- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tralla79
tag
ep45t-ds3r lap utálja a kingmax+ocz ramokat egyszerüen nem stabil az 1600as ram 1333on sem
Corsairt vagy Gskillt probáljam ki? köszönöm
-
HSM
félisten
Nem, semmi bajom a 64 bittel, de amíg bő 3,2GB ramot tudok használni a 4-ből, addig semmi értelme nekem váltani, minek lassítsam a rendszert nagyobb pointerekkel, és áldozzak fel a rendelkezésre álló helyből? Ráadásul egyelőre még nem is nagyon tudok programot, ami jobban menne 64 biten, ellenben kompatibilitási bajokról annál többet hallottam. Én amúgy szerintem a windóz 7-ig biztosan maradok 32 biten, hacsak nem lesz 6gb ramom és I7-esem....
-
Szatesz
őstag
Nekem pl Vista64 alatt a 3DMark06 nem nagyon akart elindulni...De azonkivül semmi más...Ennek ellenére szerintem 3GB memo még elég egy ideig...Eddig 2gb om volt és csak pl crysisnak kellett volna kicsit tobb memo vista alatt...4GB al nemvolt gond semmivel .De szerintem már a 3gb is elegendö a játékokra....
u.i: az i7 es rendszerekre értem a 3gb ramot.. -
Ottoka
őstag
Na ne csináld. Most 2db 280gtx van a gépben, darabonként 1-1gb rammal, akkor ha 4gb memória lenne a gépben kb 2Gb látna egy 32 bites op. rednszer.
Mivel ma már jellemző a fél-egy gb vga memória, akkor is csak 3-3,5 gb marad a 4-ből.
Ennyit biztos nem vesztesz a pointereiddel.Szal elég nagy hülyeséget mondtál. 4Gb ramhoz már kell egy 64 bites op. rendszer
-
Ottoka
őstag
3x1gb-ot lát a vista 32bites is. De manapság már nem sok a 4gb, sőt komolyabb játékokhoz ajánlott, ahhoz viszont mindenképpen vista 64 kell, vagy xp 64 hogy lássa rendesen.
Az x58-as lapok tri channel kiosztása miatt 3x2gb memória megy bele, és sok program ezt meg is hálája. Mivel a core i7 eleve magasabb kategóriás termék, ajánlott hozzá a 6gb ram. -
eladohardver
őstag
1600 as kingmaxról volt szó erre benyögöd az 1333 as kg-t nem függ össze... ezek utána előhozakodtok a ddr2vel... sztem kezeltessétek magatokat srácok, nemcsak olvasni nem tudtok...
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Valamiről lemaradtam? Utolsó infóm az, hogy pl. Vista 32bit alatt 4GB memória sok, mert úgy sem látja... Akkor inkább X58 lappal, Vista 32-bittel 3x1GB DDR3 tri-channel kit!
Valamit rosszul tudok? Kérlek igazítsatok ki! -
HSM
félisten
Mondjuk volt szerencsém DDR2-1066-CL6 2GB-s Kingmaxhoz... Gyári beállításokon szépen ment, de egy centivel se többet....
Azért örültem volna, ha tud cl5-öt 950 felett, 2,1V-on vagy ilyesmi... De nem....
És ahogy Laraxior kolléga írta, a Q9550 igen szépen tuningolható! 3,6-4Ghz simán egy jó lapban...
Jééé.. fLeSs-nek is ugyanannyit mentek az Elpida 1333-as csipes modulok, mint az én Elpidás Kingmaxom....
[link] Akkor mégse a lapom fogyott el 1600 felett.... De azért 1600@CL7 1,5V-on, hát durva.....
-
Laraxior
titán
válasz
eladohardver #2286 üzenetére
mi ezen a hihetetlen? hogy jó a Kingmax? ezt én is osztom hogy jó a Kingmax..más hihetetlent meg nem írt...felesleges volt a hsz-ed
-
04ahgy
nagyúr
Igen. Megerősítelek, a Kingmaxok nagyon jók, még DDR2-ben is. A "rossz" széria az nem eredeti Kingmax. A Kingmaxot ugyanis divat hamisítani, és sajnos meg is teszik. Amire te azt hiszed, hogy Kingmax, az noname.
Másrészt, a Q9550-től nem sokat várhatok tuningban? A szinkron RAM az az 1333, 1600-ig remélem sikerül feltornászni.
HGyu
-
HSM
félisten
válasz
zsolt1129 #2282 üzenetére
Én DDR3-ból még nem hallottam rossz Kingmax szériáról... Az 1600-asból JNM csippes van, az 1333-asból van Micron JNM, meg valami jobbfajta elpida. A 2gb-s modulomon Kingmax csip van, amire azért kíváncsi lennék, milyen csip "átnevezve" de az is jól megy, 1500@CL8 1,5V memtest stable....
-
zsolt1129
addikt
válasz
eladohardver #2281 üzenetére
A Kingmaxok-nál nagyon ki kell fogni a jó szériát
.
-
HSM
félisten
Semmi értelme kibontani a sebesség miatt, pláne quad mellé.... Én próbálgattam, olvass kicsit vissza.... Az FSB visszafogja az egész rendszert.... 1600@CL7 untig elég, vagy inkább bőven sok....
Én esetleg betenném a 2*2GB-s kingmaxot, a plusszram nem jön rosszul, a sebesség ddr3-nál másodlagos Core2 alatt.... 1066@CL7 is már elég jó....(#2277) eladohardver:Amúgy nálam röhögve megy az 1333-as 2*1GB Kingmax 1600@CL7-en, Asus P35 lapban.... A 2*2GB-s jelenlegi kingmax kitem is vígan szalad 1500@cl8-on... Úgyhogy nálad valami nem volt kóser....
-
04ahgy
nagyúr
válasz
eladohardver #2277 üzenetére
Akkor a két tesztlapunk az EP45T-DS3R és az X38T-DQ6 nem tudják ezt. A 2*1-es Kingmax a tesztram. Szinte minden lapban ment eddig. Viszont csúcs ASUS lapokban az OCZ memókkal csak gond van.
Viszont a Kingmax RAM-okat igen erősen hamisítják, sok gagyival találkozni, amiről azt hiszed, hogy Kingmax, közben meg ultragagyi.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
Érdeklődés céljából vagyok itt, tesztelnem kell egy rendszert, melyhez a következő RAM-ok állnak rendelkezésemre.
2*2GB Kingmax DDR3-1600 FLGE85F-B8MF7 MEEH, hatalmas, nehéz fekete hűtőborda van rajta. Még bontatlan.
2*2GB OCZ Gold DDR3-1600MHz CL8,0-8-8-24 @ 1,8V (PN: OCZ3G16004GK). Még bontatlan.
2*1GB Kingmax DDR3-1600 FLGD45F-B8MA7 MAUH, hatalmas, nehéz fekete hűtőborda van rajta. Ez már tesztelt, szinte minden lappal megy. Egy XFX nForce 790i SLI lapban 1600MHz CL7 @ 1,7V stabilan. Ezt az eredményt tapasztalat híján nem igen tudom hova tenni sajnos. Az alrevíziók sem mondanak sokat. Érdemes-e a legutóbbi RAM-pár eredményeinek ismeretében, többet remélve a bontatlanoktól, azokat kibontani és megvizsgálni?
Amit tesztelnék vele, az egy Q9550 és egy gyári Intel DX48BT2 lap együttese.
HGyu
-
Overlocker
veterán
A-DATA 2133X 6GB KIT 2200 7-8-7-21
Úgy néz ki ez erősebb mint coolaler G.Skill-je..
Amúgy jól érzem, hogyha lehűtjük a procit,akkor jobb a ramkezelés(mivel a prociban van a memory controller), gondolok itt arra hogy kevesebb fesz kell a ramnak, mintha csak léggel hűtenénk a procit?
-
jugeen
addikt
válasz
Szatesz #2263 üzenetére
ami károsodhatna az a cpu lenne. én a határozott igent nem fogom mondani, de aranyszabályként több helyen is ezt emlegetik. ameddig Francois Piednoel nem cáfolja meg ezt az állítást, addig szerintem nincs nagy gond.
mivel a különböző lapok különböző droop index-szel rendelkeznek, azt javaslom, a BIOS beállításoknál 0.4-nél nagyobb ne legyen a különbség.
-
jugeen
addikt
-
törölt tag
Nem jól írtam.2x2gb 1800Mhz igaz ez nem menne triplában
X58 lapba gondoltam?Vagy inkább 3x1Gb 1333Mhz ramot de a 3Gb meg kevésnek tűnik.
Ha összejön a pénz akkor lehet hogy összedobok 1 gépet. -
törölt tag
Üdv.
Vista alá mi a célszerübb 3db kissebb órajelü vagy 1db 4GB nagyob órajelü ramot tenni?
A 3GB kevésnek tűnik de a 4GB egyedül van. -
Erdei88
veterán
Asus P5q3-deluxehoz milyen ddr3as ramot érdemes venni? 4gigára gondoltam. Vagy elég csak 2 giga?
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! 2x2GB Ddr3 1600Mhz Ocz Reaper menni fog X58-as lapban?
-
Ottoka
őstag
Mi lesz ha a 3x2gb corsair ramokhoz beteszem a 3x2gb g.skill ramokat? Mert azon diózom, nem adom el a k.skill-t. Csak ugye az egyik 8-8-8-24 a másik 9-9-9-24, de ha a lassabb időzítést állítom be akkor jó lesz? Ez lassít valamit a rendszeren, úgy értem megmarad a triple channel?
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Szerintetek melyik a gyorsabb:
1333 Mhz-s CL7-es (7-7-7-20) DDR3-as memória vagy
1600 Mhz-s CL9-es (9-9-9-24) DDR3-as memória? -
Ottoka
őstag
Corsair 3x2gb 1600 8-8-8-24 ramot hogy próbáljam 1866-on? Mennyi feszt merjek neki adni? cr1 vagy cr2-ben próbáljam?
-
Szatesz
őstag
Supertalent ProjektX 2000cl9 2gb n milyen micron csipp található?
-
Savanya
addikt
válasz
Overlocker #2235 üzenetére
Köszönöm és ettől félek sajnos ... Gigabyte ep45t-ds3 és kingmax 1600-as nem szeretik egymást .
-
Savanya
addikt
X58-hoz készült triple channel ramok használhatóak p45 lapban is ???
-
zso73
veterán
Köszi a tippet! Valami gáz lehet, mert a lap alapon 1,74V-ra rakja a ramokat. Ha átállítom a feszt lefagy, vagy nem indul a lap. (Progi,bios) A ram egyébként 1,84V-ig van szavatolva a gyártó szerint. De extrém tuninghoz még 1,9V-ot is megenged a gyártó. De ezt hiába vittem feljebb.
A gáz, az, hogy a CPU-nak kevés feszt ad a lap. 1,35 helyett (Intel spec) 1,15-1,25V. Terhelésnél leesik a fesz 1,15V-ra, és HW hiba. Ha megfeszelem, akkor stabil, de tűlfűt a proci, és a hőlimit kikapcsolja. 1,42V-on áll be 1,35V-ra a CPU. A CPU ref 0,8V-on jó.
Az MCH fesz mindegy mennyi....1,1V-on is megégeti a kezem. Szerrintem hibás a lap. A csipszet hűtőt leszedtem, és valami nem volt rendbn a hűtő alatt. Lila volt a csip teteje, és kráter volt benne. Én nem emeltem a feszt a maximálisan megengedhető főlé. És alapon is ílyen instabil volt a masina. Szóval hétfőn gari.
A másik lapomban ,egy minden, ahogy kell. Szóval a lap a ludas. -
HSM
félisten
Ott minden több fázisról kapja a kraftot, jobban van hűtve, más a NYÁK, más az egész... Jó amúgy hogy a lapod rájött, hogy át akarod verni, különben csúnya vége lett volna az extreme biossal a lapodnak....
Az én 1333-as Kingmaxaim részletes időzítései 1400@CL7-en: [link]
Viszont a "performance level" csak 2:1-es osztóhoz, és 350-es FSB-hez való, ha kipróbálod, próbáld így!Ja, és 1,55V-ot kaptak, és beton stabilak így! (Kaptak 1 óra prime/blend-et, 1 óra linpack-ot, 4 óra Vista extended bootmenüs memória diagnosztikát, 2 óra NFS-t.)
Ha gondolod, írogasd be a BIOS-odba, hátha segít!
Ja, és szerintem kezdetben ne feszeld a ramokat, 1400-hoz azoknak sem kellhet több 1,6V-nál! -
zso73
veterán
Sajnos már alapon sem stabil. 1111 MHz-n tuti jó, de lagalább is az Everest, és az Orthos birja 3 órát. 1333-on már nem jó. ',5V helyett 1,75-re teszi a biosz a ramot. Ez rendben is lenne. 1,9 V-ig lehet az oldal szerint. Minden bioszt próbáltam. Load def,opti volt. Manuál is. A rem SPD-je szerinti beállításokat engedi a lap is. Most az időkkel játszok......
Esetleg tippek jöhetnek!Az Extreme a hűtésen kívül mit tud még pluszban? Ahhot van javított biosz, javított ram kezeléssel.
Az enyémhez miért nincs? Próbáltam az ex bioszt is, de fekismeri a lap, hogy nem jó!!
-
HSM
félisten
-
zso73
veterán
válasz
eladohardver #2207 üzenetére
Megtaláltam az EP45T Extreme beállításokat. Nekem nem jók. Ha feszt emelek összefossa magát a masina.
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #2226 üzenetére
Mivel szentem samsung csippes igy csak 2.0v ot adj neki max 24/7 re. tesztre meg max 2.1v ot
-
TazLeacher
nagyúr
Szia mindneki!
Ezeknek mennyi feszt lehet adni 24/7-re?
-
HSM
félisten
MCH 1,4V-ot kapott, a hűtés megoldott. (Még újra is pasztáztam a csipszetet jófajta pasztával, bár nem lett jobb...)
Igazából nagyobb VMCH-t nem nagyon szeretnék adni a lapnak.... De meglesem majd mégegyszer, mit bír. És amúgy számold bele, hogy Quadom van, ami lényegesen jobban terheli az NB-t, mint egy sima C2D.... (Az előző P35 lapomban ez a Quad proc ~435-ig volt működőlépes, de inkább 400-ig, míg a korábbi E6550-em lazán elment a walljáig, ami ~475 volt....)
-
rootkiller
őstag
Jaja, ennek leadó felülete sincs, csak átvenni tudja a hőt, de 2,6V/400mhz/2-3-3-6-on erre nincs is igazából szükség, bár ha elkezdenénk komolyan túlhúzni (szar táp, intel hűtő, az utsó biossal 12,5%on se megy mint régen, szal ezt megnyaltam, de nem gáz). Majd a következő géppel (valszleg P55). Akk jövök.
-
jugeen
addikt
válasz
rootkiller #2216 üzenetére
jó pár hasonló ram "hűtőbordája" marketing szempontból sokkal hatékonyabb, mint hűtés szempontjából.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #2212 üzenetére
Köszi, jófajta...
Bár jelenleg kisfsb-s quadommal "csak" 1066 vagy 1333 CL7-ben üzemel, 1,5-1,55V között...
Sajna az én cumóm nem tud 510-es FSB-t...
Amúgy azok a Kingstonok se semmik, egy elsőgenerációs modultól igen szép eredmény, +30% OC, még akkor is, ha kicsit meg is jött az étvágya 1.8V-hoz...
-
Motion_Blur
félisten
Szia!
Köszi a választ, hát nem semmi ramod van az biztos
nagyon jól húzható CL7-ben
Én eddig jutottam az 1066-os Kingstonokkal, szerintem ez is elég jó eredmény. CL7-ben 1400MHz-ig jut, 1366-on prime stabil. CL9-ben alulról súrolja az 1600MHz-et, de sok értelme nincsen.
1.8v-t kapnak a ramok a biztonság kedvéért
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #2206 üzenetére
Hello!
Eddig jutottam: 20 perc prime blend test [link]
Sajnos 1800-on sem a CL9-es időzítés, sem az 1,75V nem segített. Érdekes, hogy mikor az 1,65-1,7V-os beállítás nem volt stabil, és 1,75V-ra kapcsoltam a feszt a rendszer már nem is postolt. Szóval lehet, nem komálja a magas feszültségeket. Viszont 1600@CL7 szépen megy 1,65V-on. Ebből én mondjuk arra is gondoltam, hogy az sincs kizárva, hogy a lapom fogy el magasabb feszen, magasabb frekin, mer az azért több mint fura, hogy egy 1600@CL7-en szépen menetelő modul szanaszét hibázza magát 1800@CL9-en... Bár, ki tudja....
Azért a várakozásaim így is bőven túlteljesítette, pláne, ha megnézem, mennyibe került... Ja, és valami pici extrahűtés nem árt rá a tesztelt beállításon. (A direkt ráfújó 12cm-ssel jéghideg maradt, de ha hagytam kb. egy percig, már szépen átmelegedett.) Amúgy érdemes azt is tudni, hogy a quadom 450-es FSB-vel (ami elengedhetetlen az 1800-as RAM-hoz) már nem 100% stabil önmagában sem....Szerk.: Amúgy a modulról képek, teszteredmények, első benyomások vannak kb. 50hsz-el feljebb...
És mégvalami: a jelenlegi integrált memóriavezérlő nélküli procikhoz szerintem semmi értelme gyors DDR3 ramoknak... Lásd az eredményeim feljebb.... Egyszerűen nem bírja a rendszerbusz... Egy jobb 1333-as untig elég.... -
HSM
félisten
válasz
#10949376 #2208 üzenetére
Nem kell hozzá X58, csak mivel kétcsatornás vezérlőhöz raksz 3 modult, ezért csak az "első" 2GB lesz dual channel, a többi single channel. Amúgy még annyit érdems tudni, hogy a 3db-os kiteket X58-ban teszelik, szóval nem garantálják gyárilag, hogy más lapokban is jól mennek együtt. Bár én már többször raktam össze nem összeválogatott ramokat, még nem volt belőle gondom.
(#2206) Motion_Blur: Asszem kicsit túl sokat akarsz!
De megnézem mit tehetek érted! Egylőre nincs rajtuk hűtés, szóval durvulni nem nagyon fogok, bár hétfőn jön rá két revoltek alu hűtő (1,5K a kettőre) amit viszont nem 100%, hogy felszerelek rá. (Gari miatt.) Még alszom rá egyet, de tesztre lehet ráfujatok inkább egy 12cm-ssel, aztán meg van oldva. Amúgy nálam a lap is lehet szűk keresztmetszet, csak 1 tápfázisa van a ramnak, ráadásul P35 csipszetes, szóval 1800 felett nem az igazi....
Amit biztos meg fogok nézni, az 1600@CL7 1,65V körül memtest, + kíváncsi vagyok egy 1800@CL8-ra, lehetőleg alacsony fesszel.
Hű, jut eszembe, nem akarunk mi egy kicsit túl sokat egy ~7000Ft-os memóriától?
-
törölt tag
az lenne a kérdésem ,hogy ha veszek ilyen ramot Kingston HyperX T1 3x1GB 1800Mhz DDR3 memória KIT CL9 akkor az még megy x48 chipsetbe nem ?nem kell hozzá x58?
-
zso73
veterán
Sziaztok!
Nagy gáz van:Vettem egy Giga EP45T-dS3r lapot,6750-es procival hajtom az OCZ 1600EB2g modulokat. Everest, és Orthos 10-50mp alatt behal végzetes HW hiba történt kijelzéssel.
Tudna nekem valaki értelmes beállításokat adni? -
HSM
félisten
Valahol olvastam, hogy a DDR3 memóriákban opcionálisan lehet hőmérő-szenzor. A kérdésem, hogy hogyan lehet kiederíteni, hogy pl. az enyémen van-e, és ha igen, mivel lehetne monitorozni?
-
Szajbee
tag
Szép estét/ napot urak!!!
Asus P6T Deluxe laphoz keresek már hetek óta beleillő ramot, olvastam, hogy a samsung chipeseket szereti az x58. Tudna nekem valaki mondani egy ilyesmivel szerelt 6Gb-os tri channel-es kittet? Core i7 920-hoz lenne, tuningolva. Köszi!
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #2200 üzenetére
Ugyanannyit mér majdnem centire, a másolásra kaptam 1500CL7-en 8500-at, tehát kb +200Mb/sec-el többet.... Ennyi...
Memtest és extra hűtő híján egy kis Blend 1450-CL7 1,65V VDIMM mellett:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B760M PRO RS
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest