Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

Tegnap én is tesztelgettem egy kicsit a Ramokat. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.

A gyártói adat 1600-7-7-7-20. Ezzel nem is volt gond. A ramokat először alapon, majd 1600-on alap időzítéssel, majd CL7-ben, majd 1800-on alap időzítéssel, végül 1800-on CL9-ban teszteltem Everesttel. Nem is volt gond.

A probléma ott kezdődött, ha bekapcsoltam a P1 és P2 (azt hiszem memóriagyorsító) funkciókat. Itt már érdekes eredmények születtek.

Ugyanis 1333-on CL9-ben a ram jobb eredményeket produkált, mint e funkciók nélkül 1800-on CL9-ben. Persze ez után logikus lenne, hogy bekapcsolom, és boldogság van. Ugyanakkor, ha ezek a funkciók be vannak kapcsolva, akkor a legjobb beállítás, amivel még feláll a rendszer 1600-7-7-7-20, de memtestel így egyből hibát dob. Így hagytam 1600-on, de hagytam, hogy saját magának állítsa be az időzítést (9-11-11-29), így leteszteltem, és így már stabil.

Szóval, ha bekapcsolom a P1 és P2-t, akkor a lejobb, amit elértem az az 1600-9-11-11-29 volt, ami még így is jóval gyorsabb, mint az 1800 CL9 P1 és P2 nélkül.

Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Mármint, hogy ekkora plussz teher a ramoknak ez? Ha veszek valami komolyabb ramot akkor azzal is ez lesz, hogy még a gyári értékeket se fogja vinni ezekkel a funkciókkal? Mert jó lenne, ugyanis bizonyos értékeknél +50-80%-ot ad a ram sebességéhez.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés