Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz H4CKmyM1ND #12869 üzenetére
ez valószinüleg azért lehetett mert átterelték a forgalmat az RDS-re:
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz =Thor= #12888 üzenetére
ez nem hiszem hogy érdekes, nálam is ilyen (nekem nem digi van, de nekem is 80mbit)
az is egyfolytában változik, de a 9.6 átlag megvan. egész egyszerüen ilyen sebesség mellett már nem lehet a 100% stabilitást tartani főleg nem csúcsidőben, és ez nem csak a te kapcsolatod miatt van igy hanem a szerverek sem feltétlen birják a gyürődést. egyszálon speciel ritkán látok 80mbitet elérni hazai szervereken kivül . -
mlinus
őstag
felejtsük már el a speedtestes pinget..
-
mlinus
őstag
válasz LSL1337 #20183 üzenetére
neked ilyen képmániád van? szerintem direkt hazudik miondenki?
nem fogok tudni képet mutatni, itthon csak 250mbit van. Ettől függetlenűl a steam és a torrent biztosan kihasználja az 1gbitet, sőt, akár többet is, ha bírja a háttértárad. De ha nem hiszed, akkor az a te bajod.
-
mlinus
őstag
válasz VillMernok #20562 üzenetére
brutál!
-
mlinus
őstag
válasz V.Stryker #22839 üzenetére
atyaúristen, ez csak vicc volt ugye? 24 fps-t folyamatosnak lát a szem? LOL.
az tetszik hogy egyesek itt jönnek hogy "de megvan a garantált, nem kell panaszkodni" miközben másik topikban meg megy a fikázás hogy nem veszi fel hibának a netszolgáltató a sebességcsökkenést csúcsidőben mert a garantált megvantudod mi az igazi magyarság? Ez. Hogy te jobban tudod hogy másnak mi kell meg mi a jó. Ha 500 mbitre van lehetsőség előfzetni, akkor jöjjön is annyival. Ennyi.
-
mlinus
őstag
válasz szili.tamas1 #22842 üzenetére
Realisztikus motion blur. A filmeket fps-ét nem lehet játékokkal összehasonlítani. Olvass utána.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz kisbalazs83 #23982 üzenetére
azért azt hozzátenném, hogy a speedtest 4 szálon mér
-
mlinus
őstag
válasz poli27 #24383 üzenetére
ugye csak viccelsz? 1gigabitnek hirdetik, akkor tudjon annyit is. Nem az én gondom hogy mennyire felkészült a digi hálózata, hanem a digié, és ha nem tudnak annyit, akkor ne csináljanak olyan csomagot.
Az rendben van, hogy nem tudja 24/7 az 1gbitet, de az hogy 400 mbit legyen hosszantartó ideig, szerintem vérciki, mivel az még az 500-as csomag alatt is van...
-
mlinus
őstag
én mondjuk nem értem miért ilyen marha fontos megtudni hogy pontosan mi hogyan és hol van kötve, lépcsőházanként nyilván megoldják ahogy tudják, és ha szar akkor hívni kell őket és megcsinálják.
-
-
mlinus
őstag
válasz afrojack1 #27298 üzenetére
nézd, nem akarok kötekedni, de ahogy mondtad falun laksz - digi ide biztos nem fog elmenni akármennyit vársz, de upc sem hiszem. egész egyszerűen nem éri meg nekik, túl drága. viszont nyilván 2014 végén internet nélkül már nem maradhat senki, ezért vannak kisebb szolgáltatók, vagy a nagy T aki bizony még mucsaröcsögén is kiépíti a hálózatát - sajnos ennek az ára az, hogy drágább, és lassabb, de legalább van.
-
mlinus
őstag
válasz TeeJay #27311 üzenetére
aha, csak szerintem egyáltalán nem olyan elterjedt az hogy falvakban van upc
egyébként a vdsl-ben van jóval több, csak a telekom már egy ideje nem csinál semmit, vectoringgal nagyon szépen meg lehet dobni a vdsl sebességet és a távolság is nőne ahol jó sávot tudna nyújtani. -
mlinus
őstag
válasz TeeJay #27317 üzenetére
lehet elméletben kalandozni, de azért tisztában kéne lenni azzal, hogy:
1) a diginek a leggyorsabb csomagjának a letöltése 80mbit volt még idén is egy ideig. senki nem panaszkodott, hogy lassú. egyértelmű, hogy az internet sebessége gyorsabban növekedik mint amennyi sávszélre valójában szükség van. egy netflix 4k stream 15mbitet igényel. egy 2 gigás blu ray rip még 30mbiten is 10 perc alatt lent van. ~50 megabit letöltés fölött én már luxusnak tekintek minden csomagot. nálam 500 megabit van, és jól esik hogy ha hirtelen steamen játszani támad kedvem akkor akár egy 30 gigás játék is percek alatt lent van, de nem vágnék eret ha másfél órát kéne várnik
2) továbbra is, a digi nem fogja lefedni egész budapestet, és nem fognak minden faluba eljutni, mert nem tudnák tartani a jelenlegi árazásukat. nagyon effektíven nyomja a digi, a lehető legolcsóbb megoldásokat alkalmazva - ezért olcsóak.
3) a upc egy utcahosszal van minden más koaxos szolgáltató előtt. még van olyan kissebb de akár nagyobb kábelszolgáltató (invitel) ami csak docsis 2-őn nyomja. ráadásul, ahol van docsis 3, az se jelenti azt hogy hawaii. szüleimnél, csepelen 60 mbit a max sebesség net tv-n, havi 8 ezerért. upc-nél ennyiért 240 megabitet kapsz. zuglóban is van olyan hely ahol csak adsl van, max 10mbit ráadásul.
4) mint mondtam: VDSL vectoring, bonding. továbbfejlesztett vdsl simán nyomna 100 megabitet (vagy jóval efölött is) is pár száz méteren belűl, 1km-en belűl pedig 50-60megabit is menne (ez csak egy durva becslés, de tény hogy rengeteget javulna), feltöltésben pedig már most is tudna középső ujjat mutatni akár a docsis 3nak.
2020-ra a 30mbit mindenhol, illetve 100mbit a háztartások felében nagyon durva lenne ha megvalósulna, szerintem sokan nincsenek teljesen tisztában azzal hogy mennyire sok helyen nincs normális internet kiépítve a mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
én évekig voltam a hwr rabja, kínzásra jó bevezették a docsis 3at úgy hogy nem tudták hogyan kell bekonfigolni a cmts-t, és kb 5 hónapig használhatatlan szemét volt. kártérítési kérelmemet kb kinevették. tv adások egyfolytában kockásodtak, túl magas volt a jelszint. feljön a szerelő, megrázza az áram ahogy hozzáér a koaxhoz "fú ez tényleg durva" aztán megvakarja a fejét és elmegy. sose csinálta meg normálisan..
annyira süt róla a tvnetwork "minőség", nem volt nehéz kikövetkeztetni hogy ugyanaz a cég más néven..
-
mlinus
őstag
ELköltöztem. Stefánia úton laktam, ott csak HWR volt. most upc van 5. kerületben, 500 mbit és digital gold. Ég és föld a különbség minőségben.
Anno 2012 nyarán becsöngetett egy szerelő hogy tudja mennyit panaszkodtam a nettel ezért hozott egy d3 modemet és rányomta a 40/4-es configot aféle béta tesztként. 30 másodpercenként 400-ra ugrott a ping. Bejelentettem, ők is látták hogy gáz van, nem tudták kijavítani, aztán hibásan(!) egyszercsak elkezdték árulni. Aztán jött a 80-as csomag, kellet az extra sávszél és előfizettem rá. Annál is volt a pinggel baj, de még volt olyan is, hogy egyszálon nem töltött pár száz kilóbájtnál többel, és ha letöltöttél x mennyiségű adatot egyszerre, modem újraindításig 20-30% csomagveszteség volt...kb 3-4 hónap után kiküldött hozzájuk az Arris gyártó egy csapatot hogy állítsák be a CMTS-t. Közbe pedig kb 3x cseréltek rendszergazdát ugyanis senki se tudta hogy kell kezelni a docsis 3-at. Miután az arris belőtte, az internet jó lett. . . . persze közben kiszámlázták a teljes havidíjat, és hiába ismerték el a hibát (rajta van a facebook oldalukon ha visszanézi az ember egy kis jelentés hogy kijavították a 80as csomag hibáját!) lesz@rtak kártéríteni!
Múltkor volt nálam UPC-s szerelő aki mondta h régebben nekik dolgozott, és hogy azért hagyta őket ott mert a fizetését nem adták oda teljesen és kajajegyekkel meg egyéb utalványokkal próbálták kompenzálni a hiányzó pénzt..
(nem baj, legalább volt digisport! )
-
mlinus
őstag
válasz szili.tamas1 #32161 üzenetére
a wifree nem az előfizetett sávból vesz le, hanem van egy dedikált 10 mbites hozzáférés.
a listaárak meg miért számítanak? senki nem fizet annyit, még akkor se ha lejár a hűség.[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz proradeon #92070 üzenetére
Mondjuk a telekom is bizonyos külföldi irányokba hónapok óta szenved.
[link] itt van erről egy jó nagy topik a telekom fórumon, pár napja már telekomos szakember is hozzászólt, hogy látják a terhelést de nem tudnak mit kezdeni vele mert nem az ő hálózatukban van a probléma, de próbálkozának együttműködni partnerekkel hogy javítsák.
Egyébként személyes tapasztalatom az hogy összeségében mint internethozzáférés 2021-ben valóban a telekom optika a "legjobb", de külföldi peering viszonylatban a upc/vodafone magasan a legkonzisztensebb. Szerintem.
-
mlinus
őstag
válasz Mr Bond 007 #92255 üzenetére
Nehéz megmondani, a telekomnak is lassul csúcsidőben a nete bizonyos külföldi irányokba mostanában.
A telekom külföldi peeringje ettől függetlenűl általánosságban jobb mint a digié.
-
mlinus
őstag
válasz garga01 #114805 üzenetére
bajom nincs, de azt észrevettem, hogy most valamiért zágrábba megy a CF, a bix helyett..
Tracing route to one.one.one.one [1.1.1.1]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms [192.168.50.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 5 ms 5 ms 5 ms bpt-b7-link.ip.twelve99.net [80.239.195.210]
7 6 ms 5 ms 5 ms bpt-b6-link.ip.twelve99.net [62.115.139.2]
8 8 ms 8 ms 7 ms zgb-b2-link.ip.twelve99.net [62.115.122.175]
9 8 ms 12 ms 12 ms cloudflare-ic-369100.ip.twelve99-cust.net [80.239.167.225]
10 7 ms 7 ms 7 ms one.one.one.one [1.1.1.1]
Trace complete. -
mlinus
őstag
a tulajváltás óta mindenesetre a nemzetközi elérés sokkal jobb lett, sokkal több sávszéllel, normálisabb peeringekkel. Sok dologban tényleg rosszabb lett a szolgáltatás (elsősorban árban) de nálam a minőségre nincs panasz.
bár az tényleg fájó, hogy a gigabit fölötti fejlesztéseket kilőtték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest