Új hozzászólás Aktív témák

• kokoato

aktív tag

B.U.É.K! mindenkinek!

Valaki estleg tudna segíteni abban, hogy miért nem hajlandók a Geil Black Dragon ramjain a névleges frekitől 1 Hz-el sem feljebb menni tuning esetén?
    Szóval a ramok: Geil Black Dragon 1066 MHz, 5-5-5-15, 4x1 GB, quad kit. A deszka: Asus Maximus II formula. A proci: E8500 , 3,16 GHz.
    Nos a procit húztam bios-ból, a szorzót levettem 9,5-ről 9-re, az fsb meg fel 425-re, feszt nem adtam neki, igy ballag 3,825 GHz-en.A ramokra azt irja ezen beállítások mellett, hogy 1066 MHz- még mindig bios képernyőt tessék elképzelni-,de ha az fsb-t felviszem pl 450-re, a szorzót meg 8,5-re, akkor a ramokra azt mondja hogy 1177 MHz, na ekkor már nem indul a gép! Akárhogyan állitgatom az fsb-t, a ramora kiirt MHz vagy le vagy felfele számol, annak függvényében merre állitom, de csak akkor hajlandó elindulni a gép, ha a szorzó és az fsb függvényében- legyen az akár 9,5x333 MHz fsb- 1066 MHz-ez mutat a biosban!Mert azt érteném, ha nem megy többet, de hogy kevesebbet se? Valamit elrontottam? Valaki megírna nekem hogy tudnám felvinni a ramokat 1100 MHz fölé müködőképesen? Próbáltam már +0,2 v-ot adni neki a fent leirt beállitások mellett, ugy hogy az időzités a biosban fix 5-5-5-15-ön volt, nem müxik, automatában is próbáltam, ugysem! Most akkor mi van?Hogy tudom feljebb huzni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés