- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Valakinek van infója hogy költözés esetén milyen gyorsan helyezik át a szolgáltatást egyik helyről a másikra? TV, internet, telefon is van. A másik helyen is szolgáltat a digi.
-
válasz
Dragon3000 #107147 üzenetére
#107147Dragon3000, #107148Laccoss
Köszönöm szépen!
-
-
janaman01
addikt
válasz
Intruder2k5 #107144 üzenetére
Az már vagy 10x...valami most nagyon nem.stimmel. eddug 7 évig hozzá nem kellett nyúlni az invitelnél..most meg már hazajárnak a szerelők mióta átvette a digi
-
Helló!
Réz területen kiépült optika esetén szokott a cég kedvezményt adni az előfizetőknek? Jelenleg telekom optikát használok, azonban még van egy élő vdsl előfizetésem is.
Utóbbit valószínű lemondom, kivéve ha adna a digi valami extra kedvezményt, mert akkor ha másnem egy ideig kipróbálnám. Ilyenkor gondolom úgysem kellene bekötési díjat fizetni.
Köszönöm szépen!
-
-
janaman01
addikt
Ma delelőtt kezdődőtt a buli...minden letöltés crc hibára futott....na mondom jó...delután totál elment a net cisco modem....minden lámpa világit rajta elvileg jó.
Routert újra konfigoltam , semmi. Utp kávelt direktbe dugtam a laptopba egy pillanatra jó is lett a net na mondom router bajos...
Elővettem a régi routert gyors bekonfigoltam , azzal sem megy.
Vége az lett betelefonáltam ...azóta sincs net..kíváncsi vagyok mi lesz a vége mert mióta az inviteltől átvette a digi csak a baj van vele ..kb 7 évig meg semmi baja... -
Pilács
senior tag
válasz
Intruder2k5 #107137 üzenetére
Kecskeméten... már bemondják a hívás elején... csak ugye azért 25 percet várni hogy valaki felvegye... és én untam meg, akkor mondják be hogy túlterheltség... de 1 hete számlázás miatt sem tudtam elérni őket, januárt nem számlázták ki... közben megkaptam végre egyben a februárival...
-
válasz
Pilács #107135 üzenetére
Valami nagyobb kiterjedésű probléma lehet, és gondolom most túlterheltek.
-
Pilács
senior tag
Hello, az ügyfélszolgálatot csak én nem tudom elérni? Kb sosem. 20 perceket szoktam várni, de csak zene. Erre nem hogy van valami szabályozás? Így jeletse be az ember ha nincs szolgáltatás...
-
4Grider
nagyúr
válasz
dchard #107133 üzenetére
Attól délre 50 km-re a szárazföldre járok kikapcsolódni és egyben dolgozni immár 15 éve. A közeli kisvárosban olyan építőanyag bolt van, ami előtt a betonvas és betonháló, a térkövek és a téglák kint vannak az utcán. Mindez 15 éve változatlan állapot. Beférhetnének a zárt udvarra is, de minek vinnék be, ha nem lopják el. Ha pedig valakinek vasárnap szüksége van néhány táblára/szálra, akkor lesétál, elhozza és hétfőn bemegy, és kifizeti. Ez a természetes hozzáállás. A helyi földeken termelt terményt lopó, azt a faluban értékesítő boszniai horvát embert a parasztok levetkőztették és megverték. Azóta sem láttuk.
Ettől persze az áramot/vizet még helyenként lophatják, bár nem lehet könnyű dolguk, mert a közművek nincsenek mélyre ásva. -
dchard
veterán
válasz
4Grider #107124 üzenetére
"Ha a horvátok felé továbbmegyünk, ott megverik és kiközösítik a tolvajokat."
Hm... Vir-en például több helyen is láttam az utcai elosztókon angolul (!), hogy ha áramlopást gyanít, hívja a szolgáltatót. Vagy az érték-mérték szelektív, és csak akkor verekszenek ha tőlük lopnak?
Nem ítélkezem, csak a tapasztalatomat írtam le.
-
teaster
csendes tag
Ti nem erzekeltek jelentos lassulat bizonyos protokollokon? Speedtest szerint minden rendben. FTTH - 1000.
rfc5694 jelentos a lassulas 20MB/s rol 1MB/s-re esett vissza. -
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Dragon3000 #107121 üzenetére
Nálunk itt az utcában időnként egyik-másik oszlopot megtámadja a hegesztő brigád.
-
-
-
válasz
Borisz76 #107111 üzenetére
Olyan értelemben nincs szakadás, hogy a router vagy a szolgáltató bontaná a kapcsolatot. A A Remote Desktop pedig a sima windowsos Remote Desktop (RDP) alkalmazás, ami VPN csatornán kapcsolódik a host-hoz. Miközben az RDP elbont és újracsatlakozik, a háttérben futó telnet (SSH) session vidáman életben marad, és persze az SSH csatornán kívüli tevékenységek is akadás nélkül mennek (pl. párhuzamos GMeet session).
Vannak utalások arra, hogy az RDP érzékeny a hálózati kapcsolat minőségére, azaz a csomagvesztésre, esetleg a válaszidők fluktuációra. Alighanem ugyanúgy, mint egyes online játékok, ami öt-hat héttel ezelőtt volt téma itt. Pár órája kísérletképpen kikapcsoltam az UDP-t az RDP-ben: azóta nem volt szakadás, de még nem innék előre a medve bőrére...
#107113 Dragon3000 "Pingelés esetében ennyi veszteség bőven belefér"
Ha tényleg időszakosan fellépő network congestion okozza a csomagvesztést (nem valami helyi hardver hiba), akkor rövid időszakokra lehet sokkal nagyobb arányú is a csomagvesztés, amit egy háttérben futó sima ping nem feltétlen detektál megbízhatóan. -
Dragon3000
nagyúr
A fiberhome ontokra elég sok panasz volt itt a topikban, szarakodott a net nekik, amint cserélve lett más márkára mindenkinél megjavult az egész. Ha a régi szar hálózata bírta a diginek, akkor szerinted a sokkal nagyobb terhelésre épített új lenne a gyenge?
Pingelés esetében ennyi veszteség bőven belefér. Az is lehet, hogy a másik oldal nem küld időben választ, mert nem csak te piszkálod a kérésekkel.
-
4Grider
nagyúr
Az időnkénti megszakadást okozhatja a saját router is, főleg ha mindenféle, az internet kapcsolat meglétét ellenőrző, azt hibásan megszakadtnak detektáló, majd bontási kísérlet nélkül újraépíteni akaró eszközökről beszélünk. Ha legalább az utolsó előtti lépés jó (elbontják a hibásnak vélt kapcsolatot) akkor az ilyen routerekkel csak néhány másodpercig megy el a net.
-
Borisz76
nagyúr
Esetleg hívd fel a digit , hogy nézzenek rá a " vonalra ".
Ha van szakadás azt nekik látniuk kell.
Szakadás / újracsatlakozás esetén lehet az ONT hibás.
Nálam a 4. eszközük lett jó. Közben 3 db saját / kölcsönkért routert is próbáltam valamint saját PC-vel és PPPoE csatlakozással is kísérleteztem. Kb 2 hónapig "szórakoztam" az ONT-okkal.
A Remote Desktop ( TeamWiever ? ) alapból nem nagy adatforgalom.
Lehet a TeamWiever ? vagy más program - amit használsz - szervere nem a legjobb.....pláne ha külföldön van mert a Digi kapcsolata nem a legjobb külföldi irányba. Ez is lehet a háttérben.Más ötletem nincs most....remélem megoldódik a problémád !
-
válasz
Dragon3000 #107094 üzenetére
"Az is kérdés, hogy milyen gigabites routerről van szó, mert több típus is volt, ami hibás socra épült, ami több gondot is tud okozni."
Mikrotik hAP ac2, az elődje Mikrotik hAP ac lite TC.#107093 qnadam "a dolgozós gépről is tovább tudtad volna osztani a netet a többieknek"
Viszont ehhez is kellett volna plusz hardver, ami nem volt kéznél. Így legalább kipróbálhattam, milyen a gigabites sebesség. Igazából nem érzek semmit sem gyorsabbnak. A Wifi viszont messzebbre elér, ettől persze gyorsabb is (persze magához képest, nem a gigabithez).#107094 Dragon3000 "próbáld meg kicseréltetni a digivel"
#107095 Dr.NX "Akkor jöhet az ONT cseréje."
Az a gyanúm, hogy ezt azért nem lenne egyszerű kiverni a Digi-ből, tekintve, hogy az ONT amúgy jó: vadi új darab volt, nem szakadozik, jön rajta a gigabit, működik a TV és a telefon. És nincs garancia arra, hogy a cseredarab is ilyen lesz.És persze itt vannak a vallási kérdések: én valójában abban hiszek, hogy nem az itthoni berendezések a rosszak, hanem a digi hálózata: azaz nem nálam kellene javítani, hanem valahol máshol. Még hittársaim is vannak, pl. [link] , még ha kisebbségben is vagyunk...
Ma amúgy egész jó volt a helyzet:
Ping statistics for 193.41.47.210:
Packets: Sent = 12619, Received = 12609, Lost = 10 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 92ms, Average = 3ms -
4Grider
nagyúr
Azért kell a routerrel lecsatlakozni, hogy elbontásra kerüljön a kapcsolat. Ha nem bontod el, csak megszakítod, utána a laptopon nem garantált, hogy fel tudod újból építeni, mert a központ szimultán kapcsolatként értelmezheti (még vár egy darabig a megszakadt kapcsolat mögötti eszközre), az újat pedig addig tiltja.
-
-
4Grider
nagyúr
A szokásos:
1., A routered admin felületén lekapcsolódsz a netről.
2., A routered wan portjába menő patch kábelt bedugod egy erős notebookba és felépíted rajta a pppoe kapcsolatot. Ott mérsz parancssorban néhány szerverre. Ha sem reggel, sem este nem éred el a 700/210 kínált sávszélességet, bejelented hibára.
3., Ha kijönnek és ettől jobbat mérnek, akkor nem nyertél.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest