Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
"
You can continue to use the following payment methods for your fiat deposit, withdraw, buy and sell crypto:Bank Transfer (SEPA Instant) for Deposit, Withdraw, Buy and SellCard (VISA/MasterCard) for Buy and Sell CryptoApple Pay and Google Pay for Buy and Sell Crypto
"Most én értem félre, vagy SEPA mehet továbbra is, és lehet vásárolni?
-
korcsi
veterán
"
A szabályozás lényege, hogy a kriptoeszközök után a magánszemélynek csak akkor kell adóznia, ha azokat valós vagyoni értékre, például valamely törvényes fizetőeszközre váltja, vagy abból ingóságot, ingatlant vásárol. A szabályok a 2021-es jövedelemre is alkalmazhatók.
"Más:
Példa:
23-ban vettem 100.000Ft-ért eth-et.
Bevallottam a 23SZJA-ban a vásárlás napján MNB középárfolyam alapján kalkulált forint értéken.
24SZJA-ba ezt még ugyanúgy megtehetem, nem? Mert két évig lehet adót kiegyenlíteni.Ha 22-be vettem volna, és a 23SZJA-ba és 24SZJA-ba rögzítettem volna mint veszteséget, akkor idén el kellene adnom, és jövőre újra venni? (dec31 elad, jan 1 vásárol)?
Jól értem?
-
korcsi
veterán
Én úgy érzem rosszul értelmezik kicsit ezen eszközök piaci kapitalizációját.
Szélsőséges példa (nem életszerű stb. de szerintem jól szemléltet):
Piacon senki nem akar eladni, csak egy valakinek van megbízása 1millió dolláros áron.
Valaki bead egy market ordert 1 satoshi-ra. Bumm létrejött az üzlet ($0,01) és az árfolyam 1millió dollár a kapitalizáció az egekben.És elég volt hozzá egy cent.
Amúgy meg ha FIAT pénzből valaki kriptót vásárol, az a FIAT pénz az ügylet másik oldalán ugyanúgy megjelenik, nem kerül ki a gazdaságból.
-
korcsi
veterán
válasz
favagoJoska
üzenetére
De nem írják bele, akkor semmi nem történik, mert nem lett bele írva.
-
korcsi
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen hangosan károgsz minden kriptóval kapcsolatos kérdésben, furcsa, hogy ezt sem tudod.
Ha kevesebb a számítási kapacitás akkor az algoritmus csökkenti a nehézséget, hogy az átlagos megfejtési idő ~10 perc legyen bitcoin esetén (ethereum 13 másodperc).Más: nem azért állsz ilyen negatívan a kriptókhoz, mert megégetted magad vele, és úgy gondolod, hogy erről az eszköz tehet, nem pedig te aki esetleg ossz befektetési döntést hoztál?
-
korcsi
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A megtakarítós topikban mindig azt mondják, hogy olyan dolgokat vegyen az ember amiről tudja, hogy hogyan működik és mi az.
Ha a folyószámládon van 10000Ft és utalnak még 5000-et az hogy fog kinézni?
A kérdés is nehezen értelmezhető?
-
korcsi
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
Hangfalképű
üzenetére
És ez mennyiben és hogyan fog közvetlenül hatni az adott eszköz árfolyamára?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
trek81
üzenetére
Ezt csak úgy érdekességképpen:
Az megvan, amennyiben nincs "találatod" ergo nem sikerül megfelelő eredményt kihozni (és nagyon nagy valószínűséggel nem fog), az összes számítási eredmény megy a kukába? Csak arra jó a nagy számítási teljesítmény, hogy a valószínűségét növelje a sikeres megoldásnak.
A jelenlegi 900TH/s teljesítménnyel sikerül 13 másodpercenként megtalálni a megfelelő hash-t. 1GH/s teljesítménnyel ~135 naponta valószínűsíthető egy találat. -
-
korcsi
veterán
Ethereum 21 január óta nem volt ilyen mélyen, ehhez már búvárfelszerelés kell.
-
korcsi
veterán
válasz
6absbulldog
üzenetére
8,6% az előző és várt 8,3% helyett, tehát az eddig emlegetett tetőzik az infláció, nem állta meg a helyét, ez megint bizonytalanságot szül.
-
korcsi
veterán
Ethereumot mi ütötte meg ennyire?
-
korcsi
veterán
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Most találtam, ez egy 2021-es beszélgetés
Ezzel reklámozzák magukat?
Tudom, hogy átverés, csak nem gondoltam, hogy ilyen nyíltan visszaélnek ismert emberek arcával.
-
korcsi
veterán
Akkor most már long?
-
korcsi
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Szerintem a piaci kapitalizáció nem feltétlenül jó korlát mutató.
Ha van egy token aminél a kínálathoz képest nagy a kereslet és ehhez nem kell nagy forgalom, akkor simán el lehet magas piaci kapitalizációt érni.Pláne ha az adott tokent égetik is olyan mennyiségben, hogy fogyjon az eszközkészlet, ez önmagában generálja a kínálat csökkenését, vagy például ha nagy eszközkészleten csak ülnek, és nincs forgalomban akkor a piacon lévő mennyiség számít csak a árképzésben.
-
korcsi
veterán
-
-
korcsi
veterán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Nincs időgépem, feltételezzük, a bikás a trend, valameddig. Ha most elmegy 5000-ig ott azért már lehet jó eredményt elérni, ha nem szállok be, abból nem lesz eredmény, bár kockázata sincs.
Ez most így jött össze.#12079nort_on: Például: veszel egy ETH-et 10x-es áttéttel 3500-nál. az kerül neked ezt ~350dollárból el lehet követni, ha esik és nem szállsz ki 3150-nél likvidál és buktad a tőkéd.
Elmegy 4000-ig, de nem száll ki az ember mert úgy gondolja megy tovább 3700-as stop limit kiveszi eséskor, plusszossan szállsz ki.
Egy veszély van, ha vétel után nem alakul ki az a bizonyos biztonsági sáv amivel megéri kiszállni, ergo vétel után esni kezd, és nem száll ki az ember, akkor bukhatja az összes betett pénzét.
0,04% a napi kamat, nem hiszem, hogy emiatt nem lenne alkalmas hosszabb távú kereskedésre.
#12090Zoli-bácsi: nem, de nyílván nem a házat meg a vesétmet tettem rá, csak szigorúan játszós pénzt.
Ha 1700-ról indul és 2000-nél szállsz be akkor az FOMO?

-
korcsi
veterán
Eth-et 1700-tól a négyezer után jövő 3500-as korrekcióig partvonalról néztem, Most 3500-nál beszálltam 10x tőke áttéttel. Csak azt kellett megvárni amíg erősen hittem az emelkedésbe, hogy legyen menekülési utam.
Ha észnél vagyok, nem leszek tütelmetlen, kapzsi, már nem veszíthetek rajta. -
korcsi
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Vegyél, attól emelkedik :)
Ethre tippem: 50 órás mozgó átlagon elpattog, négyezerig, onnan lepattan, 3500-ig korrekció, majd folytatja a bikás trendet, ha nem lesz valami erős hír akkor utána már átviheti a 4000-et, de lehet megy elsőre is, vagy innentől csak lefele, vagy ez vagy az vagy az oldalazás, de az biztos.
-
korcsi
veterán
válasz
üzenetére
A mennyi áron adja el, az csak a célár lesz, nem? A tényleges árat a piaci ár fogja adni, nem?
Volt mikor elnéztem és a piaci ár tizedére raktam be limit eladási megbízást, persze azonnal végre hajtotta, de szerencsére az order book-ból elégítette ki az igényeket.
Ígí működik, nem?
-
korcsi
veterán
Van valami hír a mai BTC emelkedés mögött?
-
korcsi
veterán
Amikor 2000-en pattogot az eth, pont láttam és ethup-al 20 perc alatt csináltam egy 3,5x-et. 30%-al előrébb vagyok mint egy hete. De kikészített a folyamatos esés, kapkodás, bukások sorozata. És most a végén, percenként egy trade. Elég volt nekem ebből, pénz nem hiányzik, izgalomnak pedig sok, pedig csak zsebpénzt kockáztatok, de az, hogy éjszaka nem tudok aludni miatta, az nem hiányzik.
Mindenkinek sikeres kereskedést!
-
korcsi
veterán
Eladtam mindent, így, innen már csak felfele van :)
Tegnap délelött ugyanígy voltam, csak 150 dollárral gazdagabban, de nagyon filóztam rajta, hogy ki kellene lépni, sajnos elszúrtam :)
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Mi várható holnap-holnapután?
Ki mit gondol?
Holnap hajnalban Biden bejelentés, vajon beárazták már? És jön a hónap utolsó péntekje, lejár sok bitcoin határidős ügylet de most pozitív írány sejthető, nem úgy mint egy hónapja.Érdemes most egy-két napra szogorúbb stop-loss-t beállítani?
-
korcsi
veterán
Binance-en beragadt egy sell order-em.
Beállítottam (doge/btc sell), töröltem, más páron újat állítottam (doge/usdt sell) végrehajtotta, majd most nézem ott van az ordersben törölhetetlenül a doge/bts sell order, ezért a spot tárcámban megvan a doge csak nem tudom mozgatni mert order van rajta.
A trade history-ba bent a doge/ust eladás, de usdt-m nincs belőle
Meggyógyul magától?
-
-
korcsi
veterán
Én ebben az esetben simán újraküldtem nagyobb gas-al, így már elment. Amíg nem történik meg a tranzakció, a blokklánc alapján nálad van a pénz, csak a mempool-ba van egy igény, ami az alacsony gas miatt nem kerül végrehajtásra, ha nagyobb gas-al újra küldöd, elmegy, csak a tárcát frissíteni kell, hogy újra megjelenjen az összeg, és el tudd küldeni.
-
korcsi
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha a pénzről szólna, nem 300 dollárral bohóckodnék.

Ez csak "játék". Csak keresem az összefüggéseket.
Azért gondolom a nyugdíj megtakarításodat nem tennéd BTC-be? Maximum mondjuk 10%-ot vegyesen kriptóba?
De most tényleg a mai napot figyelembe véve, most (202103291410) $58370-áron vásárolna valaki? Vagy mivel most volt egy nagyobb emelkedés, valószínűleg lesz korrekciója és annak a mélypontját kellene megpróbálni megcsípni, nem?
-
korcsi
veterán
Laikus vagyok. Egy hónapja játszom még csak.
X értéke természetesen az aktuális piaci jól vagy rosszul megítélt helyzetétől függ.
Úgy tudtam drágábban kell megpróbálni eladni mint venni.
Ha emelkedő trendből kiszállok az nem bukó, csak elszalasztott lehetőség. Szerintem.
Belevásárolva egy csökkenő trendbe vagy ki száll az ember minél hamarabb csökkentve ezzel a veszteséget, vagy türelmesen kivár hátha javul a helyzet, növelve az esetleges még nagyobb veszteség lehetőségét.
Mi a jó taktika?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És visszatér e valaha???