
3322.net
dnsexit.com
changeip.com
DynamicDo!.jp
dyndns.org
www.ovh.comEz az asustor honlapjáról van.
-
czaki
tag
válasz
Dragon3000 #114821 üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy általuk kellene frissülnie, abban kételkedem hogy frissült mostanában. De érezhető volt az ügyintéző hangján hogy nem akart ez ügyben segíteni úgyhogy elengedtem a dolgot.
-
czaki
tag
válasz
Borisz76 #114822 üzenetére
Rokon érkezik és az internetköltségeket is én állom (bár ez nem tudom miért is tartozik ide
), viszont ha bármi gond van én több száz kilométerre élek egy másik országban, nem tudok neki segíteni illetve lesz egy szerver is a hálózatra kötve amit néha menedzselni kell. Ha a közelben lennék bármikor működne a support élőben, így kreatív kell legyek és megoldani a távoli elérést. De ha az ONT-t nem tudja ezt a funkciót akkor hagyom ott a régi eszközt, csak feleslegesen nem akartam újat venni a másik helyre ahol pedig éppen megkotlott ami ment eddig, az RT-AX58U pedig bevált már.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
czaki #114816 üzenetére
A leendő albérlőnek mondhatod , hogy alap internet hozzáférés van : wifi és 1 db LAN port amit használhat.
A saját routeredet meg viszed magaddal.
Ekkor ugye nem lesz saját hozzáférésed sem.Ha az albérlő idősebb....lehet nem is izgatja a dolog.
Ha még fiatalabbak.....esetleg értenek is hozzá.....akkor felajánlod a saját routeredet , hogy ott hagyod de havonta X ft-al több emiatt a bérlet.
Magadnak meg veszel másikat.Amúgy ha te elköltözöl új helyre , akkor az albérletben lévő rszközökhöz.....ami nem a tiéd ....minek akarsz hozzáférni?
Nekem is ki van adva a lakásom.....netet fizeti a lakó de eszembe nem jutott, hogy azt távolról piszkáljam.
-
czaki
tag
válasz
4Grider #114819 üzenetére
Tiszta sor, azért is teszek egy próbát itt mert a DIGI sablon válaszokon túl semmilyen reakcióra nem volt eddig képes. A firmware frissítést is kérdeztem tőlük, azt mondták az eszköz automatikusan frissül mindig a legfrissebb állapotra. Hát ezt kétlem...
Mivel nem én lakom a lakásban, nekem nincsenek elvárásaim a belső hálózat kapcsán. Amíg voltak, ott volt az RT-AX58U.
-
4Grider
félisten
válasz
czaki #114818 üzenetére
Attól te még nem fogod tudni frissíteni a fw-jét, mint ahogy azt sem tudhatod, hogy működik-e benne egyáltalán a ddns utána, és ha igen, meddig.
Szerk.:
Alap, hogy szolgáltatói eszközzel csak akkor routolunk, ha nincsenek elvárásaink a belső hálózattal kapcsolatban. Az ont aktivált/inaktivált extráival kapcsolatban ui. nem tehetsz hibabejelentést. -
czaki
tag
válasz
Borisz76 #114817 üzenetére
Ez az új lakónak tök jó, nekem meg extra kiadás.
Ettől még értem amit mondasz, viszont az még mindig nem tiszta: engedi ez az ONT a DDNS-t vagy egyáltalán nem? Nekem teljesen más a felhasználói felület mint amit itt a fórumban látok pár usernél, alul az évszám is 2022-t mutat.
-
czaki
tag
Sziasztok,
Remélem tudtok nekem segíteni. Korábban egy Huawei HG8147X6 ONT eszközt kaptam a szolgáltatótól, ez eddig modem only módban futott mivel saját routert használtam. A lakásból azóta elköltöztem és albérlet lesz belőle, így a routeremet (ASUS RT-AX58U) szeretném magammal vinni. Szükségem lenne ugyanakkor DDNS szolgáltatásra a távoli eléréshez (ez most az ASUS routeren keresztül fut). Visszaállítottam router módba az ONT-t, az internet működik rendesen, de nem találok a DDNS beállítására utaló opciót. Az ügyfélszolgálattal beszéltem, azt mondták ez korlátozva van, igaz az ügyintéző nem volt túlzottan naprakész.
Igaz ez, vagy csak egy firmware frissítés választ el ettől a funkciótól? Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
osonte
őstag
Végre normális sebesség, Baján Invitel - DIgi 100/8 Mbit/s, az annyi is volt, Pécs optika 500-as csomag: [kép] .
Már csak 6GHz kellene, mert panelben 2.4 és 5GHz elég sűrű...
-
Freerider89
tag
én csak megköszönni jöttem a főrum létezését. Ma kötötték be a netet
eddig is dugim volt az előző lakásban, de régebbi eszközzel. most wifi 6 os Huawei-t kaptam, nem tudtam belépni admin felületre a matricán lévő név jelszóval, de a fórum kezdőlapon leírt név jelszó párossal ment
-
mlinus
őstag
válasz
garga01 #114805 üzenetére
bajom nincs, de azt észrevettem, hogy most valamiért zágrábba megy a CF, a bix helyett..
Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms [192.168.50.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 5 ms 5 ms 5 ms bpt-b7-link.ip.twelve99.net [80.239.195.210]
7 6 ms 5 ms 5 ms bpt-b6-link.ip.twelve99.net [62.115.139.2]
8 8 ms 8 ms 7 ms zgb-b2-link.ip.twelve99.net [62.115.122.175]
9 8 ms 12 ms 12 ms cloudflare-ic-369100.ip.twelve99-cust.net [80.239.167.225]
10 7 ms 7 ms 7 ms one.one.one.one [1.1.1.1]
Trace complete. -
garga01
őstag
Valami gond van a CF-el, vagy a Digis nettel? Discord nem akar betölteni, Speedtest is sokadjára jött csak be. Router újraindítás megvolt, Google DNS-t használok.
-
adika4444
addikt
A külföldi peering nagyon sokat javult. Azt nem tudom, ezzel indokolható-e az ilyen mérvű emelés, de tény, hogy a román-éra vége felé este alig volt már 100 Mbps a franciaországi OVH szerveremre, ez most csont nélkül gigabit, a nap bármely szakaszában. A feltöltés necces, de az valami helyi probléma lesz, a topikban pár éve körbejártuk, hogy másokat nem érint.
-
garga01
őstag
Téged (megint) nem lehet megérteni.
A #114791-ben mikor válaszoltál a hszemre, ezt írtad: "Viszont ennek örömére mindenkinél emelték az árakat"
Ebből az jött le nekem, hogy szerinted (az ennek örömére alapján), az ONT miatt emeltek. Most meg kijelented, hogy ja amúgy szerinted se az ONT miatt emelték az árat. Akkor egyből ezt kellett volna írni...
Amit meg most beidéztél, nem én írtam hanem Dragon3000. Célszerű azt is odaírni kitől van, ha nem az írta kinek válaszolsz.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó