- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1898 üzenetére
Read-ed nagyon jó (nekem csak 9100), de a Write, Copy nálam is ennyi DDR2-vel. Ha nem jönne a Core i7 akkor már kezdenék is gyűjtögetni DDR3 rendszerre, mert Read miatt megérné... WinRAR is szép!
Mi ez a 4GHz proci, vége a tápodnak?
Mert akkor új VGA-nál nálam is határon fog már járkálni... kéne egy HX1000W...
XP x64-et próbáld ki, hogy ott mennyire stabil...
-
zso73
veterán
válasz
Armando_19 #1896 üzenetére
Kingmax ramod van nem?
"Cuccok
Gigabyte EP45T-Extreme|E8500@4502mhz|2X1Gb 1333mhz Kingmax DDR3|"Általában a Giga lapokkal nem szokott gondja lenni.
Egyébként meg: Kingmax ram PH teszt. -
SzlobiG
félisten
Kicsit tesztelgettem ma a ramokat: 1800MHz CL 7-7-7-22 2T PL7, Stronger 2.0V (bios).
A vicc az, hogy bebootoltam vistára egyből elkezdett szarakodni oldalsáv leállt, ie nem indul stb...prime 2perc alatt eldob.
Ezek alapján arra jutottam, hogy xp-n közel sincs annyira terhelve a ram mint vista alatt, vagy egyszerűen szar a vista.
XP-t pedig már 2008-ba nem fogok használni mikor 0 support van rá na meg ugye no DX10.
Viszont 1800 CL 8-8-8-30 1.8V (bios) stabil vista alatt.
-
jugeen
addikt
válasz
Armando_19 #1896 üzenetére
over-nél nagyobb tapasztalattal rendelkező nincs itt!
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Van valakinek esetleg tapasztalata a Kingmax DDR3, 1333-as D9JNM chipes ramokkal? Gúglis keresgélésem alapján láttam,hogy elég komoly szórás van chipek tekintetében.
Kingmaxokkal mi a helyzet? -
jugeen
addikt
-
Tibiajax
nagyúr
szasztok,
Adott egy Giga dq6 x48 lap, 9550-es yorki és hozzá ddr3 1600mhz ramok. A lap az 1600mhz fsb-t támogatja, a proci 1333-as, kérdés, a memoriát hogyan lehetséges tuning nélkül 1600-on járatni?
Abszolut nem vagyok képben ddr3-ban, segítsetek, mit hogyan kell állítaniKöszi
-
jugeen
addikt
-
SzlobiG
félisten
válasz
AirBooms #1887 üzenetére
1. Nemtudtad kikövetkeztetni a hsz-ek alapján, hogy mikor kell enabledre rakni?
Amúgy, akkor ha 4giga memód van 64bites win nem pl 3gigát fog használni hanem a tényleg 4gigát. Tehát 4giga esetén kell bekapcsolni.
2. Olyan mint az EPP nv-s lapoknál egy előre pepogramozott profil, sebesség, időzítés, fesz biosba kiválasztod és annyin megy a ram.
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem van:
1. Mi ez a Memory Remap pontosan, s mikor kell enabledre , illetve disabledre tenni?
2. Mi ez az XMP profil (a mostani CSX tesztben is hivatkoznák rá néhányszor)? Ezt hol ér el?Thx!
-
jugeen
addikt
válasz
SzlobiG #1880 üzenetére
azért ennyire nem eszik forrón a kását. a 4GB "tuning" normálisan csak xp 64 bit és win 2008 mellett dolgozik rendesen. vista 64 bit mellet ne nagyon akarj tuningolni 24/7-re. ami most esetleg stabil, az simán lehet instabil 5 perc múlva. nagyobb fossal nem volt dolgom, vetekszik a WinME képességeivel.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1878 üzenetére
Igen kevés, de nem is az a lényeg hanem amit keldor írt, hogy kifizettem a 4giga árát és csak 3-at tudok belőle használni, Vicc.
Keldor: Még 1333MH-en is kifagyogat...hiába állítom be az XMP profilba a gyári 1600-ot úgy is, ha kikapcsolom a remapot semmi baja.
Lehet, hogy bepróbálok egy 790-es lapot.
De megfogom azért kérdezni, hogy miért van ez, hogy a lap vagy a chipset hibája, de erős a gyanúm, hogy a chipset mivel xs-en is kikapcsolják 4giga esetén is.
Vissza már nem váltok nem azért vettem ezeket a drága ramokat, meg úgy is jön a nehalem ahhoz meg már DDR3 kell.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1864 üzenetére
Igazából alapon biztos menne. A gyártó 1600MHz-et garantál a te lapodnál ha jól tudom, ott megy rendesen? DDR2-es lapnál nincs ilyen gond.
Mod: Ja látom, alapon is hülye. (csak 4 órát aludtam!
)
Én a helyedben visszaváltanék DDR2-re, 24/7-re úgy se látsz különbséget... tweakelni persze jó, csak szerintem semmi értelme... akinek hobbi, csinálja, de szerintem te inkább a 24/7-et tartod fontosabbnak...Szatesz: Nekem is kevés, igazából ha megszokja az ember a 4-et, onnantól vége, kevés lesz a 2GB. Oké XP-n még elmegy, de Vistának kevés a 2GB. Meg ne 3GB-os használjon, ha egyszer kifizette 4GB ram árát, és ott van a gépbe, teljesen jogosan várja el, hogy tudja használni... csak ezekkel a mai lapokkal egyre nehezebb belőni normális 24/7-et.
-
Gregor82
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok e téren ezért kérdezem, hogy Z9HWR micron chipset-es 2x2 vagy 2x1 GB KIT-es DDR3 1333Mhz memóriát szeretnék. Tudtok esetleg olyan gyártót aki ezeket a chipset-eket használják? Azért ragaszkodok hozzá mert az STRIKER II NSE alaplaphoz ez ajánlják mint támogatott RAM-ot.
A másik kérdés nem igazán ide tartozik, de akinek ASUS STRIKER II NSE vagy EXTREME alaplapja van az használ plusz vízhűtést hozzá vagy elég a borda+hőcső.Előre is köszi!
-
TazLeacher
nagyúr
Úgy néz ki megvan a probléma forrása. Belőttem az FSB-t 450(1800)-ra, így nemhogy feláll a rendszer, de 6 órát ment a Blend 2000-8-7-6-19-1T-vel.
Vicces, mert 480-as FSB-vel 20 órát ment a Small FFT hiba nélkül, így nem értem...igazából nem katasztrófa, így marad a 3375Mhz, viszont úgy néz ki alapfeszen.
Nem értem e miértet, de ez van...
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #1863 üzenetére
Sajnos ahogy elkezdtem játszania wowwal kb 15percig bírta és fagyott.
Rá is jöttem már, hogy mi okozza ezt mert alapon is ezt csinálja ha a memory remap bevan kapcsolva, akkor kifagy, pedig prime meg megy 7órát. Viszont kéne mert így tudom használni a 4giga ramot.
Más lapokba hogyan viszonyul a memory remap? NF790-es lapba megnézné nekem valaki, hogy vannak-e ilyen gondok? Mert akkor lehet lecserélem egy olyanra, ez így nem állapot, hogy van 4giga ramom és 3gigát tudok használni belőle miközbe szükségem lenne rá...
Rampage Extreme tulajokat is megkérném ha van idejük nézzék már meg, hogy memory remap bekapcsolásával használják a cuccot egy-két napig, de sztem ott is ez lenne mivel szinte uaz a lap...olvastam is xs-en a lapom topikjába, hogy mindenki írkálja kikell kapcsolni, de akkor mi a szarnak lehet 8gigát is pakolni bele mikor nem is lehet használni normálisan?
-
SzlobiG
félisten
Egy kis On is legyen. 7órát nyomattam a Priemot 1800MHz-en CL8-8-8-30-al 1.8V-on és semmi baja nem volt meg még idáig nem is fagyott ki a gép random módon, de ami késik az nem múlik... mer már mindent eltudok képzelni, viszont amire rájöttem a 2gigás modult nincs értelme szétfeszelni semmivel nem megy jobann.
-
Laraxior
titán
nem...újonc,nem is írkál ide. Már elvittünk tőle egy QXet,egy giga X38-DS5 lapot,aszittem csak hülyéskedik amikor megláttam a csávót. Én nem hiszem el.Aszonta menjünk fel és vigyük ami kell. Hát tényleg az volt benne amit mondott,és most is. Mik vannak.... elég jövedelmező lehet az online poker
-
Szatesz
őstag
G.Skill 12800 HZ Micron GTS... tesztecske volt.....
1952Mhz cl7 1T 2.15v 32m stabil
1723Mhz cl6 1T 2.2v 32m stabil
1459Mhz cl5 1T 2.2v 32m stabil -
TazLeacher
nagyúr
1920-9-9-9-24-2T kipróbálva, 1.9v-n, MCH 1.5v (alapon)
1. Windows f@szán feláll
2. Újraindít, windows f@szán feláll
3. Újraindít, fekete képernyő, only fehér egérkurzor, és semmit nem tudok csinálnijugeen: ha 790i-ben legegyszerűbb, akkor tudnál egy kicsit segíteni, hogy mit csinálok rosszul?
-
jugeen
addikt
-
Laraxior
titán
nem tudjátok mennyi a VIDje Speed QX9770esének?
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
"Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze."
Mer gondolom jópáran panaszkodtak, hogy nem mennek annyit és átírták az oldalukon meg gondolom az újabb modulok már olyan SPD-vel jönnek ki.
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
Hát ez 2x2gb ? Vagy csak 2x1gb?
Laraxior:Játék kozbe meg más alkalmazasoknal nemnagyon vennéd észre az igaz esetleg tesztekben....
-
Laraxior
titán
én ezt a 8-7-6-15 meg ezeket a hülye időzítéseket nem értem. Miért nem lehet 8-8-8-15ön hagyni? Kétlem hogy teljesítmény veszteség lenne,ill. növekedés
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Szatesz #1841 üzenetére
Egyébként nekem is csinalja ezt csak nekem 3ds alkalmazasoknal a GTS csipp 3dmarkba pl vagy jatek kozbe...
Akkor mi értelme van így használni? Sok értelme van, ha állandóan szétfagy...
Ha választanom kéne, hogy 1800-on stabil, vagy 1920-hon állandóan fagy, akkor inkább maradok az 1800-nál...Az 1.9v 8-7-6-15-2T asszam már volt, és azzal működött, de nem vagyok biztos.
A magasabb fesztől néha kiakad, nem ragaszkodom feltétlen az 1.8v-hez, csak ez jött össze. Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze.
OK. Én igazából 1920-ba szeretném használni, az úgy baráti lenne.
Viszont kipróbáltam 9-13-13-13-2T-vel is 1920-ban, és tökre semmire nem jutottam, ugyan az volt az eredmény,mint eddig. Kapott már 1.85v-2.1v-ig mindent.
Ilyenkor mennyi MCH feszt adjak neki? Melyik az a beállítása, ahonnan már javasolt tolni neki? És mennyit?
MOD.: csak Vista 32-biten próbáltam. Ilyenem van eredeti, ezért ezt fogom használni. Sokra megyek vele, ha kiderül, hogy mondjuk XP-n tökéletes. Max megüt a guta.
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1837 üzenetére
Hát nem értem miért feltétlen 1.8v ot kell neki adni inkabb adj neki 1,9v ot és 8-7-6-15 el 1t be....
Egyébként nekem is csinalja ezt csak nekem 3ds alkalmazasoknal a GTS csipp 3dmarkba pl vagy jatek kozbe... -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #1838 üzenetére
2000MHz CL9re van "hitelesítve" nem?
Vista és XP alatt is ratyi? 32 és 64bit? Gondolom minden próbálva lett. Különbség meg nem lehet a 790i ultra sli és a sima 790i között nem? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #1836 üzenetére
Mondom, nálam elvileg megy 790i-ben, memtest stabilan.
Belőttem 1920-ra, 2.0v-vel 8-7-6-15-1T memtest 6 óra hiba nélkül, szóval ELVILEG működik.
Ha viszont 1800 feletti értéket állítok, akkor szint minig ugyan az történik win indításkor.
Beálítom, Windows bootol, feláll, minden pöcc, megnézem CPU-z-ben és 960-8-7-6-15-1T, boldogság. Win újraindít, a windoslogo a töltőcsíkkal bejön, de utána olyan, mintha felállna a win (hang nincs!), de csak egy fekete képernyő és a fehér kurzor. Innentől semmit nem tudok csinálni, akárhányszor újraindítom, BIOS reset, vagy bármi, mindig ez fogad. Semmi nem segít, csak a win reinstall. Az elmúlt 3 napban kb. 20-szor telepítettem rendszert. 1800-on nincs ilyen gondom, így erre lőttem be.
Igazából nekem ennyi jöt össze. Gariba nem vihetem, mert berakják, memtest, és hiba nélkül fog menni, megkérdezik majd: "Hülye vagy kisfiam? Ez a memó hibátlan!" Volt itt még egy srác, akinek Diablója volt, ő X48-ban nem tudott 1732 fölé menni.
Egyébként Supermannak is volt jó sok gondja, hasonló, mint nekem. Memtest szerint hibátlanok a ramok, de win megbolondúl tőle...passz. Valami nem stim, nem tudom a memót hibáztatni, max a Microsoft-ot.
Itt PH-n 790i-vel tesztelték a 2000-es Diablo-t, kiváncsi lennék milyen beálításokkal sikerült...
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1834 üzenetére
9-7-6-15?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
AirBooms #1832 üzenetére
Nálam 1.8v-n megy 1800-on 9-7-6-15-el...én csak 1920-at szerettem volna belőle kipaszírozni, de annyira nem jött össze. 2.1v-ig próbáltam, játszottam vele eleget, meg az MCH-val. Memtest szwerint 1920-8-7-6-15 hibamentes 2v-vel, de a win kiakad tőle. Én 1800-on hagytam, így legalább stabil. Annyira szétcseszi a win-t, hogy állandóan újra kell raknom. Marad a nyugalom és az 1800.
-
AirBooms
addikt
válasz
Laraxior #1831 üzenetére
Huhh, azért a 4x1 giga ezzel a rammal nekem egy kicsit neccesnek tűnik. Egy CelShockkal kevésbé tűnne annak...
Nagyon háklis ez a GTR chip, s a feszt is sokkal jobban kell neki nyomatni. A JNM chipes Cell 0,1 V-tal kisebb feszen vitte az 1800 MHz-et CL7-ben ugyanolyan beállítások mellett. Míg a 2000 Mhz-hez még nem is találtam stabil beállítást, holott a Cell azt is simán vitte 1,9 V-on CL8-ban! A 4x1 giga meg hol van még ezektől...
Azért én drukkolok, s mindenképp várom a tapasztalatokat! -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
GTR chipes Diablok 1800-on CL7-ben PL6-on Stronegeren hiba nélkül mennek nálam biosból adott 2,0 V-on. Ez mennyire okés 24/7-re?
Jugeen, vagy valaki más, mi a vélemény?
-
Laraxior
titán
beszereztem egy ilyet kérem szépen, ez már csak dukál a Striker 2höz
asszem az ez évi fizetésemnek is lőttek...bár ha megtudnátok mennyiért,asszem 3at vennétek belőle
-
zso73
veterán
válasz
Bálint85 #1818 üzenetére
Ha nem is veri, nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább.
A kérdés az, hogy mennyire szereti a alapod az 1066 MHz-et. Az enyém nem nagyon szerette, vagy a ram....... Ahogy a P5K fórumot olvasom- neked sincs nagyobb szerencséd. Véleményem szerint egy QVL listás 1066-os ram lenne a nyerő.
1024MB CORSAIR DS XMS8505v1.1 / 0616126-12
1024MB CORSAIR DS CM2X1024-8500
1024MB OCZ DS OCZ2P10002GK/PC2 8000 /1G EL Dual CH/PlatinumXTC
1024MB OCZ DS OCZ2P10002GK/PC2 8000 /1G EL Dual CH/Gold XTC
Az OCZ gyárt Asus optimalizált ramot is. És mindenhol jól programozott ramokról olvasni.
Szóval én ezekben gondolkodnék a helyedben.A Kinston-t kivettem a listából, mert az ajánlott 2,3-2,35 V én soknak találom. De majd megmondják esetleg a többiek, hogy igazam van, vagy nincs.
-
szantojo
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék gépet újítani és nem tudom mi tévő legyek, 25k-m van memóriára, mindenképp ddr3-mast szeretnék. A gépet játékra használnám, egyenlőre csak a processzort tudom, hogy Intel Q9550es lesz. Az szeretném emgkérdezni, hogy mivel járnék jobban, tudnék venni noname ramból 4gigányit, vagy ezen a kettőn gondolkodom:
[link]
[link]Köszönöm a segítséget!
-
need$
csendes tag
Sziasztok! Memória vásárlás előtt állok és azt szeretném megtudni, hogy van -e valami drasztikus különbség OCZ és Corsair ram között? Melyiket érdemes venni? Melyiket nem?
-
Bálint85
senior tag
melyik memó jobb szerintetek?
800
- 4GB 800MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2x2GB)
- 4GB 800MHz DDR-II RAM Geil Black DRAGON SPD:5 (2X2GB)
- 4GB 800MHz DDR-II RAM Kingston (2x2GB)
1333
- 2GB 1333MHz DDR-III RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2x1GB)
- 2GB 1333MHz DDR-III RAM Geil Value SPD:9 (2X1GB)
-
Dócza Dávid
csendes tag
Hali!
Az lenne a gondom, hogy rendelkezek 2x2Gb Kingmax ddr3 133Mhz memóriával, de ha mindkét modul bent van a gépben, akkor crc errorok sorát kapom, valamint újraindulgat a gép, ha bármelyik modul a kettő közül bent van egyedül, akkor semmi probléma, de ha mindkettő akár dualban, akár csak single channelben, van, hogy 10 percet nem bír újraindulás nélkül.Nem tuningoltam semmit, minden alapon van, bár a kingmax oldalán azt írják, 1,5 volt kell neki, a bioszban is ez van, de effektív 1,776-on megy, windosban az easy tune is ezt írja.Gépem többi alkatrészei:Gigabyte EP45T-DS3 alaplap
Intel Core 2 Quad Q9300 processzor
OCZ stealthXstream 600 Wattos tápegység
Gainward radeon HD4870 videókártya
Windows xp Professional x64
Aki tudna bármit hozzászólni, ami előrevihet, kérem ne tartsa magában...
Már herótom van az ügytől.Próbáltam felcserélni a modulokat, 1,5 voltra állítani manuálisan a bioszban a feszt( így nem is bootol), mivel auton van, és nem annyit ad neki, amennyit kéne...a késleltetéssel még nem próbáltam játszadozni, gondoltam alappal mennie kéne neki(?)
Előre is köszönök mindent !
Sziasztok
ui: jah és memtest dualban sem talált errort, singleben sem ... -
-
need$
csendes tag
Sziasztok! Kezdőként, és a nagy beruházásra való tekintettel szakértők tudására volna szükségem. A következő cuccokat szeretném összepakolni:
ASUS P5E3 Premium
CoolerMaster Hyper 212
CoolerMaster 690 ház
Corsair TWIN3X4096-1600C7DHX (2X2)A kérdésem a következő: Azt már sejtem hogy a hűtő be fog férni a házba (ugye?), de félek hogy azokra a hűtő pipe-okra a lapon, illetve a memóriára rá fog lógni, esetleg össze is ér valamelyikkel. Nem szeretném itthon észrevenni, hogy valami nem stimmel! Van alapja félelmemnek, vagy simán elfér minden? Segítségetek előre is köszönöm!
(amúgy a memóriával kapcsolatban van valakinek tapasztalata, megfelelőek, vagy inkább másfelé kacsintgassak?)
-
Szatesz
őstag
Sikerült egy kicsit feljebb mennem vele...
-
Zsubi
őstag
Sziasztok szeretnék venni kit-ben 4Gb RAM-ot és fontos hogy jól lehessen tuningolni!
Szeretném a véleményeteket kikérni hogy ti mit ajánlotok? (DDR2,800Mhz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest