- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
czaki #114830 üzenetére
ONT cserénél vagy bridge/router mód váltásnál nem veszik el a NAT mentességed.
OpenVPN faék, pár kattintással beállítható. Sokáig használtam, bár 40Mbps limit volt rajta, bőven jó volt. Újabb routert vettem, abban van “gyári” VPN, de meghagytam az OpenVPN beállításokat, mert tényleg faék. Ha nincs NAT, van DDNS képes NAS ami visz OpenVPN-t, akkor készen vagy -
adika4444
addikt
válasz
czaki #114830 üzenetére
Openvpn-nel bonyolultabb és mindenképp kell egy külső hoszt, ahová kezdeményezhet a NAS. Tehát olyat nem tudsz, hogy a kliensekkel a szerver kezdeményezzen.
WG-nél az endpointnak a NAS-on megadod a távoli VPS-t és utána mivel WG-n azonos rangúak a peer-ek, irányítható bárhogy a forgalom. -
adika4444
addikt
válasz
czaki #114826 üzenetére
Ha az ONT van használva, az meghibásodhat, cserélhetik és oda a portforward. NAT-olhat is a DIGI, aminek eredményeképp ismét bukod a távoli elérést. Ha tudja a szerver, javaslok egy VPS-t, arra egy Wireguard-ot és összekötni, hogy a szerver kezdeményezzen, így ugyanis NAT esetén is be tudsz menni a hálózatba. Én ezt használom olyan helyeken, ahol nem mindennapos a személyes megjelenés és én üzemeltetek, ez már párszor meghálálta magát.
-
válasz
czaki #114826 üzenetére
Akkor van választék:
Nem emlékszik a folyamatosan változó IP-címére? Iratkozzon fel a DDNS szolgáltatásra, hogy könnyen megjegyezhető hostnevet kapjon a NAS-ához. Továbbá párosítsa azt a EZ-Router funkcióval bárhonnan és bármikor távoli hozzáférést kaphat NAS-ához.
Az ASUSTOR NAS jelenleg a következő DDNS szolgáltatókat támogatja:
oray.com
freedns.afraid.org
no-ip.com
Myasustor.com
twoDNS.de
3322.net
dnsexit.com
changeip.com
DynamicDo!.jp
dyndns.org
www.ovh.comEz az asustor honlapjáról van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
czaki #114816 üzenetére
A leendő albérlőnek mondhatod , hogy alap internet hozzáférés van : wifi és 1 db LAN port amit használhat.
A saját routeredet meg viszed magaddal.
Ekkor ugye nem lesz saját hozzáférésed sem.Ha az albérlő idősebb....lehet nem is izgatja a dolog.
Ha még fiatalabbak.....esetleg értenek is hozzá.....akkor felajánlod a saját routeredet , hogy ott hagyod de havonta X ft-al több emiatt a bérlet.
Magadnak meg veszel másikat.Amúgy ha te elköltözöl új helyre , akkor az albérletben lévő rszközökhöz.....ami nem a tiéd ....minek akarsz hozzáférni?
Nekem is ki van adva a lakásom.....netet fizeti a lakó de eszembe nem jutott, hogy azt távolról piszkáljam.
-
4Grider
félisten
válasz
czaki #114818 üzenetére
Attól te még nem fogod tudni frissíteni a fw-jét, mint ahogy azt sem tudhatod, hogy működik-e benne egyáltalán a ddns utána, és ha igen, meddig.
Szerk.:
Alap, hogy szolgáltatói eszközzel csak akkor routolunk, ha nincsenek elvárásaink a belső hálózattal kapcsolatban. Az ont aktivált/inaktivált extráival kapcsolatban ui. nem tehetsz hibabejelentést. -
woodworm
veterán
-
4Grider
félisten
Kifejtve: Első körben le kell ellenőrizned, hogy nem tettek-e vissza nat mögé. Meg szokták akkor is tenni, ha saját routert használsz.
Olyan pedig nincs, hogy ddns névvel nem éred el a routered, de a hozzá tartozó ip címmel igen. Illetve egy esetben van: Fos dns-t vagy ddns szolgáltatást használsz. Nekem 5-10 másodpercen belül nagy nemzetközi dns kiszolgálók feloldják az új dyndns-es címeimet.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest