Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
garga pista
őstag
válasz
trec12
üzenetére
Nem tudom én sem, ez volt az egyetlenegy "kézzelfogható" tipp rá.
Azt tudod, hogy a kis szolgáltató is bérelt vonalon visz mindent? Nem lehet, hogy van saját fejállomásuk és műholdról szedik? (Ez is csak tipp, persze lehet bármi, a "régi" analóg időkben még minden nagyobb településen volt egy fejállomás antennákkal.) -
trec12
addikt
válasz
garga pista
üzenetére
Hát szerintem csak elmélet. Nézd ha egy kis szolgáltató kb. 30e ügyféllel leviszi bérelt vonalon nyugat-dunántúlra a full bitrátás HD és SD adásokat akkor pont egy ekkora szolgáltató mit spórol ezen? Vagy az a másik szolgáltató egyszerűen csak ragaszkodik a minőséghez? Most egy hétig az említett kis szolgáltatót néztem - saját tévét elvittem a szülői házba amin itt nálam a Digit néztük - egy pixelt egy akadást nem láttam a filmcsatornákon pedig "utaztam rá" főleg a nagyon gyors akció jeleneteknél
a foci képe csodálatos volt a stúdiókép meg egyszerűen lefolyt a tévéről...
Igaz nem olcsó, drágább de tudja az ember mit adnak a pénzéért nincs "átverés" full minsőséget kap. -
iMaverick
addikt
Ha már számlázás... Akkor én is.
A kispesti címre nem jön már vagy 2 hónapja a számla+csekk... Nincs e-pack, mert faterom mániája ez a papír alapú őrület, így Kispestre papír alapú számlát kértem, Erzsébetre jó volt az e-pack. (Albérlőnek úgyis át kell küldenem, így megúszom a szkennelést is
)A legszebb, hogy azt írja, hogy "nincs befizetettlen számlám"... Hát azért 2 hónap alatt jönnie kellett volna... Szerintem holnap bemegyek a Shopmark-ba a Digi pont-ra "reklamálni", hogy nem kapunk számlákat.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Nekem a kedvencem ,hogy csoportos beszedési megbízás van, amit le is vontak, tegnap még pirossal azt mutatta... persze azért piros, mert az utolsó esedékességi napon vonják le, és kell 2-3 munkanap is a lekönyveléshez, ha hétvége vagy hosszú ünnepnap miatt, akkor 1 hét is lehet. Így tegnap lekönyvelték, ma meg már ezt láttam
-
fcbarca
őstag
válasz
garga pista
üzenetére
Sziasztok. A XV ker. hogy működik a digi 1 GB? Stabil? Elvileg optikai megoldás van az obsitos utcában. Van valakinek tapasztalata a környéken?
-
-
-
barabasb
tag
És tényleg nincs ügyfélkapu, most már be sem tölt a login oldal. Egyébként az áremeléseknek és a kevés/gyenge szerelőnek van piaci logikája, be kell hozni az akvizíciók irdatlan költségeit.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
t_godfather
üzenetére
Mostanság az egyik nehezítő opció a Digi Ügyfélkapura való belépés...
Nekem fel napja nem sikerül megint...
-
Gyuri27
félisten
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Nem az egyszer szerelőkre gondolok, akik képesek lennének minőségibb munkát is végezni, hanem a fenti, magasan képzett szakemberekre, akiknek gondolkodniuk is tudni kell, és tervezni... és akiken múlik, hogy működésképesen tartják a vállalatot. Azért ott versenyképes jövedelemnek kell lennie, különben ahogyan mondtad: kalap, kabát, és sokkal több vesztesége lesz a vállalatnak, mint kiköhögni a top gárda havi bérét.
-
-
cof
veterán
válasz
dchard
üzenetére
Erre még senki nem állt elő értelmezhető magyarázattal...
Itt nem is fog szerintem. Talán kiszervezték külföldre, mert ott is van cége ennek a 4ig-nek. Akkor meg spóroltak mert nem kellett oda megvenni.
Bár tudja fene, mert még a Digi elkezdte átrendezni a frekvenciákat és a minőséget rontani.
-
válasz
dchard
üzenetére
Ez nagyon kontraproduktív lépés is volt a részükről, mert így még azt is kockáztatják, hogy aki látja az egyértelmű különbséget a másik szolgáltató javára, még akkor is lép, ha ott esetleg STB-t kell használnia. A CA modult nem is mondom, mert annak nincs fogyasztása, meg extra távirányító igénye sem... szóval ott tényleg a havidíj eltérés lehet(ne) csak a visszatartó erő, de már abban sikerült felzárkózni
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nade pont ezt az: RF overlay-en mi a fenét spórolnak meg? Semmit. Minden ami ehhez kellett már megvolt, a tranzit költség szinte semmi, ahol igazán fájhatna (last mile) ott meg pont van számolatlan kapacitás az RF overlay miatt. Erre még senki nem állt elő értelmezhető magyarázattal...
-
-
-
-
válasz
akaszajanos
üzenetére
"Mindenkinek megérte.
Szerintem a románok már nagyon várják, hogy leteljen a szerződésben megjelölt X év, hogy legkésőbb addig eldobják a DIGI nevet. Mert ez a márka lejáratása."Na igen, ez egy érdekes észrevétel. Idejön valaki Romániából, ott DIGI-je van, aztán itt szintén az van az apartmanban ahol megszáll, és nézi, hogy a Nat GEO-n milyen eltérő a minőség
-
akaszajanos
tag
válasz
dchard
üzenetére
Mert magyar. Mint a Coop, CBA: silány minőség, eszement árakon. De támogasd a hazait!
Ez lesz a hazai tulajdonba kerülő távközlési cégekkel is, egy év alatt kibújt a szög a zsákból: áremelés áremelés hátán, és a szolgáltatás színvonalának tetszőleges mértékű rontása. Az optikai netet még nem sikerült szétcseszniük, szerencsére technológiai okokból ez nem is lenne egyszerű feladat. De a TV-nél már látjuk az eredményt.
Mindenkinek megérte.
Szerintem a románok már nagyon várják, hogy leteljen a szerződésben megjelölt X év, hogy legkésőbb addig eldobják a DIGI nevet. Mert ez a márka lejáratása. -
-
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az árakra gondoltam, nem lesz kétféle árazás. Csak voda lesz, mindegy milyen rendszer, azonos árak.
-
válasz
dchard
üzenetére

Amúgy ezek a 11 évvel ezelőtt bitráták nagyon vaskosak voltak akkori szemmel nézve, meg azt figyelembe véve, hogy akkor még tényleg sokkal több helyen volt ADSL mint most, és most meg ennek a bitrátának a DIGI pl nagyon odavágott holott ugye sokkal gyorsabb Internethozzáférések terjedtek el.2016 októberében VDSL2-n még ezek a combos bitráták lettek mérve.ZTE ZXHN H368N HGW-n
A DIGI-nél sokan tippelték azt, hogy masszív spórolás miatt nyesték meg
Sokszor olyan alacsonyra, mint ami normál esetben egy stúdióbeszélgetős TV adónál lenne elfogadható.#109961pjen: Az is pozitívum, hogy a napokban kiderült egy céldátum, 2025.01.01. Szerintem csúszni fog... meg ugye akkor kezdik el felszámolni a párhuzamosságot?
-
-
válasz
garga pista
üzenetére
Akkor még a "román divízió" emberei lehettek, bár szerintem az inkább a keleti határra volt jellemző, hogy magyarul beszélő románok kötötték ... Meg persze szerelőfüggő is lehetett , de az fura, hogy megérkezik a szerelő, aztán ha nem kapcsolsz, hogy ki kellene fotózni, akkor se papír se végponti adatok... így a saját routerrel meg is vagy menetből lőve, bár a 1272 tud segíteni ...
#109958garga01: A műholdas TV nagyon jó volt, akkor amikor még a 384kbps-os és 512 kbps os ADSL volt a sztár, de sokan még ennek a sebességnek is töredékével neteztek, tehát akkor amikor műholdról jött 2 Mbps-mal az adat az STB-be, de voltak hátulütői, mint pl az időjárásérzékenység. A UPC direkt adta a legkisebb parabolát, de a DIGI tükör is olyan volt, hogy rutinosabbak cserélték saját nagyra. 11 évvel ezelőtt hsz:
Na most az a gond, hogy vannak elég jelentős mennyiségben területek, ahol még mindig az évezred eleji Internet van. Nem lehetetlen IPTV-t tenni rá, de akkor kb csak Facebookozni fog, meg híreket olvasni... ja meg esetleg fórumozni.
-
válasz
t_godfather
üzenetére
Mert ilyenkor le van fokozva egyszerű modemmé. A modemeket meg általában nem szokás webböngészőből elérni, nincs webes felületük, de vannak, kivételek is, pl D-Link 321B modemnek is volt ilyen, mert onnan lehetett frissíteni FW-t is. De úgy általánosságban a modemeket CMD-ben lehetett elérni. Nem véletlen voltak ezek ennyire eldugva. Még az ADSL-es időkben (azelőtt meg pláne), minek nekik webes GUI felület? Egyébként ha nem kap resetet az ONT, akkor a két mód között vélhetően megőrzi a beállításokat. De ezt még nem néztem, tavaly március óta - egyből a bekötés napjától - modem módban van folyamatosan
-
válasz
t_godfather
üzenetére
Bridge módban nem érhető el, DIGI ügyfélkapun tudod visszaállítani Router módba.
-
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Tavaly még én is kaptam kétszer is papírt. Amikor a DIGI Internetet kötötték be, meg amikor a TV-t.
Rajta volt minden. Munkalapot adtak, meg persze tableten is alá kellett írni, de végpont azonosító és jelszó ott volt. Csak aztán elpakoltam valahova a papírt, így a 1272 segítségével megváltoztattam a jelszót és az azonosítót is
Azóta nincs meg kinyomtatva 
-
MadMancs
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
PIN-t 1272 segítségével tudsz létrehozni, vagy megvárod első számlát számla sorszámhoz.
-
MadMancs
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Már 2021 Ben sem adtak semmiféle papírt.
Szaki tabletjén kellett aláírni. ppPOE logint én is úgy fényképeztem. Szerződést személyesen kaptam de csak azért mert én még FTTB rendelést adtam le online, szaki meg megállapította hogy itt már FTTH van, ugyan bekötötte, de el kellett utána mennem szerződést módosítani.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Egyébként a megrendelési azonosító ua. mint a szerződésszám, hátha valakinek infó lesz később. Születési dátum alapján viszont még nem vagyok benne a rendszerben, számla sorszámot és pin kódot még nem tudok, szóval akkor majd gondolom kapok valami emailt később, vagy az első számlát (e-pack kedvezményt bepipáltam).
szerk.: még jó hogy résen voltam, különben a routerem sem tudtam volna rákötni, mert ugye azt ügyfélkapuban lehet állítgatni, ha jól tudom. Huawei OptiXstar HG8147X6-ot kaptam, tud már wifi 6-ot is, de ki sem próbáltam őszintén szólva, a sajátom is tudja és ezekkel a digis eszközökkel ismerősi, családi körben nincs jó tapasztalatom, ha fő routerként kell használni. Vagy ez már tényleg használható/megbízható?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Hát nemtom, a mi időnkben 2009-ben még adtak...

-
lsebestyen
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Úgy, hogy mondtam a szakinak, hogy saját routerrel fogom használni, aztán mondta, hogy fotózzam akkor ki a telefonjából, illetve ő ott helyben átállította modem módba. De szerződésszám ott sem volt. Lehet akkor majd felhívom az ügyfélszolgálatot egy ráérős 10 percben.
szerk.: áh mégis ott a képen a szerződésszám. Kellett volna papírt kapjak? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Az érdekes. És a végpontjelszód hogy kaptad meg?

-
lsebestyen
addikt
Tegnap bekötötték a digit a kecóba, csináltam ügyfélkaput, de szerződésszámot nem kaptam és azt kéri tőlem az ügyfélkapu.
Papírt sem, a szaki telóján aláírtam, h frankó minden. Fogok kapni majd emailt? Összvissz egy megrendelési azonosítóm van, amit még akkor kaptam, amikor online megrendeltem a beszerelést. -
Olyat nem csinálnak, hogy xDSL területen - ha már szerencsétlen ott lakókat veri a sors ennyire -, hogy hármas csomagban választhatnak, vezetékes IPTV helyett műholdas tv-t? Mert egyébként Telekomnak volt, ilyen STA + NET40 kedvezményem volt 10+ éve
és jó az előfizetőnek is, mert nem veszi le a sávszélt, meg jó az ISP-nek is, mert mivel nem veszi le a sávszélt az EFI kevésbé frusztrált
-
Karaw
újonc
Sziasztok, a következő a problémám: (előre leszögezném hogy egyáltalán nem értek az egészhez)
Különböző játékszerverekhez kapcsolódva 50-150 között ugrál a pingem kb 1-2 percenként folyamatosan (például cs:go, valorant), itt egy furcsaság, hogyha hivatalos valve szerverekre kapcsolódok akkor nem megy a pingem 45 fölé egyáltalán.
Ez a probléma CS:GO esetében pl. faceit, vagy community hosted szervereken jelentkezik, valorant esetében az összes szerveren. (Az elmúlt 10 évben sosem volt gond ezeken a szervereken).
Ha nem játszanék ilyen játékokkal, akkor fel se tűnne, hogy ilyen probléma van, mivel mindennapi böngészés során, és a net sebességével kapcsolatban semmilyen problémát nem észlelek.Ezeket próbáltam:
- Több órára áramtalanítottam a modemet és a routert
- Az eredeti routerem reseteltem gyári beállításokra
- Windows 10 újratelepítése
- Modemtől a routerig vezető, és a routertől a gépemig vezető kábelek teljesen újra cserélése (gépemen kábeles kapcsolat van, nem wifi)
- Kipróbáltam egy másik routert, nem változott semmi
- Speedtest és egyéb hasonló oldalakon normális pingem van, egyáltalán nem mutat magas pinget.
- Pingeltem a routerem, ez 1 ms alatt van folyamatosan
- Amikor különböző külföldi oldalakat pingelek meg akkor látszanak nagyobb kiugrások
- Már többször hívtam a digit, utoljára már teljes részletességgel mindent leírtam nekik e-mailben, pingplotter képekkel, amire 15 percen belül válaszoltak, hogy ők nem vállalnak felelősséget a pingért, és a packet lossért, és részükről ennyi.
- Pingplotterrel különböző ip- címeket pingeltem meg (pl. EU valorant szerverek, google DNS szerver), ahol minden egyes node-nál packet loss van, kivéve az elsőnél ami az én routeremet jelzi ha jól tudom.
- Laptopról is csináltam pingplotter tesztet, nem volt különbség a gép és a laptop eredményei között (nem tudom ez számít-e)Még egy érdekesség: Már többször próbáltam resetelni a network settingset windows 10-ben, ez után router + modem restart, és ezek után kb fél napig nem ugrált a pingem.
Ez a probléma már több hete, lassan lehet hogy már több mint egy hónapja áll fenn, viszont múlt héten csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap teljesen jó volt az internet, a pingplotter 0 packet loss-t mutatott az összes szerveren, egyáltalán nem tapasztaltam laggot, pont ez előtt küldtem be az első e-mailem a digihez (gondolom akkor véletlen mivel a probléma azóta visszatért).
Ha ez számít akkor Invitelhez tartoztam, mióta átvette a digi már több probléma is volt, főleg a kapcsolattal (napi 40x elment a netem, ezt javították kb 5x volt kint a szerelő mire jó lett, viszont azóta meg ez a gond).

Köszönöm a segítséget.
-
Mate
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
Még mindig van IP tv. Van újonnan indult FTTH-s terület iptv-vel.
Jelenleg van:
Koax hálózat (digis, inviteles, vodafone)
FTTB
FTTH koaxos
FTTH IPTV
Parabola
MindigTV
Rezes IPTVÚgyhogy van itt minden

-
válasz
konci79
üzenetére
Gondolom a DIGI FTTH. Ha igen, akkor a következőkkel kell számotvetned:
A Vodafone nem lesz olcsóbb, ráadásul a kettő egy cég:Index - Gazdaság - Jászai Gellért: Magyar műhold lesz, ez nemzetbiztonsági kérdés
"
A Vodafone és a DIGI is tekintélyes szereplő a lakossági távközlési szolgáltatások területén. A tulajdonosi háttér azonos, mégsem ugyanaz a szolgáltatások minősége, eltérő az árpolitika és a működés. Várható, hogy a közeljövőben egységesíti a szolgáltatásait a két vállalat, és ugyanazt a szolgáltatást és minőséget kapjuk majd mindkét cégnél?
Egyértelműen igen. Ennek első lépéseként a DIGI-ben és a Vodafone-ban lévő lakossági üzletágainkat már ma is egy személy irányítja, kihasználva az ebben rejlő szinergiákat. Sőt az imént említett integrációs stratégiának részeként lakossági szolgáltatásainkat egy cégbe szervezzük majd várhatóan 2025. január 1-jétől. "Tehát a vodához átmenni, gazdaságilag is felesleges lenne, technológiailag visszalépés, mert jó esetben ED 3.0 esetleg nagyon jó esetben ED3.1, de egyesülés után úgyis az FTTH lesz a befutó, és akkor még kábel húzatsz be meg majd ki...
Telekom: ha FTTH-n szolgáltat, akkor esetleg jó lehet, még talán kicsit alá is mehet az ár, vagy ár/érték arányban lehet jobb mert tud mobilon is szolgáltatni (Magenta 1).
Giganet: Nyírség és vonzáskörzete... van FTTH szolgáltatásuk úgy látom. A Telekomot mérlegelném a helyedben, de csak akkor ha Magenta 1 is szóba kerül.
Szerk: Ja Telekomnál IPTV van, tehát STB is van.
Voafone-nál MediaCard vagy STB kell szintén. Szóval ezek alapján a DIGI-vel jársz a legjobban. -
ToBeY
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Már eszközkelőből töröltem a hálókártyát,majd újból megkerestem majd a Dell oldaláról feltettem 1217lm drivert és nem jött be.De még próbálkozom hátha...
Arra gondolok még,hogy lehet eset internet Security kavart be,vagy valamilyen vírus. -
-
ToBeY
nagyúr
-
válasz
konci79
üzenetére
Általánosságban véve elmondható, hogy a "többi sem jobb", de azt mi honnan tudjuk,hogy egyáltalán milyen szolgáltatók érhetőek el nálad, helység és utcanév nélkül?
#109927ToBeY: Korábban mennyit tudtál ezzel a géppel kihajtani?
Mivel régi is a laptop, esélyes, hogy ott lehet a gond. Ha véletlen a laptop ethernet portja hibásodott meg, akkor három dolgot tehetsz:
1. Beletörödősz, mert Streamre pl a 100 Mbps is elég
2. Megnézed a WiFi esetében, hogy mik a lehetőségek. Most gyorskeresésnél úgy látom, hogy cserélheted esetleg Intel AX200.NGWG.DTK Card-ra. Tehát ez moduláris.Nekem itt két laptopom van, de csak az olcsóbbikban moduláris a Wifi-kártya
Mondjuk a drágábbik eleve AX-es de azért kérdeztem meg korábban, hogy WiFi6E szóba jöhet e... ...
A laptopod körülbelül 9+ éves. Nem tudom, hogy a LAN portot külsős LAN kártyával van e lehetőség bővíteni egyáltalán, mert azon a gépen USB 2.0 portok vannak... szóval azt én kizárnám, tehát marad a WiFi-s dolog. -
válasz
ToBeY
üzenetére
Ez inkább annak a jele, hogy nem tud felépülni az 1 Gbps sebességű kapcsolat. Érdemes ilyen beállítás mellett rádugnod a Digi GE portjára a gépet, majd a saját routered portjára is, és ha egyik esetben se sikerül felépülnie a 1000/1000-es linksebességnek (ergo a Hálózat állapota menüpontban nem látod, hogy 1000/1000 lenne a kapcsolat sebessége), akkor biztos, hogy vagy a géped hálókártyájával van probléma, vagy a használt UTP kábellel. És ezzel ki is zárnád, hogy a Digi eszköze vagy a saját routered a probléma oka.
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Nemrég hívtak a Digitől, lejárt a hűség.
7890 Ft a csomag ha egy évet aláírok.
Érdemes elgondolkodni más szolgáltatón, vagy a többi se jobb?
Néhány tv csatorna lehetne szebb, de a net az jó.
Mobil előfizetés nincs.
Visszahívást kértem, nem tudom váltsak-e másra... -
-
válasz
proradeon
üzenetére
+ #109921ToBeY. Köszi ez meglepetés volt, mármint főleg az, hogy nincs webes felülete, az ilyen WTF
, az hogy az applikáció fapados az olyandolog, hogy soknak meg az nincs, vagy ugye hiányos.Speciel nekem az LG 43UH6207 4K tévénél a hibás kábelnél fel sem tűnt volna, hogy Gbps-ról rokkantosítva lett 100 Mbps-ra... Persze a 100 Mbps is bőven elég egy 4K-s TV-nél is, de tény, hogy a router felületén láttam meg, hogy van egy kis hoppá... Kipróbáltam utána a 10 méteres kábelt egyéb eszközzel, egy másodlagos laptoppal is, ott is 100 Mbps-ra váltott át a sebesség, innentől egyértelmű volt, hogy a kábel... A TV Azóta WiFi-n keresztül csatlakozik a routerre
Amúgy ha hardveres meghibásodás, akkor még akár szerencséd is lehet, ha az ONT portja feküdt meg, mert akkor egyértelműen csere, újat kapsz, és 0 Ft-ból megvan. A routered elvileg ki van zárva a hibából, tehát még esetleg a laptopod LAN portja lehet. Illetve a kábelt is kizáthatod, hiszen megnézted másik kábellel.
-
-
válasz
ToBeY
üzenetére
Igen, erre gondoltam. Itt 1000/1000-nek kellene lennie. Az előző hozzászólásom alapján ki tudod logikázni, hogy mi a hibás:
- a géped
- a kábel
- a Digis eszköz
- a saját routeredA kapcsolat sebességének megválasztása automatikusan szokott történni, mert az esetek többségében ez gond nélkül működik (de már találkoztam olyannal, hogy ez nem így történt). Ha arra jutsz, hogy a géped a hibás a fenti négy közül, akkor lehet azzal próbálkozni, hogy auto-ról fixen 1.0 gbps-re állítod a LAN sebességet.
De én ezzel csak akkor próbálkoznék, ha már teljesen biztos, hogy a gép a hiba okozója.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
CirrMee
üzenetére
igen megvolt,mert más kábelel van bekötve tiplink a gépembe és mással a digis router.
És előbb azzal a kábellel kötöttem direktbe a netet.
Ezt a sárga kábelt húztam ki a digis router aljából takarítás közben.Most megint kihúzom/visszadugom hátha segít valamit.A másik végét nem lehet kihúzni mert ftth recivierbe van belecsavarozva.
4Grider: nincs admin felület a deco-nal csak egy app,abban pedig nincs ilyen opció sajnos
-
cof
veterán
válasz
ToBeY
üzenetére
A routeren világít GE jelzés...
Kicsit megtévesztő lehet mert ez még nem jelent automatikusan gigabites kapcsolatot. Egyszerűen csak abba a portba van dugva a kábel, lehetne a felirat LAN1, LAN2 port is simán.
Ha szétszedted a rendszert akkor kábel vagy csatlakozó hibára gyanakodnék első körben, talán rossz kontakt. Találkoztam már olyannal, hogy nem volt évekig hozzányúlva de éppen csak érintkezett az egyik szál mert rosszul volt krimpelve a csatlakozó. Aztán egy takarítás után meg már többé nem volt gigabites kapcsolat.
-
-
válasz
ToBeY
üzenetére
Gépen írd be start menü keresőjébe, hogy "Hálózat állapota", azon belül pedig az Ethernet "Tulajdonságok" gombja alatt meg tudod nézni, hogy mekkora a kapcsolat sebessége.
Ebből pedig ki lehet logikázni, hogy mi a rossz:
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 100 mbps a kapcsolat sebessége, és a saját routeredre kötve is 100 mbps, akkor vagy a géped hálókártyájával van gond, vagy a használt kábellel
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 100 mbps a kapcsolat, de a saját routeredre kötve már 1000 mbps, akkor a Digi eszközével lehet probléma
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 1000 mbps a kapcsolat, de a saját routerre kötve 100 mbps, akkor a saját routered a gond.Sorban ki kell zárni a hiba lehetséges okozóit.
-
válasz
ToBeY
üzenetére
Javasolnám, hogy nézd meg WiFi-sen is, de NE a HG8121H-val, hanem a TP-Link Deco M4-gyel.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
ToBeY
üzenetére
Nos,kihúztam mindent és csak a digi routerét (HG8121H) dugtam rá a laptopomra kábellel és így sem megy 100mbit fölé a sebességem.
A routeren világít GE jelzés,nem tudom talán a laptopom eternet portja sz@rt oda,vagy valami driver para van.-Nem tudom mi lehet most a gond most
-
ToBeY
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem,de most megteszem
Egyébként tplink Deco m4r a saját router. -
-
ToBeY
nagyúr
Köszi srácok valóban én voltam figyelmetlen hülye és rossz portba dugtam vissza a kábeleket rendezés után.
Most már világít GE eternet led,ellenben ugyanúgy csak 100mbit-et tudok kicsikarni a netből.
Ilyenkor mit lehet tenni?Persze,majd direktbe kötöm a digis routert mert van közte egy saját router is.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Viccrovat
- World of Warships
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Black Megkímélt állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a foci képe csodálatos volt a stúdiókép meg egyszerűen lefolyt a tévéről...
)

Ez lesz a hazai tulajdonba kerülő távközlési cégekkel is, egy év alatt kibújt a szög a zsákból: áremelés áremelés hátán, és a szolgáltatás színvonalának tetszőleges mértékű rontása. Az optikai netet még nem sikerült szétcseszniük, szerencsére technológiai okokból ez nem is lenne egyszerű feladat. De a TV-nél már látjuk az eredményt.

Akkor megvárom a számlát.

Papírt sem, a szaki telóján aláírtam, h frankó minden. Fogok kapni majd emailt? Összvissz egy megrendelési azonosítóm van, amit még akkor kaptam, amikor online megrendeltem a beszerelést.