- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DerStauner
senior tag
-
Foglalt név
addikt
válasz
tomazin #20989 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Lehet az influenza okozta, de arra emlékszem, hogy az etherum.org-ról jutottam a MyEtherWallet-re, de most nem találom a hivatkozást. Amennyiben ezt benéztem, természetesen bukik a logikám.
Megvárom, míg kitisztul kicsit a fejem és nekifutok mégegyszer.
A probléma részre: ha jól értem az oldal amit offline nyitok meg, az maga a wallet. Ezzel tudok egy új számlát(keypair) létrehozni/megnyitni. Ezen belül volt egy elsőre kellemesnek kinéző felület, ahol a contract-ot alá tudod írni és a végén kiköpi String-ként, amit nem érzek vészesnek átemelni egy online gépre (lehet, hogy kihagyok valamit, tök új ez az egész) és ott beküldeni a hálózatnak. -
Foglalt név
addikt
válasz
tomazin #20965 üzenetére
Ez mondjuk azért egy kicsit még nyugtató, hogy legalább a normál ügymeneten is keresnek.
ChPessimist: tedd a szívedre a kezed, te is vállalnád, hogy utánad köpnek az utcán, főleg hogy annyi pénzből tudnál venni egy saját országot.
Mod.: most hogy így leírtam, ismerek egy V. betűs illetőt, aki pont ezt csinálja csak nem kriptóval -
Ryder1
senior tag
válasz
tomazin #20768 üzenetére
Persze, az is benne van, amit írsz. De az esetek többségében nem hiszem, hogy olyan kérdéseket kapnak, amikben a 100%-os válaszadáshoz minden infó megtalálható.
Iránymutatásnak ettől függetlenül nagyon jó. Ha jóhiszeműen egy állásfoglalás alapján jársz el, akkor szerintem ők is elnézőbbek egy vizsgálat esetén. -
Ryder1
senior tag
válasz
tomazin #20762 üzenetére
Kénytelenek egyébként odaírni, mert attól, hogy valaki, valahogy, kérdez valamit, az még nem jelenti azt, hogy minden releváns infót leírt az esetről. Az összes körülmény csak egy vizsgálat során derül ki.
Nyilván nem fognak egy állásfoglalás során oda-vissza levelezgetni az állampolgárokkal, hanem válaszolnak arra, amit kérdeztek. -
nort_on
senior tag
válasz
tomazin #20752 üzenetére
Az nem gond, ez csak egy vonal, nincs jelentősége. -30% simán belefér, -50% esés ne legyen, az már nem lenne "trendi".
Piac 4 csökkenést árazott 2025-re, Dzseremi meg MOST 2-őt említett, meg lehetőséget az infla emelkedésére, ezért fosta el magát minden piac. 7x után 10-15% esés (de még 30% is) belefér.
-
Frozen
addikt
válasz
tomazin #20045 üzenetére
Gyors átolvastam .
Szerintem ebben semmi negatív dolog nincs. Ha akarsz előfizetsz rá ,ha pedig nem szeretnéd akkor pedig nem.
Viszont a kodokat ha rakod ide oda vagy elhagyod akkor viszont buktad az egész tárcát. Aki nem pár száz vagy ezer dolláral gurigázik azok egytől egyig be fognak rá fizetni és a ledger is tudja ezt. A másik ha nem akkor pedig jó egy tuti zárható komoly széf. Nyilván ahogy írtam előbb kis összegnél nem sok vízet fog zavarni ráadásul választható is a cikkben legalább is ez áll nincs rákényszerítve senki.
Fent írtam ,hogy nekem van ledger és trezor utobbi olyan szinten drága és nem támogat sok coint mint a húzat ha valamit felkap a piac a ledgeren nagy esélyel elég hamar ott lesz a trezoron fél vagy több év múlva sem,mert annyira lassan készülnek el rá a támogatot érmék.
Mindenki azt választ amit szeretne ,de alaposan tájékozodjon előtte mielőtt bármelyiket megveszi és ne csak egy negatív cikk vagy hsz alapján döntsön. -
-
Hangfalképű
tag
válasz
tomazin #20035 üzenetére
Nem értek hozzá, hogy mi a mechanika a művelet mögött, de más váltón is van olyan, hogy egyből kártyára utalsz, ami azonnali, de magasabb a díja vagy pedig számlára, ami 0-3 nap (legalábbis kriptomaton ennyi) de alacsonyabb a díja. Én pont ma utaltattam ki pászázezret innen számlára és kb 2 órán belül meg is jött, pedig azt hittem kell egy nap nekik. [link]
-
Celithrandi
addikt
válasz
tomazin #20005 üzenetére
az fiatra váltás, ezért írtam, hogy korábban nem lehetett usdt ről fiatra váltani hanem kivételkor ő váltott és reménykedtél benne, hogy egyből arra vált amire szeretnél nem több körben. ezért kérdeztem, hogy már fixen lehet fiatra váltani és fiatban is fent lehet a lé? köszi
-
refrigerator
tag
-
Frozen
addikt
válasz
tomazin #19885 üzenetére
Mutas már egy olyan kriptot aminek nincs küldési díja.... Itt vagyok már egy ideje ez igaz,de ennyit azért nem ártana neked is tudni.Azt is leírtam hogy amire neki kell nem biztos jó,hiszen nem támogat gatyi vagy nagy új érméket.Viszont cserében nem függ másoktól és viszonylag biztonságban tudhatja amije van.
-
kenwood
veterán
válasz
tomazin #19522 üzenetére
Akkor felreertettem.
Azt hittem, Eth-val kell a coinbasen fizetzni, , hogy a RIO az o walletjebol egy masikba atkeruljon.Ez kavart meg, mert igy utolag atgondolva,keptelen vagyok ertelmezni :
" küldeni szeretnék egy altcoint (RIO) ETH-ra "
Ezt leforditanad nekem magyarra ? -
favagoJoska
aktív tag
válasz
tomazin #19448 üzenetére
Jah, úgy oké. Csak ahhoz képest amit az első két hozzászólásodban írtál hogy nem kell semmi ilyesmi ahhoz hogy ne kelljen megbízni senkiben, mert te aláírod, rpc-nek elküdöd és kész, már ott tartunk hogy kézzel bogarászod a blokkláncot hogy megbizonyosodj róla hogy a távoli node jóhiszemű volt és tranzakciód ott van. De így persze, nem kell hozzá saját node...
"Amirol te beszelesz az az rpc. Es nincs szukseg sem sajat nodeot uzemeltetni, sem pedig sajat rpct, ugyanis a tranzakciot a kulcsoddal alairod es elkuldod. Nem kell megbizni senkiben."
"1. elkeszitem a tranzakciot
2. alairom a tranzakciot
3. elkuldom az rpcnek
4. az rpc megnezi,h valid-e a tx (formailag helyes, nem egy random bithalmaz)
5. bekerul a tx a mempoolba
6. kiveszi egy node a mempoolbol, validalja (ellenorzi,h tenyleg az a tarca irta-e ala, vegrehajthato-e, stb) es beleirja a kovetkezo blokkba" -
favagoJoska
aktív tag
válasz
tomazin #19439 üzenetére
Persze, ilyen esetekre mint a kanadai kamionosok esete arra jó, de nem arról beszéltünk.
Itt annak a technológiai tulajdonság sales pitchjéről van szó amivel a bitcoint hirdetik sokan, hogy mennyire trustless a platform, mert ott a blokklánc. Én meg csak rámutattam hogy a 99,99 százaléknak ez nem fontos, meg eleve ha valóban azt szeretnéd akkor a tranzakciókat neked is kell validálnod, ezt pedig csak saját node-al tudod megtenni. Annak hiányában pedig biznod kell abban hogy a node-ok amikre csatlakozol jóhiszeműen validálják a tranzakciókat és nem csapnak téged be valami fals blokklánc képével... Persze, szó se róla erre kicsi az esély, hiszen van listája a megbízható nodeoknak. De innentől kezdve ez ugyanannyira trustless mint amikor én jóhiszeműen tranzaktálok a revoluton vagy erstén. -
gyuri00
aktív tag
-
törölt tag
válasz
tomazin #19385 üzenetére
Korábban 25-30 nap volt egy-egy farming periódus, szerintem ahogy haladunk előre a bullban, egyre gyakrabban jönnek/gyorsabb. Most egymás után jött gyakorlatilag egy 5 és egy 4 napos, szóval 10 napon belül megy le kettő. Az őrület tetején az előző ciklusban talán olyan is volt, hogy egyszerre több ment.
A hozam viszont csökken folyamatosan, és én jóval lentebb vettem BNB-t. Az optimális play főleg kisebb portfólióval amúgy valószínűleg inkább az, hogy megtartod a coinokat, amit kapsz (egy-két hónapja még az volt, hogy instant sell, megtalálja a bottomot, kitörést megveszed), mert több x van ezekben, mint a BNB-ben. Egyszerűen én már nem akarok figyelni ennyi coinra, főleg ami elhanyagolható összeg a portfólióhoz.
ÁrPi2: Kevés vagyok ehhez és nem daytrade-elek (a Solana shitcoin casinózáson kívül, de az káosz). Binance-en egyszerűen spot buy-ok voltak, amikhez nem nyúlok, csak várok és figyelek. Semmi leverage, semmi shortolás. Ha valaki ilyet akar, akkor ott van pl. smartestmoney.eth Twitteren.
-
törölt tag
válasz
tomazin #19371 üzenetére
Sajnálom, ha így érződik, de semmiféle lenézést nem érzek itt (sem) senki iránt, teljesen mindegy, mekkora befektetéssel próbálkozik. Egyszerűen elveszítem a türelmem, amikor valaki értetlen, ekkor jön az irónia, nem mindig vagyok büszke rá utólag.
Vitában sokan szándékosan nem is akarják megnézni, hogy mit mond a másik, mert azzal felmerül annak a lehetősége, hogy esetleg tévednek.
A Total 3: Ha ránéz valaki, legalább azt látnia kellene, hogy bullish (október közepétől gyakorlatilag up only). Lehet mondani, hogy a BTC dominance nő (bár októbertől inkább oldalazás), tehát az altok egészét nézve jobban teljesít a BTC, de többször írtam, hogy a Total 3 is tele van szennyel. Korábbi haldokló projectek, vagy egyszerűen olyanok, amik már nem az első ciklusukban vannak, gyengébben teljesítenek, stb. Ha ezt belekalkuláljuk, az erős altok (és egyáltalán nincs belőlük kevés) már jócskán túlszárnyalják a BTC-t az utóbbi időben. Ezért is írtam, hogy nézzen meg néhányat, még példákat is írtam. Ezeket sem nézte meg valószínűleg, mert még mindig 30-50%-okról beszélt olyanoknál is, amik már 30-50x-en túl járnak...
Erre jött a "de összességében nem, és gyengék és stb." Nos, ha valaki azt várja, hogy összességében teljesítsenek egyértelműen jobban, mint a BTC, hogy ő majd akkor vegyen... oké, semmi gond. Így fogja megvenni a topot, mivel amikor azt látjuk, hogy már a legutolsó trágya is jobban hoz, mint a BTC, az már az a pont, amikor az emberek már csak azért vesznek egy-egy coint, mert "az még nem ment". Nem mondom, hogy ekkor majd ezekkel nem lehet keresni, csak nagyságrendekkel kevesebbet és végül jó eséllyel ezekből lesz a bag holding.
Most random ránéztem 5 altomra, illetve a BTC párjukra, és annak ellenére is, hogy a BTC-nek volt ez a masszív move, a novemberi vásárlásom óta, mind túlszárnyalja a BTC-t.
Ha valakinek az altjainál nem ez a helyzet, akkor jó esetben csak késnek, rosszabb esetben nem a jó coinokban ül. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
tomazin #18685 üzenetére
Történetesen küldtem már adományt. Akár kártyával, akár készpénzzel befizettem vagy utaltam ott volt a nevem. Olyan lehetőség viszont volt, hogy ezt nyilvánosságra hozzák-e.
A kettő nem ugyan az. Ha névtelen akar maradni, marad a készpénz, bartel, természetben való fizetés
stb.
Nem nekem lesz gyanús hanem ahogy írták a hasóságoknak.
-
coco2
őstag
válasz
tomazin #18656 üzenetére
Ami a már megnyert blokk sorsát illeti, lehet annak értelme, hogy valami startup elkezd saját konszenzus protokolt fejleszteni? A a pow meg pos mellett egyre több féle van, és szeretném valahogy megérteni a "miért"-et. Ha a blokk nyertese egy elszigetelt önálló authority a blokk fölött, és saját protokol szerint oszthatja, ahogyan akarja, akkor értem annak a temérdek sok új protokolnak a létezését. Ha viszont nagyon benéztem volna, légyszi szólj rám, hogy ne tévedjek el még jobban.
-
coco2
őstag
válasz
tomazin #18654 üzenetére
Amit abból nem értek, az a hogyan?
Van konszenzus protokolból vagy fél tucatnyi, de azok csak akkor tudnak működni, ha a kommunikáló felek mind egyet értenek. Szóval kezdetben volt az ötlet, ami a pow volt, aztán érkezett a pos. Hogyan tudja az lecserélni a gyakorlatban a pow-ot? Leállítják a teljes farmot, szoftvert frissítenek, és egy másik hálózathoz csatlakoznak vissza, mint előzőleg? Vagy mi történik a gyakorlatban?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest