- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz
őstag
válasz
SzlobiG #1695 üzenetére
Igen 1 kitre azonosakat raknak csak 2x2gb os kit az 2 db kit
Tehat azokon ha peches vagyok lehet kulonbozo chip
De én is azért probalok minnél hamarabb rendelni cuccokat hatha belefogok 2x2gb os kitbe ami JNM....Esetleg valami jo teszt eredmények reszedrol a 4gb os kittel?
-
SzlobiG
félisten
-
Szatesz
őstag
Mondjuk ebben az állásban akkor 4x1gb JNM csippest kéne keresnem.....
Most ugyis van egy kis kdobnivalo pézem
-
Szatesz
őstag
Ha valakinek van 2x2gb ramja eladó irjon pls..
-
Szatesz
őstag
Mi a jelenleg legjobb 4gb os kit tuning szempontjabol? És ami itthon is valahogyan beszerezheto...
-
Overlocker
veterán
Thanks all!
-
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker #1674 üzenetére
Utállak!
-
ferbazs
tag
válasz
-
jugeen
addikt
válasz
uff
-
TechPowerUp
csendes tag
válasz
Mi ?
2272Mhz-en a memcsi ? nah ne......Congratulations for result!!!
-
Overlocker
veterán
-
Superman
nagyúr
válasz
TechPowerUp #1670 üzenetére
Van rajta hűtőborda? Ha van vedd le, nézd meg, mi van a ramchipekre írva. Az tájékozódási alapnak jó lesz...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1669 üzenetére
Én a próbálgatás alatt tönkretettem 2 oprendszert, szerencsére csak próbára voltak fenn, valamint az Asus Striker II lapom kinyírt egy vinyót, úgyhogy elég volt, én hagyom így, ahogyan van, ameddig megy, addig megy.
-
TechPowerUp
csendes tag
Hello!
Szeretnél választ kapni arra hogy, egy Kingmax 1333 memcsinek mekkora feszt lehet
adni? ami után nem hal meg két hét útán........Üdv: TechPower
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1662 üzenetére
számomra csak most tűnt fel, hogy a RAM-okat nem a cpu-tól számolva a 2-4 slot-ban használod, hanem az 1-3-ban. még nem találkoztam olyan lappal, ami az 1-3-ban szerette volna jobban a hajtást.
-
Urashima
csendes tag
Sziasztok
Megvan a P5Q3, tele ventivel.
Egyszerű a kérdés
Vettem CSX DDR3-1333 6-6-6-18-as ramokat, kettőt.
Szegény Pentium D-m QPB 800 ugye. (3400)
Szeretném a ramokat 4-4-4-12-n tudni
1.5V az alapfesz
Adtam neki 1.68-at, mert az 1.7 már sárga színű volt, nem szereti a 4-4-4-et.
Meddig emeljem, hogy menjen 4-4-4en?
Köszi! -
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1662 üzenetére
Én már nem tudok mit mondani. Nálam most az a helyzet, hogy csak és kizárólag 1.9Volttal hajlandóaka ramok üzemelni, mert minden más feszültséggel lefagynak a Windowsban cirka öt percen belül.
Talán vegyünk másik alaplapot, mondjuk Asus Rampage Extremet, cirka 80k fölött. Nekem már így is benne fekszik jelenleg 100k (Asus Striker II NSE 65k 3 Asus P5K3 Deluxe 35k).
-
Fuzz
csendes tag
Viccesek ezek a Diablok, auto-n megy 1.8v 500fsb, dram 844mhz, na de 10-11-11-32 1T
Ha vmit beállítok manual módban, azonnal 3 reboot->alap bios a jutalom.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megvannak a képek, íme:
A memória az első és a harmadik slotban van. Megnéztem az alaplap hűtőjét. Rajta van a venti, de megfogva a csövet, így is elég meleg, közel forró. A hűtőbordák nem melegek, de e cső igen.
A fenti beállításokkal már többször hibázott a memteszt, illetve 2-szer szétesett a kép. Egyszer csak a memteszt képe esett szét, de egyszer volt oylan, hogy sakktáblaszerűen zöld-feketére bekockázódott az egész képernyő.
Everest továbbra sem tesztel, még 1333-on, "Optimal" időzítéssel sem, mindig azt a hibaüzit dobja. Akkor várnám a javaslatokat.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1657 üzenetére
Nálam most 1800-on mennek a ramok 8-8-8-24-es időzítéssel, de hogyan..
Az A1 dimm-be (sárga slot) tettem az egyiket és a B2 dimm-be (fekete slot) a másikat.
Ez is dual channel, csak így lassabb a cucc, nem is kevéssel, viszont legalább megy és nem jelez a Memtest hibát.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1659 üzenetére
annak a ventinek elégnek kell lennie
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1657 üzenetére
hűtöd rendesen az MCH-t? ha összeírnád az össes beállításod, akkor könnyebb lenne segíteni.
-
TazLeacher
nagyúr
Kezdek bajba lenni.
Semmi lényegeset nem akarok, csak a ramot a gyári órajel környékén, a gyári időzítéssel használni.
A specifikációk szerint 790i-ben a ramnak 2000-et kellene bírnia 2.1v-vel, 8-7-6-19-1T-vel.
Én 1920-on szeretném futtatni a fenti beállításokkal, de a memteszt hibázik. Ilyenkor mi van? MCH - 1.7v-n van. Valakinek valami tipp?
-
P00By
nagyúr
válasz
Overlocker #1647 üzenetére
Ismét gratula
-
AirBooms
addikt
válasz
-
toyone
őstag
válasz
Overlocker #1649 üzenetére
hajrá hajrá
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1651 üzenetére
Hmm, bízok benne, hogy a G.skilleimen is ez lesz.
Ezeknek amúgy mennyit lehet adni max 24/7-re?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Gz! Milyen modulokkal?
Fesz?
-
toyone
őstag
válasz
ember.....
Gratula! -
Overlocker
veterán
2300Mhz 8-8-8-29 2T , Dual Channel!
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1645 üzenetére
azért mert hibát dobott az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem bírja azt a frekvenciát a RAM. ott valami beállítási gigszer lesz.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1635 üzenetére
Most, ha bekapcsoltam a Transaction Boostert, gyakorlatilag a P1 és P2 megfelelője Intel lapokon, akkor ugyan stabil maradt a ram, de minden állomány például, amit CD/DVD-ről másoltam át CRC-s lett.
Amint kikapcsoltam, illetve visszavettem, megjavult minden.
-
Szatesz
őstag
Nemtudja valaki ezekbol a kittekböl mind1ik JNM Chippes?[link]
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1635 üzenetére
a lejgobb az lenne ha a cpu és ram linked módban menne. úgy valóban FSB500 kell, hogy 2000-en menjen a ram-od. addig ne használj P1-et és P2-öt, ameddig nem találod meg a stabil beállítást. ha meg megtaláltad, akkor sincs semmi garancia arra, hogy a P1, P2 bekapcsolt állapotában a stabilits fent fog állni.
Invalid floating point operation nem másra utal, mint hogy valami féle instabilitás áll fent.
-
TazLeacher
nagyúr
Hali jugeen!
Na, megvan a Diablo.
Egy kérdésem lenne:
belőttem a memót 2000-re (xfx 790i), de nem megy 1920 fölé. Feltételezem ennek valami köze lehet a beállított FSB-hez, ami szintén 1920. Nem tudok a beállított FSB fölé menni?
Szóval a 2000-en hajtáshoz 500FSB kellene? Mert én azt hittem, hogy itt azt állítok, amit akarok...Superman:
Hasonló gondunk volt a DDR3-asokkal. Úgye túlhúzás. és P1 + P2.Most a memó 1920-on ketyeg 8-7-6-19-1T-s beállításokkal, 2.0v-n. P1 és P2 bekapcsolva, és még langyosnak sem mondanám. Egyelőre megnyerő.
Mindenkihez:
Le szeretttem volna tesztelni everesttel a memót, de ha rányomok a teszre (ahol mindent kiír), akkor Invalid floating point operation üzenettel kidob. Ha a sebességmérésnél csinálom, akkor meg csak várok....várok....várok...és nem történik semmi. Everest 4.50 Ultimate. -
Giovanny
őstag
Sziasztok ramguruk,lenne hozzátok egy kérdésem EPP 2.0 kompatibilis ram egy X48 alaplapban működne? Köszönöm.
-
Superman
nagyúr
Na, ez D9GTS.
Remélem ez jobban bírja.
-
Superman
nagyúr
A P5K3 Deluxe-val sz@rakodok még mindig, egészen pontosan addig, amíg meg nem érkezik az új Striker II lapom.
1700MHZ-en mennek a DDR3-as 1600-os ramok 7-6-6-25 1T-vel. Mindehhez viszont 2.15Volt kell. Így órákig futhat a prime, ha viszont csökkentem a feszt, lefagy.
Kérdés: maradhat neki ez a feszültség, vagy 24/7-re ez már nem ajánlott?
-
AirBooms
addikt
-
P00By
nagyúr
Kérdésem lenne, két ram közül kellene választani!
Corsair Dominator 2GB 2000 mhz
OCZ Flex II 2GB 2000 mhzLehet egy kis tuning is kellene, az a kérdés melyiken van "jobb" chip?
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1614 üzenetére
Corsair ram? Akkor ezek a ramok hibátlanok? Mert lehet, ezt a márkát még kipróbálnám, ha postázol. Küldj privit, ha igen és megbeszéljük a részleteket.
Memtestet én is futtattam és lefut, de 1600-on ebben a nyomorult P5K3 Deluxe-ban 50 perc Prime Blend után megfagy az egész....
A legelszomorítóbb, hogy 2Volton mentek a ramok.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1613 üzenetére
Éjszaka futtattam egy memtesztet 1600 + P1ésP2 ON-al. Szépen lefutott. De mostmár szerintem nem teszelgetem.
Most elpasszolom szerintem a modulokat. Veszek egy Diablo KIT-et, az szereti a 790i-t. Belövöm 2000-re azt annyi. Írták több helyen is, hogy a 2000-et szépen viszi, de a fölött nem igazán. Itt a PH-s tesztben is ez volt. Ha netán összejönne bepróbálok egy 7x500-as órajelet és szépen szinkronba fogom hajtani...szép álom.
Most monjuk bukok ezen a ramon, de ez van...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Az Asus P5K3 Deluxe-ba betettem két 1066-os DDR3-as ramot. A végtelenségig ment volna vele, persze nem hűztam, nincs sok értelme. Viszont, ha beteszek két 1600-as modult, akkor fagy. Már 9-9-9-24-re állítottam az időzítéseket, akkor is. Ha túl sok feszt adok neki, nem jut el a bootképernyőig, ha túl keveset, lefagy. Kész...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Ez nekem sem ment, nem tudom, miért. Talán ha 200k-s ramunk lenne.
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap én is tesztelgettem egy kicsit a Ramokat. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
A gyártói adat 1600-7-7-7-20. Ezzel nem is volt gond. A ramokat először alapon, majd 1600-on alap időzítéssel, majd CL7-ben, majd 1800-on alap időzítéssel, végül 1800-on CL9-ban teszteltem Everesttel. Nem is volt gond.
A probléma ott kezdődött, ha bekapcsoltam a P1 és P2 (azt hiszem memóriagyorsító) funkciókat. Itt már érdekes eredmények születtek.
Ugyanis 1333-on CL9-ben a ram jobb eredményeket produkált, mint e funkciók nélkül 1800-on CL9-ben. Persze ez után logikus lenne, hogy bekapcsolom, és boldogság van. Ugyanakkor, ha ezek a funkciók be vannak kapcsolva, akkor a legjobb beállítás, amivel még feláll a rendszer 1600-7-7-7-20, de memtestel így egyből hibát dob. Így hagytam 1600-on, de hagytam, hogy saját magának állítsa be az időzítést (9-11-11-29), így leteszteltem, és így már stabil.
Szóval, ha bekapcsolom a P1 és P2-t, akkor a lejobb, amit elértem az az 1600-9-11-11-29 volt, ami még így is jóval gyorsabb, mint az 1800 CL9 P1 és P2 nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Mármint, hogy ekkora plussz teher a ramoknak ez? Ha veszek valami komolyabb ramot akkor azzal is ez lesz, hogy még a gyári értékeket se fogja vinni ezekkel a funkciókkal? Mert jó lenne, ugyanis bizonyos értékeknél +50-80%-ot ad a ram sebességéhez.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1607 üzenetére
A maximálisan adható 1.7Volton van.
-
TazLeacher
nagyúr
A tesztekben 2-2,1v-vel ment 2000Mhz-et. De egy nagyon fontos dolog, idézet a PH-s tesztből:
Lábjegyzetként még annyit, hogy P35 és X38 chipsetes alaplapokban (Gigabyte P35T-DQ6 és Asus P5E3 Deluxe) a RAM az FSB-vel szinkronban már 1600-on sem indult el (talán nem adtunk elég feszültséget a különböző komponenseknek), tehát könnyen elképzelhető, hogy a DDR3-2000-es beállítás az nForce 790i chipsetes alaplapok kiváltsága marad.
-
Fuzz
csendes tag
Embörök!
CSX Diablo csak nekem nem akar rendesen szaladni? Nemhogy 2000,1866 de még az 1600Mhz is nehezen jön ki belőle. Minek mennyi plusz fesz kell ?Tudna vki tippet, de legalább vmi bios setup-ot adni?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1606 üzenetére
Érdekes. Én is rájöttem, hogy mi hibádzott a ramoknál. Ha több feszt adok neki, mint igényelné, akkor nem megy. Először megemeltem csak a feszt 1.8v-re, és a ramokat gyárin, 1333-on hagytam. Nem is bootolt. Amikor ugyan így 1.8v-n 1600-ra emeltem, gyönyörű szépen lement. Ugyan ez. 1.9v + 1600, nem is bootol, de 1.9v + 1800, feláll. Monjuk 1800-on nem szereti a 7-est, 1800-on 9-9-9-24-2T-n hajlandó üzemelni 1.9v-vel, de még így se stabil.
MCH fesszel mi a helyzet? Olvastam olyat, hogy a DDR3 nagyon eszi az MCH feszt.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1605 üzenetére
Az 1600MHZ-et? Nem nagyon. A variációk:
A. Viszi, lefutnak az ellenőrző,-tesztelő progik és még a hyper PI is lemegy. Játékokkal is OK. Majd másnap bekapcsolásnál már nem indul és resetelni kell és a világért nem hajlandó elindulni azokkal a beállításokkal amelyekkel még egy nappal előtte ment.
B. A fenti esetből tanulva megemelem kissé a feszültségét a ramoknak, még a gyári, 1600MHZ-en is, hogy a 7-7-7-20-at vigye. Ez hatásos a Windows alatt, de a Memtest egy rakat hibát jelez, mivel 1600-on 1.9-1.95Voltot adok neki és 1.8Volt is elég lenne. Persze visszavéve 1.8Voltra már hibátlanul lefut a Memtest, de akkor meg a Windows sz@rik be a fenti hibával.
C. Auto beállításon hagyom a ramok időzítését, ekkor 9-9-9-24-re lövi be 1600-on. Így meg akár downgradelhetnék DDR2-re is.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1603 üzenetére
Az Nvidia. Szép lenne, ha az Asus P5K3 Deluxe is tönkrement volna. Jöhetne a seppuku.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged