- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
juhaszmarci
csendes tag
Ugyan ez a történet. Csak légkábelt csinálnak, nekem van földben cső (az út túloldaláig). Felhívtam a helyi “digis embert”, adott 25m kábelt, behúztam, oszlopon direkt ráhagytam. Sajnos toldani kellett, de azt már a kertben. Ez így “tuti”. (Nálam is hasonló a rack, csak sima proval)
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
Dragon3000 #115280 üzenetére
Most nem a letöltéssel megy el az idő, hanem mire települ, már el is ment tik-tok tekeréssel a szabadidőm
Igazad van, ilyenkor jól jön, szóval legyen 95%, a gamerek miatt. De a feltöltés még a gamereknél is fölös -
juhaszmarci
csendes tag
mai világban legyen már legalább arányos (1:1)
A mai világban teljesen felesleges az emberek 99%-nak a 1Gbps letöltési sebesség. Még szerintem nekem is. Na hogy ez szimmetrikus is legyen, az főleg.
Ezt a szolgáltató is tudja, ezért a 1/1Gbps-es csomag garantáltja 300/50Mbps. (DIGI-nek 75). Tök jól mutat a nagy szám, de szerintem a család ellene 100/100-on vígan, itthonról dolgozunk, nincs torrent.A GPON technológia (amikor tanultam, 10 év) ennyit tudott. 2,5Gbps/1,25Gbps, de ezen osztozik 8/16 előfizető. Szerintem a T sem talált fel semmi újat, egyszerűen annyire nincs kihasználva a feltöltés, hogy jobban engedi konkurálni az előfizetőket, és ha szabad a kapacitás, akkor mehet 1000-ig/előfizető, de persze összben csak 1250-ig. Persze létezik már XGPON 10/2,5Gbps-el, vagy XGSPON 10/10-el, de szerintem ilyen országosan még nincs.
-
juhaszmarci
csendes tag
Mikor nálunk kötötték be a villanyt, megkértem a villanyosokat, hogy a földkábel mellé az út alá tegyenek be egy 32-es KPE csövet és be is tették. A földbe a házig meg az oszlopra én fektettem/rögzítettem. Mikor jött a digis szerelő, kértem tőle 25m vezetéket, hogy én behúzom az oszlop aljáig a racktől, ő csak kösse be az oszlopon.
Pechemre 27m kellett volna, így lett egy toldás a ház mögött, de kb 30 perc alatt megoldotta a szerelő a hegesztést. Minden a helyén, nincs vezeték össze vissza -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
#95712068 #115094 üzenetére
Ez nálam is volt. Aki kijött megnézni annyit mondott, hogy a régi ONT “be tud ragadni” 300Mbps/300Mbps tempón bridge módban. Kicserélték újabbra (még több antenna
) 930/310 stabilan, 3ms pingel.
Én saját ONT lehetőséget várok (SFP), vagy nagyon buta ONT-ot, 1db RJ45, 1db RF, 1db telefon (mert ugye az is van de sosem használtam), semmi antenna, semmi flanc -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
Multibit #114908 üzenetére
Mikor építettük a házat, ez egy komoly szempont volt gyengeáramnál. 10 (+7 kamera tervben) vezetékes port van (CAT7 SFTP a “komoly” helyekre és CAT5e a kamera/egyéb) és 2db AP. Kell az elfoglaltság, ha jön a “gigakábel”. Ha valaki sokáig él szarul működő hálózattal, ha lehetőség van jobbra, ott néha irracionálisan jobb lesz kiépítve (mert korlátlan net van a telefonon, már nem fontos a WiFi
)
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
czaki #114830 üzenetére
ONT cserénél vagy bridge/router mód váltásnál nem veszik el a NAT mentességed.
OpenVPN faék, pár kattintással beállítható. Sokáig használtam, bár 40Mbps limit volt rajta, bőven jó volt. Újabb routert vettem, abban van “gyári” VPN, de meghagytam az OpenVPN beállításokat, mert tényleg faék. Ha nincs NAT, van DDNS képes NAS ami visz OpenVPN-t, akkor készen vagy -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
Kis Samurai #111048 üzenetére
Egy érpár sorrend hiba mindig rossz, az nem javul meg egy kis mozgatásra, újraindításra
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
GoodSpeed #109216 üzenetére
AngelH fórumtárs válaszában van egy pici tévedés.
Az ONT-ba szerintem 1 szál megy. Amit látsz, hogy két "hurka" van a kábelen, az a merevítés benne, valójában a két merevítés között van (tényleg) 2 szál optika.
Ebből egy van csak használatban, egy darab zöld csatlakozó van a végén. Több dolog miatt van kettő, az egyik a tartalék, a másik a nagyobb sávszélesség eléréséhez tényleg jó, ha külön van választva a fel és a le irány. DIGI-nél ez nincs fizikailag szétválasztva, egy db zöld színű csatlakozó megy az ONT-ba -
juhaszmarci
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #109027 üzenetére
Írtam én is hasonló kérdést, és megoldási javaslatokat is kaptam, de röviden leírom mi volt nálam.
- Max 300Mbps, Digi ügyf. bejelentettem. A régi ONT bridge módban "beragad" 300Mbps-ra, pár nap alatt cserélték újabb ONT-ra
- Új routerrel sem tűnik igazinak (itt írtam a kérdésem ide), de CMD-ben speedtest már mér 600-700Mbps-t
- Végül vettem egy USB-C-Ethernet adaptert ( [link] csak a gyártónál féláron van ingyen postával)
Ezzel és egy újabb iPad-del már 930/320. A laptopok cégesek, egyedi image van rajtuk, hiába mértem 1,5 éve a laptoppal 930/320-at böngészőből, azóta valamiért limitálták.
Neked is ezeket ajánlom: speedtest CMD először. Ha ott sincs 300Mbps fölött, és bridge-ben van az ONT (van saját routered), akkor az ONT a rossz, ha fölötte van, akkor az eszközön van limitÍgy azt is kiderítettem, hogy hiába a gyors net otthon, a homeofficban a gépeket fölösleges vezetékesen kötni, a Wifi is tud ennyit.
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
JohnnyWeiss #108659 üzenetére
Móra végén minden ok
-
juhaszmarci
csendes tag
Otthoni DIGI-s internet előfizetésemmel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Kb. 1,5 éve vagyok előfizető, FTTH, Kistarcsa. 1 évig az ONT beépített WiFijét használtuk itthon, ezután egy standalone Unifi nanoHD-t szereltem fel. Sebességet nem méregettem (250Mbps-et tud kb. az AP), nem volt vezetéken csatlakoztatva semmi.
Pár hete üzemeltem be a második AP-t, ehhez már nem volt elég az ONT 1 db portja, így került a hálózatba egy USG router, CloudKey és egy USW-FlexMini switch. CAT6 patch kábelekkel, és PoE tápokkal. Az USG intézi PPPoE bejelentkezést, így az ONT "bridge/modem" módban van.
Így a szabad porton már kényelmesen tudtam laptoppal sebességet mérni, ami meglepetésemre 350/320Mbps körül alakult, mindig, éjjel-nappal. (WiFi-hez ez persze elég)
Sajnos csak telepítésnél mértem "router" módban laptoppal, akkor megvolt a 930/320 speedtest.org-on, mielőtt váltottam "bridge" módba, nem.
Ezt jelentettem is ÜF-en (ez hosszú folyamatra sikerült), de végül kaptam egy új ZTE ZXHN F6600R ONT-ot.
És a helyzet változatlan. Csatoltok két mérést, az első "router" mód, csak a laptop van bedugva, a másik "bridge", ott a switch portján mérek. A belső hálózattal szerintem nincs gond. Csomagvesztés még külföldre sincs. Mi lehet a gond?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)