Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: FIFINE A6T - Gamer és Streamer állványos mikrofon
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
gyugyujol
üzenetére
Újratelepítettem a raspberry pi-omat, Debian fut rajta, kivételesen nem SD-ről, hanem egy HDD-ről. Minden megy, ahogy szokott, de valamiért nem tudom fstab-bal a szokéásos módon mountolni a synology-m drájvjait. Gigolo-val megy, azonban az nem mount, hanem sima smb elérés, attól nem jelenik meg nekem mnt alatt semmi.
Az fstab hibát ad erre, miközben ez volt korábban is a beállítás:
//192.168.0.3/volumeUSB1/usbshare /mnt/synology/usbshare1 cifs username=felhasznalo,password=jelszo,workgroup=WORKGROUP,users,auto,user_xattr 0 0
Az eredmény:
$ sudo mount -a
mount error(13): Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Azért keresek valami szamárvezetős grafikus editort az fstab-hoz, hogy rájöjjek, mit cseszek el.

-
törölt tag
válasz
gyugyujol
üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Lehet még állítani sok mindenen.
Végül is találtam megoldást a GPU-ra, csak nem működik.

De megosztom háta valakinek jó lesz.
[link] Betöltöttem a modult, lefuttattam a test.sh-t de nincs eredmény. Igazából ezek notebookokhoz vannak ahol két gpu van, és ha jól értem, az egyiket le lehet tiltani.
Ha az alaplapom benne lenne a listában akkor örülnék, de nincs..
-
törölt tag
válasz
gyugyujol
üzenetére
Hello,
Köszi a választ!

Igazából ez egyik blogbejegyzésemhez kellett volna, amiben a NAS-okról írok általában.
Szerettem volna 20-30W-os fogyasztást levinni ~8W-ra.
(ennyi a processzor fogyasztása ezen a lapon)Mindenesetre a HDD kikapcsolása tényleg jó 5let, vagy a CF, SSD használata.

Ezekről el is feledkeztem, pedig alapvető dolgok..
-
gyulank
addikt
válasz
gyugyujol
üzenetére
Nem akarom, hogy végül el se induljon. XP-n is hibát ír ki még FF pluginnál is, de abba legalább a műholdnézet működik. Viszont a pluginhez is azt írták, hogy Linuxon nem működik. Szóval szerintem ez a 32 vs 64 és 256 vs 512MB különbség okozza, és nem éri meg másik kártyát venni, 2 memória slot van, 2x128, szóval kéne bele 2x256, vagy egy 512-es. Ezért marad egy fapadosabb verzió, ami fut ezen, vagy semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LED világítás a lakásban
- Diablo II: Classic és Resurrected
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i7-1365U vPro 10mag 32GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(ennyi a processzor fogyasztása ezen a lapon)
Viszont azt megtaláltam, hogy az újnak 64MB, és 512MB kell. De valami régebbi verzión biztos kisebb volt a rendszerigény.