- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért nézz utána, mert az Intel 1,5V-ig "ajánlja" a ramkezelést, persze van ismerősöm aki 1,65-öst is használt SB-vel. Én is sokáig tanakodtam, nekem 3 versenyzőm volt:
G.Skill ECO
Sniper SR
Sniper SR 1,25-önszóval én 1866 körülin szerettem volna használni. Végiggondoltam hogy a különböző 1,35-ös vagy 1,25-ös változatot ami ugye alapból nem 1866-on megy kb hogy lehetne felhúzni addig, nagyjából ahogy agyaltam mindegyik változat hasonlót mutathat 1,5V körül, így azt vettem ami raktáron volt 1,5Von 1866-ost. Nem csalódtam, nekem bejött. Kicsit lejjebb láthatod a régi és új eredményeket AIDA szerint.
Aztán jönnek-mennek a "fikázós" vélemények, hogy ez nekem gagyiii, hogy néz ki stb...
Mindenkinek saját izlése...
Azt vedd ami tetszik, nem kell 1,5V felett járatni hogy lehetőleg gyors legyen.
Bár én nem érzek különbséget a régi 1600 és a mostani 1866 között.
Egyébként vannak jó időzítésú ramok is 1333-ban is ami üt 1-2 nagyobb herz futásút. -
Edward1981
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
Tegnap vettem 2*2Gb Corsair XMS3 memo-t, és ha unganged módban tesztelem akkor a prime95 2perc alatt hibát észlel
Mi lehet a gond? Ganged módban minden OK.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
shteer
titán
válasz
horv.dani88 #3894 üzenetére
tegyél fel egy 64bites OS-t
-
havri1
félisten
1333mhz-es ramok általában mennek 1600mhzen?
Én 1 hónapja vettem kb 2 db kingmaxot (1333), és most néztem, 1600-on mennek..
Se fesz, semmi, minden alap, by spd. -
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
AMD-s rendszerem van, jelenleg 2db Kingmax nagy kék bordás 1600-as ramom van, és szereztem egy A-Data 2gb-os 1333-as memóriát, ami alacsony feszültségű. Kérdésem az lenne, hogy betehetem-e a Kingmaxok mellé? A Kingmaxok CL9-9-9-24-2T @ 1600 @ 1,544V-on mennek.
-
shteer
titán
válasz
horv.dani88 #3885 üzenetére
géped többi része? OS?
-
horv.dani88
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze az új gépemet. A kérdésem az lenne, hogy 4gb-os Kingston DDR3-mas (1333MHz) ram van benne, de a gépem csak 3570-et ír ki, ez így jó, vagy valami baj van vele?
köszi előre is
-
ZIL
tag
Sziasztok!
Vélemény tapasztalat erről? [link] -
shteer
titán
-
luckynick
csendes tag
sziaztok, ilyen rammal rendelkezem
DDR3 1333MHz 8GB KINGSTON HYPERX CL9 DIMM (Kit of 2) Blu Edition
KHX1333C9D3B1K2/8G
ebből szerintetek kitudom hozni az 1600mhz-et ugyanilyen időzités mellett?
előre is köszönöm skacok!
-
Ime egy kis eredmány a Régi (Kingmax Hercules 2x2GB 1600MHZ XMP-be) és az Új ramjaim (G.Skill Sniper 1866MHZ XMP-be 2x4GB) között. Pár nap és törlöm őket.
MÁSOLÁS
Kingmax:
Sniper:ÍRÁS
Kingmax:
Sniper:KÉSLELTETÉS
Kingmax:
Sniper:OLVASÁS
Kingmax:
Sniper: -
Azoknál az architektúráknál, ahol a memóriavezérlő a processzorban kapott helyett, az alaplapba nem építenek másik vezérlőt, így az alaplap nem kezeli a RAM-okat. Az, hogy a procid alapból 1333MHz-ig támogatja a memóriákat, csak azt jelenti, hogy tuning nélkül ez a max, amire be tudod lőni. Tuning nélkül pedig annyira, amennyire tudod.
-
Shing
őstag
A processzorok saját memóriavezérlővel rendelkeznek, így gyorsabban tudják kezelni a memóriát? Pl. van egy AMD Phenom II X4 xxx ami 1333Mhz-ig kezel az azt jelenti, hogy én ha 1600-ast veszek akkor onnantól az alaplap kezeli majd? Így szerintetek megéri 1600-ast venni vagy nagyon kicsi ilyenkor a teljesítménycsökkenés? Mert gondolom pár ms gyorsabban eléri a proci a memóriát.....
Bocs ha hülyeséget kérdezek, nem vagyok járatos a témában........ -
Szerintetek (bár már egyszer beszéltük) 2x4GB vagy 4x2 GB legyen a ram?
Írtátok hogy jobban melegedhet a 4 slotba való elhelyezés. Gyorsabb lehet 4 slotba? -
válasz
benjemin1994 #3862 üzenetére
Szabvány szerint 1333MHz, OC-vel 2000MHz.
Elég egy topicban megkérdezni. -
válasz
benjemin1994 #3862 üzenetére
Szerintem teljesen érthetően benne van a Gyártó oldalán.
A nagy kérdés a fesz. Intel 1,5V-ig ajánlja a Ramkezelést, ebben ritka és elég jó áron van amit 1866-on tudsz futtatni. AMD procikról nincs infóm ramvoltról. Tehát ha 1866-on akarod futtatni, mondjuk Intel-el akkor eléggé zsebbe kellnyúlni még 4 giga esetében is. 1-2 véleményt mondtak nekem hogy 1600 és 1866 között minimális különbség van gyorsaságba, csak a tervezők és a nagy autocadesek veszik állítólag észre, átlagfelhasználónak még az 1600 is bőven elég. AMD esetében kicsit kérdezgess utána. Mondjuk ez a 1,5 Volt is a Sandy-ra vonatkozik.De kérdésedre a válasz 1866
-
benjemin1994
tag
Sziasztok egy GA-MA880G-UD3H alaplapba 1866mhz+
Abba mennyi a maximum órajelű memória amit bele tudok rakni? -
válasz
Rob_Taylor #3858 üzenetére
Jól megállt a topic...
-
Rob_Taylor
tag
Megvan, hogy miért írta, hogy DDR2-402.
A memóriákat nem olyan slotba raktam ami Dual chanel-t tesz lehetővé.
Az alaplap leírásában megtaláltam mi az ajánlott memória behelyezés.
Most már szépen kiírja, hogy mennyin megy, milyen időzítésekkel stb.Akkora amatőr hiba, hogy leszakad a...
Mindegy, tanulságul szolgáljon másoknak. -
japy
őstag
válasz
Motion_Blur #3856 üzenetére
Akkor ezek szerint az X48 chipset-et nem komálja! (ASUS RAMPAGE EXTREME)
-
japy
őstag
válasz
Motion_Blur #3853 üzenetére
Az rendben de ez alapon megy!
-
Rob_Taylor
tag
válasz
Rob_Taylor #3847 üzenetére
Az Én kérdésem is hasonló volt. El tudná mondani röviden valaki, hogy miért van ez a kijelzésbeli különbség?
Mi az amit rosszul csinál az ember, mit állítson a BIOS-ban ahhoz, hogy a memóriát teljesen ki tudja használni (Természetesen nem a fizikai határaira gondolok)?
És mi az a DDR2-402? -
japy
őstag
válasz
Motion_Blur #3851 üzenetére
Köszi még egyszer! És mi a véleményed az 1,7V feszhez ami kell neki hogy 1600-on menjen!
Ha 1,5-re állítom meg sem indul! -
japy
őstag
válasz
Motion_Blur #3849 üzenetére
Köszönöm! De miért nem a valós 1600Mhz-et írja ki! Arról nem is beszélve hogy a gyártó által megadott feszültségen el sem indul! (1,5V)
-
Rob_Taylor
tag
Sziasztok,
Van egy AM3-as alaplapom (ASUS M4A88TD-V EVO/USB3) a processzor Phenom II X4 955 BE és ami a lényeg ebben a topic-ban a memória Kingstone Hyper X 1600MHz DDR3 2x2GB kit.
Olvastam itt, hogy ha az ember berakja a memóriát az még nem azt jelenti, hogy automatikusan azon az órajelen fog működni mint amire a memória gyártódott.
Nálam is ez volt a helyzet, 1600 helyett 1333Mhz-en működött.A "DRAM Frequency [AUTO]" -ról átállítottam "DRAM Frequency [1600Mhz]"-re. BIOS lefutásakor ezt is írja ki, hogy DDR3-1600MHz és azt, hogy Unganged (Utóbbit nem tudom mit jelent).
Ami nekem furcsa, ill. amiben a segítséget kérném, hogy az EVEREST de az utódja az AIDA64 is DDR2-402-nek írja a RAM-omat pl. Memória olvasás tesztnél.
[ DIMM2: Kingston 9905403-174.A00LF ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Kingston 9905403-174.A00LF
Sorozatszám 6C24C0CEh (3468698732)
Gyártás ideje 11. hét / 2011
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer NincsMemória időzítések:
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-68-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-17 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) -
válasz
joker1220 #3842 üzenetére
A drop attól függően változik, hogy milyen terhelés alatt van az adott alkatrész (nem csak CPU esetében beszélünk drop-ról, minden elektronikus berendezésre érvényes). Minél nagyobb a terhelés, annál nagyobb a drop értéke is. Így eltérés van idle és load Vcore drop között.
-
joker1220
őstag
Az LLC hez nem nyúltam, Auto (51,6%) on áll.
Jelenleg 1,35v van belőve a bios ban és 3.2Ghz helyett,
3.5Ghz-n megy a proci, csak szorzóval emeltem, így
a többi fesz NB,HT,Ram; mind manual ban de default
értéken van.Akkor hagyjam úgy ahogy van, ezek szerint a drop
folyamatos mert sosem éri el a cpu-z szerinti fesz
érték a bios ban beállított értéket -
joker1220
őstag
válasz
JoceeHunt #3839 üzenetére
2x4 = Dual Channel
4x2 = Dual Channel ( a Quad Channel csak marketing, nem lesz gyorsabb )10 különböző külföldi oldalon találtam meg ugyanezt a konklúziót;
''It's purely marketing. The only CPU's that support anything other than dual-channel and triple-channel RAM are server CPU's. Marketing RAM as "quad-channel" doesn't mean it runs in quad-channel mode when installed in a system. It just means they tested the RAM together and ensure it will run correctly when used together.''
Magyarán szimpla marketing az egész, normál PC knél a quad channel ről beszélni,
csak a szerverekkel kapcsolatban lehet tényleges quad channel.Sőt olyat is hallottam már hogy 2 modullal gyorsabb volt a gép válaszideje mint 4 modullal.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki, de szerintem így van
-
válasz
joker1220 #3838 üzenetére
Procinál is ajánlott, de ott nem olyan fontos, hogy pontosan annyit kapjon, amennyit a gyártó előír. A drop normális jelenség, nem kell miatta aggódni, csak célszerű fejben tartani, tudni róla, és ha kell, számolni vele a pontos beállításoknál.
LLC ezt ellensúlyozza ugyan, de néha túlkompenzál, és amiatt a CPU kaphat kiugró feszültség-tüskéket is kaphat, ami nem feltétlenül és nem minden esetben jó. Kihegyezett beállításoknál jó jön ugyan, de az a pár mV, amivel több VCore-t adsz, szerintem jobb, mintha az LLC-t használod.
A 9-9-9-24 jelentik a főbb időzítéseket, a többi az ún. subtiming, különösebben nem érdemes velük foglalkozni, ha benchmarkokban gyúrsz tized pontokra, akkor el lehet velük molyolni, de hétköznapi tuninghoz, beállításokhoz nyugodtan maradhatnak AUTO-n.
#3839: nem gyorsabb, sőt, a 4 modul jobban melegszik, és jobban terheli a memóriavezérlőt is, ami szintén jobban melegszik. Nem sok hátrányt jelent mindez persze, azt nézd meg, hogy a két opció közül melyik, mennyibe kerül, és a különbség megéri-e neked.
-
joker1220
őstag
Még nem figyeltem , de ránézek hogy írja e a feszültséget!
Ez a vdrop os + fesz es dolog a procinál is ajánlott?
Azért kérdem mert pl ha beállítok 1,4 V t a procinak,
akkor is van hogy 1,38-9 közt ingadozik?!Vagy ezen a LoadlineCalibration állításával is tudok változtatni?!
A 9-9-9-24 rendben van de vannak ott további ram érték beállítások is amiről
fogalmam sincs, először azt hittem hogy az a második ram modul és fura
volt hogy ott mások a számok mint az elsőnél -
Szuper, már értem a témát. Köszönöm a segítőkészséged, először stabillá szerettem volna tenni a ram dolgot, ileltve bővülni, + 2x2 Gb-al utána húzni a procit. Akkor az 1600 tökéletes lesz számomra. Viszont lenne még 2 kérdésem:
1333-on 9 9 9 24 T1 -en futnak a jelenlegik
1600-on 9 9 9 28 T1-enGondolom ez fontos ha bővíteni akarok, illetve ugye a 1,5 V?
Gondolom a legtutibb az lenne ha vennék a boltba még 2 ugyanilyet, mivel ez Volt oldalon bevált, nem érdemes 2-3 ezer forintokért vadászgatni az aprón más márkákban?
-
válasz
JoceeHunt #3834 üzenetére
Itt egy teszt, ami ezzel a kérdéskörrel foglalkozik. Ebből is jól látszik, hogy a magasabb órajelből eredő magasabb elméleti sávszélességet szinte csak szintetikus programokkal tudják kimutatni (Everest benchmarkok), ám a valós alkalmazásokban ez a jelentős különbség nem, vagy csak alig mutatkozik meg. A tesztben egyébként DDR3@1066MHz és DDR3@1600MHz lett összehasonlítva. Ha gyorsítani szeretnél a rendszereden, akkor a CPU-t, uncore-t érdemes húzni, tehetsz bele SSD-t, vagy jobb VGA-t, de az 1600MHz-es RAM-ok rendszerint simán elegendőek szinte mindenre ebben az architektúrában.
-
-
válasz
joker1220 #3826 üzenetére
Aida64-gyel nézd meg, ha tudja a lapod ezt a mérési opciót, hogy a BIOS-ban beállított VDimm terhelés alatt mennyire esik vissza, a két érték különbsége lesz a VDimm drop. Ennyivel többet állíts be BIOS-ban. Manuálisan a 9-9-9-24-et állítsd be, ha a gyártó ezt írta a modulra 1600MHz-es frekihez.
-
válasz
JoceeHunt #3824 üzenetére
A linkelt DB-k nem SB-hez vannak, magasabb fesz kell nekik.
Joker1220: a gyári feszen tudnia kell a gyári időzítést. A BIOS-ban beállított VDimm-ből a drop miatt lejön néhány tized V, ennyivel kell többet adnod a RAM-oknak a stabil működéshez. Ha van XMP profilod, ott állítsd be az 1600MHz-es értékeket, ha nincs, akkor kézzel állítsd 9-9-9-re, ne hagyd a timingeket AUTO-n.
-
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Ilyen ramom van:
Kingmax Hercules 1600mhz
2*2 GB
Időzítéseim:
1333-on: 9 9 9 24 T1
1600-on: 9 9 9 28 T1Bővülnék, még 2*2 GB-al, ezt néztem ki, nem tudom passzol-e az enyémekhez:
Geil Black DragonSzerintetek jó hozzá?
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
1600 Mhz CL9 hez mennyi fesz kell neki!?
Mert úgy vettem észre hogy 1,5V az nem igazán
tetszik neki, mert néha megfagyVagy esetleg NB feszt kellene emelni?!
Amúgy az a fura hogy 1600 nál átkapcsol CL11 be amit
nem értek mert elvileg ennek tudnia kell 1600 on a
CL9 et -
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van 2x2GB Kingmax Nano Gaming Ram 1600Mhz CL9 (9-9-24 1T) 1,5V ramom,
jelenleg 1333 ba mennek mert a phenom ii x2 555 nek az tetszikHúzni nem akarom feljebb, viszont érdeklődnék hogy az időzítéseket érdemes e lejebb venni illetve ha igen, akkor milyen értékekre és milyen feszültségen?!
Valamint ha mégis 1600 Mhz re vetemednék akkor mennyi feszt ajánlott adni neki és milyen időzítésekkel?!
Előre is köszönöm a válaszokat
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok
Nemrég fejlesztettem a gépemen. Majdnem mindent lecseréltem a gépházon belül de a memória valahogy nem megfelelő.
A gépem fontosabb elemei a következők:
Alaplap: GA-P67A-UD3-B3
a könyve alapján támogatja 2133 DDR3 RAMokat is
CPU: i5 2500K nincs tuningolva
VGA: Gigabyte HD 6970 OC
(http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r697oc-2gd/)
RAM: 2x KINGSTON 4096MB HyperX XMP Black DDR3 1600MHz CL7 KIT
tehát 4X 2GBÍgy összerakva automatikusan 1333 MHzen megy a memória gond nélkül. Ha BIOSban az XMP-t disableről átrakom profile1re akkor kiválasztja magától az 1600 MHzt. Viszont azzal újraindítás után kiírja hogy boot failures because of overclocking or change of voltages.
Mi lehet a gond? Van rá mód hogy 1600 MHzen menjen a RAM ezzel az összeállítással? Nem nagyon értek hozzá szóval ha valaki tud akkor úgy válaszoljon hogy laikusként én is megértsem.
Ha segít itt vannak a voltok amit biosban láttam:
1333 MHz esetén
DDR voltage 1.5
VTT voltage 1.05
1600MHz
DDR voltage 1.65
VTT voltage 1.3 -
toyone
őstag
válasz
JoceeHunt #3815 üzenetére
Csak simán elindítod a Blend tesztet. Az terhel mindent.
De jobb megoldás a Memtest, van CD/Pendrive os verziója. Letöltöd, be bootolsz arról és futtatod vagy ha mindenképpen Windows alól akarsz tesztelni van Wi nes változata is. [link]hermanyi
A Sniper széria az újabb. De abból is a butítottabb, így egy szinten van a kettő. Meg legalább be van tesztelve AMD ben is. -
hermanyi
addikt
Sziasztok egy kérdésem lenne ,hogy mi a különbség a 2 memo között mert nézegetve csak kinézetbeli különbséget látok és ,hogy esetlegesen van e valami más is ha igen akkor melyik a jobb válaszotok előre is köszönöm
- RAM DDR3 G.Skill 8 Gb/1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBXL)
Main Board intel
System Desktop
System Type DDR3
M/B ChipsetIntel P67
CAS Latency 9-9-9-24-2N
Capacity8GB (4GB x2)
Speed DDR3-1600 (PC3 12800)
Test Voltage 1.5 Volts
PCB
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
Type 240-pin DIMM- RAM DDR3 G.Skill 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBSR)
System Desktop
System Type DDR3
M/B ChipsetIntel P67
Intel P55
AMD 790 Series
AMD 890 Series
CAS Latency 9-9-9-24-2N
Capacity8GB (4GB x2)
Speed DDR3-1600 (PC3 12800)
Test Voltage 1.5 Volts
PCB
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
Type 240-pin DIMM -
Na, vagyok, ma próbálgatom.
Meg is vannak a kérdések:Memory Frequency-t átállítottam 1600-ra. Szorzós dolgokat sehol nem találok a Biosban.
X.M.P-t is sikerült beállítanom.Néhány kép a fejleményről:
Ramok elvileg 1600-on, de a procim nem ment le 1600-ra????
Az Aida mintha azt mutatná:Első képen látható hogy 800megaherzen futnak, időzítésem változott 9 9 9 28-ra:
Itt viszont nem tudom hogy miért nem írja az Aida az 1600-at is. A ram nem támogathatja?
-
Köszi az infókat!
Azért annyira nem kínai, csak még nem nagyon foglalkoztam a témával, és azt hittem ha belerakok 1600-osak akkor azon fog menni. Igazából az tudom hogy 1600-as kell az 1600-as mellé, vagy magasabb ha magasabbon is lehet/akarom járatni ha bírja a ram. Egyedül ezekkel az időzítéses dolgokkal nem vagyok tisztában, nem tudom hogy a 9 9 9 24 az fix-e, ileltve ha emelem a feszt vagy a herzet akkor ez változik-e vagy ez a ram sajátossága és világ életvbe így marad-e.
Gondolom a legjobb ha ugyanezt a ramot venném, de ha jól értem, hogy odafigyelek arra hogy 9 9 9 24 és CL9 legyen ileltve megfelelő legyen a herz akkor nem lehet gond?Az user manual-t értem, csak hiába nézegettem a könyvet, Chapter-ekre van oszta, és úgy oldalazva, nincs benne egy Chapterben sem a 74 oldal, tehát nincs is 74 oldalam
.
-
válasz
JoceeHunt #3804 üzenetére
Az alaplapod dobozában például, de innen is letöltheted.
A RAM-jaid 1333MHz-en járnak, ami effektív érték, az adatbusz valós sebessége ~667MHz, tehát ez rendben van. Ahhoz, hogy 1600MHz-en járasd őket, ahogy szeretnéd, a RAM-vezérlő szorzóját kell emelned, ahogy már írtuk. Ennek mikéntjét az alaplapod BIOS-ának leírásában találod, amit fent linkeltem.
Mivel a RAM-jaid nem 1333-asok, hanem 1600-asok, ha jól értettem, így bővítésnél is ilyeneket célszerű beszerezned, hogy egyformák legyenek, mert ha belejössz a tuningba, akkor mindet 1600-on szeretnéd majd járatni.
1600MHz cl9-ben simán menni fog nekik, elég annyi VDimm, amennyit a gyártó ajánl.Egyébként, ha totál kínai neked, amiket írok, akkor szerintem hagyd a dolgot így, ahogy van. Menjenek a RAM-ok 1333MHz-en, azt annyi. Olvasgass, tanulj, később belejössz, és magadtól fogsz tudni mindent.
-
-
subaruwrc
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 RAM modulok
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest