Új hozzászólás Aktív témák

• Sand

csendes újonc

Sziasztok!
    Van egy Dell G5-öm. Eddig nem igazán figyeltem fel rá, de most kiderült, hogy mikrofonos fülhallgatóval (Apple Earpod) nem működik a mikrofonom. Aztán megpróbáltam a laptop sajátját használni, és ez sem működik.

A dell support által kínált legfrissebb Realtek csomag van fent, valamint az a MaxxAudio, ami ha bedugom a jack-et, feldobja az ablakot, ahol ki tudom választani, hogy miként csatlakoztatom az eszközt. Itt headset/füllhallgatóra megyek. BIOSban engedélyezve van a miki.

Aztán a Vezérlőpultban a hangoknál megnézem a mikrofont. Realtekest ír aktívnak, a "sztereó keverő" nevű dolgot letiltottam még jó régen valamiért. Mindenesetre ha tulajdonságoknál elkezdem figyelni a mikrofont, akkor megjelenik a hangerőkeverőnél is, és működik, visszahallom amit vesz. Továbbá ilyenkor a Maxxaudionál is látom, hogy ha beszélek, akkor mozog az equalizersáv.

Tehát olyan, mintha a figyeléssel "kapcsolnám be" a mikit, és aztán a figyelés kikapcsolásával is ott marad, DE például Steamen vagy skypeon nem működik a miki továbbra sem.
    Ha pedig microphone test oldalakra megyek, és engedélyezem a mikit akkor se tud hozzáférni, azt írja a media settingsnél valami nincs engedélyezve.

Bluetooth fülessel minden rendben egyébként, ott van hang is és miki is.

Egyszerűen nem tudok rájönni, mi az ok...próbáltam már nem Earpoddal is, (JBL mikis agybadugós fülhallgató) de ott is ugyanez van.

Valakinek van ezzel tapasztalata? Előre is köszi minden tippet!

Új hozzászólás Aktív témák