Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bogyi007 #36667 üzenetére
Én most mértem, és a letöltési sebességem pont a fele mint aminek kellene lennie 250, a feltöltés viszont megvan 200, ha ez így halad akkor karácsonyra nem tudom mi marad...
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
adika4444
addikt
válasz Bogyi007 #37300 üzenetére
mákod van, a koax-os DIGI netre még több a panasz mint az optikára, de ha neked megy örülj neki...
Az meg a másik dolog hogy ezzel az erővel én is mondhatnám hogy "de sajnállak! Tudok helyet ahol 5/0,5 Mbps van, miért siránkozol" (nem véletlen az idézőjel)
lényeg hogy szerintem nem a rosszabbhoz kellene hasonlítani hanem önmagához a netet, és ha 1000/200 akkor a 940/50 igen is kevés, ok a 940 az már kábel és portok korlátja, de az 50 vagy annyi se felfelé eléggé hervadt...
A másik dolog pedig az, hogy egy bizonyos feltöltés alatt talán ez a kapcsolat 5%-a körül lehet de ezt most pontosan nem tudom, lényeg hogy bizonyos feltöltési sebesség alatt a lefelé irány is be fog dőlni.üdv, adika4444
-
Askformore
senior tag
válasz Bogyi007 #37300 üzenetére
Akkor én már le sem merem írni, hogy nálunk az elátkozott 29-es körzetben mi az egyetlen lehetőség.. Vagyis évekig csak a UPC volt horror áron lassú nettel, most jött a T-Home, a Digi viszont csak álom..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Bogyi007 #37309 üzenetére
Sajnos ahol a koax net van, ott nem emlitesre melto a DIGI. Esetleg erdemes cseszegetni őket, hátha fejlesztenek de inkabb másra kell előfizetni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
DonMaster
addikt
válasz Bogyi007 #37413 üzenetére
anno nekem is kábelmodemes 8/2-es volt anyni ért mint itt oskaknak 80/-es netje
aztán bedobtak optikai lapot, igaz 3honapot kelelt várni mire kijöttek a szerelök bekötni,
de a 8/2-es modemeset nem lehet hasonlitani az optikaira, bár már nem oylan sok helyen van coax-os net digi-nek, mondjuk nem is értem hogy a coax-os okat miért kelelt ide ömleszteni, pedig ott van-12hasznos dolog abban a régi topicban
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Bogyi007 #37547 üzenetére
Az hogy fair vagy nem fair ki mit kap, ez igy hulyeség. Adott helyen vagy elérhető vagy nem, ennyi. Masreszt jo a levél, hátha ránéznek a környékedre, egy próbát megér. Utána meg max menni kell gyorsabb szolgaltatohoz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
válasz Bogyi007 #37547 üzenetére
Azért én nem rohannék ennyire előre.. A Telekom szolgáltatást először próbáld ki, hogy tudja e a 20/1-et vagy csak mondjuk a jó felét...
Ahogy mások is írták a fair nem fair dolog nem releváns most, minden szolgáltatónak van optikai hálózatos területe ahol ugyanannyiért többet ad.
-
adika4444
addikt
válasz Bogyi007 #37687 üzenetére
A te helyzeted merőben más. Neked nincs is értelme okoscsomagért küszködni, röhelyes az a 8 vagy mennyi Mbps amit azon a hányadék hálózaton nyújjtanak. Pedig ha felfejlesztenék akkor ott is lehetne jóféle elérésük, igaz nem 50 meg 200 Mbps feltöltésekkel, de versenyképesek lehetnének.
(#37689) Bogyi007:
Hanyagolják a koax hálózatukat, semmit nem fejlesztenek. Rengeteg helyen olvastam, hogy estére használhatatlan lesz az erőforráshiány, a Docsis2 1/1 csatornája, a béna kivitelezés miatt. Egyszerűen egy röhely a koax hálózatuk, egy borzadáj viccnek se jó...üdv, adika4444
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Bogyi007 #37687 üzenetére
Figyel, ŐK ott olyan netet tudnak biztositani. Ennyi. Nem kell tulspilázni. Komolyan nemértem. Sz*r de ez van, ahova nem eri meg nem fogjak kiepiteni.
Barátomnál kis faluban 128/64kbites mikrohullamu net volt 2 évig 6500ft/hóért, mert a Telekom nem bovitett ADSL DSLAM-ot naluk es nem volt szabad port...
adika4444: akkor valtani kell. Kész. Túlpörgitek. Az élet igazságtalan, vannak akik 10x annyi pénzt keresnek mint én. Tudok rajta valtoztatni? Nem.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Bogyi007 #37697 üzenetére
melékesen dunaujváros a digi mérö szervere nem subotica vagy mi a ... , nem tudom de lannal ha kinai szeron mérek vna hyog nekem si ahsonlo, de ahol családi ház van és kábel modemes net van digi-töl rövid idön belül kilezs épitve az optika csak türelem, át tér telejs mrétékben a digi optikára a coaxrol, de aki nem képes várni az igy járt, Ha nem tetszik menj máshoz,
amikro lehetett nekem is kötni optikát kötötem de a végén már a kábel modemes net nagyon trén emnt napi 1 modem urja inditás minimum és az sme garantálta hoyg müködni fog utána, meg ahsonlok, de jöt az ont és minden happy lett.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bogyi007 #37702 üzenetére
Lehet hogy tőled 10Km-re van légvonalban, de az adatokat és a hálózatot ez nem érdekli, mert először az adatok a Digi központjába mennek, majd onnan a nemzetközi hálózatra, majd Szabadkára...
Szóval jóval nagyobb utat tesz meg mint azt te hinnéd.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ferensz
senior tag
válasz Bogyi007 #37705 üzenetére
1. Miért lenne belső digis ember? Azért mert leírta a tényeket?
2. A diginél már csak vegetál a koaxos hálózat, azért nem is ígérnek semmit mert nem fognak csinálni vele semmit. Nem fognak a kardjukba dőlni, ha a netet lemondod náluk és te is jobban jársz, ha a netet átviszed a T-hez. Nem kell itt ilyen drámai előadást faragni a dologból, megkérdezted őket, elhajtottak, elmész máshová, pont.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
zsolt501
nagyúr
Most neked velem vagy a digivel van a bajod, mert semmi olyat nem írtam, ami ellened szólna, de még a digit sem védtem, csak leírtam egy téves mérést ami megtévesztő tud lenni.
De még digis alkalmazott sem vagyok...De ha itt folyamatosan sírsz, hogy neked milyen gyenge Kábeltévés neted van attól az nem fog megoldódni, max magadat bosszantod itt feleslegesen, neked kell először is lépned, hogy neked jobb legyen.
A digi fejlesztéseibe sem lát itt bele szerintem sok ember (pl. én sem) de az biztos, hogy előbb vagy utóbb mindenhol meg fogja szüntetni a kábeltévés netet a szolgáltató, mert fenntartani is drága lesz egy ilyen hálózatot hosszútávon, már csak azért is mert az optikai kábel olcsóbb lesz mint a koax, illetve a koaxhoz tartozó berendezések is lassan drágábbak mint az optikai berendezések.De szerintem már most drágább a koax mint az optika a réz világpiaci ára miatt.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Flashget
félisten
Nálam már nem lenne kérdés mit válasszak net terén. Senki nem fog elitélni mert a lehető legjobbat akarod kihozni abból ami nálatok jelenleg van. Én sem használtam a modemes netüket, mert használhatatlan volt 2000-es évek elején inkább ADSL azzal legalább nem volt gond igaz olcsóbb se.
Realme GT Master Edition
-
Gejza1981
tag
válasz Bogyi007 #37735 üzenetére
értjük, hogy kaki, de egyébként ahogy itt SZOKTÁK mondani, a garantálton belül van...
ami téged nem vigasztal, de majd a t-home jobb lesz...aztán ha egyszer talán a digi méltóztat elballagni arra is új drótot húzni akkor lesz valami változás, de optimista ne legyél mert 2500 fős község nem célközönség sajnos, főleg, hogy most pl egy megyei jogú várossal (érd) vannak elfoglalva ahol laza 60ezres tömeg van és van lakótelep is, ami még költséghatékonyabb, mint egy családi házas övezet... (és valószínűleg több a fiatal potenciális vevő is...)
Flash: ok, legyen ahogy te gondolod
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bogyi007 #37739 üzenetére
Ezen amugy felesleges ennyit beszelned, mivel nem a Digi az elso es nem is az utolso szolgaltato, melynel nem egyseges a halozat, van ahol ujabb, van ahol regebbi. Pl. anyameknak ED3 koaxon 120/30 van, rajuk meroleges utcan mar csak 30/3 van vezeteknelkuli halon ugyanazon szolgaltatoval. Az utca ugyanannyira surun lakott, de megsincs koax 30 meterrel arrebb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
sfdrakex
nagyúr
-
Bogyi007
veterán
válasz Bogyi007 #74378 üzenetére
Vannak ezek a letöltési értéeim, viszont az nmagos oldalról a torrentek valami iszonyatosan lassan hajlandóak csak töltődni.
A Digis eszköz egy Huawei ez le van rakva Bridge módba a saját routerem pedig egy TP-Link Archer C5 AC1200 V4
Mit kellene belőni, hogy a torrent tartalmak is megközelítőleg abban a tempóban jöjjenek le mint a netes mért értek a számítógépen?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
veterán
válasz Bogyi007 #74497 üzenetére
A speedtest-s letöltési értékhez közeli torrentletöltéshez nagyon sokmindennek kell összejönnie.
Közvetlen kábellel csatlakozol a routerhez vagy wifin?
Milyen géppel torrentezel? Milyen proci, mennyi ram, ssd vagy hdd-re töltesz? Ha wifin teszed, milyen a hálókártyád, n-s vagy ac-s?
Gigabites a neted?
Milyen torrentklienst használsz?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bogyi007 #74500 üzenetére
SSD kellene vagy legalább egy gyorsabb vinyó. Több ram is elkélne, 16 Gb. Qbittorrent kliens is kellene. Az Utorrentet lecseréltem én is, mikor gigabit lett. Valami komoly probléma van azzal a kliensel, totál lelassította a notimat, pedig nem egy rossz gép. 100% lemezhasználat volt többször is, volt, hogy le sem tudtam állítani, le kellett kapcsolnom a gépet.
Szóval Qbittorrentre szükséged lesz.
Vezetéken kapcsolódsz a routerhez?[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Bogyi007 #74509 üzenetére
A telekom olyan sávszélrekorlátozta a neted, amit a merevlemezed még elbírt.
A digi ennél jóval többet ad, ezért disk overloadod van, vagy esetleg 100%-ra fut a procid.
Korlátozd a letöltési sebességet akkorára, amekkorát a rendszered elbír.
Hogy ez mekkora érték, azt neked kell kikísérletezni. -
Redplee
senior tag
válasz Bogyi007 #74550 üzenetére
GYIK ben olvastam a fórum topic elején...
Hát fasza...
Nálunk nincs még kiépítve a házban, de most fog fúrkálni a Digi...
Akkor ezek szerint ügyfélszolgálatnál ez egyszerű történet, és akkor onnan átállítják kvázi "modemmé"?milyen eszközt adnak egyébként? és a TV hogy megy, ez is set top box story?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
válasz Bogyi007 #109557 üzenetére
Nekem most sincs hűségem... és még mindig 2850 Ft az 1000-es net
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Bogyi007 #109562 üzenetére
Telekomosként folytatod a közösségellehetetlenítő magatartást?
Amúgy én 38 éves koromig laktam olyan helyen ahol mindig volt Telekom, anno Matáv néven is. Amikor költöztem akkor is úgy volt, hogy van Telekom, és logikusnak is adódott, Hajdúszoboszló Fürdőnegyedében.Mióta tudom, hogy ezen a részen nincs. Ez olyan hátrányos helyzet érzését kelti bennem.
Olyan volt, hogy ahol laktam, nem volt: Chello (azaz UPC), nem volt kábelinternet sem, nemhogy optika ... de akkoriban még az ADSL tudott lépést tartani a kábelinternettel, aztán lett kábelinternet... szóval amikor nem volt UPC, nem volt FTTH, azt sem éltem meg ennyire negatívanPedig DIGI FTTH-n vagyok Mert a Telekom Magenta többet adna, és most már mondhatjuk, hogy nem is drágábban ... de cseszhetem, mert 88 méterre tőlem megálltak.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Bogyi007 #109984 üzenetére
Tegnap még nekem ment délután, de most, hogy olvastam a posztodat megnéztem mi a helyzet, hát nem megy
Túl zökkenőmentes volt az új felület bevezetése
-
akaszajanos
tag
válasz Bogyi007 #110058 üzenetére
Én már csak abban bízom, hogy egyszer majd a Telekom is érdemben előrelép a saját optikai hálózatának a kiépítésével, és sírva fog rohanni az ügyfelek után ez a félkegyelmű banda. Teljesen szembementek a DIGI szellemiségével, pedig még csak bő egy év telt el az adásvétel óta.
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest