- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gróf...
aktív tag
Overlocker!
Üdvöz légy!
Hozzád fordulok, mert a környezetemben senki nem tudott érdemben válaszolni, még a "szakképzett eladók" sem!
Adott egy IX38-as (Abit) alaplap ami elméletileg 1333mhz-ig támogat memóriát. Feszültség tekintetében bármit be tudok állítani kézzel! Jelenleg 2x1Gb Corsair DHX 1333-as memória és egy E8400-s p. van a gépben, xp fut rajta. A távoli, és a közeli jövore való tekintettel, lásd: szeretnék áttérni a W7-re (ssd, memória bovítés) érdemes vennem magasabb frekvenciájú memóriákat? Lehetséges, hogy tud kezelni az alaplap mondjuk 1600-ast? (természetesen a hozzávaló értékek beállításával) és, vagy ketyeg-e egy magasabb órajelu memória visszavéve 1333-on, esetleg az idozítéseit is megszorongatva?
Sem laikus, sem hozzáérto nem vagyok. Sajnos kipróbálni sem tudom, mert a környezetemben nincs senki aki akár csak rendelkezik is ilyen példányokkal. (kölcsön kérni, próbálkozni)Röviden: Nincs pénzem új gépre. Ebből kellene a legtöbbet kihozni, értelmes kereteken belül.
-
Konflikt
addikt
mi a kulonbseg a kovetkezo 2 db Kingston 8GB (4GB 512M x 64-Bit x 2 pcs.) DDR3-1600 CL9 240-Pin DIMM XMP KIT-ek kozott?
-KHX1600C9D3K2/8GX es
-KHX1600C9D3X2K2/8GX
azonkivul hogy az utobbi kb. egy ezressel dragabb, es van a neveben egy "X2". mert en semmi lenyegeset nem vettem eszremod: ja meg az egyik kek, a masik szurke bordas. mas esetleg?
-
ZIL
tag
válasz
#58660352 #3993 üzenetére
A Phenom II X4-esek 1600-1800 közt korlátosak a ramra, a Thubanok 1800-2000 közt (tehát csodát ne várj). A procit ne feszeld túl annyira (1,45V fölött nem érdemes hajtani, úgysem gyorsul tovább), a NB feszt pedig általában kifejezetten kikérik maguknak ezek a procik (általában 1,3V NB fölött már nem gyorsul, max instabil lesz). Kissebb fesz= kissebb hőterhelés= nagyobb stabilitás (nem az a mérvadó, hogy milyen meleg, abból lényeges előnyt max nitrogénnel tudnál kovácsolni).
Egyébként nagyon szépek az eredményeid!
Sok szerencsét! -
TheJoeker
tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplapom, core i7 920as processzorral és 3x2GB Corsair XMS3 1600Mhzes CL8as RAMmal.
Tervezek venni még egy KITet és az lenen a kérdésem, hogy nem kell majd visszavennem se a CL-t se MHzet ha 2 KIT lesz az alaplaban ugye? Mert van ahol olvastam, hogy jobb 2 KIT helyett 1KIT. -
oz82
senior tag
Sziasztok!
Új gépünk memóriáját pöckölgetem egy kicsit, sokat nem várok el tőlük, mert ezek azok .
DDR 1600-on még stabil, feljebb tolva az FSB-t 1666 körül már fagy is. OK megelégszek az 1600Mhz el mert nem vok mániás, öcsém főleg játékokra használja a gépet szóval tök mindegy.
Az időzítéseket viszont nem tudom lejjebb vinni 10-10-10-26 CR1 -ről (1600Mhz-en). Ennél lejjebb már instabil, vagy el sem indul. Nem tudom mennyi feszt adhatok ezeknek a Ramoknak (1,5v ?), sőt azt sem vágom mennyin mehetnek alapon (1,35v ?)Mi a biztonságos fesz ezeknek a ramoknak?, és szerintetek mi lenne a minimum időzítés amit még elbírnának? Vagy kb ez a max?
-
törölt tag
Szeretnék tunigolási tanácsot kérni tőletek! Az alábbi konfigurációt állítottam össze:
Gigabyte GA-990FXA-UD5 alaplap
Phenom II X6 1100T Black Edition processzor
Noctua NH-D14 processzor hűtő
Corsair XMS DDR3 2000MHz 2x4GB ram
A BIOS paramétereket így állítottam be:
DDR3 1800MHz 8-8-8-24 CR1: 1.65V
cpu nb vid: 1.525V
cpu vcore: 1.575V
cpu frekvencia: 3.8GHz
north bridge frekvencia: 2.8 Ghz
pcie frekvencia: 100MHzminden egyébb paramétert AUTO beállításon hagytam, és így az alábbi eredményt értem el:
Ezekkel a beállításokkal a gép több órás Prime95 terhelés mellett is stabilan és hibátlanul működik. Úgy gondolom, hogy még van tartalék ebben a konfigurációban, de nem tudok tovább haladni, mert jelenleg akár a CPU frekvenciát, akár a North Bridge frekvenciát növelem a Prime95 futtatásakor már elkezd téveszteni a gép. Ez annak ellenére is így van, hogy a CPU hőmérséklete 100% terhelés mellett sem éri el a 60°C szintet.
-
Reibek
senior tag
Hali egy kis segítség kéne Proci meg VGA tuninggal semmi bajom viszont a ramokhoz nem értek
Corsair Dominator 1600mhz Cl8-as ramjaim vannak 3X2 GB és az XMP-t csak alapon tudom használni ez az eggyik.
A másik ha felnyomom az I7 920-as procit 4.00GHZ-re nem tudom csak 1200mhz elindítani a gépet 1600-on akár hogy is állítom nem indul be. Alaplapom Gigabyte GA-EX 58 Extreme.
Esetleg tudtok időzítésekbe segíteni vagy hogy mit állítsak? -
Kortes
csendes tag
Egy HP620-as elég új laptopom van és bővíteném a memóriáját (DDR3), bele is néztem, van még benne egy port, és ki is néztem egy ilyet, de kicsit elbizonytalanodtam mert 2 képet láttam róla és mindkettőn máshogy néz ki a csatlakozó része. Lehet különbség DDR3 és DDR3 közt, vagy csak rosszul ábrázolták? Esetleg más ajánlat ami jobb lenne ebbe a gépbe? 1 vagy 2 Gb-os kellene, de az ilyen mhz-es dolgokat nem igazán értem, milyet érné meg venni?
Köszi előre is!
-
Zsolt_974
tag
Köszönöm a választ!
Meglepetés az ért rendesen!
Olyan szintű volt a meglepetés, hogy a win7 majdnem beadta az unalmast.
A kék halált túl élve rendszer vissza állítással volt nagy nehezen kedve tovább dolgozni!
Ami bele került másik kitt az lehet hibás???
Amit én használok az 9-9-9-20 időzítéssel működik rendesen amit meg próbáltam arra az mondták, hogy 9-9-9-24 időzítéssel megy rendesen holott a gyártó oldalán ez az érték
9-9-9-20-ra van feltüntetve működhet ez ezzel a beállítással?
Az mellet az volt az indok, hogy a lapom nem támogatja ezt a ramot holott nekem működik rendesen. Lehet ekkora különbség két egyforma csak más széria számú terméknél?Zsolt.
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok!
Volna egy kérdésem adott egy alaplap GA-P41T-D3 ebben működik egy OCZ Gold 2×2Gb 1333LV4GK kit mármost közel fél éve. Tudom, hogy a memória támogatás listáján ez a típus
pontosan nem szerepel.
A kérdés az volna ha egy teljesen ugyan ilyen típusú kittet rakok bele semmit nem állítok el sem a bios sem sehol máshol akkor annak ugyan úgy működnie kellene vagy ez nem így
van?Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm szépen!
Zsolt.
-
shteer
titán
válasz
AceCombine #3982 üzenetére
szvsz nem
-
shteer
titán
válasz
szabozsolt87 #3980 üzenetére
abba a lapba felesleges, ha nem akarsz mostanában váltani i5/i7-re akkor olcsóbb 1333
ramból sok legyen és sok gari legyen rásebesség mellégekes
-
szabozsolt87
tag
Hali all,
Látom itt mindenki pro úgy, hogy a véleményetekre lennék kíváncsi. Vettem egy P5P43TD PRO alaplapot és most memóriát keresnék. Viszont nem igazán értek hozzá. Az 1. kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy 1600MHz-es DDR3-at akkor a processzor 1333MHz-es fsb-je miatt a memóriákat 1333-as órajelen fogja használni? Emiatt viszont felesleges 1600MHz-es ramot vennem? Figyelembe véve, hogy a későbbiekben ez a memória kell majd az új konfigurációhoz. Egyébként ezt a memóriát néztem először:
Crucial 4GB DDR3 1600MHZ 4GB KIT (2x2GB) CL8 Ballistix
Link: http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?imodule=BL2KIT25664BN1608
Válaszotokat előre is köszönöm. Kellemes napot!
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #3971 üzenetére
subtiming-ok?
-
Motion_Blur
félisten
Alapfesz, zárt ház, és k*rva meleg
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdvözlet.
Tudna nekem segíteni valaki nevezni erre a versenyre?
Nem akarok erőlködni, csak a kalapba kerülnék be...
Köszönöm.
-
luckynick
csendes tag
thanx to
Konflikt & shteer -
Konflikt
addikt
válasz
luckynick #3965 üzenetére
pl. AIDA64-ben pl. megnyitod az alaplap->lapkakeszlet oldalt, es ott memoriavezerlo tipusanal latni fogod (single 64bit, v dual 128bit)
edit:
havri1 persze, nem irtam h azok rosszak lennenek, de ezis csak egy tapasztalat. de meg ha beszereltel 1000 kit kingston-t is, azis csak egy nagyon vekony hajszalvekony mintaszelet. ha minden letezo piacon elerheto tipusbol atfutott volna alattad 1000 db, akkor lehetne ilyen olyan kovetkezteteseket levonni -
luckynick
csendes tag
sziaztok ezekkel rendelkezem
gigabyte ga 870-a lap
phenom 2 x4 970 proc
és 2x2gb kingmax hercules ddr3 1600ramkérdésem a következő volna, honnan tudom ,hogy dual channelbe futnak a ramok?
előző lapom bootolásnál kiirta,de most everest,cpuz ben sem találok semmi infót
annyit tudok "ungaged" mode de hogy ez jó-e egyátalán passz
előre is köszi, nektek
-
havri1
félisten
-
Konflikt
addikt
meg kell vedenem mind2 markat mert OCZ-m is van par eve, geil memoriakat pedig hosszu ido ota hasznalok problemamentesen. persze ezek csak sajat tapasztalatok, es nyilvan akadhat ezek kozott is gyenge darab.
na de pl. az OCZ nem hiaba ad 10 ev garit, mig pl. egy kingston, kingmax altalaban 5 evet, vagy egy transcend csak 2-3-at.
a garancia hossza azert rendesen enged kovetkeztetni az altalanos minosegre.edit, @shteer: koszi, ezek tenyleg jo arban is mennek.
-
Konflikt
addikt
udvozletem.
milyen 2x4 GB-os kotseghatekony RAM-ot ajanlatok, (1333-as eleg) amire min. 3-5 ev gari van, elettartam lenne a legjobb.
koszonom. -
havri1
félisten
Nem nagyon boldogulok vele.
Full auto beállításon (cpu fsb auto, mem auto, timing by spd, voltage auto) simán megy.
A feszültségeket engedi manualba, azzal nem problémázik, de amint manualba rakom a cpu fsbjét, de hagyom 333-on, még elindul. Amint átrakom a cput 400ra, memót visszaosztom 1333-ra, timing by spd, voltage auto, már újraindulgat.
Lehet ez a lap a ddr3-al nem nagyon tuningbajnok? -
havri1
félisten
Azt hogyan tudom megnézni, hogy a memóriának mik a gyári időzítései?
1333 és 1600 -on mik az ideális értékek?
Valahogy megpróbálom a fix 400fsb mellett kézzel belőni ezeket az értékeket, lehet auton sokat küld neki.
Remélem fog menni a proci újra 400fs @ 3200 mhzen, mert így többet vesztek sztem, ha csak 2600mhz, de 8gb ram, mintha 4gb ram 1600on, és 3200mhz a cpu -
kris07
csendes tag
Kösz a pipákat meg a megnyugtatást. Sajnos rendelni fogom (azaz annyira nem sajnos, mert olcsóbb), kell más is, eboltról vszleg. Aztán vagy jó vagy nem. Csak szívás, ha nem, mert visszaszállíttatni.. Ezért akarok amennyire csak lehet biztosra menni. És a közeljövőt is figyelembe kell venni ugye, ezért lövöm most túl a célt.
(csak az bizonytalanít el, hogy jó páran mondják, h lényeges különbség nincs pl egy 1300 és egy 1600 as között és a késleltetések se nagyon mérvadóak, még ha jobb is lesz a gépem. De hát ugye az ember törekszik a nagyobb, vagy épp a kisebb számok felé)
-
BJanee
tag
Bámelyiket megveheted, a lapod támogatni fogja. Az a lényeg, 1,5v-os ddr3-as memók kellenek, ez az általad írt fenti listából egyértelműen látszik. Pipa
Max 4 gigát tudsz belepakolni, listán 2x2gb kit. Pipa
Hogy melyiket veszed, az már szimpátia, vagy magad elé rakod az összesről a képet és amelyiktől beindulsz, azt veddViccet félretéve, szerintem vannak már tesztek mindegyik ramról, utána kell nézni, mi jót-rosszat írogattak róluk, ezt összevetve kiválasztod.
Igazából még azt tudnám ajánlani, hogy ha boltban akarod megvenni, akkor mindenképp vidd a géped és még a helyszínen ellenőriztesd le, hogy megy, így nem tudsz mellényúlni. -
havri1
félisten
Helló!
Vettem ma 2 db ILYEN memóriát, előtte ugyanez volt, csak 2x 2048mb.
Azóta nem tudom húzni a procim 333@400fsb), hiába állítom akármit a memóriánál.
Memória csak auto beállításokkal (1333ra detektálja), proci alap 333fsb.
Milyen beállításokkal lenne érdemes próbálkoznom?
Köszönöm.
Alaplap Gigabyte GA-EP35C-DS3R, proci Core™2 Quad CPU Q9400,m emmók az említettek. -
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3940 üzenetére
Akkor :
Corsair Vengeance 4GB DDR3 (cmz4gx3m2a1600c9
1600Mhz, 9-9-9-24, 1,5V) memória KIT 10.013 Ft
Élettartam
Vs.
G.Skill
DDR-3 4Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-4GBRL) 9-9-9-24 /2n 1,5V 10.300 Ft
3 év
Vs.
G.Skill
DDR-3 4Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-4GBXL) 9-9-9-24 /2n 1,5V 10.746 Ft
3 év
Vs.
GEIL VALUE PLUS RAM DDR3 PC12800 1600MHz 4GB KIT2 CL9 9-9-9-28 1,5V 9.490 Ft
Élettartam
Nostehát? Ez már a finish.(Nem volt egyszerű a 1.5 V -os limit miatt egy csomó eleve kiesett. Remélem bármelyiket is venném működne a jelenlegi konfigommal is..)
-
-
Nem, hibernálást nem komálom.
Akkor leveszem mondjuk 2 gigára.
De lehet hogy amúgy is formáznom kéne a vasat, mert videókaraj cserém lesz hétvégén, és már jó lenne a 160-as winyót is kivenni a rendszer alól, a terrás egy részét meg megkapná. Nem tudom lesz-e gyorsulás ezzel, mert ssd csak télen lesz. -
kris07
csendes tag
-
-
kris07
csendes tag
Ennyire azért utánanézegettem a dolgoknak, mindig azzal kezdem, de el lehet veszni ezon a nagy infosztrádán ami itt hömpölyög. A DDR3 magasabb frekvencián éri el ugyanazt, mint a DDR2, ez oké. Tisztában voltam azzal, hogy gyorsulni nem fog, nem nagy a különbség köztük. (Árban viszont már olcsóbb a DDR3)
A későbbiekre való tekintettel érdekelt, hogy nyugodtan megvehetek bele egy 1600-ast, futni fog-e benne. És ahogy JoceeHunt mondta, lehet érdemesebb egy kisebb feszültségűt, mert azt lehet még tuningolni.
De!
Ha nem számít annyit a késleltetés akkor ár miatt, lehet érdemesebb venni egy sima CL9-est 1.5 V-al. Amire szintén életfogytig van garancia. Pl Crucial. (Vagy milyen márka még a jó?)
Mert az ár a késleltetés rövidülésével arányosan eléggé megnő. Ha később lecserélek 1-2 dolgot, akkor azzal is még vígan elmegy igaz? Ábszolúte szimpatikus a G.Skill, de szállítással együtt már jó pár ezer a különbség árban.
Egyébként főleg zenélés, zeneszerkesztés használom a gépet, egy-két videó, kép szerkesztés, néha egy kis játék.
A 8 Gigát ki tudnám egyáltalán használni? Pl itt van ez :
Exceleram Black Sark 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz CL9 memória Kit 14.288-ért,
vagy
G.Skill - F3-10666CL9D-8GBRL - Ripjaws RL
8GB (2x4GB) - Dual - 1333Mhz - CL9 - 9-9-9-24 - 1.5V 15.650-ért (vagy más egyéb tipp?)
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni! -
Szerintem az alaplapod gyári oldala megadná a választ, de itt van, kimásolom:
1.4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
2.Kétcsatornás memória
3.Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modules
4.nem-ECC memóriamodulok támogatása
5.* Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.Nem hiszem hogy menne 1600-on, XMP-t nem tudja a lap.
-
BJanee
tag
Hát shteer-nek igaza van, igazából csak szintetikus teszteken bukik ki a különbség, játékban nem nagyon veszed észre.
Igazából nagyon nem vagy lemaradva, jó az a gép még most is, egy jobb vidkarival, quad procival meg több rammal. Viszont azt én sem tudom, hogy érdemes-e beleölnöd egy régebbi rendszerbe, én is csak azt tudom ajánlani, hogy olyan cuccokat vegyél bele, amit később át tudsz tenni egy modernebb lapba (vidkártya, ddr3..) Esetleg próbáld eladni a cuccaidat és az abból befolyó összeghez hozzátéve próbálj gépet építeni -
BJanee
tag
Sziasztok.
Gondoltam, megkérdezem itt is, hátha.
Adott egy giga h67-m ud2h-b3-as lap, benne 2x2gb kingston hyperx blu 1600-as, 1,65v-os kit.
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet ezeket a ramokat rábírni az 1600 mhz-re ebben a lapban, ha rá lehet? Jelenleg BIOS-ban csak 1333Mhz a max., amit ki lehet választani és alapból 1,5v-ot ad a ramoknak a lap. Xmp-t nem találtam, lehet, nem is támogatja a lap?
Cpu-z-ben a memória fülön ott van az 1600mhz (x.m.p.), hogy a ramok tudják, de 1333-on mennek. Ezt a rejtélyt oldja meg nekem valaki, legyen olyan kedves
Üdv -
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3915 üzenetére
Okké okké.. Értettelek én, csak gondoltam van még egyéb tipped, hogy hogyan csavarhatnám ki, mint egy citromot ezt az igencsak nem korszerű konfigot. Kihozni a legtöbbet anélkül, hogy lecserélném az egész gépet (tisztában vagyok vele, hogy ezt kellene már tennem, csakhát...). Tehát azt mondod, hogy nyugodtan belerakhatom a P35C DS3R-be az 1600-as ramokat 1333 támogatás ellenére, futni fognak csak 1333MHz-en és a későbbiekben aknázhatnám ki őket.
-
Na, összegzem még egyszer, ha nem voltam egyértelmű:
A mostani konfigodba tökéletesen elég a lehető legalacsonyabb időzítésű 1333-as ram!!!DE!!!
Ha később bővíteni akarsz (1-2 év) akkor lehet érdemesebb magasabb ramot venni, hogy akkor ne kelljen. A DDR3 marad még 2-3 évig és ha te mindig az 1-2 éves technikát veszek, te még gyakorlatilag 4-5 évig használnád az 1600-as vagy 1866-os ramokat.
1866-os akkor lesz belőle ha mondjuk majd tuningolod az ECO-t a maga 1,35V-járól 1,5V-ra, akkor elvileg, de ram függő, hogy ki tudsz belőle hozni 1866-ot.VISZONT:
Sokszor van hogy alacsonyabb hz-el gyorsabbak a ramok mint a magasabb hz-esek, azért mert jobb az időzítésük. Láttam hogy 800-as odavágott az 1866-osnak...
Na nem regélek, ez alapján már csak tudsz dönteni. -
Én? Nem tudom mi fér bele anyagilag neked. De mind jó szerintem, ami tetszik kinézetre és esetleg marad benne tartalék azt tedd előre.
Az ECO volt nekem sokáig porondon 2x4-be (nekem fontos volt hogy 2 napon belül legyen meg ezért nem ECO lett hanem Sniper), szerintem az fincsi lehet 1600-asba.
Megy majd 1333-on, de azért bazárba kérdezz rá, illetve maard tartalék ha inteles maradsz, mivel 1,35V-on megy, azt jelenti 1,5V-ig próbálkozhatsz vele és az időzítésekkel, léehet ki lehet hozni 1866ot is belőle a későbbiekben ha más lesz a lapka.
1866 már elég lesz 2-3 évig. Gondolom te is csak átlag user vagy (game, progik film, net). Tervezőknek kell max 1600 felett, 1866 és 1600 között szinte semmi különbség, én sem használom ki csak jól mutat és megtehetem.
G.Skill - F3-12800CL9D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL9 - 9-9-9-24 - 1.35V -G.Skill - F3-12800CL7D-4GBECO - ECO Series
4GB (2x2GB) - Dual - 1600Mhz - CL7 - 7-8-7-24 - 1.35V -Vagy nézheted a Ripjaws-okat is, ha nem lesz nagy hűtőd mint nekem (Noctua NHD14) mert az alá nem fér be, a Sniper befért.
Na most megyek, holnap leszek már csak!
Ha ráér addig holnap folyt, ha nem akkor majd az eredményről írj! -
Itt kérdezhetsz, nem ismerős nekem a konfigod meg a lapod Bios-a. Ha tudok segítek, ha nem majd jön vki
.
Az bőven megteszi, de ha lapcserét tervezel célszerű nagyobbat venni Herzben, de nem tudom ha mondjuk 1600-ast raksz be az megy-e 1333-on, de szerintem igen.
Így ha lapot váltasz jó lesz később a ram. -
kris07
csendes tag
válasz
JoceeHunt #3908 üzenetére
Találtam egy Corsair XMS3 TWIN3X 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz memória KIT CL9. Szerintem ez is épp elég jó nem? Már ugye ez elég relatív. A pénztárcámhoz, meg a konfigomhoz mérten. Esetleg egy kicsit megpöckölgetném, de semmi extra tuning.. Ha jó vagy tuningban segíthetnél is
-
Azért várj még pár véleményezőt, lehet én tudom rosszul.
Mennyi a max összeg amit rászánnál?
Ha kicsit akarod húzni a ramokat akkor érdemes lenne 1,25-ös vagy 1,35-ös ramokat nézni, G.skill nem rossz árban van a rambazar-on.
Meg kérdés a deszkád mit kezel max. --> jah, látom 1333-ig. -
kris07
csendes tag
Szeva!
Van egy "régi" GA P35C DS3R alaplapom, eddig 2db 1G Kingmax DDR2 800MHz-es RAM volt benne. Mivel combos lap, támogatja a DDR3-at is 1333MHz-ig. Most vennék bele Corsair XMS3 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz KIT CL8 -as memóriát, de azt láttam, hogy 1.65 V-os. Az alaplap specifikációjában 1.5 V volt írva. Szerintetek beletehetem, vagy válasszak inkább egy CL9-eset 1.5 V -al. Előre is kösz a választ!
-
Tomix24
addikt
Srácok, a DDR3 cl11-es ram nagyon gáz a többi cl9-hez képest?
Pl: KINGSTON KHX1866C11D3P1K2/4G
4GB 1866MHZ DDR3 NON-ECC CL11 DIMM (KIT OF 2) -
oz82
senior tag
Sziasztok!
Új gépem alaplapja Asrock 770 extreme3. Még csak nézegetem a beállításait, de lenne pár kérdésem memória tuning terén (Eddig DDR1 el operáltam), és a ddr3 hoz nem értek
A memóriát ha picit is elállítom auto-ról nem akar indulni a lap. időzítések alapból 9-9-9-26. A fesz auto-n. sebesség auto-nHogyan fogjak neki? Mit állítsak HT, memóriasebesség maradjon auto-n? Mekkora fesz. kell a memóriáknak.
Célom 1333 nál 7-7-7-22 lenne. (Proc , FSB alapon hagva)
köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest