Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Binance mobilos appban hogyan lehet a currency-t visszaváltani Euróra?
Egész eddig Euróban volt, német adóilletőségű vagyok, német lakcímmel, német papírokkal igazoltam magam, látszik is a fekete-vörös-arany zászló az avataromon.
Ráadásul a mobilom meg US/EN beállításokkal megy, szóval ötletem nincs honnan vette, hogy hirtelen HUF-ot mutasson.

És egyelőre semmilyen opciót nem találtam, hogy visszaállítsam. Mutathatná az egyeneleget BTC-ben meg ETH-ban a HUF mellett, de nyilván egyik sem érdekes. USD-t vagy EUR-t akarok látni.
Van ötletetek?
-
vzozo
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
600 eur és igen, éven túli tartástól adómentes.
Hogy kell ezt igazolni?Hát olyan húdesokat még nem vettem ki, hogy ez megüsse a Finanzamt ingerküszöbét, de egy pár éve járok el: a Koinly-val megcsináltatom az éves adóbevallást, azt odaadom a könyvelőnek, ő vmi mágikus sorba beírja, hogy "na akkor ez itt a crypto bevétel", és eddig nem volt gondom vele.
-
vzozo
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nekem ilyen banki átutalásos cuccok nincsenek.

Na de hát ott van, hogy SEPA (EU) Bank Transfer hozzáadás. Add hozzá.
-
vzozo
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Fogalmam sincs mi az a paymonade, szerintem felejtsd el. Ott van a SEPA bank transfer, azzal nekem gond nélkül kiutal.
-
vzozo
senior tag
válasz
proof88
üzenetére
Valamiért ma újra azonosítanom kellett magam a Binance-nál SEPA kiutaláshoz.
Lefotóztam a jogsimat, lőttem magamról egy szelfit, és annak ellenére, hogy vagy egy hónapja nem borotválkoztam meg (az igazolványon simabőrű vagyok
), kb. 5 másodperc alatt elfogadta a rendszer. Az egészben a legtöbb ideig az tartott, hogy megkeressem hol hagytam a tárcámat, hogy meglegyenek az irataim. Szóval lehet én vagyok szerencsés, de fogalmam sincs, hogy nálatok mi megy félre.
-
vzozo
senior tag
HydraDX-et használt már bárki közületek? Gondoltam nekiállok "tanulni" DEX-es műveleteket, és akkor már miért ne shitcoinnal aprópénzért.

De ez nagyon pilótavizsgás. A doksijuk kb. semmi használhatót nem tartalmaz, komolyan az embernek a kisujjából kéne kiszopnia bizonyos infókat?
Hotwalletnek van egy mobilos metamask, tárca összekötve, moonbeam networkről cross-chain transferrel WETH-t át is hoztam (destination chain HydraDX), de igazából semmilyen swap tranzakciót nem tudok végrehajtani.
A sejtésem az az, hogy a wallet címe moonbeames és nem hydrás. De honnan a bréből szerezzek, csináljak hydrás accountot?
-
vzozo
senior tag
válasz
Ryder1
üzenetére
Főleg, hogy a SOL-t azért nagyon temették annak idején.
Ez volt a visszatartó erő nálam is. Végül is 40-et zsákoltam be 2022 végefelé, 12.5 EUR átlagáron. Mai fejjel sokkal többet kellett volna venni, és főleg akkor, amikor még lentebb volt az árfolyam. Ez egyébként akkor is motoszkált benne, csak tényleg nem volt jó híre a SOL-nak, és azért 500 euró az pont 500-zal több, mint amit szívesen elveszít az ember (lásd pl. a LUNA nullázódást.)
Ennek a negyede eladva 110-en, most meg ülök és nézek, hogy akkor hova tovább, és mennyire legyek kapzsi. De igazából nagy csodát nem várok, szóval nyilván nem ebből lesz lambó.
-
vzozo
senior tag
-
vzozo
senior tag
Supportnak sincs ötlete. Az látszik, hogy hiába próbálom behívni a https://www.binance.com/en/cards oldalt, egyből a https://www.binance.com/en oldalra dob:
Content-Security-Policy: The page’s settings blocked the loading of a resource at https://www.binance.com/en/cards (“default-src”).
-
vzozo
senior tag
Mit értesz "szolgáltatások" alatt? Nem magyarországi regisztrációm van, és nem is tudom a magyar nyelvet kiválasztani. "Services" viszont sehol sincs.
A webes felületen semmilyen módon nem látok kártya / card opciót, egyedül "gift card" van.
Az Appban van card opció, amire rányomva behívja a binance.com főoldalát.
-
vzozo
senior tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Sziasztok, @Pietrosz mi a helyzet jelenleg a Binance Carddal? Itt hever évek óta a fiók alján, tudom, hogy az év végén meg is szűnik, de most hogy nem lehet coint euróra váltani, azon agyalok, hogy a kártyával tudnék a pénzemhez jutni.
ATM-mel hogyan lehet ezt használni? Nem rémlik, hogy PIN kódot küldtek volna, csak egy sima levél és a kártya van nálam. Innen hogyan tovább?
Köszönöm előre is.
-
vzozo
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Ez nem újdonság, eddig is így volt. Ami igazán lényeges az ez:
“The deadline is not extended to 10 years if, for example, bitcoin was previously used for lending or the taxpayer provided ether as a stake for someone else to create their block,” State Secretary Katja Hessel said in a statement.
Akkor végre stake-elhetek én is... -
vzozo
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ráadásul nem az adóhatóságnak kell bizonyítani, hogy neked honnan van a pénz, hanem neked. Ha nem tudod, akkor az szimplán adózatlan jövedelem és jár érte a seggbebaszás. Szóval megmosolyogtatóak az ilyen szövegek, hogy "de hát úgyse tudják, hogy honnan van".
lolNa igen, borzasztó a naivitás, ráadásul a saját maga által két nyelven linkelt szöveg egyikét se képes értelmezni... Tartod 12 hónapog a coint? Nem, mert eladod egy másik coinért cserébe. Ennyi.
Uli Hoeneß sem úszta meg az adócsalást, és 10+ millió euró bünti fizetése mellett még bevágták a kóterbe is öregkorára. És az egy nagyon enyhe itélet volt, a fickó mégiscsak egy nemzeti hős.
Na ehhez képest majd nyilván leáll vitatkozni a Steueramt egy random kelet-európai migránssal, hát persze.

-
vzozo
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Muss ich Steuern zahlen wenn ich Krypto gegen Krypto tausche?
Ja! Wenn du zum Beispiel Bitcoin gegen Ethereum tauschst, ist es steuerlich gesehen eine Veräußerung von Bitcoin. Daher ist es wichtig deine Steuerschuld im Auge zu behalten.--
Illetve az egyik vezető kripto adótanácsadó elemzése: https://www.winheller.com/bankrecht-finanzrecht/bitcointrading/bitcoinundsteuer/besteuerung-kryprowaehrungen.html
Die Einkommensteuer fällt dabei nicht erst beim Umtausch von Kryptowährungen in Euro oder eine andere Fremdwährung an, sondern bereits bei einem Tausch in eine beliebige andere Kryptowährung oder auch beim Kauf von Waren oder Dienstleistungen mit einer solchen.
--
De persze felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz.
-
vzozo
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Itt élek nagyon régóta és tisztában vagyok a szabályokkal.
Minden egyes tranzakció után újrakezdődik az 1 év, tehát olyan nincs, hogy néhány napon/héten/hónapon belül elérsz egy szép kis nyereséget, majd stablecoinra váltva akarod kihúzni az egy évet. A stablecoinra váltásnál adófizetési kötelezettséged kezdődik, és ez igy logikus, ilyen kiskaput nem hagynak sehol.
Ráadás: ha stake-elsz vagy bármi olyan tevékenységet folytatsz, amivel fialtatod a coint, akkor az az egy év bizony 10-re emelkedik.
-
vzozo
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
En nemetben elek ahogy fent irtam itt nincs ado
( max kirakod 1 evre stabilba es hello)Ez természetesen nem igaz, Németországban minden tranzakció adóköteles, tehát nincs olyan, hogy egy évre átteszed egyik coinból a másikba, aztán meg dől az adómentes lé. Ha erre készülsz, és egy matchbox áránál nagyobb pénzt próbálsz igy tisztára mosni, akkor azért készülj fel egy beszélgetésre a Steueramttal.
Köszönöm, nézem.
-
vzozo
senior tag
-
vzozo
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Ez nekem lassan aktuális, német adórezidensként 2022-ben bizony le kell jelentenem az idei tevékenységeket. Hogy se kézzel, se Excellel számolni nem fogok, az biztos. Mert az egy dolog, hogy kereskedésnél volt x haszon vagy y veszteség (bár még utána kell néznem a német szabályozásnak, mert az se biztos, hogy a veszteséget szembe lehet állitani a nyereséggel... Elvégre ez nem tőzsde!) - nade pl. mivel van BNB-m, és a tranzakciók költségei azzal lettek fedezve, ezért gondolom minden egyes tranzakciónál még a BNB-ből levett sáp és veszteség / nyereség, szóval a minden mindenével is számolni kell!
Szóval ki milyen szoftvert használ, ami szigorúan Read Only API-n lekéri és feldolgozza ezeket a tranzakciókat?
És a német adóhivatal nem viccel, tavaly hónapokon át kellett leveleznem velük egy totál sima, egyszerű, szó szerint egyetlen tőzsdei kereskedés miatt, mert valamiért megflaggeltek. El sem akarom képzelni, hogy ha ezek rászállnak a kriptóra, akkor mi várható...
(Nem csaltam adót, be volt fizetve minden az utolsó centig, csak hát a németke nem értette, hogy amerikai brókeren keresztül mi történt. Na nem mintha egy gain/loss kimutatást olyan nagy kunszt lenne értelmezni, de hát nyilván nekik is meg kell indokolniuk, hogy miért ülnek napi 8 órát az adóhivatalban. Egy szebb világban mindezt mind gépek végeznek kekeckedő emberek helyett.)
-
vzozo
senior tag
válasz
üzenetére
Egyébként cryptóban érdemes ilyen pár (tized) százalékos költségeken agyalni? Én szinte mindig kártyáról fizettem be (1.8% büntetés terhe mellett, Binance), de mivel ÉPP AKKOR kellett a pénz a qrvanagy dip miatt, igazából azóta +100%-ot kb. simán hoztak azok a coinok, és bízom benne, hogy ez tovább fog nőni.
-
vzozo
senior tag
Itt most az a fő probléma, hogy ebben a leárazásban a binance nem enged kártyás befizetést. Változatos hibákat dob... SEPA mire odeérne már rég vége lenne a sztorinak.
Akkor ebből kimaradok.
A lényeg, hogy a meglévő coinokat hold, lehet uninstallálom az appot is, még kísértés se legyen. 
-
vzozo
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Ez mind szép és jó, csak azt mondja már ki valaki érthetően, hogy mi a kockázat része. Hogy pontosan min fogod elbukni a teljes bepakolt összeget (direkt nem használom a befektetést szót, ez egy spekulativ szerencsejátéknak tűnik.)
Azt ugyanis nehezen hiszem el, hogy random kattintásokért meg ide teszem - oda teszem tranzakciókért csak úgy a semmiből keletkezne pénz.
-
vzozo
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Visszaolvastam, épp arra a hozzászólásra reagáltam.

rendes coin-nal kell stake-elni.
Amikor kb. minden ATH-n van, persze át lehet váltani a fiatot coinra. Kérdés, hogy érdemes-e.
Viszont az EUR az EUR marad, én abban kapom a fizum. A .10%-os lekötéshez képest már a 3-4% is nagyságrendi ugrás, nem szabad kapzsinak lenni. -
vzozo
senior tag
válasz
golya87
üzenetére
Most jutottam el én is idáig (Binance / Savings), és tényleg érdekelne, hogy mi a buktató.
Először random coinokat dobott fel, de aztán lejjebb görgetve EUR-ra 3.21% éves kamatot ígér, ami azért jó 30x akkora, mint amit egy jobb (!) tagesgeld számla kínál.
Nyilván egy bank biztosabb bef. védelmi szempontból, de egyébként mi a best practice? Az éppen nem kereskedett coint / pénzt érdemes betenni fialtatni?
-
vzozo
senior tag
Ahogy látom sokak a Binance-on kereskednek, és van nekik saját coinjuk, a BNB. Nade az miért megy most ennyire az egekbe, mi van itt a háttérben?
Totál FOMO, YOLO, pumpálja be mindenki a FED által nyomtatott pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- További aktív témák...
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

( max kirakod 1 evre stabilba es hello)
A lényeg, hogy a meglévő coinokat hold, lehet uninstallálom az appot is, még kísértés se legyen.