Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
levi_sz
csendes tag
Sziasztok.
Szoval notebookot szeretnek venni es kivancsi vagyok par hozzaerto velemenyere. Dell-re gondoltam, ugy hallottam az jo. Kineztem 2 modellt, mondjatok el kerlek a velemenyeteket. Ha valaki a Dell-t rossz valasztasnak tartja kerem irja le miert. HA lehet priviben mert ritkan tudok feljonni a forumra es nehezebb megtalalni. Elore is nagyon koszi a segitsegete: a 2 modell: Inspiron 1520, Intel Core2 Duo T7100 1.80GHz, 1GB DDR2, 120GB
a masik: Dell Inspiron 1520 Intel Core2 Duo T5450 1.66GHz, 1GB, 160GB
Es Tudja valaki mit jelent az a T7100 illetve T5450? Mert lattam T7100 ast ami olcsobb mint a T 5450-es? MEg 1x elore is koszi -
Siffredi
senior tag
Szia!
Valoban jogosak lehetnek az aggodalmaid a bluetooth-al kapcsolatban... Ugyanis nekem is Vista volt a Vostromon, majd miutan nagyon nem nyerte el a tetszesemet, rovid uton letoroltem, majd xp-t tettem ra. Namarmost a bluetooth-al nem tudok mit kezdeni, ugyanis az eszkozkezeloben nem talalom (bar szerintem csak en vagyok balf@sz).
Egyebkent nekem azota nem ciripel a hdd, miota xp van fenn... Tenyleg mondtak valami megoldast ciripelesre Vistan (szemely szerint kekegsm), de nekem nem valt be...
Jah, a recovery particiot meg ugy lenyirtam, mint a huzat...
Udv!
-
turho
addikt
válasz Steven21 #6393 üzenetére
Na akkor ennek előtte vagyok....A másfél hónapommal. Van egy x-akta még nálam is, a hülye energiagazdálkodással. Mindig belövöm hogyha lecsukom a tetőt ne csináljon semmit, és 5 perc után kapcsolja ki a kijelzőt ha nem piszkálom. De semmi mást sose állítson le. Mérgemben már az összes profilt átállítottam ilyenre, de pár óra napközbeni működtetésalatt egyszerűen magától visszaáll. Észreveszem, mert lecsukom a gépet és a marhája készenlétbe áll egyszecsak Fent van a Dell Quickset, remélem az a xar....ötletek?
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
discrate
aktív tag
6383-ra valaki tud megoldást?
-
pazent
csendes tag
sziasztok,
nekem is hasonló a problémám, egy új vostro 1700-am van, vista helyett xp lett feltéve. A készenléti állapotból visszatérve a gép újraindul, de a kijelző nem. Az xp ben szerintem minden jól van beállítva, mert ugyan úgy állítottam be mindent mint az előző gépemen és azon rendesen működött. Tud valaki segíteni mi lehet az oka hogy a kijelző nem indul el a készenléti állapotból való visszatérés után??
köszönöm
-
Steven21
tag
Hali!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy ha lecsukjátok működés közben a kijelzőt, mikor kinyitjátok, nem kap jelet a kijelző? Működik tovább a gép,de a kijelző nem kap jelet. Miért van ez? Melyik program felelős ezért? Ha frissítenék windowst és tisztára törölném a gépet akkor újra ok lenne, de csak ezért nem akarok. A win-em jogtiszta szóval az nem lehet a gond. Eleinte működik, telepítés után 3-4hónappal jön ez a probléma. Ötlet? Kérlek írjátok meg privátban ha tutok vmi hasznosat!
Üdv,
István -
blackmoto
senior tag
Sikerült már valami a vinyógonddal kapcsolatban?
Az én tapasztalatom a következő: a 1501-ben nincs BIOS-ban állítási lehetőség a vinyót illetően ( egyik kipróbált verzióban sem, valószínű alap a "szimuláció"). Viszont nekem ilyen gondom nem volt. Sem az eredeti 2.4.1-es, sem az újabb 2.6.1-es és még a downgrade-elt 1.7.0-ás BIOS-szal sem. Nekem SP1-es eredeti lemezem van, plusz eredeti SP2-es telepítőlemez.
Hanyas verziójú BIOS van a gépben? (Induláskor kiírja a nagy DELL jelvény alatt.)
turho
Pontosan milyen felbontásra gondolsz?
nem értem mért akarod lecserélni a procit. Mért nem vettél akkor Turionosat?
Szerintem max arra cserélhető, amikkel még árulják, de én nem látom sok értelmét. Kérdés az is, hogy totál ugyanaz-e a hűtés a két procin. Bár ki tudja...
Amire én használom arra tökéletesen megfelel ez a proci is. Mi az a feladat, amire nem elég a Sempron, és amire használni is akarod? Talán a HD anyagok?[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Dell Inspiron 1501-esem van másfél hónapos. Nagyon bírom a kicsikét, 2 giga rammal meg is ajándékoztam. Kérdések, hátha tudtok segíteni: Ki milyen drivert használ a vga-jához, mi a legjobb? (pl. ami tudja a hd ready tv méretet, olyan létezik?).
Illetőleg: 3500+ Sempron van a gépben, milyen alternatívák vannak proci minőségi cserére a későbbiekben, a fogyasztás szintentartása mellett?
Harmadsorban: Mit ér egy 3500+ C'NQ Mobile Sempron, és el lehet-e adni manapság?
Egyébként ez a gép nekem bejön, megérte az árát, robosztus és letisztult. Fogyasztása példásan alacsony, mégis kezesbárány.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
blackmoto
senior tag
-
törölt tag
elméletileg semmi akadálya, bár azért illene ezt egy LED-nek jelezni legalább valahol... ha mondjuk be van dugva egy-két órát, akkor utána jelez nagyobb töltöttséget? (asszem az új Inspironokon is már olyan akksi van, ami kijelzi ezt a gép bekapcsolása nélkül is)
amúgy elsőre is annyit kell tölteni, mint sokadikra: amíg fel nem töltődik. utána úgyis a töltést vezérlő elektronika lekapcsol, nem jut több áram a cellákhoz. ha egy hétig hagyod rajta a zsinóron, akkor sem. -
Lest4t
aktív tag
Dell inspiron 1520 am van. Aksit kikapcsolt állapotban is lehet tölteni? Csak mert semmi nem villog, illetve semmi nem jelzi , hogy éppen töltődne az aksi. ( első töltés ) Illetve meddig kell tölteni először?
-
PNP
őstag
Olvastam korábban olyasmiről, hogy talán a bluetooth-al gondok lehetnek, ha Vista után XP-t rakok fel, emlékszik valaki erre? HDD ciripelésre is volt orvosság emlékeim szerint. Tegnap jött meg a Vostro, még nem volt időm foglalkozni vele, de nem is akarom elkúrni. Vistát lenyírnám, utána XP, Vista és Linux menne rá, ezzel kapcsolatban tudtok valami jótanácsot adni? Recovery partíciót lenyírhatom, vagy vannak rajta fontos dolgok (úgy látom Vistát és drivereket is pakoltak lemezre a gép mellé - a Lenovo-val ellentétben)?
-
discrate
aktív tag
sziasztok,
inspironba levő 5-in-1 kártyaolvasóhoz hol találok drivert a neten (a supporton nem találtam)? mert alapban nem olvassa be a képeket.
köszi. -
polip
addikt
válasz Siffredi #6378 üzenetére
kis help erre: [link] <-- olvassatok kalauzt, nem véletlen írom
ja a sebesség persze változik, 150 ill 30GB/sec ELMÉLETI sebességről 100/133MB/sec-re, de az életben nem fog gyorsabban menni 50MB/sec-nél a notidban... így hát tökmindegy
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
McLaca
őstag
válasz Siffredi #6378 üzenetére
A csatoló sebessége csökken (ha nem állítod vissza), de még így is a mechanika képességének többszöröse marad.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Siffredi
senior tag
válasz vscotina #6376 üzenetére
Hali!
En is telepitettem xp-t a gepemre, es nekem is hasonlo problemam volt, nem latta a vinyot a rendszer. Rajottem a megoldasra, viszont nem allitottam vissza a vinyot.
A kerdesem az lenne, hogy szamit ez egyaltalan valamit? Csak azert kerdezem, mert sebesseg-csokkenest nem igazan tapasztaltam (bar lehet hogy csalnak az erzekeim).
Udv!
-
vscotina
aktív tag
Szia
A megoldás, hogy BIOS-ban (F2) átállítod először az Onboard Devices-ben a "FlashCache Modules" OFF-ra, majd a SATA operetion részt át tudod állítani, ATA-ra, akkor fogja látni a vinyót is tudod telepíteni az XP-t. Ha mindennel kész vagy állítsd vissza AHCI-re. Ha valami még nem oké kérdezz, én már végigjártam ezt az utat.
Üdv. vscotina
[ Szerkesztve ]
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
atosz
őstag
A kérdésem a következő lenne:
Új Latitude (D630) szállításakor telepített vagy előretelepített Win van? Vista Businessel érkezik. Vagy semmilyen és úgy kell rátolni? Ha már rajta van, akkor partícionálni lehetséges mindenféle program nélkül?
Illetve tudja e valaki, hogy, hogy lehetne megoldani egy DOS-os partíciót pluszba a gépre, mert ehhez hülye vagyok. -
istvan78
csendes tag
Meg egy kerdes:
Kinek milyen tapasztalata van a truelife kijelzovel, nekem majd egesz nap ezt kell neznem.
koszonom -
montressor
aktív tag
-
istvan78
csendes tag
Sziasztok, szeretnek segitseget kerni a kovetkezo dontesben:
1.DELL NB Insp1520n PD 1.6 1G 160G Black-DLL 1520PD91991
2.DELL NB Insp6400 PD 1.73G 1G 120G DOS -DLL I6400PD91081
ez a ket gep kozul kellene valasztanom, kb ugyanazt tudjak a proc, hdd, portok, aksi teren, kb arban is egyformak. Mindenfele pro contra erv erdekel ami segit a donteshozatalban. -
Wander01
csendes tag
nagyon kiváncsi leszek az uj XPS-ekre, most ilyenünk van éppen:
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 2x300+400gb Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
-
Cyrin
addikt
Már csak kb 2 hét van karácsonyig, azt ki kell bírni, aztán jövőre már utánunk hajítják a 2 Gb Ram-os XPS-eket.
-
wildside
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már ez itt kérdés de nem találtam meg a választ.
Folyamatban van egy Dell laptop beszerzése (Inspiron 6400N), amely freeDos -al érkezik.Leginkább filmnézésre használnánk. Úgy tudom ,hogy a Windowsal előretelepített gépeken rajta van a Dell Media Experience ,amely a freeDos-os gépekhez nem jár.
Erről érdeklődnék: Van valakinek tapasztalata a fenti szoftverrel, hogyan tudom feltelepíteni, honnan tudom megszerezni. Telepíthetem a win XP prof telepítése után is? xvid videókkal meg tud birkózni?
Ha van valakinek erről részletes leírása azt örömmel venném!
Köszönöm, előre is.
-
murex
tag
válasz Coolby84 #6365 üzenetére
A bios-ban át lett állitva a cd-rom-ról való bootolás, illetve boot-os az xp lemez is. Eddig eljutottunk. Azt irta ki a bootolás megkezdésénél, hogy nem érzékel operációs rendszert, vagy valami hasonlót. Arról hallottam én is, hogy a bios-ban át lehet állitani, de sajnos itt nem találtunk ilyen lehetőséget, de a Dell Support sem. Azért fordultam ide a fórumra segitségért, hátha valaki tud mondani valami okosat!
-
Coolby84
tag
Hi!
ott még van valami más gond is, mert a cd-nek be kellene bootolnia, mert az xp telepítő elindul, csak a telepítés elején írja ki, hogy nincs merevlemez, és ezért nem tudja telepíteni...
arra, hogy nem bootol cd-ről lehet oka az, hogy a bios-ban nincs beállítva, hogy bootoljon cd-ről, vagyhát van olyan xp cd is, ami nem akar bootolni...
arra, hogyha nem ismeri fel az xp a sata vinyót, arra azt hiszem van olyan megoldás, hogy a bios-ban a vinyót átkapcsolod valami ide módra, és akkor felismeri. nem tudom a dell-nél van-e ilyen megoldás, de remélhetőleg igen.
-
murex
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egyik ismerősöm vette egy Dell inspiron 1501-es T-Mobile-s Laptopot, a 80-as winyóst. Na most az a probléma, hogy Vista van fent, és helyette Xp-t gondolt, de nem megy fel rá, mivel a cd már be se bootol. Hallottam olyat, hogy ez azért van, mert S-ata 2-es a winyó, és az xp sp2 nem ismeri fel. Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy tud-e valaki valami okosat mondani erre?
-
McLaca
őstag
Nézd már meg a #6348-at!!!!!!!!!!!!!!! (Nekem nem ragadt be a shift+4, csak úgy gondoltam, akkor már én is. )
Az "ettől függetlenül" jelentését gondolom, nem kell ecsetelni. Meg gondolom azt sem, mire használják egy fórumon az UP-ot. Nem erre.zorrobomber#6353: nekem megy, de csak Latitude és Precision gépek elérhetők, Vostro nem...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
zorrobomber
tag
Inspiron 1520
Core 2 Duo 2.2GHZ
8600GT 256ddr2
160GB 7200rpmvs.
Vostro 1500
Core 2 Duo 2.2GHZ
8600GT 256ddr2
120GB 5400rpmVostro kb 20ezerrel lenne drágább, megéri ezt a különbözetet?
hello english friends! whatwhatwhaaat
-
kekegsm
őstag
válasz bigtibi83 #6356 üzenetére
Igen. csak jotanacs. Add el, vegyel egy uj laptopot.
Okok:
-Mennyibe is faj egy 7900GS? 300-350€?
-Mennyibe is faj egy alaplap+memoria+proci+egyeb aklatresz, ami megolvad majd?Sokkal jobban jossz ki, ha eladod, hozzadobod az upgradera szant penzt, es veszel egy megfelelot.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
bigtibi83
csendes tag
hy
9400 inspiron-ba x1400-ról 7900gs-re upgradelnék...
Vki vmi segítség?köszi
-
vbbb
addikt
Sziasztok!
No tehát egy ilyen gép megvásárlásán gondolkodom:
Tud róla valaki valami konkrét véleményt (inkább tapasztalat érdekel) ? Nem nagyon találtam róla teszteket sajan!
köszi!
-
odee
csendes tag
sziasztok...
még mindig van egy kis problémám...
egy Dell Inspiron 1520-as gépem van (kicsit tunningolva...)
csak a probléma, hogy azt a vacak infrát mai napig nem birtam feltelepíteni...vki szembesült ezzel a problémával, vagy esetleg vmi orvosságot tudna mondani rá ??
próbáltam szinte az összes Communication driver-t feltenni, de vmit nem támogat, illetve semmi nem változott.... néztem a BIOS-t is, és abba nem találtam beállítási lehetőséget...odee
-
McLaca
őstag
Bazz, tényleg... Pardon! Ettől függetlenül 17 perc alatt nem süllyed annyit a topik éjfél magasságában, hogy UP kelljen.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Side_
aktív tag
hello;
adott egy dell d600 - van benne bluetooth...
kérdés::ki lehet kapcsolni a wlanhoz hasonlóan (Fn+F2) egyszerú módon?
(vagy valahogy - az uninstall vagy a kiszerelés kivételével? vagy csak biosbol?)
thx''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Finec
csendes tag
Ha 256-ossal volt hirdetve akkor az ő saruk. Nem lehet hogy a 128 mellé tud még 128-at lefoglalni a rendszermemóriából? Igaz akkor úgy kellett volna feltüntetniük.
Melyik ez a bolt?A 128 mellé összesen le tud foglalni 896Mb-t, de ez a legtöbb helyen így is van írva.
A bolt pedig az előző linkben szerepel. (Mondjuk az oldalukon mindegyik 8400-es vidkarihoz 256Mb ramot írnak...)Ilyenkor egyébként mit lehet tenni? (mondjuk visszavinni annyira nem akarom, mert nagyoooooon tetszik a masina )
Jah, plusz Vistán ha pl netes ablakban megy egy videó (pl rtlklub) akkor görgetésnél olyan, mintha "szaggatna". (ha szöveg van, akkoris darabosan görget egy kicsit). Driverek sztem fel vannak pakolva a vidkarihoz, mert játszani az lehet rajta . Ez a vistától lenne, vagy valami más a gond?
[ Szerkesztve ]
-
joe-ker
senior tag
Császtok!
Keresek egy Latitude CPX billentyűzetet akinek van jelentkezzen.
Előre is Thx![ Szerkesztve ]
-
Finec
csendes tag
Szisztok!
Tegnap vettem egy Dell Inspiron 1520-at, és az lenne a problémám, hogy az oldalon azt írták, hogy 256Mb-s Geforce8400M GS-el van a noti, ehelyett csak 128Mb ram van benne (Everest, canirunit.com, plusz képernyő tulajdonságai is ezt modnják) - érdekes, hogy a vezérlőpult->rendszer részénél 2db ot ismer fel, de mind2 ugyanaz.
Mi a teendő ilyenkor? A noti maga nagyon tetszik, ezért érdekelne, hogy cserélni tudják-e 256Mb-sra, vagy vagy visszaveszik, vagy marad ilyen? :S
A válaszokat előre is köszönöm!
(Természetesen holnap első dolgom lesz telefonálni, csak nemrég volt időm tüzetesebben átnézni a gépet)
-
tkornel
csendes tag
Sziasztok.
Inspiron 6400-am van. A következő a probléma.
Ha csak csak netezek a speedstep 1Gh-en járatja a procit és enyhe sipoló, ciripelő hang jön a proci felől. Viszont ha maximumon (2Gh) járatom akkor felerősödik ez a hang.
Milyen problémára utalhat ez? Vagy lehet hogy természetes?
A proci T7200. -
Quent1n
senior tag
válasz Coolby84 #6335 üzenetére
A dilemma adott. Bar nem külsöre veszünk ált. laptopot, mégis elég sokat bamuljuk ahhoz h ez szamitson azert vmit. Persze ha ugy nézzük, amint a mienk lett egy rondabb darab akar csunyasaga ellenére is képesek vagyunk vele hamar megbaratkozni mert az ember mar csak ien. Alkalmazkodo. Pl. ha nem engehettél meg magadnak anno egy nokia 3650 est(asszem ez az a tarcsas gombos telo) de kaptal egyet ajandeba sztem szinte barmelyikünk megszerette volna mert az övé meg mert értékes darab volt. Persze ez is szubjektiv mint oly sok minden mas dolog. Én azt mondom h nekem mi a fontos. Egy minimalis szépséget elvárok a technikai kütyüktöl de a lényeg h amire megveszem arra hasznalhato legyen. Meg legyen benne vmi ami megfog. Garancia pedig minnél több van annál jobb mert nalam pl. tuti h beszarik szinte minden legalabb 1szer .
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Coolby84
tag
sziasztok!
Na tegnap volt szerencsém megnézni egy Dell Inspiron 1501-est... hááát azt hittem majd úgy váóó, izé, frankó, király, de nem. Nem tetszett. A többi kütyü mellett sztem a legrondább, és olyan kis nem tudom... kis tömb. persze a Dell felsőbbkategóriásai az már rendben van. de ez valahogy nem jött be.
Lehet, hogy a végén marad az erősebb HP, amire ugyan csak 1 év gari van...
-
Badb0y
addikt
Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition
Mit takar ez? Mert nekem ilyen vana gépemben, de sigmatel driver van fennt. mire jó ez? Illetve mit takar ? most sigmatel vagy sb a kártyám. Még mindig recseg időközönként ha zenét hallgatok vista alatt.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
1501N
tag
válasz kekegsm #6330 üzenetére
Valahol mintha 2Ghz-et láttam volna, hogy addig bővíthető 1501N, de szerintem se egyszerű bele procit cserélni, hacsak nem egy rossz gépből valaki elad alkatrészként procit...
Winyót sztem megéri venni bele, 15 körül már láttam 160-ast, és 2-3 ezer egy ház a kikerülő winyónak, és akkor már külső winyó is van. -
kekegsm
őstag
válasz Coolby84 #6328 üzenetére
Memoria a legolcsobb, csak oda kell figyelni, hogy tenyleg jo legyen bele. Nemcsak bekapcsolni, es mukodik vagy sem, hanem par tesztet lefutatni, mert sok fagyas visszavezetheto a memoriara.
Processzort bovitened nem erdemes, foleg miutan AMD-rol van szo, nehezen es dragan jutsz hozza.
Winyo: inkabb egy kulso, tobbet er
VGA: nem tudod.
-
amol
addikt
válasz Scoobyka #6320 üzenetére
Sántít vagy nem, a márkaszervíz ennyiért vállalta volna.
a 7600go ára 250 eu
Hol? Újonnan? Dellbe való vagy valami mxm-es szar fusikba?
De a beszorzod rájöhetsz magad is, hogy még ezen az áron sem éri meg. 60k felett egy átlagos teljesítményű videokártyáért amihez lehet hogy nem is elég a hűtés... persze ha elromlik és cseréről van szó az más, mert még mindig olcsóbb mint egy új noti. Ezért vállaltam be majdnem én is. -
kekegsm
őstag
válasz Coolby84 #6323 üzenetére
A chipkeszletben ebben az esetben benne van minden. VGA is, ami ha jol csal az emlekezetem, akkor az X300-nak egy gyengebb, kisebb, takarekosabb es olcsobb valtozata.
Szerintem nem erdemes alkatreszenkent epitgetned, nagyon dragara jon ki a dolog a vegere. Inkabb hasznald, aztan amikor mar tenyleg, igazan, oszinten keves, akkor add el es vegyel egy uj notit.
(Tapasztalatbol mondom. Regi laptopom ujkori ara volt 1350 euro. Aztan vettem bele procit (230€), memoriat(180€), DVD-ramot is tudo DVD-+RW-t (70€), nagyobb es gyorsabb winyo(250€), gyorsabb wifi (130€). Szoval osszesen rakoltottem 860€-t. Aztan a vegen sikerult eladni a gepet 600€-ert, es meg orultem, mert a srac nem akart alkudni tobbet. Az egesz sztori masfel ev volt)
-
kekegsm
őstag
válasz RickyBuckets #6324 üzenetére
Akkor inkabb (egyszerubb es olcsobb):
Vegyel egy MIMO-s USB-s wlan-adaptert hozza vagy keress miniPCI foglalatos kartyabol egy MIMO-s tipust.
-
-
Coolby84
tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy egy Dell Inspiron 1501-es laptopba, amiben most a legkisebb (TL-50) Amd turion x2 proci van, abba mit lehet maximum beletenni? mekkora porcit, és ennek jelenleg mekkora a költsége? mostmég tutti elég lenne, de megfontolandó, hogy a jövőben mit lehet még kihozni a masinából...
azt írják, hogy a chipkészlet Ati x1150 (én azt hittem ez csak a videokarit jelöli, de ezek szerint nem...)
köszönöm a válaszokat!
-
blackmoto
senior tag
válasz RickyBuckets #6321 üzenetére
Beépített mini-card van benne, ha nem szeded szét akkor nem is fogod megtalálni/látni. De mért akarsz külső antennát. Tudtommal nem lehet rá ilyet rakni. Legalábbis csatlakozó interfíce nincs rajta, az biztos.
-
RickyBuckets
csendes tag
Egy Inspiron 1501-eshez szeretnék külső antennát csatlakoztatni. Az a gondom, hogy nem találom a gépben a wlan hálókártyát. Merre keressem? Buta kérdés, tudom, de akkor sincs meg.
-
kokkolino
csendes tag
Hááát ha az sz-rik be, akkor már nem. Akkor benézted a cserének az árát. Feltéve ha rájönnek. Nem akarok erre gondolni sem.
Volt már példa rá, hogy áramszünetnél tényleg mentett az aksi megléte. Meg ahogy mondtam, játék közben sem mindegy, hogy ha leold a táp, akkor még ki tudok lépni, és menteni az álást. Mert folytatni képtelenség sajna. Egyébként ha nem izzasztod a gépet, és általános dolgokra használod, akkor ez is elmegy 1,5 órát minimum. Pedig majd egy éves. -
kokkolino
csendes tag
Ho-ho-hóóó! Ez már csak hasonlít egy notira. DTR kategória az szépen le egyszerűsítve asztali gépet helyettesítő masina lenne. Vagyis kompakt méret, max teljesítmény. Vagyis itt már ezredrangú az akkuidő, a súly. A zajjal semmi gondom nincs. Csak akkor indul meg a venti nagyobb fordulattal, ha játékra adom a fejem, akkor meg már megintcsak ezredrangú, hogy van-e zaj. A hűtőpad meg Zalman, így az se rázza nagyon be az asztalt.
Nyilván a mobil eszközöket mindenki másra használja, de aki majd fél millát kiköhög egy ilyen gépre, az már nem a vonaton akar ebookot olvasgatni. Magam részéről az aksi csak azért kell bele, mert azon van az egyik lába. Na meg most azért, hogy ne álljon meg amikor feladja a táp. Aksiról a tudását ki sem lehet használni, mert gyárilag sem adott elég cuflát egy közepes gépigényű gémhez sem. -
-
kokkolino
csendes tag
VGA BIOS lett átírva 7900 GTX-re. Biztonságos távolságra megáltam a maximumtól. Nem hibázik, és hát játékra soha nincs "legerősebb" gép. Ezért kell egy XPS M1730. SLI azért fog mutatni majd érdekességet.
Egyébként hűtőpad nonstop megy alatta. Ettől függetlenül igazad van, hazárdirozás. -
kokkolino
csendes tag
-
Immy
őstag
Hali!
Dell Inspiron 6400-al rendelkezem.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a gépemet bővíteni szeretném memóriával(2*512 helyett 2*1gigára) akkor azt csak ott tehetem meg ahol vettem a laptopot(notebook store), vagy pedig bemehetek simán 1mezei boltba és megmondom nekik hogy cseréljék ki a memóriát?!
De lehet hogy nem is magyarországi boltban venném meg, hanem külföldön...
Azért kérdezem mert kibővítettem 3év teljes körűvé a garanciát és nem szeretném ezért elbukni.Válaszokat köszönöm előre is
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kokkolino
csendes tag
Skacok! Dell Inspiron 9400-hoz keresnék egy megbízható hálózati tápot, ami 110 W felett van. A vga húzva van, meg 7200 vinyó pörög benne és játéktól függően lekapcsol a gyári 90 W táp túlmelegedés miatt. Rámértem, és 115 W az átlaga. Szóval tud valaki egy megbízhatót, ami tuti nem tesz kárt a gépben? Valami rémlik egy 130 W-ról, de most nem találtam.
-
kekegsm
őstag
"Apple,SONY,Alienware,Dell,IBM,MSI,HP,ASUS,Albacomp,FUSI,ACER"
Ha itt van az Alienware, akkor mar egy csomo mas tipust is ide lehet tenni, Rock, Gateway, Eurocom, LG, PackardBell, Samsung, Sager, Evesham, Medion, Voodoo...
Persze, egyeni elbiralas szerint kell nezni a laptopokat, mert ami amolnak jo, az nem biztos hogy nekem is, vagy peterke-nek, stb.
A kollega felsorolasa azthiszem a fashion mertekegysege alapjan keszult, bar ott a sor vegen lenne az IBM... :-)
Ezenkivul lehet meg a mobility, performance(graphics), performance(aritmetic), size, durability, stb mertekegyseg is, kinek hogy van gusztusa.
Az Apple gepek nagyon jok szerintem, van par sorozathiba, amit ha jol tudom lelkiismeretesen kijavitottak. Nagy problemajuk inkabb az a billentyuzet... persze csak ha valaki Windowst is hasznalna.
Thinkpadbol meg [ez] kellene, gondolkodashoz... :-)
[ Szerkesztve ]
-
bbazsy
őstag
-
kerjani
aktív tag
lenne egy kérdésem:
A Dell Inspiron 1525 széria már az új sanra rosa-val jön, vagy még a "régivel"?[ Szerkesztve ]
A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...
-
-
amol
addikt
Akkor bocs. Tévedni emberi dolog. Milyen videokártáyról és milyen teljesítményű akksiról beszélünk? Én nemrég próbálgattam egyet GMA950-nel, teljesen feltöltve írt ki wlannal 2-2,5 órát.
És persze nem mindegy hogy milyen oprendszer fut rajta, simán el tudom képzelni hogy a MS termékei többet fogyasztanak. Egy ilyen Windows-központú világban nehéz a váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G3 i5-6300U / 14" FHD / 8GB RAM / 256Gb SSD / kamera / Win 1
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i7-1145G7 32 ram 512 ssd 27% Áfás
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i5-1145G7 16 ram 256 ssd 27% Áfás
- HP EliteBook 8560w,Workstation 15.6"HD+,i7-2760QM,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN10
- Lenovo Thinkpad T15 GEN 2 i7-1165G7 (0123)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest