- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Jobban jársz, ha az órajelüket emeled. Igazából olyan hatalmasat egyikkel sem nyersz, mert pl 900 és 1000 mhz-n járó ramok esetében alig észrevehető a különbség. Játékokban mondjuk plusz 1-2 fps, benchmarkokban meg pár száz pont. Az időzítésállítással szerintem még ennyit sem nyersz. Max a memória késleltetési idő lesz kisebb.
Szóval órajelet emeld, az időzítésnél meg elég lesz az 5,5,5,15.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5921 üzenetére
Hát csak hogy megnézzük melyik a gyorsabb. Mondjuk így fejből kapásból nem sok olyan proi jut eszembe, ami reálisan teszteli a proci erejét, mert mondjuk ilyen super pi-kben annyira nem bízom. Mondjuk 3dmarkok alatti proci benchmarkok? Még utánanézek ilyeneknek, mivel szoktak tesztelni.
De nem erőszak, csak ha kedved van ,akkor.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5919 üzenetére
Tolhatunk majd vmi tesztet, ha gondolod, és nagyon ráérsz, hogy melyik proci tud többet.
for3l: Jah, időközben észrevettem. Csak aztán lejárt a szerkesztési idő, úgyhogy így marad. Csak nem kapok érte bann-t. Legalább megmosolyogtatja az embert, na.
Magyar vagyok elvégre is na, pénz nélkül is megszerzem, amit akarok.
Különösebben akkora baj tényleg nincs ezzel az eredménnyel. Csak egyik modulom megint rossz. 4 modul lenne most a gépemben. Jobb lenne ha csak 2 lenne ,és nem kéne ramteszteknél sem ennyit vesződni velük. Meg jó lenne olyan memória ,ami órajelben menne picit többet, jobban be tudnám állítani tuningnál az egészet.
Szóval most kipróbálnék másféle memóriákat is. Aztán majd meglátjuk, engedi-e a pénztárcám.
-
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5916 üzenetére
Persze, eléggé eltérő rendszerek, de összehasonlítani mégis jó őket.
Ma már én is amd-t vennék. Csak 9 hónapja még nem voltak új phenomok.
Meg hozzátartozik, hogy én a gépem 75%-át netről vadásztam össze, nagyobbrészt használtan, aztán kb 60.000-ret spóroltam így vele. Alaplap , ház, meg táp van egyedül boltból. -
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5914 üzenetére
Oksa, mondjuk most kijön egy pure -black kiadás, ami full fekete. És én azzal szemeztem, de nem tudom ,mikor jelenik meg Magyarországon, meg limitált kiadás, így meg tuti jóval drágább lesz. Na mindegy. Úgyis csak októberben esedékes az egész, mikor megkapom az ösztöndíjam.
Hmm....Hát ezzel az eredménnyel én is tökéletesen elégedett lennék. Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy az alaplap meg a proci mennyit számít, mind az everestes tesztben mind pedig a winraros tesztben.
Winrarnál én 1122 kb/s -es eredményt kaptam.
Mindjárt beállítom úgy a ramokat, hogy a lehető legmagasabb stabil órajelükön menjenek (1097) ,aztán megnézem, úgy mire lesznek képesek.
-
dangerzone
addikt
Nekem ezt tudja 421-es fsb-vel , 4ghz-n.
pisztoly: : Jah, majd körülnézek most jobban. Mikor megvettem majdnem 1 éve ezeket a ramokat, nem ismertem sok márkát. Kb a geil, kingmax, kingstone, pqi , meg corsair. Aztán mindenhol a corsairt láttam,hogy mennyire jó ,meg hűűű, a neve is jól cseng...
De ahhoz képest nekem nem nőtt nagyon a szívemhez, csalódtam bennük.
/ Egyébként ezen kívül még házat akarok venni. Pont olyat néztem ki mint a tied. Neked mennyire vált be az a ház? Elégedett vagy vele? /
-
dangerzone
addikt
Lejárt a mod idő...
Szóval, jah, én is kevesellem, ez is egy ok, amiért cserélni szeretném.pisztoly: Mondjuk most gyorsan átfutottam a p35-ös topikot, meg a p35-ös alaplapok memóriakompatibilitási listáját.
Nem egy embernél láttam crucial 1066-os ramokat, pedig a támogatási listában benn sincsenek. Hmm.. -
dangerzone
addikt
válasz
Hurkaleves #5908 üzenetére
Jah, crucial nincs is benne. Meg még pár lehetséges. Hmm... Erről meg is feledkeztem.
Köszi ,hogy figyelmeztettél.
Én még maradi gyerek vagyok, még azt hinném, hogy minden ,ami drága, kompatibilis egy másik drága cuccal. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
A corsair dominator memók (1066 mhz) nekem nagyon nem jöttek be. Ráadásul most viszem őket vissza másodszor gariztatni....
Szóval az lenne a kérdésem, hogy helyette milyen ramokat ajánlanátok?
A gépet szeretném húzni, az alaplapom a leírás szerint pedig 1200 mhz-ig kezeli a ramokat.Én személy szerint az ocz reapereket nézegettem mindig, de nem tűntek annyival gyorsabbnak mint a dominator.
Crucial-okat meg eddig csak nagyon drágán láttam.
Egyáltalán mennyire érdemes tuningramokat venni, mennyivel jobbak mint a mezei kingmaxok, vagy kingstone-ok például? Mert valamennyire azokat is lehet húzni, az időzítések meg nem tudom, mennyire számítanak sokat a gyorsaságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest