Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16434) Inhouse


Inhouse
őstag

Szaisztok!

Faternál már a második Kaon HD beltérit cserélték, bár az újak már nem úgy néznek ki, kis tömzsi beltéri felirat nélkül. A hibája az volt, hogy el-elment a kép, kiírta, hogy nincs jel, fekete háttér. Mivel ezzel az új beltérivel is csinálta, gyanús lett, hogy nem azzal lesz a gond. A TV egy Samsung felső kategóriás, nagy, ívelt, UHD, természetesen HDMI-vel összekötve. Keresztkérdésekkel próbáltam kideríteni, hogy vajon a megjelenő üzenetet a TV, vagy a beltéri adja-e, de az öreggel ezt nehéz volt megoldani, én meg nem ülhettem ott órákig. Kicsit meg is vezetett az infókkal, de a végén már olyan üzenetről is beszámolt, amit nem tudtam hova tenni...valami ventilátor leállt és ki fog kapcsolni a készülék... :Y Belenéztem a TV beállításaiba és a HDMI opciónál kikapcsoltam a HDMI Cec Anynet+ lehetőséget.
Jelezte még, hogy a közszolgálati HD adásoknak nincs hangja, a többinek mindnek van...és valóban, bár az M1HD-nak volt. Újra TV menü és a hangnál PCM-ről, ill. autóról Digital-ra állítottam, és lett hang.
Azóta nem ment el az adás, örül az öreg. :) Valamiért összeveszett a beltéri és a TV Hdmi-n keresztül az Anynet opció miatt? És mi lehetett a titokzatos ventilátoros üzenet? Én nem hinném, hogy bármelyik készülékben lenne ilyen... :) Ja, a TV egyébként külön dobozkával bír, amibe lehet csatlakozni, minden csatlakozási pont ezen van...ha valaki még nem látott ilyet. Én is csak nála élőben eddig.
Samsung One Connect Box
Hátha hasznos lesz másnak is az infó, és nem cserélnek feleslegesen kétszer Digi boxot a szerelők...

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.