- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Mivel az Intel Core i3 / Core i5 / Core i7 2xxx "Sandy Bridge" (LGA1155) topicból "elküldtek", mondjuk van benne realitás, ide is beírom a kérdésemet.
Sziasztok!
Előre is bocsánat a hozzá nem értésem miatt!
Valaki el tudná mondani nekem hogy melyik memóriát érdemesebb venni, a több vagy a kevesebb V-sat? Pl 1.6V vs1.5V vs 1.25V ?
Egy másik kérdés, hogy mi a különbség két ugyanazon tulajdonsággal bíró memória között?
Egyik - másik Ezek között speciel Voltban van eltérés, de ha nem lenne, akkor mi lenne a különbség?
Ti melyik márkát ajánlanátok jobban g.skill vagy a-data (ennél a gaming v2.0 is szóba jöhet.) Nagyjából ugyanabban az árban tudnám megvenni őket? -
Roland06
aktív tag
Üdv all.
Olyan problémám van a asus m4a89GTD pro lappal, hogy ha a A1-B1 vagy a A2-B2 slotokba
rakom a memóriákat (ahogy a lap leírásában is van) akkor azonnal lefagy a gép. Eleinte még csak az oprendszerbe most már azonnal bekapcsolás után lefagy.
Most B1-B2-ben van és nem fagy viszont nem megy dualban csak single-t ír. (win7 élményindex is kevesebbet ad ha így van mintha dualban lenne)
Mi lehet a baj???? (kezdő vagyok a témában)
NEM ÉRTEM! PLS HELP! -
sCr89
tag
Hali, van egy Kingston Hyperx 1600mhz 2x2Gb, és az lenne a kérdésem hogy az alaplapom az a Ram-ot 1600mhz-ig támogatja, akkor gondolom nincs értelme tuningnak? vagy?
köszii -
boxos23
aktív tag
Nekem DDR3 Memóriám van pontosan
Kingmax Hercules NANO 1600mhz ddr3Szerintetek jó memória ??
-
veréb
tag
sziasztok! lenne egy kérdésem: 2x2g kingmax ddr3 1600 cl9-es ramokat milyen időzítésre állitsam és hány volton? alaplapom msi p55 gd65 1333mhz-n működteti
-
GAbre
veterán
Üdv kérdezném,ez a memória belemegy ebbe az alaplapba?
Meg esetleg hasonló áron milyet érdemes venni bele? -
boxos23
aktív tag
Hali!
Kingmax Hercule nano DDR3 2x2gb 1600mhz memóriám van, jelenleg 1333mhz megy de azt mondták álitasak az időzitésen. Na most ebbe szeretnék segitséget kérni ha lehet melyek a jó beálitások ha még 1600mhz ra húzom ahoz is jó legyen. -
balazs_t
tag
válasz
Motion_Blur #3680 üzenetére
Kösz a tippet, szóval Aida64. Szép lenne az a 2200 cl7, de nekem úgy rémlik annyit nem tudtam kisajtolni belőle, na de majd ha kész lesz a vizes rendszer akkor talán stabilabb lesz.
-
balazs_t
tag
Sziasztok!
Láttam picit feljebb, hogy Motion_Blur Dominátorai (CMT4GX3M2A2000C8) nagyon szépen teljesítenek. Van valakinek esetleg tapasztalata a nagytesójával: CMG6GX3M3A2000C7?
Nekem most ilyen van az Evga X58 és i7 975 mellett és kíváncsi lennék mennyire sikerült kihozni belőle a max.-ot. És persze az is érdekelne, hogy más procikkal i7 8xx mit tudhat ez a kitt.
Sajnos a teszteredményeim a másik gépen vannak, ami épp lapcsere alatt áll, de ha végzek jövő héten megkeresem mit sikerült pontosan kihoznom belőlük. Bár ha jól emlékszem nagyon hasonló volt Everest eredményem mint Motion_Blur-nak C8 dual-channel-ben Lynnfield procival. -
N-vidi-A
őstag
Hali!
Lenne egy ilyen páros: Geil 2x2gb 1333mhz ddr3 gv34gb1333c9dcn.
Akitől vettem, elvileg nem volt kompatibilis az AMD rendszerével, GEIL-t ismerve nem meglepő, így hát inteles gépbe szánva megvettem, de P5P41T/USB3 lapban dualban egyáltalán nem hajlandó menni, egyesével elindul a gép, de hibázik, teljesen instabil...
Garis még, felhívtam a boltot, de mindenáron azt magyarázta be a csávó, hogy tuti inkompatibilis a ram a lappal, ha ez bebizonyosodik nemhogy gariztatni nem tudják, de még nekem kell 2e Ft-t fizetni bevizsgálásra...
Mi tévő legyek, esetleg ötlet, vagy valaki akinél tuti kompatibilis egy tesztre bedobná a gépébe?
Fizikailag hibátlan, tökéletes állapotú ramok...
Köszi előre is!
-
Csabee88
csendes tag
Sziasztok! Van egy középkategóriás Gamer konfigom
Asus P5E3 alaplap, E8400 E0 proci és 2gb Csx diablo 2000 ram
nos nekiálltam tuningolni a cpu tökéletesen szuperál 4400mhz-en de viszont ha mellé felhuzom a ramokat 1200mhz-re rebootol a gép kékhalállal pedig ugytudom az alaplap 1333mhzig támogatja miért lehet ez tudna valaki segíteni? -
Csabee88
csendes tag
Sziasztok! Van egy középkategóriás Gamer konfigom
Asus P5E3 alaplap, E8400 E0 proci és 2gb Csx diablo 2000 ram
nos nekiálltam tuningolni a cpu tökéletesen szuperál 4400mhz-en de viszont ha mellé felhuzom a ramokat 1200mhz-re rebootol a gép kékhalállal pedig ugytudom az alaplap 1333mhzig támogatja miért lehet ez tudna valaki segíteni? -
Daralo:)
tag
lenne egy kérdésem Ram-al kapcsolatban!
Van egy Asus P5P43TD PRO ALAPLAPOM S775
2 db KINGSTON 2GB 1600 mhz oc XMP Dual Chanelben(az everest szerint) a bootolásnál valami DC intervalated et ír vagy valami ilyesmit!na de az a kérdés bárhogy próbálkozok nem megy 1600 mhz en q9400 mellet xmp se megy(kékhalál) stb CPU fesz emeléssel próbálkoztam 1500 mhz en bebootol megy a win de kék halálozik 1600 mhz en nem jutottam el idáig
na de nem tudtok e valami tanácsot adni vagy beállításokat írni hogyan lehetne kihúzni ebből az 1600mhz et! ha ez lehetetlen akkor milyen alaplappal+ CPU val lehetne i5+ sorozatból!
köszönöm a választ!1500Mhz vagy 1600Mhz es megoldásnak nagyon örülnék
Ram KHX1600C9D3B1K2/4GX
EVEREST:http://kepfeltoltes.hu/view/110306/RAM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Gyári 1,5V-os moduloknak (Corsair XMS3 DHX) mennyi az ajánlott maximum?
AMD rendszerbe fog kerülni. -
Urak!
létezik olyan 1800MHz-es tri kit ami 1.35v-on üzemel gyárilag ?
ha igen,akkor az járatható-e 1.65v-on ? -
Peterson_
addikt
válasz
Peterson_ #3661 üzenetére
Közben tovább próbálkoztam, defaultot nyomtam egy rammal, majd betettem a másikat is mellé.
A rendszer felállt, erre win7 betöltésekor 3x kaptam a pofámba kék halált.
Ezután két rammal cmos resetet is csináltam, aminek köszönhetően kékhalál nem volt, mert már a win betöltéskor 3x hangos sípolás volt(előtte rendesen csippant).
Arra gondoltam, hogy meghalt az egyik slot az alaplapomon, csak akkor azt nem értem, hogy akkor egyáltalán nem kéne beindulnia a gépnek.
de ha valakinek van valami ötlete, továbbra is várom.
Kicsit idegesítő, hogy játékos gépből egykettőre netezős lett -
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Már egy ideje keresgélek, fórumon belül, meg neten is, de nem találtam olyan topikot, ahova írhatnék a gondommal.
A helyzet az, hogy hozzájutottam egy új gépházhoz, szóval átpakoltam a gépet, beindítottam, nem is volt semmi gond.
Egy asrock n68C-S UCC lapom van, phenom 2-es procival, és 2x2 gb ddr1333MHz-s Kingmax rammal.
Eddig mentek dualban, 666MHz-n 2T-ben.
Most az a helyzet, hogy a következő bekapcsolásnál a gép csak duruzsolt, nem is csippant, képet sem adott.
Csinált már hasonlót, de akkor az egyik RAM amit küldtek, hibás volt, csere után rögtön működött.
Most viszont próbálgattam, külön-külön mindegyik rammal feláll a rendszer, a kettővel együtt, viszont...hát 1 óra folyamatos indítás/vészindítás során mondjuk 15-ből egyszer.
Amikor a win betöltött, a nod betöltésébe belefagyott, de pl amikor nagyritkán sikerült a biost behoznom, az első gombnyomásra beállt a rendszer.A fura az, hogy átszerelésnél a Ramokat le sem szedtem a lapról, tehát sérülni sem sérülhettek.-meg szerintem az alaplap sem-
Jelenleg egy Rammal megy a gép, nem is fagy bele semmibe, de hülyeségeket csinál.
Pl a Nod(eset smart security) piros, sikoltozik,hogy frissítsem, miközben az adatbázis napra kész, illetve eltűnt a windows frissítési központ a tálcáról, a netes jelszavaim 50%-át pedig elfelejtette a gép.
Kérlek adjatok valami tippet,mert már a hajam tépem, két napja ezzel kísérletezek, de nem jutok semmire.
Előre is nagyon köszönöm! -
ZIL
tag
Bocs félreolvastam a kérdésed.
Szóval valami 'memory bank interleaving' nevű menüben az egyik beállítás hatására ugrott meg a másolási sebesség. -
ZIL
tag
válasz
wwenigma #3641 üzenetére
A szoros időzítésekből csak az újabb intel procik profitálnak érezhetően. Core2-re abszolut semmilyen hatással nincs (se DDR2 se DDR3 esetén) AM3-nál meg csak 1600MHz fölött cl8 alatt kezd el érezhetően gyorsulni, de ahhoz már nem elegek a mezei ramok. Nálam ez volt a max, bár azóta kb 5%-al megjavítottam egy Athlon II 250-essel, de sajna az a proci nem volt jó...
És viszonyításként a default beállítások:
Szóval igenis van értelme a tuningnak, de inkább az órajelekre kell koncentrálni, meg néha vannak rejtett okosságok a lapok biosában is (nekem emiatt szokatlanul magas a másolási érték). -
erről: OCZ3G1600LV6GK tud vki tuningeredményeket ?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Szerintem ha cserelsz egybol 4G-re cserelj (2x2G) igy lenyegi gyorsulast fogsz erezni. Nekem DDR2 (840) -> DDR3 (1680) atallas szintetikus memóriasebesség-mérési tesztekben 15-25% közötti gyorsulast hozott. Ha lehet inkabb gyorsabbat vegyél, később még jól jöhet (minimum 1600as 1333 helyett). De varjuk még más véleményeket is szvsz.
-
jpm
senior tag
Jó estét mindenkinek!
Kérdésem: van egy athlon 250 procim asrock alaplappal amibe jelenleg 2gb ddr2 800-as ram van. érdemes e lecserélnem 2GB ddr3 1333-as memóriára? A lap kezeli mindkettőt.(csak azért kérdezem mert most sztem olcsón 4100ft-ért tudok venni memót.) -
mgergo_ts
csendes tag
Tulajdonképpen munkára bőven elég nekem a 2GB is, szóval játékok miatt bővíteném. Nem benchmarkokra gyúrok, de valamelyest most is meg van hajtva a gép (FSB-t emeltem), szeretnék minél többet kihozni a rendszerből ésszerű határokon belül maradva. Mindezek fényében te inkább 6GB 1333-as ramot javasolnál a 4GB 1600-assal szemben?
-
sestertius
őstag
A passzív hűtés oldalára dobtam fel egy hőmérőt, ami ~2000MHz 8-8-8-24 működésnél game stb. használat alatt 40 környékén mozog. Ez a nagy, emelt hűtőbordás HyperX.
Amiért kérdeztem, hogy sima, kisebb hűtő bordás ramokra cserélném, mert a proci hűtőm nem fér el... és kicsit tartok attól, hogy azok jobban melegedni fognak. -
mgergo_ts
csendes tag
Köszönöm a választ! Még annyi érdekelne, hogy szerinted az említett konfighoz (asus p5k3 alaplap core2 e8200) érdemesebb-e vennem mondjuk egy 1600-as órajelű ddr3 modulpárt (2x2GB) a 2x1GB 1333-as helyett, vagy inkább vegyek 1333-ast és legyen összesen 6GB, de lassabb ram? röviden: sebesség vagy mennyiség?
előre is köszi a választ! -
wwenigma
Jómunkásember
DDR2-nél azért fel tudtam verni a sebességet minimum 8-10%-kal, ugyanezzel a procival - ha az idozitesekkel jol sakkoztam. Mivel AMD K7 es alatta (nem lattam DDR3-mal) + Intel LGA775 es alatta (nektem sem épp ilyen konfig van) az mar elegge "kifuto" igy szerintem altalanossagban elmondhato, hogy nem kell foglalkozni az idozitessel. Jol mutat, lehet vele villogni, de a nyers erő számít. (freki - a legolcsóbb és a leggyorsabb ramot kell venni)
-
válasz
wwenigma #3643 üzenetére
Ez azért attól is függ, hogy milyen architektúrában használod, tehát általánosságban nem igaz a DDR3-as RAM-okra. Az integrált memóriavezérlővel rendeklező architektúrák (AMD-nél K8 és a következők, Intelnél a Core i-széria és a következők) valóban nem profitálnak az időzítésből, a rendszer felépítése miatt, intelnél pl. sokkal inkább az Uncore sebessége a meghatározó; de ha egy LGA775-ös konfigurációt nézel, ahol még nem QPI volt, hanem FSB, ott azért érezhető teljesítménybeli különbség mondjuk cl7 és cl9 között.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
válasz
sestertius #3640 üzenetére
DDR2 chipeket hőmérőztünk anno, azok 60 fok fölött kezdtek hibázni. A chipek felületének hőmérsékletét mértük infrahőmérővel. DDR3-nál nem végeztem hasonló mérést.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
akoska07 #3623 üzenetére
Úgy mégis az urband legend sszintjéről fel tudnád emelni a számszerűsítés szintjére? Én azt vettem észre, baromira nem gyorsul eszreveheto mertekben a gép DDR3 idozitesekkel valo baxkodassal. (DDR2-nel volt meg ertelme de itt...)
Most igy megy a gepsarkanyom:
Arra tudsz valamit mondani, hogy miert van ±2GB/s kulonbség az olvasashoz viszonyitott irasban/masolasban?
-
sestertius
őstag
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezem: mennyi a "normáils", elfogadható max. hőmérséklete a ramnak?
-
válasz
mgergo_ts #3638 üzenetére
Fuss egy kört a fórumokon, hogy a választott modulokkal a lapodnak voltak-e kompatibilitási gondjai. Ha nem, akkor mehet bele nyugodtan ez a konfiguráció. Úgy pakold be őket, ha lehet, hogy csatornánkénk 3-3GB legyen. A lapodon az A1-A2 (proci felé eső első piros és fekete sot) és a B1-B2 tartozik össze, tehát az lenne a nyerő, ha a piros slotokba kerülne az 1-1GB, a feketékbe pedig a 2-2GB, így lehet, meglesz a DC is, bár nem különösebben fontos tényező 775-ben.
-
mgergo_ts
csendes tag
Sziaztok!
Őszintén szólva nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, szóval lehet, hogy hülye kérdés, de ha 2x1GB modulpárom van, és mellé teszek 2x2GB-ot (azonos specifikációjú modellt), annak van valami hátránya?
Előre is köszi a segítséget! -
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Eddig hanyagoltam, de most a kíváncsiság kedvéért meg szeretném nézni, hogy mit mennek a memóriáim (Kingston HyperX Blu KHX1600C9D3B1K2/4GX). Jelenleg a gyári 1600 CL9-ben használom őket 1.580-1.600V-al. Olyan 1800 CL8 - 2000 CL9-10 lenne a cél. Bios-ban mit érdemes állítani memória tuning-nál? Most próbáltam 1800 CL9-en (9-9-9-24, 1.640V), de prime95 blend tesztben a 4. szálnál dobott egy hibát 3-4 perc után. Kicsit lazítani kellene az időzítésen?
-
Neo85
tag
válasz
Motion_Blur #3632 üzenetére
cl6ba nem indult el, 7-7-7-24 el igen
-
Neo85
tag
válasz
Motion_Blur #3632 üzenetére
ok
-
Neo85
tag
Hello Kingston KHX1600C9AD3K2/4G ilyen memoriám van időzitésekbe mehetek lejjebb?Ha igen akkor mennyit állitsak be neki?
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! 4x1GB ' XMS3 CM3X1G1600C8D4 ' Corsair Dominator 1600Mhz 8-8-8-24-2T 1.80V ezek a gyári értékek.
Kérdésem az lenne, mit lehet ezekből még kihozni? Értem ez alatt, mennyi feszt szabad még nekik adni? Időzítések? Mhz emelés?
A konfigom az adatlapomon részletesen leírva!
-
veze
őstag
ezt tudnátok véleményezni, mi lehet az oka?
[link]
a lap asus p5kc, a bios az belérhetö legfrissebb ami az asus oldalan van, a memoriak:
kingston hyperx KHX1600C9AD3B1K2/4G -
Lalaboy
őstag
Igaz nem is kell! Megkuldom a procit 1.5V fole megnezem mit tudok a ramokkal csinalni...
-
Lalaboy
őstag
A regi szep idokben sok ramot kinyirtam tulfesszel, de most nemtudom ki gyartja a chip-eket, felek, mert pld. az elpidakat nemmerem feszelni....
-
a sok,az tág fogalom.
mindenképp gyorsulást hoz a gépnek.Misua : teheted be egyből a gépbe.
amennyiben ugyanolyan a ram akkor mennie kell ugy mint a "testvérének".
ha el tudod menteni a biosbeállitást,vagy megy fejből minden,
akkor nyomhatsz cmos resetet
de nem égetően fontos. -
Misua
senior tag
Sziasztok!
Van 2 db KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz CL9, és még egy ugyanilyet akarok venni csak 4 gigás kiszerelésben. Picit tuningolva van a proci, rammal nem babráltam semmit, csak visszaosztottam hogy 1333-t mutasson.
A kérdésem: ha be akarom tenni az új ramot a gépbe, akkor állítsam vissza a tuning elötti beállításokat, vagy tehetem be egyből?
10x -
G.I.JOE
senior tag
Srácok szerintetek van különbség a KHX1600C9D3B1K2/4GX és a KHX1600C9D3K2/4GX között? Az elsőről olvastam, hogy jó cucc, de a másodikról nem találtam semmit! Ha biztosra akarok menni érdemesebb az elsőt vennem, vagy valszeg bármelyik hyperx xmp fog menni legalább 2000-et?
-
Üdv!
itt nem feltétlenül ezeket a dolgokat szoktuk megvitatni.
ez ramos tuning topic.ajánlom figyelmedbe ezt a topicot
illetve a kiszemelt játékok topicjában kérdezősködj
valamint a gépigény.hu
vagy vmi ilyesmi oldalon megtalálod az áhitott játékok gépigényeit. -
ahogy irtam is vszinü nem tuningram.
próbáld 1700 körül C8.Nem tudom a te laodban hogy van ( adatlap nincs kitöltve
),
de az NB freq emelése sokat segit a gép gyorsulásában.
a memkezelések felgyorsulnak tőle.
esetleg még azzal próbálj kezdeni vmit.
nézz everest mem-bench tesztet alapon és utána emeld az nb freq-t
aztán ujra teszt,láthatod majd a gyorsulást. -
ken26
tag
sziasztok! volna egy kérdésem?---milyen alap gépet kell össze rakjak hogy tudjak uj pc játékokkal nyomulni,és mit ajánlotok ami olcsobb,de megfelelő is,szoval egybe gépet akarnák,pl. szeretnék gamelni az uj Testdriverrel,Need for speed pursuit,gta4,ilyesmivel,várom a segitséget előre is köszi!
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Eddig volt 2GB ramom (Kingston 1333MHz), ezt kibővítettem egy ugyan ilyen modullal (bár elég érdekes, hogy az újonan beszerzett méretre kisebb...de a típus elvileg ugyan az).
A win7 a rendszer menünél a memóriához azt írja, hogy: Telepített memória: 4GB (3,25GB használható).
Ilyenkor mi van?Használja azt a maradék 768MB-ot is, csak nem írja? Jó lenne azért az a maradék...
-
a 4GHz elég baráti.
a ramokat is érdemes tuningolni,1.65v-nál ne menj feljebb 24/7 beállitásokhoz.
az időzitéseket szoritsad lefelé amennyire csak lehet.
illetve nem tudom mire képes a ram,de 1600 C9 nem tul biztató.
ha menne 1900 körül C8 vagy 1700 körül C7
ezekhez közeli beállitásokat próbálj keresni. -
VIBO
őstag
előző kérdéseimre vki?
vagy van vhol egy jó leirás?
-
Winne
nagyúr
válasz
Motion_Blur #3595 üzenetére
Srác te nem szarral gurítassz.
Szép eredmény.
-
válasz
Motion_Blur #3601 üzenetére
köszi az infót.
ugy látom jó kezekből került hozzádnem bánnám ha vki mutatna tesztet a tri-s testvéréről
-
Motion_Blur
félisten
válasz
akoska07 #3598 üzenetére
33k környékén elég sok kiskerben van [link] konkrétan erről a kit-ről van szó, magyar oldalakon rosszul írják az időzítéseket...
én Achill3us kollégától vettem, mert ő kitesztelte előre
van tartalék ez nem kérdés, csak belőttem 'érzésre'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest