- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziaztok , azt valaki meg tudná mondani ,hogy a Dell Precision M4300 kérhető erősebb Quadro FX-el? alapból azthiszem M360-al szerelik.
-
Padisha
tag
5 nap használat után a vostro 1500-ról:
Nagyon idegesít a borítás anyagválasztása, egyszerűen minden meglátszik rajta, mármint az ujjlenyomat (tudom már miért nincs benne ujjlenyomat-olvasó) , de most komolyan, vagy adtak volna hozzá cérnakesztyűt, ehelyett most naponta takaríthatom és szaporíthatom rajta a karcolásokat.
3dmark06 1280x800-as felbontásban 3527 pont.
A 6 cellás akkujával 98 %-os töltöttségi szintről indítottam játékot (frontlines-fuel of war) 1 óra 5 percig bírta. ( 2D-ben még nem mértem) -
Uzmany
őstag
Rendeltem 9 cellás akkut és Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN-t.
A wifi cserét megoldhatom, avagy hivatalos Dell szervizbe kell vinnem? -
wwhy
veterán
Törölve
-
SonicVersus
tag
[link]http://prohardver.hu/apro/elado_dell_inspiron_9400_3/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz
haralambusz #7887 üzenetére
Passziánsz meg úgyis szebb 1440*900-ban
-
törölt tag
válasz
haralambusz #7885 üzenetére
De felbontást azt meg ugyis lejebb tudom venni játékban.
Lejjebb lehet venni de az optimális képminőség érdekében érdemes a natív felbontását használni a kijelzőnek. -
törölt tag
válasz
haralambusz #7883 üzenetére
Arányok nem változnak
.
Akkor szerintem a 1440-es vmiből gyengébb lesz (proc/ram/gpu/hdd ...wifi.aksi)
Tudtommal elég sokat rádob a kijelző.(saccra 20-25k) // feltéve ,hogy hivatalos forrásból lesz a gép ... -
törölt tag
válasz
haralambusz #7881 üzenetére
Ha főleg játékra használod akkor 1280*800 ,...jobban fognak futni
...Én bármi egyébre viszont az 1440*900-at preferálom.
Általában árban is jókora szakadék van a 2 kijelző típus között nembeszélve az 1680*1050-ről. De szerintem ,ha meg tudod venni mindkettőt akkor nyilván érdemesebb a magasabb felbontásút venned.
"Kérdezném, hogy mi a külömbség a kettő között ": alapvetően magasabb felbontás=szebb kép //persze kijelző technologiátol is függ -
haralambusz
tag
Sziasztok!
DELL XPS M1530-as laptopon gondolkodom...
Fét féle kijelzőfelbontással tudnám megvenni, de nemtudom melyik a jobb vagy előnyösebb, ebben kérnék segítséget!
Az eggyik az a szokásos 1280X800-as...
A másik az 1440X900-as...Kérdezném, hogy mi a külömbség a kettő között, illetve hogy a játékok melyik felbontás-t kedvelik jobban?
-
toroki
csendes tag
Üdv!
Van egy Inspiron előtelepített Vista Home Basiccel. Viszont a 120-as vinyó fel van osztva egy 100 gigás (OS) egy 10 gigás (Recovery...) egy 3 gigás (ez nem tudom mi) és egy 150 megás (ez se tudom mi...) részre. A két utóbbi partíció csak a lemezkezelőben látszik. Van ennek valami értelme, (biztosan van...) vagy ha az egész lemezt megformázva újra particionálom és úgy telepítem a rendszert nagy baromságot csinálok?
Csak azért mert mintha azt olvastam volna, hogy az előtelepített Vistanal így gyorsabb lenne a rendszer... -
Borg76
tag
Hello.
Valaki megmondaná, hogy tudom az integrált vga(radeon1150) memoriáját beállitani?Vagy a vista magától dönti el, mennyit ad a rendszermemóriából? -
kekegsm
őstag
Flash Cache Module
The FCM, or Flash Cache Module, is an internal memory card that helps improve the performance of your computer. The FCM card is also known as Intel Turbo Memory and the Intel® Flash Cache Logic Chip Mini-card.
NOTE: This card is only compatible with the Microsoft Windows Vista™ operating system.Replacing the FCM Card
NOTICE: Install the FCM card in the WWAN or WPAN slot. Do not install an FCM cardin the WLAN card slot. Doing so may cause damage to your computer.1. Insert the FCM card connector at a 45-degree angle into the system board connector labeled "FCM."
-
Uzmany
őstag
válasz
kekegsm #7854 üzenetére
Köszönöm.
Az M1330-ban egy PCI slot van? Ha igen, akkor ez gondolom foglalt, mert benne van a Dell Wireless 1390 card. Megoldás az lehet. hogy mini pci wifi csere pc card-osra?Másik kérdésem az lenne, hogy a Dell wireless 1390 card-ot van értelme az új
Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN-re cserélni? Már nem tudom hol olvastam, de az Inteles megoldást dicsérték, ellenben az emlitett dell-t igen kritizálták. -
törölt tag
válasz
#16820480 #7860 üzenetére
na, lehet, hogy az a webkamera dolog mégis ide fog tartozni a Dell topicba. az a helyzet, hogy ezt írja az eszközkezelőben:
The drivers for this device are not installed. (Code 28)
The required section was not found in the INF.
To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.utánanéztem googleban annak a középső sornak, hogy milyen problémák voltak, és ott találtam egy ilyet:
It is due to a corrupted usb.inf file. The key for printers and for imaging devices in the registry were empty. I believe that this is related to your problem with the camera.viszont hiába nézem az usb driverét, a legfrissebb az tavaly szeptemberi, szóval biztos hogy azzal már működött egyszer. arra gondoltam, hogy nem lehetséges, hogy az A07-es bios-szal nem fér össze rendesen. ezt esetleg nem tudná valaki nekem megnézni, aki 32bites Vistát használ A07-es bios-szal? a tünet az, hogy lényegében semmilyen webkamerát nem tudok installálni, mindig a fenti hibával visszadob.
-
törölt tag
nade az a bajom, hogy néha megy! de most arra jöttem rá, hogy akkor kezd el hülyéskedni, ha valami másik hang (pl. rendszerhang, vagy skype/miranda/stb) meg kéne szólaljon párhuzamosan. úgyhogy most kikapcsoltam minden ilyen hangot, de azért nem éppen bíztató, hogy ennyire nem megy a duplex...
a másik meg, amin kiakadtam, bár ez ide off-topic, hogy nem megy a webkamera. megtalálja a drivert, de azt írja, hogy nincs elég információ aaz inf-ben, hogy telepítse. azt hittem, hogy a vlite miatt van, mert kiszedtem egy olyan elemet is, amit nem kellett volna, de most visszaraktam azt a verziót, amivel eredetileg működött, és most azzal sem megy
de azt már tudom, hogy soha többé nem engedem a windows update-et a gépem közelébe: ma háromszor kellett újratelepítsem, mert a frissítéstől meghalt a rendszer... -
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy XPS m1330, amiben van egy 160 GB-os HDD.
A HDD néha kattan egyet, mintha leparkolna egy pillanatra.
A Vostromban pont ekkora volt a HDD, de ott nem tapasztaltam ilyen jelenséget.
Ha kapja a terhelést rendesen, akkor nem csinálja, de ha csak egy kicsit van igénybevéve, akkor meg igen, de teljesen renszertelenül.
A csendes módot bekapcsoltam a BIOS-ban, de nem használt.
Tipp? -
törölt tag
hát ez a beépített hangkártya elég vacak
vagy lehet, hogy csak a drivere, de mivel a legújabb van fent, így nem nagyon tudok jelenleg mit csinálni. egyrészt szépen zúg, ami fülhallgatónál zavaró, másrészt nem konzekvens a hangminősége. amikor beindítom a gépet, akkor a hangerő alacsonyabb (a vista és a lejátszó hangerőszabályzója is ugyanott áll persze, ahol hagytam), és a hangzása is vacak (szinte semmi basszus, és egyáltalán olyan pléhdoboz hangja van, amin az EQ sem segít semmit). aztán ha feltekerem olyan 50% fölé a rendszer hangerőszabályzóját, akkor kiakad ez a hiba, és kiváló hangerővel szól, megfelelő basszussal. ráadásul most QCD playereben minden szám után visszaáll a rossz hangminőségre, meg kell mozgatni a vista hangerőszabályzóját, hogy megint jó legyen (de például a hardveres hangerőgomboktól nem javul meg, csak ha egérrel odébbhúzom a csuszkát)...
ez mi a túrótól lehet? már nagyon érik a gondolat, hogy veszek egy normális pcmcia-os hangkártyát, ezt meg letiltom a fenébe. -
-
Uzmany
őstag
Ismét egy kérdés:
’Turbo Memory’ ez utólag beépithető? -
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7846 üzenetére
Hú basszu ezt hol találtad, köszi szépen!
T7300-az 1000ft-al drágább, úgy látom jobban megéri mint a T7250! De még mindig aggaszt kicsit a melegedés! A T7250 sztem kvésbé melegszik mint a T7300!
Tényleg a procicsere az garanciavesztő?Innen veszem (9000ft-ért beszámítja a procimat): [link]
-
kekegsm
őstag
válasz
spyduck #7844 üzenetére
A 6820 a kovetkezo procikat tamogatja (vegen a HP PN-je):
Intel Core 2 Duo processors:
● T9300 2.50-GHz (6-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 463050-001
● T8300 2.40-GHz (3-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 463049-001
● T8100 2.10-GHz (3-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 463048-001
● T7800 2.60-GHz (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 459465-001
● T7700 2.40-GHz (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 446894-001
● T7500 2.20-GHz (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 446893-001
● T7300 2.00-GHz (4-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 446892-001
● T7250 2.00-GHz (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 459463-001
● T7100 1.80-GHz (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 446891-001
● T5550 1.83-GHz (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 459464-001
● T5470 1.60-GHz (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 456575-001
● T5270 1.40-GHz (2-MB L2 cache, 800-MHz FSB) 462345-001
Intel Pentium Dual Core processor:
● T2310 1.83-GHz (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB) 462619-001
Intel Celeron M processors:
● 550 2.00-GHz (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB) 446888-001
● 540 1.86-GHz (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB) 446889-001
● 530 1.73-GHz (1-MB L2 cache, 533-MHz FSB) 459462-001Forras: 6820 MSG:
[link] -
-
kekegsm
őstag
válasz
spyduck #7835 üzenetére
Neked egyik VGA-d sem dedikalt, az adatlapod szerint...
igazabola 6720 egy consumer meg inkabb, en normalisnak tartom ezt a hofokot. lehet jatszani a ventillator sebessegevel, de akkor meg hangosabb lesz, es tobbet is fogyaszt. Meg az is fontos, hogy mennyire valtozik a procihomerseglet hajtas kozben. Lakotars 17-es Vostroja is 50-55 fokon porog, de maxon se megy 62-65-nel feljebb.Igen, a T7xxx sorozat eleg jo, a regi, nem-Penryn alapu procik kozott ok viszik a primet. De probalj meg inkabb egy 4MB cache-eset, ne 2MB-vel vedd. Nem lehet nagy a kulonbseg arban.
-
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7831 üzenetére
Igazabol az ujabb prociknak jobb az energiagazdalkodasa/felhasznalasa
Igen ezt sejtettem is! T7250-re akarom kicserélni, de nem tudom megéri-e!
2ghz és 2mb gyorsítótár!
2 dolog lényeg nekem:
-cod4 jobban menjen, bár így is meg vagyok vele elégedve de ha nőne az fps szám örülnék neki
-videót konvertálni és filmet is tudjak egyszerre nézni, mert most videókonvertálás közben szaggat a divix film!Szerinted ezekne javít a procicsere?
-
kekegsm
őstag
válasz
spyduck #7830 üzenetére
A CoreDuo 32 bites, Core2Duo 64 bites. A DualCore kifejezest minden ketmagos procira hasznaljak, nemcsak az intelre.
A Centrino egy mobil platform, ami tobb osszetevobol all. Speedsteppes CPU, Chipset, g-s Wifi. Azok a termekek kaphatjak meg ezt a minositest, ami megfelel az Intel alltal felallitott szabvanynak. A Centrino nem egy proci. Ha a 3 osszetevobol valami nincs meg, akkor mar nem Centrino szabvanyu a rendszer.
A ket procit, ha egyforma a tokozasa, es a PIN-kiosztasa, ki tudod cserelni, de lehet hogy szukseged lesz BIOS frissitesre. De nem hiszem, hogy nagyon valtozni fog. VGA-d milyen? Mert egy hutesi rendszeren vannak...
Proci melegedes: orajeltol fuggo dolog. Nekem T7500 van, 42-55 fok kozott, ha meghajtom, meg 70-72 ig is elmegy. De ez joval nagyobb teljesitmenyu. Igazabol az ujabb prociknak jobb az energiagazdalkodasa/felhasznalasa, de ezzel egyidoben a teljesitmenyuk is nott, ugyhogy kb ugyanott van a dolog. Hutesfuggo is a dolog, kulonosen itt, a notiknal
-
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7829 üzenetére
Mi a lényegi különbség a Core2duo-coreduo-dualcore között?? Mi ez a centrinoduo dolog??
Már totál homályban vagyok, vettem a HPQ 6820s-t: centrinoduo matrica van rajta, neten azt írták, h coredou proci van benne, az everest pedig az írja egyik helyen, h intel dualcore pentium, a másik helyen meg intel dulacore celeron!
Most akkor ez mi a fene? T2310??
Melegedés:
A gépemben van ugyebár ez a T2310 proci alapon 47-53 fok között van ami szerintem elég sok, nem tudom miért! Van a másik gépem amiben T2050-es proci van az mindig 37-41 fok között van, ennek a 2 procinak egyforma a tokozása, ki tudnám cserélni??
Melyik proci melegszik jobban a 3 fentebb felsorolt proci közül?Remélem nem volt bonyorult
-
kekegsm
őstag
válasz
#57018880 #7823 üzenetére
Mindenkeppen probalj n-es kartyaval venni. Az tudja a tobbi dolgot is visszafele (a/b/g), es megiscsak ujabb technologia. Egyebkent n-esen masolni nagyon-nagyon gyors (a vezetekeshez kepest nem, de a g-s wifihez kepest nagyon gyors), nagyobb hatotavolsagu is altalaban. Intel kartyaval erdemes venni mindenkeppen, asszem Intel 4965.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
#57018880 #7823 üzenetére
Megéri, ha van N-es routered, vagy jársz olyan helyre lapossal, ahol van N-es wifi, vagy most tervezed új router vételét...amúgy szerintem mindenképpen megéri, 20 font nem a világ, és tényleg az N-es wifi-é a jövő!
szerk.: a garanciáról nem tudok semmit, de ez engem is érdekelne...én eddig csak a honosításról halottam...
-
Claudius
tag
Köszönöm mindenki segítségét ez kiváló volt. Mostmár célorientáltabban tudok továbblépni.
-
törölt tag
Olyan kérdésem lenne még ,hogy az N-es wifi megéri a plusz költséget? (végülis nem nagy összeg ~ 20£) csak ,hogy tényleg annyival jobb mint az elődök?
Más : Ha most megrendelem alap garanciával , tegyük fel fél év múlva szeretnék bővíteni itthon plusz 2évet < erre van lehetőség valamelyik hazai képviseletnél? -
törölt tag
Sziaztok ,ha egy WUXGA (19*12)-es kijelzővel rendelem a notim(Dell ins 1720) akkor 2 lehetőség közül választhatok GEF 8400GS /8600GT ...viszont tartok a melegedéstől. Akku idő számomra nem fontos mert asztalon lesz , asztal mögött pedigg konnektor van. Szóval a hangsúly a melegedésen van jólenne ,ha 1-2 év után is hasonlóképp mutatos lenne a burkolata.
Esetleg alternatív megoldásként szóbajöhetne a 8600GT underclock-olva? vagy akkor inkább 84GS? A kijelzőből szeretném a legnagyobb felbontással rendelkezőt .(jól jön graf munkához) -
kekegsm
őstag
Oksi, csak a modem szimplan altalaban a sima betarcsazos modemet jelenti, az adsl modem meg az adsl modemet. Mindegy, mar ertjuk egymast.
Hat szerintem csak a windows internetmegosztas funkcioja segithet, vagy ha vesztek egy ADSL/WIFI routert. vagy uj modemet. De itt is ezt talaltam:[link]
-
-
kekegsm
őstag
USB-s modem? Marmint betarcsazos fajta modem? Ha igen, azt miert kotod ra a wifi routerre? Vagy hogy egyszerre tudjon mindketto mukodni? Ahhoz csak egy ketportos ADSL zajszuro kell (mar ha ADSL az interneted) (majdnem azt irtam marha, de javitottam mar ha -ra. Ekezet nelkul konnyu felreerteni)
-
Borg76
tag
Egyenlőre minden szép, minden jó.Xp felment, megy is szépen, csak most kezdek szenvedni a sigmatel driverrel.Egyenlőre hang nincs.Akinek van ötelete, ne tartsa magában
.1501 a gép.
-
kekegsm
őstag
válasz
Claudius #7806 üzenetére
Ezekkel biztos megy:
XPS M1330 – Sleek and Sexy
Intel® Core™ 2 Duo T5450 (2MB cache/1.66GHz/667Mhz FSB)
Ubuntu Linux version 7.10 with DVD Playback
Standard Display with 2.0 Megapixel Webcam
1GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz
120GB SATA Hard Drive (5400RPM)
CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive)
Intel® Integrated Graphics Media Accelerator 3100
Intel® 3945 802.11a/g Mini-card
37Whr Lithium Ion Battery (4 cell)
High Definition Audio 2.0The Inspiron 1420N
Intel®Pentium® dual-core processor E2140 (1MB L2,1.60GHz,800 FSB)
1GB1 Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz- 2DIMMs
250GB2 Serial ATA Hard Drive (7200RPM) w/DataBurst Cache™Inspiron 1525 - 15.4" HD widescreen laptop
Intel® Pentium® Dual CoreTM T2330 (1.60GHz/500Mhz FSB/1MB cache)
1GB Shared Dual Channel DDR2 at 667MHz
Size: 120GB SATA Hard Drive (5400RPM) -
törölt tag
Sziaztok kiváncsi lennék ,hogy itt milyen véleménnyel vagytok a Dell XPS 1530-as notikról? Páran elég kiábrándultan nyilatkoztak róla ...nekem azonban elég szimpatikus notebook.(Még nem próbáltam)
-
McLaca
őstag
Azért írtam az éjszakai töltést amúgy, mert így nem kell foglalkozni vele. Úgyis csak addig fogja tölteni, amíg tele nem lesz
(kb. 3 óra max), utána csak lóg rajta a drót, tölteni nem fog, tehát onnantól mindengy, meddig van bedugva.
Borg76: ha DELL-ről van szó, akkor ott a töltés vége felé kezd el villogni a LED. Minél jobban tele van, annál lassabban, aztán elalszik.
Apropó: az előző gépemnél (nem DELL) bekapcsolt num lockkal a betűl helyett fixen számokat írt. A Vostromnál bekapcsolt num lockkal ugyanúgy betűket ír, számokat csak FN nyomvatartása mellett. Kikapcsolt num lockkal sem FN-re, sem anélkül nincsenek számok - nyilván. Ezek után felmerül a kérdés: minek a num lock? Miért nem lehet helyből FN-re számokat írni, ha bekapcsolt num locknál is nyomni kell az FN-t?
Üdv!
-
Borg76
tag
Köszi a segitséget, akkor reggel kezdem nyúzni.Volt fain áramszünet, leállt a töltés, most újra be kellett dugni a töltőt, villog rajta az akksi ikon.Eddig folyamatosan égett.Remélem nem vágta haza.
-
Claudius
tag
Melyik Dell tipuson futtatható linux a win mellett. Arra gondolok, hogy alapból olyan video, hang kártya legyen a gépben ami támogatja a linuxot /debian, ubuntu/
Ha valakinek van tapasztalata azt szívesen venném, ha megírná
Köszönettel -
vscotina
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest