Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padisha
tag
Sziasztok!
Holnap leszek boldog tulaja egy dell vostro 1500-as notesznek. Arra lennék kíváncsi, h win xp-t tudok rá telepíteni simán vagy nlite-tal bele kellene integrálnom a sata drivert? Talán érthető ...
van ennek a típusnak a biosában vmi errevaló kapcsoló?[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
OS nélküli gépen ugye nincs rendszerhelyreállító partíció delléknél??
-
Padisha
tag
atyaééég, de kivagytok
megjött az oprendszer nélküli gépem, szorítsatok, nehogy úgy járjak, mint Mindenhova
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7712 üzenetére
na már küzdök vele, folyik az xp telepítés (még 30 perc), bios kapcsoló AHCI-ről ATA-ra való átállítás után, driverekig még nem jutottam, hamarosan jön az is.
A vga driverrel igazából tanácstalan vagyok, eddig a dell support honlapján valót néztem ki, de a linked után lehet, h ez változik. ...szerintetek?
folyt. köv.[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
ja kihagytam: megdöbbentő, de volt 2 GB rendszerhelyreállító partíció DOS-nak, töröltem
-
Padisha
tag
Na telepítés sikeresen megtörtént tegnap éjszakába nyúlóan. A gép paraméterei:
Vostro 1500 BIOS A01 (legújabb A05)
T7250@2 GHz 2 MB L2
2 GB RAM dual módban
8600 GT 128 bites 256 MB rammal, viszont csak GDDR2
Plusz még a kacatok: 4 USB port, logitech webcam, modem, vezetékes és vezetéknélküli hálókártya, 8 in 1 kártyaolvasó, firewire, hagyományos vga kimenet, és video kimenet, fülhallgató és mikrofon bemenet.A kijelzője fényes és gyönyörű színei vannak, de akár tükörként is használható
A telepítés első lépéseként bios kapcsoló AHCI-ről átállít ATA-ra, de miután felmegy az xp és visszaállítaná az ember, hogy sata módot használjon már nem bootol be!!! Szóval úgy néz ki nlite-tal mégiscsak bele kell integrálni a sata drivert az xp-be telepítés előtt
2 cd-t és 1 dvd-t adtak a géphez. 1. cd DOS , 2. cd webcam manager program és a driver dvd-d. A driverek mind a legfrissebbek voltak
A laptopvideos vga drivert próbáltam meg előszőr feltenni a vga-hoz, de azt mondta nincs ehhez való hardware a gépben, így maradt a dell honlapján lévő. -
Padisha
tag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
mint előttem írták a többiek is többféle megoldás van
1. bios--> onboard devices --> sata operation AHCI-t átállít ATA-ra, majd telepít
2. AHCI-n hagyod a bioskapcsolót, floppyra kimásolod a sata drivert majd a telepítés kezdetekor F6 bill. lenyomása után usb-s floppyról beolvastatod
De olyan nagy különbség szerintem se lehet, főleg, hogy 5400 rpm-es a vinyó, elméletileg nagyobb sávszélességet biztosít a sata (Pata max. 133 MB/s, SATA1 150 MB/s - de ez is csak elméleti sebesség)
Egy szó mint száz nem fogom halálra idegesíteni magam, hogy csak ATA módban megy most; és mint írtam, telepítés után visszaállítottam a kapcsolót AHCI-re, de akkor nem bootolt be!
A dvd minden drivert tartalmazott, mindenből a legutolsó verziót.
a laptopvideós drivernél vmit bűvészkedni kell az inf-fel, keke gondolom vágja a témát.
Ebbe nem merültem bele, lehet ezért nem sikerült nekem ezt feltenni.
Mikor megy a venti semmivel sem hangosabb, mint mikor nem, csak onnan lehet észrevenni, hogy a bal oldalon okádja ki a meleget
most fut 3dmark
see u later -
Padisha
tag
5 nap használat után a vostro 1500-ról:
Nagyon idegesít a borítás anyagválasztása, egyszerűen minden meglátszik rajta, mármint az ujjlenyomat (tudom már miért nincs benne ujjlenyomat-olvasó ) , de most komolyan, vagy adtak volna hozzá cérnakesztyűt, ehelyett most naponta takaríthatom és szaporíthatom rajta a karcolásokat.
3dmark06 1280x800-as felbontásban 3527 pont.
A 6 cellás akkujával 98 %-os töltöttségi szintről indítottam játékot (frontlines-fuel of war) 1 óra 5 percig bírta. ( 2D-ben még nem mértem) -
Padisha
tag
válasz rumos14 #7908 üzenetére
Mondom, attól is függ milyen szögből nézed. XP megy.
És mégegy negatívum: csukott állapotban van kb. 2 mm holtjáték a 2 rész között, igazából ezt se értem, mert a kijelzős részen vannak kis gumipapucsok, szóval igazán csukódhatna szorosan. Azt azért nem mondom, hogy lötyög, mielőtt valaki rákérdezne.
És a nyitógombról: krómozott lötyögős gagyi műanyagÉn viszont így imádom ahogy van
-
Padisha
tag
-
Padisha
tag
válasz Elthasor #7970 üzenetére
Jó, hogy kérdeztetik! Tökre egyben van, nem ropog, nem recseg, nem fujitsu. 2D-ben nem melegszik. Játék közben melegebb, de úgysem az öledben tartott gépen fogsz játszani. 3D alkalmazás futtattásakor nem hallani felpörgő, süvítő ventillátort, a különbség csak annyi, hogy a gép bal oldalán lévő szellőzőnyíláson át több meleglevegő áramlik ki. Ha terepmunkát végzel nem ajánlom a fényes kijelzőt, de szerintem ez szokás kérdése, nekem már a matt nem jön be. Akkumulátor nélkül passz, hogy lehet e használni. A többi tulajdonság előző oldalakon elég jól ki lett vesézve.
[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
T7250 2.0 GHz --> min. 1.2 GHz, XP alatt 2D-ben eddig mikor megnéztem mindig 1.6 GHz-en ment.
-
Padisha
tag
2 hetes Vostro 7 %-ot ír everest az akku elhasználódásra
Ez hogy lehetsges????? -
-
Padisha
tag
válasz Padisha #8043 üzenetére
Jólvan, most az 1x nem én vagyok a hülye.
Kedves Vostro 1500 tulajok!
Ha a skype-ot szeretnél használni, ne tedd fel a webcamera drivert, különben az eredmény kékhalál. Ha már feltelepítetted, töröld le. A skype fórumon írnak is erről [link]. Furcsa, hogy ez eddig még senkinél nem jött elő. -
-
Padisha
tag
Eszközkezelőben katt a kívánt hardverre --> jobb gomb/tulajdonságok --> illesztőprogram fül. Így egyenként tudod megnézni. Azt nem tudom, hogy a dellnek van-e vmi "driverlistázó" progija, de pl. a Driver.Magician nevű progi pont erre van. A Windows hardvertelepítő varázslóját hivatott felváltani. Minden eszközhöz kilistázza a telepített driver-t, aminek elérhető a frissítése, megjelöli. A működő rendszeren belül képes megkeresni a telepített drivereket és ezeket lementi. Külön csoportosítja az operációs rendszer telepítőkészlete által ismert és az utólag telepített drivereket. [link]
-
Padisha
tag
vannak még csodák , a múltkori 7%-hoz képest [link]
Úgy látszik ennyit ér az everestnek ezen funkciója.[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
Szia!
Attól még, hogy oprendszer nélkül rendelted kapnod kell hozzá driverlemezt!!!
Ha mégsem kapnál [link]
itt találod a géphez a drivereket. Ha kapsz is lemezt, azért nézd meg mikori driverek vannak rajta, lehet a dell supporton találsz frissebbeket. (Nekem a legfrissebbek voltak, csak a biost és a dvd író firmwaret kellett frissítenem.
Ha nincs sata driveres xp telepítő lemezed, akkor biosban AHCI-ről kell ATA-ra kapcsolnod. Sebességben egyébként nem lesz különbség, csak pl. sata módban leválasztható a vinyó.
Kellemes időtöltést és több netezést az új géppel[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
Valaki próbálta már TV-re kivezérelni a jelet? Ha dual modot állítok be nem történik semmi, ha clone módot, akkor átállítja a laptop kijelzőjének felbontását 1024x768-ra, viszont a TV-n csak fekete-fehér kép jelenik meg. Ugyanezt tapasztaltam s-video ill. kompozit összeköttetéssel is.
Ezzel a driverrel: v.156.83_xp WHQL, A06. Egyébként a sima (nem mobil) 8600 GT-hez való drivert fel lehet tenni a laptopra? Esetleg a laptopvideos driverrel megoldódna ez a probléma??? -
Padisha
tag
help for You webcam driver
-
Padisha
tag
bocs, lemaradt: a driver XP alatt, skype használatakor okozhat problémákat
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #8514 üzenetére
Csak a következő kombónál van gond: XP + R155105.EXE webcam driver + skype=kékhalál.
Nem gond egyébként, driver uninstall, a skype simán vezérli a kamerát. A hozzáadott videoavatar szerkesztőt nem lehet így használni, de az számomra nem érdekes. 1x elbohóckodtam vele a kíváncsiság kedvéért, jópofa, oszt annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest