- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2175 üzenetére
Remek eredmény. Mennyi volt a feszültség?
-
Superman
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2173 üzenetére
De ez 2x2GB, nem 2x1GB. Az előbbit mindig nehezebb volt tuningolni, mint az 1 gigás modulokat.
-
Superman
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2171 üzenetére
De mihez?
1600-hoz? 1800-hoz???
Tudod, mit? Elég.
-
Superman
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2169 üzenetére
Ezt mégiscsak neked kell kitapasztalnod.
Egy ötlet: keress ráa memóriádra mondjuk legyen a típus és egyebek után még a gugliban a "review" szó is és talán találsz majd teszteket. De persze kevés esélye van annak, hogy pont ugyanabban a lapban tesztelték, kiindulásnak viszont jó lehet. 10-10-10-32? 2500-on akarod használni a memóriáidat?
-
Superman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2165 üzenetére
Ez egészen jó, mit akarsz.
Én viszont mit szóljak? 2000MHZ-en a ramok, a telejsítményük viszont a béka feneke alatt.
NVidia átok..
-
Superman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2162 üzenetére
Bírja ezt a magas frekvenciát? 1450MHZ nagyon szép lenne egy 1066-ostól. Anno a Kingmaxaim (1066-os DDR3-asok) 1366-on mentek max, de ott CL8-ban. Everest miket mér az egyes beállításokon? Írás-olvasás-másolás?
-
Superman
nagyúr
válasz
Multibit #2159 üzenetére
Hát igen, nem ártana mást is módosítani, attól függ persze, hogy mit akarsz elérni, vagy milyen tuningot szeretnél, stb. Komplett leírások is vannak itt a PH-n, meg topikok arra nézve, hogy mit változtass. Nagy vonalakban: nem tudom, milyen érzékelők vannak a lapodon, de nem ártana megnézni, hogy az Everest például mit ír ki a processzor és az északi híd hőmérsékletének.
"Az 1.3 V lehetett az oka annak, hogy nem indult a gép 1600 MHz-en?" Igen, meg még sok más is. Időzítésebeállítások, ram feszültség, stb.
"1.44 V core-feszültségnél kell valami külön hűtést applikálnom az északi híd bordájára?"
Nem feltétlen, csak nézni kella hőmérsékleteket, hogy mennyi az annyi.
-
Superman
nagyúr
válasz
Overlocker #2102 üzenetére
Jelenleg pontosan ilyen ramjaim vannak, egy Asus Striker II NSE-ben, de 1600-on is művészet hajtani őket 7-7-7-21-en. Vagyis 1.89 Volt kell hozzá. Mindez úgy, hogy a P1 és P2 opcióü be van kapcsolva, különben minden írási/olvasási/másolási értéka béka feneke alatt lenne.
Te mennyi feszt és milyen beállításokat adtál neki?
-
Superman
nagyúr
válasz
TechPowerUp #1670 üzenetére
Van rajta hűtőborda? Ha van vedd le, nézd meg, mi van a ramchipekre írva. Az tájékozódási alapnak jó lesz...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1669 üzenetére
Én a próbálgatás alatt tönkretettem 2 oprendszert, szerencsére csak próbára voltak fenn, valamint az Asus Striker II lapom kinyírt egy vinyót, úgyhogy elég volt, én hagyom így, ahogyan van, ameddig megy, addig megy.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1662 üzenetére
Én már nem tudok mit mondani. Nálam most az a helyzet, hogy csak és kizárólag 1.9Volttal hajlandóaka ramok üzemelni, mert minden más feszültséggel lefagynak a Windowsban cirka öt percen belül.
Talán vegyünk másik alaplapot, mondjuk Asus Rampage Extremet, cirka 80k fölött. Nekem már így is benne fekszik jelenleg 100k (Asus Striker II NSE 65k 3 Asus P5K3 Deluxe 35k).
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1657 üzenetére
Nálam most 1800-on mennek a ramok 8-8-8-24-es időzítéssel, de hogyan..
Az A1 dimm-be (sárga slot) tettem az egyiket és a B2 dimm-be (fekete slot) a másikat.
Ez is dual channel, csak így lassabb a cucc, nem is kevéssel, viszont legalább megy és nem jelez a Memtest hibát.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1635 üzenetére
Most, ha bekapcsoltam a Transaction Boostert, gyakorlatilag a P1 és P2 megfelelője Intel lapokon, akkor ugyan stabil maradt a ram, de minden állomány például, amit CD/DVD-ről másoltam át CRC-s lett.
Amint kikapcsoltam, illetve visszavettem, megjavult minden.
-
Superman
nagyúr
Na, ez D9GTS.
Remélem ez jobban bírja.
-
Superman
nagyúr
A P5K3 Deluxe-val sz@rakodok még mindig, egészen pontosan addig, amíg meg nem érkezik az új Striker II lapom.
1700MHZ-en mennek a DDR3-as 1600-os ramok 7-6-6-25 1T-vel. Mindehhez viszont 2.15Volt kell. Így órákig futhat a prime, ha viszont csökkentem a feszt, lefagy.
Kérdés: maradhat neki ez a feszültség, vagy 24/7-re ez már nem ajánlott?
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1614 üzenetére
Corsair ram? Akkor ezek a ramok hibátlanok? Mert lehet, ezt a márkát még kipróbálnám, ha postázol. Küldj privit, ha igen és megbeszéljük a részleteket.
Memtestet én is futtattam és lefut, de 1600-on ebben a nyomorult P5K3 Deluxe-ban 50 perc Prime Blend után megfagy az egész....
A legelszomorítóbb, hogy 2Volton mentek a ramok.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Az Asus P5K3 Deluxe-ba betettem két 1066-os DDR3-as ramot. A végtelenségig ment volna vele, persze nem hűztam, nincs sok értelme. Viszont, ha beteszek két 1600-as modult, akkor fagy. Már 9-9-9-24-re állítottam az időzítéseket, akkor is. Ha túl sok feszt adok neki, nem jut el a bootképernyőig, ha túl keveset, lefagy. Kész...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Ez nekem sem ment, nem tudom, miért. Talán ha 200k-s ramunk lenne.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1607 üzenetére
A maximálisan adható 1.7Volton van.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1605 üzenetére
Az 1600MHZ-et? Nem nagyon. A variációk:
A. Viszi, lefutnak az ellenőrző,-tesztelő progik és még a hyper PI is lemegy. Játékokkal is OK. Majd másnap bekapcsolásnál már nem indul és resetelni kell és a világért nem hajlandó elindulni azokkal a beállításokkal amelyekkel még egy nappal előtte ment.
B. A fenti esetből tanulva megemelem kissé a feszültségét a ramoknak, még a gyári, 1600MHZ-en is, hogy a 7-7-7-20-at vigye. Ez hatásos a Windows alatt, de a Memtest egy rakat hibát jelez, mivel 1600-on 1.9-1.95Voltot adok neki és 1.8Volt is elég lenne. Persze visszavéve 1.8Voltra már hibátlanul lefut a Memtest, de akkor meg a Windows sz@rik be a fenti hibával.
C. Auto beállításon hagyom a ramok időzítését, ekkor 9-9-9-24-re lövi be 1600-on. Így meg akár downgradelhetnék DDR2-re is.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1603 üzenetére
Az Nvidia. Szép lenne, ha az Asus P5K3 Deluxe is tönkrement volna. Jöhetne a seppuku.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1597 üzenetére
Nekem semeddig. egy ideig minden rendben, utána kisípolja a ramot. Már vann itthon három márka, mennyit vegyek még? Elég volt..
Lecseréled az XFX-et? Miért?
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1592 üzenetére
Nézd meg az adatlapomat. MIlyen lapom is van most?
-
Superman
nagyúr
Adtam, de nem eza probléma első körben. órákig futhat egy gépigényes játék, semmi gond. Aztán másnap már nem indul újra a gép, amikor bekapcsolom, csak vacakol és egyszer csak kisípolja a ramot a lap.
pedig tegnap még 1800-on ment szépen, ma már nem indul ugyanazokkal a beállításokkal.
Nagyon elegem van már az alaplapokból. Azt mondtam, hogy az Asus maximus Extreme után kihúzom egy lappala jövő évig, erre már volt/van kettő.
-
Superman
nagyúr
Mint tudjátok, a Striker II NSE lapom tönremenetele után egy Asus P5K3 Deluxe-ban próbálom a ramjaimat működésre íbrni, ami nem olyan egyszerű, habár ezzel a lappal rekordokat döntögettek anno és állítólagosan egy 1600-as memónak simán kéne mennie 1900MHZ-en. A probléma csak annyi, hogy kétféle színű memória slot van a lapon. A narancs állítólag kis sebességre és jobb időzítésekre, a fekete nagy sebességre és rosszabb időzítésre lett kifejlesztve.
Rendben, tegyük a feketébe a ramokat, állítsuk katasztrofális időzítésre 1800MHZ-en (9-9-9-25) és nézzük mi újság. A Memtest 2Volton kifagy. 1.9Volton semmi hiba, de ez meg a Windowsnak nem tetszik. Itt meg a Hyper PI fagy ki.
A kérdés ezek után: mi a jófenét kezdjek ezzel?
-
Superman
nagyúr
A memóriát mivel tudom gyorsítani? NForce-os lap biosában ugyanis nincs Transaction Booster és hát az nem nagyon természetes, hogy 1620-on katasztrofális íráso/olvasási/másolási értékeket kapok. A késleltetés egyenesen 72ns.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1547 üzenetére
Ami pedig a DDR3-as ramok melegedését illeti, vagy hogy mit adhatok neki, mennyi feszt 24/7-re....két érzékelő diódát dugtam a hűtőborda és a memóriamodulok közé.
1.9 és 1.95Volton mindkét ram terhelés nélkül 34 fokos volt, ezek a Kingmaxok (1600-asok), úgy gondolom ez nem annyira vészes, még terhelés esetén sem. 2Voltig felmennék, persze ha sikerülne stabilizálbi bármelyik márkát is a Striker II lapban.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1543 üzenetére
Valami ilyesmi van nálam is....
-
Superman
nagyúr
válasz
Overlocker #1529 üzenetére
OK.
-
Superman
nagyúr
válasz
Overlocker #1521 üzenetére
Van itt összesen 6 darab modul.
2x1GB 1333MHZ-es Kingstone
2x1GB 1600MHZ-es Kingmax
2x1GB 1600MHZ-es OCZMindegyikkel ugyanazt csinálja. Random lefagy a gép, után rossz esetben a Windows is lerohad, data corruption jelszóval.
Mind az OCZ, mind a Kingmax elvileg menne 2000-en is (az más kérdés milyen időzítésekkel), de az 1800-at sem érem el. Egyszer elértem az 1800-at vacak időzítésekkel, utána egy óra múlva fekete képernyő, a Windows lerohadt megint.
Elolvastam már az összes fórumot, ami az adatvesztésről, meg a HDD-k kinyírásáról szól, de nem igazán tudom, mit állítsak be. Most már 400-as FSB-n is problémák vannak. És melegszik az északi, meg a déli híd nagyon, igaz egy 9800GX2 is van a gépben.
te mit ajánlasz?
Ja és ez Striker II NSE, nem Extreme.
-
Superman
nagyúr
válasz
Overlocker #1501 üzenetére
Gratulálok, de honnan vettél Asus Rampage Extreme-t? Lehet már kapni valahol?
-
Superman
nagyúr
Viszont most olvasom: Dual-channel DDR3 1600(O.C)/1333/1066/800 Support a Striker II NSE esetében. Ha már az 1600 is overclocking módban megy csak, akkor mi lesz feljebb?
A Maximus Extreme oc módban papíron tudja az 1800-at is, az más kérdés, hogy nálam nem megy....Már 1720-hoz is majd 2Volt kell.....
-
Superman
nagyúr
Betettem két 1600-as Kingmaxot az Asus maximus Extreme lapba. Az hagyján, hogy 1600-on is alig akarnak elindulni, de 1800-on meg egyáltalán nem mennek, pedig a specifikáció szerint a 2000-et is viszik 2Volttal.
valszeg itt a lap a szűk keresztmetszet, pedig elvileg tudja az 1800MHZ-es ramsebességet is.
ötlet?
-
Superman
nagyúr
Na szóval kissé off, de még nem teszem ki, csak megjegyzem, akit érdekel, úgyis felkeres. Eladom a következő kitet (jövő hét vége körül lesz esedékes):
OCZ PC3-14400 DDR3 Platinum 1800MHz Dual Channel 2G Kit 8-8-8-24
Kissé besokalltam. Az Asus Maximus Extreme-ben a DDR3-as Elpida chipes Kingmaxok is jól mennek (1066/1360!!!), nincs szükségem plusz telejsítményre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Asrock B760M PRO RS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged