Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano
üzenetére
Végül lett net, de kalandos volt.
A networkmanagerben az MTU érték állítása nem oldott meg semmit, kipróbáltam többel is. Aztán lehoztam a gépet, felraktam a pppoeconf csomagot, majd felvittem. Az felrakott a menübe egy ADSL beállítások opciót.
Elindítom a menüben, kéri a jelszót. Megadom, erre visszaadja, hogy nem talál szolgáltatót az interfészen. Anyukádat nem találod, mondtam magamban.
Aztán terminálból elindítottam a pppoeconfot, az nem nyavalygott. Elsőre persze nem lett jó, a "másol beilleszt" után autentikációs hibát mutatott a plog, pedig jó volt a jelszó és a név is... Na mondom kezdjük újra.
Ekkor kézzel írtam be a jelszót, majd nézem a plogot, az meg azt mondta, hogy túl sok session van nyitva. WTF mondom én, aztán kihúztam a kábelt, majd vissza. Ez megoldotta, innen már volt net.
A dolog szépséghibája, hogy az automatikus csatlakozás nem működik, be kellett írni a pon dsl-provider parancsot az /etc/rc.local fájlba.A másik hülyesége a dolognak meg az volt, hogy ugye van pulseaudio, de alapból nem kerül fel a rendszerre ennek a grafikus beállító felülete. Nem tudom kinek volt ez az okos ötlete.
Az LXDE meg monnyon le, csak olyan fájlhozzárendelést tud megjegyezni, amihez van bejegyzés a menüben. Ha mondjuk terminálos parancsot szeretnél, akkor zöldségeket ír a mime fájlba, nem létező .desktop bejegyzésekkel.
Kicsit olyan érzésem van, hogy nem igazán tesztelték le a Debian működését a különböző asztali környezetekkel, csak hozzácsaptak még kettőt...

Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest