- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
Öcsémnek nemrég pukkant el egy codegány 300 as tápja
..de ez a példány semmit nem vitt magával
... most egy 235W JNC vel üzemel a gépe
.... legyünk bátrak
hajrá codegány -
NoLF
veterán
na ma reggel fogta magát a céges gép és bekapcsolás után nyomban pukk, hörr és ssss, tehát fény, hang és füstjelekkel tudatta velem és kollegáimmal, hogy ő mostantól többé nem. ez még nem lett volna tragédia, node ment vele az alaplap is...
ejh. -
flacika
tag
Sziasztok!
Úgy látom sok itt az elektronikában jártas ember, átnézhetnétek ide Bővebben: link ha van kedvetek, hátha tudnátok vmi okosat hozzáfűzni a témához. -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #192 üzenetére
Lehet..mittomén....sajna sehogy nem jön össze...nem mindenki olyan,hogy csak úgy odaadja a gépét....Van ilyen...
Amúgy most próbálok ki egy gépet egy elérhetőbb ismerőstől és úgy néz,ki,hogy megfelel a célokra...kicsit bíbelődni kell a felvételek beállításával,de legalább (a leírása szerint) filmet is készít,szal még az is megelehet,hogy egy-két rövidebb kísérletet le is tok vele kapni
Majd meglátjuk... -
djyuri
őstag
Nos...képfejlemények még nincsenek....
Volt egy kísérletünk Winner_hun-nal....Kipróbáltuk az ''új'' tápját a gépemben...
A 12V része alapon el sem érte a 12V-ot,de stabilnak sem volt mondható,de futott minden
Rátettük a ventiket,de a neont nem..akkor 11.46-ig kb leesett a fesz,de 11-6-ig ugrálgatott fel...Az 5V sem volt öt volt,de stabil volt...A -12V sem volt 12V,de az is stabil volt...A táp kicsit melegedett,de ez nem volt feltünő...
Majd Winner az új gépében leméri a melegedést újra és összehasonlítjuk...
Szerintem volt egy kis szaga,de az valószínűbb,hogy a gyári szaga volt csak...
Képeket csináljuk,amikor egy kicsit lejjebb hül a levegő....nyomok mindenről,ami eszembe jut,azt majd mondjátok,hogy még miről menjen...
További jó létet! -
Csaba_20_
őstag
Kellő szakmai tapasztalat és gyakorlat hiányában nem ajánlom, hogy bárki az alaplapi kondenzátorok kicserélésébe kezdjen. Ha mégis úgy gondolja, hogy belekezd, akkor egy szakember felügyelje azért a műveletet.
Mivel kapcsoló üzemű tápról van szó, nem elegendő kapacitásra és feszültségre megfelelő kondenzátort választani, fontos a kondenzátor ún. ESR-je is. Alacsony ESR-es kondenzátort szükséges venni. -
djyuri
őstag
Az hogy nem tudod vagy csak többszöri próbálkozásra tudod csak elindítani a gépet,az a kiszáradt kondik hibája...Egy esetben egy barátomnál az alaplapi elem volt....
Az meg hogy menet közben lekapcsol a gép az lehet azért is,mert a táp nem tudja megfelelően korrigálni a kiszáradt kondijaid által lecsökkent bufferelést..
Ezzel a felfogással lehet tápra is fogni
De komolyra véve: Elmész egy eletronikai boltba és lenyögöd nekik a kondid értékeit (pl.: 6V 1000mikroFarad) és megmondják,hogy mit tudnak adni kb ebben az értékben...A méreteket és a helyet a lapon azt próbáld megjegyezni,hogy tudjál választani a felkínál kondikból....Ha nagyob a feszültsége,mint ami neked kell,az nem baj...A kapacitás az lehetőleg 10%-nál ne térjen el jobban,de az is inkább csak felfele...
Szerintem az egész nem lesz több,mint 1000forint... -
guni
tag
Sziasztok!
Egy 1800-as Atlonom van meg egy korban hozzáillő Epox lap. Két cd-rom, meg egy vinyó és persze 300W-os codegen táp, ami kb egy éves. A masinát használtan vettem és akkor már csinálta, hogy sokszor csak többszöri reset nyomogatás után volt hajlandó elkezdeni a bootolást. Mivel az alaplapon több kondinak is fel volt/van púposodva a teteje, meg ha a gép épp nem indul és ott hagyom pár percre akkor utána már a követlező resetre mindig elindul, ebből arra következtettem, hogy az alaplap kondijai a ludasak. De most hogy ezt a topicot olvasom elgondolkodtam, vajon lehet hogy a tápom szar? Egyébként újabban többször is előfordult, hogy egyszer csak fogta magát a gép és megállt, nem reagált semmire sem. /teljesítménytől függetlenül olyan is volt hogy egyedül egy opera futott rajta/ Sőt néha olyan is van, hogy ha ilyenkor resetet nyomok és bootolás után egyből újra fagy. Ez is a táppal lehet kapcsolatban?
THX: Guni -
djyuri
őstag
Nos asszem a nagyobb százalék táp és annak energiájának eljuttatására szolgáló csatik kontakt hibája volt. Nem akarom azt mondani,hogy mikro kontakt hiba,mert nem ez a neve,hanem a lényeg az,hogy van egy kontakt egy csatlakozóban...Áll a gép...Képződik egy minimális,de lehet számottevő oxid réteg az elektromosan érintkező ''mikro'' felület körül...Ám ez a vezető felület valamiért néhány tizeddel vagy századdal kevesebb áramot bír azonnal és egyből tartósan a gép áramtalanításáig átjátszani..Ilyenkor szokott az lenni hónapok-évek után,hogy ez a pici felület fel-fel melegszik és tovább oxidálódik mellette a terület és amikor a gépben fizikai megmozdítás lép fel (ez akár a vinyó indulása is lehet),akkor szerintem a ''tizsta'' vezető felületek egy kicsit elcsúsznak egymástól és mégjobban lecsökken az ''áramkapacitásuk''...Ez nem azt jelenti,hogy nem kap áramot,hanem,hogy csak nem stabilan vagy csak keveset és a biosz ezt még nem veszi észre,mert nem pumpálja ''mozgató'' parancsokkal a vinyót úgy,mint a winfos és talán ezért van az,hogy bioszban még van vinyó,de winfosban már nincsen vagy egy idő után megfagy vagy a profibb vagy éppen jobban tűrőbb rendszereknél egyszerűen leválik szoftveresen....
A másik ugyebár maga a táp,ami persze ugyanúgy előídézheit ezen dolgokat és még annál ott a saját insabilitási problémája is,ami öregebb tápnál már várható is...
Bár ez leginkább tervezés és túlbíztosítás kérdése,de 10 év után azért már bíztosan csere ajánlott -
-
mehemed
tag
válasz
Balint133 #179 üzenetére
hat nem tul szabatos megfogalmazas.. de ha jol ertem neked egy szabalyozhato pwm generator kell. ne555-bol konnyen lehet ilyet krealni, azt hiszem 1..2W-ot kulso meg hajtotranzisztor nelkul is elbir a motorokkal.
sec/c guglizas utan: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #178 üzenetére
Na szal lenne egy klérdésem: Szeretnék építeni egy olyan áramkört ami pillanatonként küld egy impulzust egy 12V-os motornak, és egy potival lehessen állítani az impulzusok gyorsaságát!! Csak nincs ötletemm, én egy astabil multivibrátor félére gondoltam, csak hát az ledet villogtat!
Ja válaszokat: a ProcProblémába várom, mert hát ez a topik nem erről szól! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #174 üzenetére
Ő, szentem félreértetted: Én azt írtam, h. ''sokan lenéznek...'', nem azt, h. te konkrétan lenézel engem!
Én nem utasítottam el senki állításait, és sokat szoktam kérdezgetni!! Ok, megteszem!
Álltalában amit írok, és 1000%-ra biztos vok benne, azt tutira merem írni, amiben egy picit is nem, az után utánaolvasok!!!!
Ok, megfogadom tanácsaidat!! -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #170 üzenetére
Így utólag tudom, hogy erősen megkérdőjelezhető állításom hitelessége, de azt kell mondjam meglehetősen pontosan tippeltem életkorodat illetően. Az érvelési módszerből indultam ki, amit használsz. Gyanítom djyuri is hasonló életkorú személy lehet.
Azt nem tudom miért hiszed, hogy lenézlek az életkorod miatt. De szerintem ez nem így van. Viszont most már megértem, hogy miért állsz úgy a dolgokhoz, ahogy.
Valójában nem tudom hogyan kéne rávezesselek arra, hogy érdemesebb lenne megfogadni azok tanácsát, akik szakmailag nagyobb tapasztalattal rendelkeznek nálad, mintsem alapból elutasítani állításaikat. De jó lenne, ha átgondolnád ezt. Kérlek tedd meg!
Úgy látom túlteng benned és djyuriban is a segítőszándék, amivel alapjában véve nincs gond. Csakhogy még nem rendelkeztek megfelelő mértékű szakmai ismeretekkel, hogy valóban mindenben segítsetek is. A segítségnyújtás ugyanis nem merül ki pusztán a szándékban, az nem elég ahhoz, hogy valóban segítséget jelentsen másoknak.
Ha hiszed, ha nem, nem hiszem magam tévedhetetlennek, sőt. Néhány témában a magabiztonságom sokak szemében azonban beképzeltségnek tűnhet és bizony sokszor annak is tűnik. De szerencsére az szokott bebizonyosodni, hogy magabiztonságom nem volt alaptalan. Amikor pedig kiderül, hogy tévedtem, akkor tanulok. Ezért az a meglehetősen furcsa helyzet áll elő, hogy szeretek tévedni. Minél többet tudok meg azonban egy témáról, annál jobban azt kell látnom, hogy valójában mennyire nem is értek hozzá.
Ha nem akarod ne fogadd meg, de azt tanácsolom egyelőre kérdezz, mintsem segíts másokon. Persze ha 100%-ig biztos vagy magadban, akkor segíts! De ne az legyen az elsődleges szempont, hogy segíteni akarsz, hanem, hogy valóban segítség legyen az, amit nyújtasz. -
djyuri
őstag
FFFFFÚÚÚÚÚ.......Ennyi
Na azért nem....
Még annyit tennék lezáráslént (HANGSÚLYOZOM: lezárásként) a termánálon elhangzottakhoz,hogy nem kell ecsetelni,hogy helyenként elég pontatlan adatokkal ''dobálóztam''...Az ottani sorozat témákra pedig már majdnem száz-százalékra mondva meg adtam volna a pontosítást vagy egyebet....
De mint említettem a hosszabb szabim után tapasztaltak után feleslegesnek találtam és a barátaim is....Arról ennyit...
Ez a fórum megérdemli,hogy előbb vagy utóbb majdnem mindenárom is,de javítsam vagy bizonyítsam kijelentéseimet....
És ha az biz utóbb sikerülcsak,akkor ne csak én legyek már leb@szva!!! Ebbe a büdösz sz@r életbe sajna a nem milliomos gyerkőcnek nem mindig van idelye,hogy proffesszionális műszerekkel és néha fél órán át tartó többszörös átszámolással járó egyenletekkel számolgatva pontos adatokat adjak...
Viszont amiket tapasztaltam kísérleteim vagy egyébb mogmozdulásaim során,azokat majdnem száz-százalékosnak tekinthetőek....Lehet,hogy hibás bekötések,vagy túlméretezések vagy ellenkező okok okoztak,de akkor is megtörténtek...Ezen nem lehet változtatni...CSak meg kellett volna válogatnom,hogy mit tehetek közzé és mit nem......
Elmondom,hogy az egész egy egyszerű erősítős témával kezdődött,ahol analóg műszerekkel mért adatokra hívatkozván adtam ki adatokat a számításaimból és méréseimből....
És a viták sorozata,ami már az én hozzáállásomat is meghatározta a terminál fórumra nézve,az tulajdonképpen azzal kezdődött,hogy tőlem nem azt kérdezték vissza,hogy bíztosan jól mértem-e vagy számoltam-e,hanem,hogy: ''Áh...kizárt dolog...Olyan nincsen....Az hűlyeség....STB''
Ha mondjuk az ilyesmi válaszhozzászólások után oda-oda lett volna írva,hogy: ''Hé te! Ott valamit nagyon elszámoltál/elmértél..stb'' Akkor talán énteljes mértékben elkerülhetők lettek volna ezen viták sorozatai...
Ja és azt hangsúlyozom még,hogy egyes adatokban, elméletekben ,gyakorlatokban, vagy egyébb felmerülő ellentmondásos dolkobna nem mindig csak az én kezem van..Töbször barátaim is hoztak nemek adatokat,teszt eredményeket,STB,amiket sajna legtöbb esetben magamra vállava kell bevállalnom,mint elentmondást,mivel annak az emberkének,aki pl.: az egyik adatot hozta nekem,anna teljesen mindennapos eset volt az és teljesen feleslegenek látta bizonyítgatni,mert neki ott van,neki működik,neki STB és minek féradozzon azon,hogy a másikat kielégítse kellő bizonyítékkal,hogyha eleve úgy áll egyes emberke hozzá az ő adataihoz...vagy akármiéhez...
Sokszor hírtelen ilyenekért maradtam magamra....
Tudjátok ha egy ilyesmi téma egy élő beszélgetésen merül fel...vagy csak egy szalonna sütésen,akkor érdekes módon nem torkollik ilyen vitába..mégha nincs is közvetlen bizonyíték a dologra...Most nem a közvetlen bizalomra értem,ami esetleg köztünk barátok között van,hanem szimplán emberi hozzáállásra...
A köztünk lévő bizalomról meg csak annyit,hogy mi a leg jelentéktelenebb dolgokon is tudunk veszekedni...Legyen a kertben lévő gaztól a profi űrtechnológiáig minden....Az emberek közötti kapcsolatot nem befolyásolja nálunk,hogy min és mennyit veszekszünk,hanem az,hogy ilyen nem lét elemü dolgokon nem fogunk véresen egymásnak esni......
Most mondok egy morbid,de jó hasonlatu példát:
Ha pl Zoli és én reggel 7 óta veszekszünk a leg különféléb dolgokról vagy ugyanarról a dologról (mindegy)...és ha pl délután 3-kor érkezik egy csapat idióta az utunkba és rátámad a másikunkra vagy akármi,akkor tökéletesen maximális erőbevétellel védjük egymást...Teljesen függetlenül attól,hogy mi min veszekedtünk...Mégha egymás össze rokonát is elkárhoztattuk,akkor is barátok vagyunk és kiállunk a másikért.....
Most ezzel azt akartam megmagyarázni,hogy miért nem tudok egyes eredményeket vagy időben...vagy egyáltalán bebizonyítani..Főleg,ami nem is nálam történt,mert nem méltóak azok rá,akik egyből semmisnek tekintik az eredményt....Ha mint mondottam hozzá lennének téve a: Hé te...stb dolgok,akkor valószínűleg sem én és sem egyetlen barátom nem állna úgy az ilyen jelentéktelen elmételi vagy gyakorlati bizonygatásokhoz,ahogy most állunk....
Tudjátok majdnem minden barátom vagy egész nap vagy egy jókora napszakban robotol,mint az állat...Sajna nem mingid jön össze pl.: a fotózás sem.... Néha egy szomszédnak való segítség többet ér pl a fotós barátom esetében,minthogy az én vacak gépemet agyonfotózza.......
Na mielőtt összekuszálnám életem nagy fogalmazását,inkább szünetelem
Szeretném ezzel a terminál témát és a sürgetési témát lezárni...Gondolom észrevehető volt,hogy csak éjjel vagy lehetetlen időpontokban vagyok fent...
Nagyjából ez is mutatja ráérésemet a témára....Pl.: holnap,vagyis ma kelek fél hatkor,mert a Tomi barátomék telkére megyünk fákat vágni,hogy le lehessen dózerolni a területet....Azt ha végeztünk,akkor a Gábor barátomnak a kocsijára tesszük vissza a kipufogó rendszert...Ha pedig a Jakuséknál kell segíteni a tető munkában,akkor ott folytatódik a téma...És ha mindennek vége,akkor tok pl.: csak lemenni a gödi nyitóbulira...Ja és persze ha apum tud egy kis költőpénzt adni estére... Szal csak ennyi mindentől függ egy napom..Nem hogy még egyeztessek egy mégjobban güliző barátommal egy laza fotózgatásra vagy heggesztgetésre mérés szempontjából.....ÁH...Már megint ecsetelek....Joccakát mindenkinek....szép álmokat -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #168 üzenetére
Azt most le kell, h. írjam, azt utálom a terminálosokban, h. megtudják hány éves az emberPl.:14; te hülye pcsfej vagy, és te akkor sem tudhatsz semmit, ha nagyon akarod akkor se!!! Legalábbis nekem akárhány topikot olvastam ott, nekem ez jött le!!
És mielőtt belémkötnétek direkt írtam rosszul egy szót, nehogy moderáljanak! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #168 üzenetére
Most írjam le?? Sokan lenéztek már az életkorom miatt, de ahoz képest, h. magam korú emberekhez képest azért sokat tudok!!! De még mindig nem mindent!! ugye milyen szerény vagyok??
Amúgy 14 múltam, és sokat olvasok a témával kapcsolatban!! (számtek, fizika, elektonika, matematika) -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #167 üzenetére
Hát, nem is értek annyira, csak egy picit, de ezt leírtam előző hsz-emben!
Ok, inkább sezrintem is hagyjuk, h. mit írt és mit nem!!!
Bocsesz, h. megsdértettem a mittomisén hanyadik törvénykönyvet!!h. rosszul írtam a BIOS-szót, azt tom h. rövidítés, ezt azért már tanultam!
Azért írtam ''-jelbe, mert 1.: feltételezem(ami nem tuti) 2.: én speckó hardveres hibára gondoltam, nem szoftveresre, de lehet h. nincs igazam!nem tudom, de nem is érdekel mostmár
ok ezte elismerem, nem így kellett volna kifejeznem magamat, de én álltalában ezért szoktam ''''-jelbe rakni ami nem egyértelmű, esetleg átvitt értelemben értendő! -
Csaba_20_
őstag
Balint133 megkérdezhetem, hogy hány éves vagy és milyen végzettséged van?
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #164 üzenetére
Balint133: Ha elhiszed, amiket djyuri leírt a terminálon, akkor azt kell mondjam nem értesz az elektronikához.
Az pedig nem érdekel, hogy mit nem írt djyuri, sokkal inkább érdekelt az, hogy mit írt. Mert amiket leírt, azok nem feleltek meg a valóságnak.
Szörnyű azt is látni, hogy a BIOS-t, biosznak írod. Azt még el lehet fogadni, hogy a file-t fájlnak írod, de a BIOS egy rövidítés.(Basic Input Output System)
Arról nem beszélve, hogy blődség olyat mondani, hogy a BIOS-ban ''meghibásodott'' valami, ezért fogyaszt sokat. Vagy nevezd meg konkrétan, hogy mi az a valami, amire gondolsz, vagy eleve ne tégy ilyen kijelentést.
A számítástechnika és az elektronika fizikai és matematikai törvényszerűségekre épül, ezért a ''semmi se lehetetlen'' állítás nem állja meg a helyét. -
sd90
csendes tag
válasz
Balint133 #163 üzenetére
Hát sok mindenre lehet mondani, hogy nincs, de hegesztési témákba ne menjünk bele, mert ez e topik nem erről szól. 17 éve foglalkozom hegesztéssel kapcsolatos dolgokkal. Pl: nagy acélszerkezetek hegesztésének irányításával.Ez nagyon OFF. A helyzet az,hogy djyuri barátunk olyan teljesítményekkel és mértékegységekkel ''dobálódzik'' amiből világosan látható, hogy fogalma sincs. Ha még beszerez egy pár ugyanilyen ''teljesítmény igényű'' cuccot akkor Paks egyik blokkja csak neki fog termelni
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #152 üzenetére
Figy, az tény, h. nem vok a legprofibb a témában(elektronika), de azért láma se vok!!!!!
És a másik fórumra: Nem azt írta, h. Ferihegy 5-ről lopott egy Boeing 75687945[B/]-est, és minden nap 30percet repteti a háza felett körbe körbe, egy zil teherautó utasfülkéjébe ''bebugyolálva'', hanem csak azt, h. van egy lapja, ami sokat zabál, a ''balesete'' óta!! És tuti, h. nem eszik annyit a gépe, csak a Bioszába ''meghibásodott'' vmi, és csak bikaerős kakaóval, szal érted nagy amperszámmal indul el!! -
Balint133
aktív tag
Akkor ennyi erővel, mindenre lehet mondani, h. nincs (Pl.
jyuri barátom alaplapja amit még be kell vallanom, én nem is láttam boltokba, max rendelésre tudtak volna hozni, de qrva drágán) ma szereltük kocsinkat apummal, aztán a generátorba úgy be volt rohadva acsavar, és le kellett vágni, apum azt hite, h. szokványos csavar, de a nagy szart, még csak olyan méretbe se volt otthon(Pedig apumnak minden szar csavarja van) átrágtuk magunkat, méretbe még csak csak, de a menete, az vmi spéci menet!!!
Szal mia lényege itt az irkafirkálásomnak: Az h. semmi sem lehetetlen!! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Csaba_20_ #153 üzenetére
''Úgy tanították, hogy a feltalálókat tiszeteljük meg azzal, hogy nagybetűvel írjuk a róluk elnevezett mértékegységeket.''
Ha személynévből származik, akkor a rövidítése nagybetű. (A tiszteletünk jeléül.)
Pl.: A, W, K, Hz, Bq
Ami nem személynévből van, az kicsi: g, s, l, m, rad, mol, lm
(Egyébként ezeket kormányrendelet szabályozza: 127/1991.(X.9.) Korm. rend.)
És még érdekes lehet, hogy ha teljesen kiírom, akkor ''mega'' ill. ''giga'', (vagyis kis kezdő betű), a rövidítése viszont ''M'' ill. ''G''. (A ''kilo'' viszont rövidítésben is kicsi.) -
djyuri
őstag
Figy...A mávnál akár csodákat is láthatsz
Hidd el.Ott minden van..Még 4.5-ös pálca is......
Az télleg lehet,hogy 4-es vagy 5-ös pálca volt,de az nem változtat a témán,hogy a hosszabítómat teszteltem vele,meg a villanyórát......
Azt meg közlöm,hogy a terminállal ma foglakozta utoljára.....
Csaba: Ha meglesznek a képek,akkor felteszem....Ennyi...
Mi a rákot izgassam én ezen magam?
Ha csak vazzeg én lennék az egyetlen,aki nem teljesíti időben a megigérteket,akkor nem így nézne ki a világ....
Az egészen meg nem lepődök meg,mert ugyanígy meg van minden témában a vita..Sokszor olvasgatok azokba is...és néha jót nevetek,mert nem értem az egyik felet sempl. volt a bűzlő monitortól kezdve az aszfalt szinéig minden okos topik...Azok is a maguk értelmében szakmai topiknak számítanak...És pedig közös csoportosításuk a FÁRADT GŐZ...
HA meg mégjobban átlesed a topikokat úgy az elejétől a máig,akkor sok topikban csak a dátumot és a reagálásokat (válaszokat) nézed,akkor némelyiknek van vagy egy hónap is....Most te kiakadtál néhány napon it (ja még Csabihoz beszélek...Bocs ha nem tegezhetlek le....szóljál!
)..Szal most te kiakadtál ezen a késésen..Jogos persze,de ha megfigyeled,akkor szinte egyik topikban sem reagálták ennyire túl.....
Ezzel nem célzok semmire...vagy legalábbis nem személyeskedve....
Amúgy vazz...a 2200W-hoz 16A-ert írtam???HY
Még 10 sincsen...
-
sd90
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #145 üzenetére
Ahogy írtad belenéztem a másik fórumba: djyuri írta: ''Az nem lehet hogy baj van vele,mert a haverom heggesztőgépén teszteltem és azt kibírta,igaz melegedett jócskán egy órás heggesztés után,de ez érthető,mert 4.5-ös pálcával heggesztettünk egy kazánlemezt és ilyenkor 5Kwatt-ra kell kapvcsolni a heggesztőtrafót... '' Hát nézzük sorba 1.: 4,5 mm átmérőjű elektródát NEM gyártanak, a 4mm-es után 5mm-es a következő méret. 2.: A hegesztőtrafón az AMPERT (áramerősséget) lehet állítani (inverteresen egy pár plusz dolgot, jelleggörbét stb.) A hozzászólás többi része is hasonló ''tájékozottságól'' tanúskodik.
-
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #150 üzenetére
Pontosan azokra értettem...akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot.
De had ne kelljen már ismételgetnem magam. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Csaba_20_ #149 üzenetére
''szakmai vitába nem szívesen bocsájtkozom olyan emberekkel, akik ... az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják''
Akkor sok emberrel nem vitatkozhatsz, ugyanis a ''Magyar Helyesírás szabályai'' szerint mindkettőt kisbetűvel kell írni. (amper, watt)
Bővebben: link
(lásd: a 82-83. oldali táblázatban.)
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #149 üzenetére
Ezt most kire értetted:
''...akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot.'' -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #148 üzenetére
Az említett topic magáért beszél.
Az általad idézett mondatok djyuri hozzászólásai a terminal fórumon. De nem bizonyítékok semmire, dobálózás üres szavakkal és be nem tartott ígéretekkel. Folyamatosan keveri a szezont a fazonnal, bizonyítékoknak hisz olyan dolgokat, amik valójában semmit nem bizonyítanak, de kellő ismeretekkel nem rendelkezik ahhoz, hogy ezt felfogja.
Ne vedd sértésnek, de szakmai vitába nem szívesen bocsájtkozom olyan emberekkel, akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot. -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #145 üzenetére
''Majd ha bebízonyíthatom,akkor kamerára veszem a folyamatot és tíz tanuval megvisgáltatom a dolgot és úgy látják,hogy nem nekem van igazam,akkor személyesen is bocsánatot kérek mindekitől ha kell,de itt mindenféleképpen elnézést kérek mindenkitől és újra átveszem a teljes fizikát és vállamosságtant a kezdetektől máig....
De egyenlőre inkább tartózkodok a komolyabb vitáktól,amíg sem ők sem én nemtudunk bízonyítani a másiknak semmi kézzel foghatót.....
A két amperes hősugárzón én is kiakadtam egy picit,de inkább nem szólok semmit,mert lehet,hogy nem nekem lesz igazam...
Azt már kipróbáltam,hogy fogtam két 2200 wattos olajradiátort és egy házon belül kötöttem hálózatra és feltekertem maxra,akkor még nem oldott le a villanyóra,pedig az már elvileg több mint 16 amper..
Ugyhogy nemtom.....bár az bíztos,hogy nem fogyasztanak 2200 wattot fejenként,mert a haverom heggesztőtrafója még régen letudta oldani a villanyóránkat.....még tesztelgetek,úgyhogy ne veszekedjünk ilyeneken....Pl.: a játékoknál már megsem merem mondani,hogy a haverom brutal-brutal gépe egy asus radeon kártyával milyen teszteket hoz,mert hiába tenném fel ide a fényképet az eredményről,akkor úgyanúgy meghazuttolnának,hogy retusáltam a képet,pedig,amikor felküldjük a haverom gépét az internetre a tesz eredményével,hogy a 3dmark beírja az adatmázisba,akkor csak néznek,hogy stabil 10-fps-en megy a legkeményebb beállításokon is a tesz szerint,tehát több mint kétszer annyi az eredmény mint itt valakinek is...de nem kell megijedni,azért nem érte el a 8000-et....
'' Aha persze akkor ezek itt mik??hmminkább te(tik) baszogattátok őt vazz, és szabályosan elüldöz(tétek)ed őt onnan, nem is csodálom, h. nem csípi a terminált!
-
Csaba_20_
őstag
Hja, most még megvannak a hozzászólásaid a fórumban, nem szeretném látni, hogy eltünedeznek. Az már túlságosan felháborító lenne...
-
Csaba_20_
őstag
Most az fog jönni, hogy letagadod a korábbi hozzászólásaid és ígéreteid? Mondván, hogy azt valaki módosította csak azért, hogy veled kiszúrjon? Hova fogsz még süllyendi?
Amúgy a saját hozzászólásait mindeki változtathatja, de másokét nem. Minden hozzászólásod be volt idézve általam. Amiket rajtam kívül más nem módosíthat, kivéve a moderátor. Sőt, többek által volt idézve a hozzászólásod, így több példányban megvan az eredeti. Én emlékszem, hogy miket mondtál akkor és tudom, hogy nem lett azóta módosítva, még moderátor által se. Rajtam kívül még van pár ember, aki emlékszik. Ha azt állítod, hogy nem te írtad az ottani szöveget, akkor sok embert nevezel hazugnak. A helyedben nem tenném, ezzel csak magadat égeted. Én például személy szerint ki is kérem a gyanusítgatásod, hogy bármit módosítottam volna a hozzászólásaidban. Nem is fűznek hozzá érdekek, írsz te magadtól is valótlanságokat, nem kell még gyártani is.
Az ''IP-címes hekkelés'', ahogy te azt nevezed pedig arról árulkodik, hogy nem vagy tisztában néhány dologgal. Például, hogy nem IP-cím alapján van ott se azonosítva az ember, hanem azonosító+jelszó alapján. Felhívom figyelmed, hogyha azt állítod, hogy valaki a te azonosítóddal, jelszavaddal módosította a hozzászólásaid úgy, hogy közben a logban még az IP-címet is a tiedére állította, akkor valakit bűncselekmény elkövetésével vádolsz. Ami pedig bizonyítás hiányában rágalmazás!
Több, mint fél éve várom, hogy megmagyarázd az akkori állításaid, de hiába. Most pedig, mikor alkalmad nyílna rá, letagadod őket. Hát tudod mit? A magyarázgatásod nélkül is tisztában vagyok vele, hogy valótlanságokat állítottál akkor. De eddig úgy voltam vele, hogy ha tudod, bizonyítsd be őket, vagy ismerd be, hogy tévedtél. Most már nem áll fenn a lehetősége annak, hogy beismerd akkori tévedésed. Ezek tudatában sz@rjál a másik fórumra.
Viszont még mindig várom a képeket a konfigodról.
U.i.: A másik fórumot megtekintheti mindenki, aki akarja: Bővebben: link -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #143 üzenetére
Bálint: THX
Csaba: A másik fórumot hiába is akarnád példaképpen felhozni,mert már tisztázva lett,hogy utólag lett visszaadva a reg-em...Szal hagyjad azt végre abba...1000*THX
A képek pedig nem csak tőlem függnek. Krisztián barátom csak annyit tudott mondani,hogy: ''Ok! Majd megbeszéljük.''
Ezt is kutyafuttában a biciklijéről...
Ja és nemtom ki mennyire ismeri a trminál fórumot,de ha már csak azt nézem,hogy abban az időben,amikor én még ott voltam,akkor mindenki akármikor úgy változgathatta a hsz-eit,ahogy azt csak akarta....Szerintem még az is lehet,hogy az sem volt gáz,ha ezt mással kellett megcsináltatnia..Egy kis IP-cím hekkelés és már kész a csalás is...
A másik fórumról ennyi a véleményem....
Ja és végigjárkáltam annó egy-két topikot a másik fórumon,amikor visszajöttem a nyaralásból és csak azt vettem észre,hogy egy csomó hsz-em helyett csak egy felkiáltó jel van vagy csak egy pont (.) van téve...És a legutsó hsz-be meg egy sablon szövegnek be van téve,hogy :''itt valaki azt,mondta,hogy jobban járok,ha törlöm a hozzászólásaimat''
Már ne is haragudjál ha ez nem csalás...Tudod mit? Sz@rok a másik ph-ra... -
Csaba_20_
őstag
djyuri írta:
Sajnos már két napja nem vagyok otthon,mert nagyimnál vagyok Győrben.
Jövőhét utáni héten leszek otthon,Majd akkor küldöm a címeket és honlapokat.
(...)
Na mindegy majd kb két hét és begyüjtök ide amit csak tudok.
(dátum: Okt. 27, 2004 1:11 pm)
Azóta várok tőle néhány kérdésre választ. Amire azóta többször is lehetősége volt válaszolni, de valahogy soha nem tette meg. Ezek után képes vagy azt mondani, hogy nem vagyok elég türelmes?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Ezzel a fényképezőgéppel készíts lécci pár képet azért a konfigodról. Különös tekintettel a tápokról, azok elrendezéséről. Aztán meglátjuk, hogy a képek alapján milyen információra lesz esetleg még szükségünk. Köszi előre is!
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
mr_ricsi #132 üzenetére
Nemtom mennyire nem részleteztem,de itt az a lényeg,hogy nem csináltam semmit,csak lefuttattam a pcmark2004-et és mindenféle ellentmondó (vagyis csak nekem azok) adatot tok csak kihúzni a gépemből...
Amúgy Gianni utasítása szerint alapon hagytam a proci feszültségét...Asszem az 1.5V ebben az esetben.....
De most mindjárt mutatok egy-két biosz képet is,hogy miként van a bioszom,amikor sikerül unknow állapotba tennem,vagyis olyanba,amikor nekem kéne bekalibrálni,hogy milyen prockó van benne.....
Bocs,ha még mindig rosszak a képek...egyenlőre csak egy 50k értékü gépet sikerült kölcsön kérni...valami sony vagy mi...Majd jön a Nicon 120K értékű is és akkor aztán lesz éles kép -
mr_ricsi
veterán
''Akkor nekem még nagyobb szerencsém van, ugyanis a 2500+-os Barcit, 2GHz-en járatom, 1,575V-on (1,65V a default)''
Nálam meg nem akar 2166 felett menni 1,75V-tal sem. Viszont ez a Sempron2400+, ami most a gépemben van, alap 1,6V-on teljesen stabil 2GHz-en, és 41°C-os. (Lefelé nem tudok core-t állítani) -
djyuri
őstag
Ja és a megszokott 1500-as tesztemből a 3dmark 2005-ben pedig ennyire nőtt meg:
Bővebben: link -
djyuri
őstag
Köszike a válaszokat...
Végülis még mindig csak arra akarok rájönni,hogy mi a rák eszik annyit a gépemben...
Tegnap előtt meg tegnap is egy kicsit leakasztottam a gépemet a pcmark 2004-el..
Eredményt nem adott ki,de meglepő módon megnőtt a gépem paramétereinek értékeBár valszeg csak összezuhant a információs mappa a gépemről és ezért írt ki ilyeneket,de inkább mindjárt belinkelem a következő hsz-embe...
Azért nem ebbe,mert ezt is 8-adjára kezdtem el,mert valamiért a kettőt egyszerre nem tudom csináltatni a gépemmelNa pill és lesz egy-két everest kép...
-
szokei
tag
Én egy 3000+ barton 2db hdd 2 cd 2 ventit müködtetek egy 350w-os coolink-ról és tökéletesen megy
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Kösz a választ Stol!
Még egy kérdés: ha esetleg 24 pin-es csatlakozójú tápot veszek, de az alaplapom csak 20 pin-es, akkor a táp a kapható 24 -> 20- átalakítóval megspékelve tuti jó lesz? Magyarul biztonságos megoldás ez így?
THX -
mr_ricsi
veterán
''Ha, nem csinálsz semmit, vagy max wördözöl, vagy ekszelezel, akkor van a tipikus, ha video-t kódolsz, akkor a maximális.''
Mondjuk, ez így nem igaz.
A ''tipikus'' és a ''maximális'' a gyártási szórást mutatja, vagyis minden proci alatta marad a ''maximális''-nak, és ha a proci első piaci kibocsátásánál mondjuk 10ezer db átlagát megnézzük, akkor a ''tipikus''-nak megfelelő teljesítményt hozzák.
Ha djyurinak jól húzható a procija, akkor az alapban a ''tipikus'' teljesítményt nyomatja, vagy még alatta is marad. (Csak éppen a tuning miatt az órajelnövekedéssel egyenes arányban, és a core fesz növekedéssel pedig négyzetesen megnő az eldisszipált teljesítmény.) -
djyuri
őstag
Ha már proci fogyasztásról van szó...Nem teljesen világos számomra,hogy az milyen mértékben műkszik,vagyis,hogyan kell nézni azt,hogyha pl.: az everesthome kiírja nekem,hogy
Tipikus 38.7 - 89W
Maximális 49 - 109W
....akkor én miként vegyem azt,hogy ha áll csak simán a winfosom,akkor kb mennyit ehet a procim? Ezt jól megfogalmaztam,de szal kíváncsi vagyok...
A segítséget köszönöm... -
stol
addikt
A minőségük erősen hullámzó, főképp az elkókat illetően.
Voltak az elején, igényes darabok, de mostanság gagyi elkókkal szerelik őket.
Vagy rögtön pusztulnak el (csak a táp megy el), vagy 1-1,5 évig menni fog stabilan.
Megveheted, nem veszélyezteti a géped életét, gari meg van rá. -
Balint133
aktív tag
válasz
Motion_Blur #117 üzenetére
Hát ha ennyire szeretnéd, h. zabáljon, akkor egészségére a procinak, én pl.: örülnék, ha keveset enne a procim, habáer most se fogyaszt sokat, de azért az amd-ékhez képest sokat!!
-
DM-Fan
nagyúr
Stol!
Please nézd meg a #108-as hozzászólásomat és reagálj! Köszi -
stol
addikt
válasz
Motion_Blur #111 üzenetére
Egészségedre, a procid pedig nem zabál 75W-nál többet!
100W felett, a 3.0-ás Preeessszkotok zabálnak. -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #99 üzenetére
Összefoglalva:
Érdekes,bennem itt (valós helyen,vagyis az élezben) mindenki megbízik,számíthat rám..szb...
Csak a azon a fórumon nem voltam sikeres abban,hogy bizonyítgassam a dolgaimat...
És négy hét után mindössze 4 vagy 5 dolgot tudtam még oda csak bizonyítgatni...
És azért a ahjszámért,amit elkövettem azon 4-5 darabért nem érte meg még tovább idegeskednem,hogy szóljak ennek mag annak,hogy: ''Hé...miért nem jo a regem?'' Meg annyira nem is volt eszemben... Talán azértsem,mert vizsgázgattam azon időszakban,mittomén...
Reg: Figyusz...azért tudok írni...legalábbis vagy 80-100 próbálkozásból nem egy gépen azért csak nem rontom el a bejelenkezési adataimat....Szal ezen ne vitázzunk,mert felesleges...
It végre új ''életet'' kezdtem és ne ír foglalkozok olyannal,amit kézzel fogható módon nem fogok tudni bebizonyítani...
Éé nem gondolod,hogy ha hazugságban élnék,akkor a magánélteben és baráti körben már nem tudódott volna ki???? Főleg,hogy mindennap találkozok a barátaimmal........
HMMMM... Most van is egy vitánk: A mávnál az egyik dolgozó azzal tömi a Zoli barátom fejét,hogy az optikai kábelt csak úgy simán be szokták kötni sima ki luser lakásokba..Pl azért,hogy nem kábeltv-ről nézze a tv-t,hanem jobb minőségben optikai kábelről...
Szerninted télleg van ilyen normál előfízetősi (3000-8000ft) lehetőségben mondjuk vácon? Tehát te a normál 3000-8000ft előfizetésre kérhetsz optikai kábellel netet vagy tv-jelet??? -
Csaba_20_
őstag
Mélységesen egyet értek veled. Nem véletlen, hogy nem is szívesen járok más fórumra, csak ha már szükségét érzem. Persze általában ilyenkor meg szoktam kapni, hogy nagyképű vagyok stb. Mint ahogy már meg is kaptam itt is. De ennyi áldozatot bevállalok azért, hogy helyes szemlélet alakuljon ki az emberekben, ne pedig a téves. Fontosnak érzem a helyes tájékoztatást. Csak sajnos kezdek én is belefáradni, hogy jobban hisznek a szakmailag megalapozatlan, tényként közölt állításoknak, csak mert azok állítói leugatnak alpári stílusban és elmondják, hogy szerintük mennyire hülye is vagyok. Egyszer érdekelne azért, hogy mi a szándékuk az ilyen embereknek és mi motíválja őket eme cselekedetre. Minden esetben rendszeresen személyes sértésnek veszik, ha kijavíták őket valamiben.
Remélem azért mások előtt sem új dologról beszéltem, valószínüleg mindenki találkozott már ilyen emberrel.
Ezek után most biztos megint sokan fognak nagyképűnek gondolni. De nehéz úgy leírni erről a véleményem, hogy még véletlenül se lehessen ezt gondolni. Sajnos nem tudom úgy leírni. Elnézést, ha ezzel most olyan lelkébe is gázoltam, akinek valójában nem akartam. -
Motion_Blur
félisten
Üdv!
300W-os Codegen tápom van (2 hónapja), eddíg nics vele bajom, simán viszi a rendszeremet (adataimnál + 3 venit + 1rack), pedig a procim nagyon sokat zabál (terheléstől függően 72-100W). -
Csaba_20_
őstag
-
cafat
aktív tag
Nos érdeklődni szeretnék hogy valaki csrélt e már codegen 300w-os tápban ventit? Milyen ventire érdemes kicserélni ami halk és hatásfokban se rosszab mont a gyári venti? Ha vkinek vannak tapasztalati az légyszi írjon!! Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Stol!
Azt szeretném megtudni, hogy a Sirtec tápok mennyire megbízhatóak. Olvastam már ezt is, azt is róluk. Belül valóban teljesen Chieftec, vagy esetleg butított valamiben? Konkrétan erről a tápról érdeklődnék:
SIRTEC (CHIEFTEC) HPC-420-DF (420W).
Jelenlegi ára kb. 14k bruttó.
Egy nem túl extrém (mondhatni átlagos) konfigot kéne hajtson: A7N8X-E Deluxe, 2500+ Barton, 512 ram, Radeon 9100, 2 vinyó, 1 DVD olvasó, 1 DVD író, 5 db 8 cm-es házventi. Kb...
Tuning nincs!
A dolog pikantériája, hogy a Radeon helyébe egy 6600 GT fog lépni, ami jelentős változás fogyasztás szempontjából.
Jelenleg egy 1 éves, 300W-s Codegány hajtja a dolgot, úgyhogy a VGA újítás előtt megítélésem szerint a tápcsere elengedhetetlen.
A kérdésem ergo: megéri ezt a tápot választani erre a célra? Megbízható-e? Ha nem, akkor max. ilyen árban mit ajánlasz helyette?
Más véleménye is érdekel, nemcsak Stol-é!
Előre is kösz! -
mr_ricsi
veterán
''Tudom...majdnem 2éves Teszt...de attól az eredmények nem változnak''
Nézd meg, a tesztgyőztes Coolinknél a ''névleges feszültségtől való eltérés %-ban'' diagrammot felfelé meg kellett nyújtani, mert a +5V nem fért bele a megengedett +/-5%-ba.
És hogy-hogysem ugyanúgy 8 pontot kapott a stabilitásra, mint a Chieftec HPC360, ami 3%-nál nem tért el jobban. Hmmm...
És az, hogy minőségibb alkatrészek vannak benne, mint a Codegenben, mindössze annyit jelent, hogy ritkábban hibásodik meg. De ha meghibásodik, akkor a megfelelő védelem hiánya miatt ugyanúgy elviszi a géped alkatrészeit.
Szerintem a tápnál a legfontosabb a biztonság, mert ha pl. a vinyóddal együtt eltávoztak a pótolhatatlan családi fotóid is, akkor hirtelen nagyon drága lesz az olcsó táp. -
stol
addikt
Részemről sem, csak sok ember csípkelődik ilyenekkel, és nekem akarják bemagyarázni, pl., hogy a Mercury táp, milyen istenkirály, mer' viszi a Preszkottot!
A Coolink, nagyságrendekkel jobb, a Mercury, Codegen, Macroy, stb. gagyi tápoknál, de nem a ''bivalyerős'' kategória.
Tény, hohy jól lehet túlterhelni, de CSAK max 30 sec-ig.
A 400W-ot, pl. max 30s-ig bírja, mert megolvad a főtrafó, és átégnek a kettősdiódák, a szekunderoldalon. -
stol
addikt
Ugyanaz a védelem nélküli KA7500-ra épülő panel van benne, mint a CG-kben, ez a gond teccikérteni?
Tudom, hogy van a jelölésük, a 300-as 280-at le stabilan folyamatosan, a 400-as bele, 1:1 megegyezik a 300-aséval, no comment.
Elhiszem, hogy stabilan megy, de amikor kezdenek száradni az elkók, instabillá kezd vállni, megfutásveszély áll majd fent, és magávalránthatja a géped!
A PH-s teszteket pedig hagyjuk inkább.
De, tudjátok, kezdek belefáradni ebbe a szájtépésbe, hisz úgyis mindenki magasról szarja le azt, amit itt papolok, majd mindenki megtanulja a saját kárán JÓÓJ!
A Terminal-on, és HWSW-n egész ,más emberek gyültek össze, akik megfontolják a tanácsainkat, nem pedig ''nedumájjámeeenekemstabilanmegyhuzzáinnensenkiházi'' dumával jönnek.
6 éves elektroszervizes multtal a hátam mögött, kimondhatom, hogy van rálátásom ezekre a dolgokra.
Vita befejezve! -
Majstor
senior tag
Pontosan ez a fontos: >igényesebb alkatrészekkel, nagyobb hűtőbordákkal<
Aztán:
-Coolink AP350X
Névleges teljesítmény: 300W
-Coolink AP400X
Névleges teljesítménye: 350W
''A minőség abszolút győztesének tesztünkben az FSP 400-60PFN táp bizonyult, kiváló terhelhetőségével, extrém stabil feszültségértékeivel, jó kivitelével. Bátran ajánljuk azoknak, akik kifizetnek érte 22000 nettó forint körüli árat.
Az árakat is figyelembe véve a Coolink AP-350X verhetetlennek bizonyult, 6000 forint körüli árért !400W-on felüli maximális teljesítményleadást!, közepes stabilitást és jó felszereltséget kapunk. Leszámítva az igazán hardcore felhasználókat, a legtöbb gépbe a legjobb választás lehet.''
Coolink:
-Megbízható:
Túlfeszültség / túlterhelés / rövidzár védelem (maximális terhelés 110~160%)
-Halk:
Hõszabályzott csendes ventilátor (ventilátor: 500-2000 ford/perc)
Tehát szerintem nem kéne lefikázni ezt a márkát!
UI:Nekem Coolink AP-350X-esem van...sőt mind a két gépemben...tökéletesen dolgoznak. -
stol
addikt
Jónak elég szar, de nem FOS kategória.
Értsd, panelfelépítése megegyezik a 300-as CG-ével, csak igényesebb alkatrészekkel, nagyobb hűtőbordákkal.
Ha ócsó pénzért kell táp, akkor ez, de ha van leetőség, akkor inkább FSP!
A ráírt teljesítményből 10%-ot kell levonni, és megkapod a valós teljesítményt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Drón topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone-t használók OFF topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest