- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
Csaba_20_ #299 üzenetére
Mesében vannak fantasztikus elemek, de az hogy 3évig ment a 300as Codegan a gépembe, legutoljára pedig egy 3000+barton/512 ramos/ 9700/ 2 wincsi/ iro + cd rom/ konfigot látott el tökéletesen nem tartom annak..(ez inkább tény). Másik ha nem olvasom illetve nem tudnám hogy 1 low-end táp akkor nem hinném el, mert személyes tapasztalatok alapján soha nem volt vele semmi gondom, de lehet hogy nekem volt szerencsém is mindig kifogok 1 elég jó példányt. Ki tudja???
Ha esetleg sértőnek találod amit írtam akkor elöre is sry eszem ágában sem volt, csak nem értem ezt ''Látom szereted a mellébeszélést és még hiszel a mesékben'' ??? -
Tom5
addikt
Igen...ez így volt!
az ÉN tápomról lenne szó
Azóta már egy CSíftek dorombol a gépemben(Hál ISTENNEK)amivel nagyon megvok elégedve!A Codegennel...látványos gond nemvolt...max ezek a gép el nem indulások,de még néha ezzel a táppal is előjön a gond...lehet vmit hazavágott a lapon,nemtudom!A lényeg...minden valamirevaló háztartásban legyen egy cseretáp,ami újjáéleszti a barátok elhalltnak hitt tápjait...és lehetőleg CODEGEN táp legyen!!!
CODEGEN ÉL!
Igaz Süsü?!?!?! -
X Factor
addikt
Végre valaki , annyira bökte már a csőrömet hogy mindenki szidja szegénykéket pedig nálam olyan jó szolgálatot tesznek
De látom hogy nem vagyok egyedül.
[Szerkesztve] -
Szitya
tag
Hali Mindenki!
A Codegen szerintem Isten adománya!!!
Két gépet támasztott fel a biztosnak vélt halálból! Az egyik az enyém amiben egy 360-as Chieftek szolgált akkor. A másik a barátomé amit egy 400-as Coolink hajtott.
Tünetek mindkét masinériánál ugyanazok voltak, se kép, se hang. Márkás tápok ki, Codegen be, és láss csodát: életre keltek!!!!
A csattanó a végére: az én gépembe visszatettük a Chiefteket, s már azzal is gond nélkül üzemelt (lehet, hogy defiblirállni kellett csak...)!!!!
A barátom nem volt ilyen szerencsés, neki szervízben van a tápja!
Tanulság: felkészült pc-s életmentő dobozában mindig legyen CODEGEN!!!!!!
Végül annyit, hogy ezt a csodatápot nem rég dobattuk ki egy másik barátunkkal, mondván ''nem aludnánk nyugodtan ha ez a táp lenne a konfigunkban!!!!
HAJRÁ CODEGEN!!!!!!!!!! -
sasa311
veterán
Ebből a csífteket. A mercury kb. egy szinten van a CG tápokkal.
Annyira mondjuk szvsz nem rossz a CG, csak irodai gépbe való, nem játékkonfigba.
3 gép is van most irodánkba, napi min. 7-8 órát mennek kikapcs nélkül, mind3ban 300-as CG van.
2 vincsi, 2 optika, min. VGA. Szal mindig a célnak megfelelő tápot kell választani. Játékkonfigba pl. valami komolyabbat!
Mert egy irodai gépbe ritka, hogy jár a vincsi, pörög az optika és fullon dolgozik a VGA meg a CPU egyszerre! Játék közben már előferdülhet.
és ugye alapjáraton meg full terhelésen más az áramfelvétel. -
Mops
tag
válasz
Chieftec #291 üzenetére
Igen, valszeg fog venni újat. Ezek az alternatívák vannak egyelőre:
CHIEFTEC CT360D2 360W dupla fan atx 2.0 - 8000
ATX TAP 400W P4 MERCURY - 4000
EXTREME POWER 380W V2.0 PASSZÍVPFC - 7000
EXTREME POWER 430W V2.0 PASSZÍVPFC - 9000
HIPER POWER HPU-3S350 350W - 7000
Melyiket ajánlanátok ezek közül? A mercury-k nagyon rosszak? Vagy esetleg valami mást? 10ezernél nem akar többet tápra költeni!
Elfogultság nélküli válaszokat várok... -
Mops
tag
válasz
X Factor #288 üzenetére
Ez könnyen lehet Faktor Úr, bár önt régen nem láttam a szerveren!
Nézz be egyszer, ha időd engedi ( aS Reloaded CS:S Szerver #2 : antisteam.servecounterstrike.com:27015 ). Ha minden igaz eredetivel is be tudsz jönni. A társaság nagyjából a régi, bár én sokkal ritkábban vagyok.
Chieftecnek meg köszönöm a segítséget
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Hello!
Ma kölöcsön kellett adnom a tápomat, és a másik gépből vettem ki egy 300 as CGt.
A leírásomnál lévő konfiggal az - 1 wincsi, 1 CD, floppy, a főtápcsatlakozóba bemenő kábelek kb 50 fokosak és az egész ATX es kábel is langyos! Ha a haverodnak ilyen gépe van akkor nehogymár egy 10Ks tápon spóroljon. 350 v. 420W os Chieftecet és ezzel kb megyegyező FSPt ajánlok. Ha esetleg Chifi mellett dönt akkor arra figyeljen, hogy nehogy 410 es 12 centis ventis legyen, mert az egy nagyon gyengén sikerült valami. -
Mops
tag
Sziasztok!
Örülnék, ha tudnátok segíteni 1 problémában. Egy haveromnak most pakolunk össze egy új gépet, de még a régi gépéből megmaradt egy 350 W-os Codegentápja! 2 évig minden gond nélkül használta ezt a tápot, bár elég hangos a kicsike, aludni nem lehetett, ha ment a gép
! A kérdés az lenne, hogy vajon korrektül fog-e menni a gép az említett táp mellett egy 6600GT (ennek elvileg min. 350 W kell) vgaval (Abit AN8 Ultra, A64 3000+, 2HDD, DVD-író) ? Nem hallottam túl jó dolgokat ezekről a tápokról, bár vannak akik szerint semmi baj nincs velük.
Ha nem feltétlenül szükséges, akkor nem szeretne egy új tápba beruházni...
Ha nem vállalható a táp, akkor örülnék, ha ajánlanátok helyette egy olcsó, de ugyanakkor használható tápot ehhez a konfigurációhoz!
Előre is köszönöm a segítséget -
stol
addikt
Bocs, tényleg gyártják még őket
Bővebben: link -
X Factor
addikt
Hát nekem már 3éve 1 300W-os Codegan táp látja el a gépem ezalatt megfordult benne:
- 663 cerka már nem emlékszem milyen lappal
- 2000+ T-bred asus a7n8x
- 2600+ barton az asus lappal 512 ram 9700 radeon 2 wincsi dvd rom cd iro /ez ment 1.5 évig/
- most került bele 1 asrock 939 lap és 1 venice 3000+ (ezt is elviszi)
Most gondolkodtam el elöször tápcserén mivel jön az x800as a gépembe és az ugy már télleg a szakadék széle.
Most felteszem a kérdést én fogtam ki egy ennyire jó példányt vagy mi??? Mert mindenüt azt olvasom hogy ilyen szar meg olyan szar, közbe már 2és fél éve semmi gondom vele.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Chieftec #274 üzenetére
Hi!
Mivel, én nem a táppal szellőztetem a házat, így minden ventim kifelé húz a házból, vannak beömlési pontok, és ha a táp ventije befelé tereli a levegőt, így az mindíg hideg levegőt kap, így a venti forulatszáma, extra alacsonyan marad, még nyári 40fokban is
A venti, egy dupla kúpcsapágyas 15éves venti, ami legylább, még 15 évet megy majd. -
Hmmz
aktív tag
aha értem
400 körüli CT-re mit tudnál mondani? Melyiket érdemes melyiket nem?...
Igaz az rájuk hogy a deltás verziók a jók?
Egy CT azért már nagyon jó eséllyel nem nyir ki semmit ha gáz van, igaz?
Kösz és üdv
Szerk: van itt pl ez a model....Bővebben: link
relative olcsó is....
[Szerkesztve] -
stol
addikt
Az Enermax & FSP, az alkalmazott kapcsolástechnikáért, és prémiumminőségű alkatrészek miatt, a CT általában (volt/van gyenge széria is), a Coolink, gagyi kapcsolástechnika, jó alkatrészekkel.
Igen, CG-ből is volt tökös bélű is, nekem is ilyen lakozik a gépemben.
Ők, 2001 előtt, a 300-as CG-ben, FSP 300-as belet használtak, és nagyon kis szériában készűlt.
Csak, ház nélküli dobozos kivitelben.
CG-300, FSP béllel:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Hmmz
aktív tag
Na átfutottam jobbára ezt a párszáz hszt...
#60 az tekinthető akár sorrendnek is részedről?
ha igen akkor pl az enermax mivel tud többet mint egy chiftec?
mer ugye a sorrendedben is elörébb van és jóval drágább is...
Megéri a különbséget?
Codegenböl nagyjából mindegyik egyforma minőségü? nincsenek különösen jól sikerült szériák vagy már védelemmel ellátottak?
Kösz a sok kérdésre a sok választ -
Padree
senior tag
Megmértem multiméterrel a feszkókat (az egyik ''molex'' csatin): alapon járatva : +5V = 5,08-5,11V (belső érzékelő szerint 5,1V), terhelve 5,02-5,04V (FarCry - ilyenkor a belső szenzor szerint 4,8V), a +12V alapon 12,5V, terhelve 12,8V (az érzékelő szerint is annyi).
Alaplapi hiba lesz? Esetleg ötlet, hol tunám kimérni az alaplapban bóklászó +5V-ot? -
Tom5
addikt
válasz
mr_ricsi #267 üzenetére
Huhh...KIRÁLY konfig,Codegen táppal?...érdekes...Nekem is nagyon sokáig(1év)Codegen 400Watt-os tápom volt!(2800+Barton,'BG RAM,Ati9550,120as/20as Winyó DVD olvasó,cd író...)Költségkímélés képpen a tápon spóroltam...azaz akkoriban nem is figyeltem milyen márkájú tápot veszek!Fél év után lett 1olyan gondom,hogy a gépem nem BOOT-olt be elsőre,hanem mindig harmadszorra!Néha viszont rendesen bootolt...nemtudtam milehet a gond...sőt pontosan a mai napig nemtudom...azóta lett egy Chieftech tápom..360-as...a híba 80%ban +szűnt..de néha még előjön a hiba...lehet ,hogy a Codegen vágott el vmit az alaplapon...nemtudom!Túlsok jót Codegen ről nemhllottam...De TÉNY,mikor tápot cseréltem,feltűnt a tekintélyes súlykülönbség a két táp között...Aztmondom CHIEFTECH egy jó márka,és árban sem gáz!!!Amúgymeg ízlések és pofonok...
Kinek INTEL,kinek AMD,Kinek Ati,Kinek nVidia,Kinek CODEGEN,kinek más... -
Hmmz
aktív tag
up, ide még visszatérek mer érdekel...
-
mr_ricsi
veterán
Nézzétek végig a konfigot, különös tekintettel a tápra:
Bővebben: link -
Ptech
addikt
Bocsika, nemton miért rakja be 2x, majd megkérdezek vki nagyon hozzáértőt...Jut eszembe, ha már lecserélem, olyat szeretnék, ami SATA és PCI-E csatis. Help plz
-
Ptech
addikt
Bocsika, nemton miért rakja be 2x, majd megkérdezek vki nagyon hozzáértőt...Jut eszembe, ha már lecserélem, olyat szeretnék, ami SATA és PCI-E csatis. Help plz
-
Ptech
addikt
Bocsika, nemtom mért rakja be 2x, majd megkérdezek vki nagyon hozzáértőt...Jut eszembe, ha már cserélek, akkor olyat szeretnék, amin SATA és PCI-E csati is van. Help plz.
-
Ptech
addikt
Bocsika, nemtom mért rakja be 2x, majd megkérdezek vki nagyon hozzáértőt...Jut eszembe, ha már cserélek, akkor olyat szeretnék, amin SATA és PCI-E csati is van. Help plz.
-
Ptech
addikt
Üdv!
Hűha, jól +ilyedtem a tápommal 1ütt.Én is kodegennyt használok (300W), ezzel a konfiggal: Chaintech S865PE, 2.8 Northwood, 2*256 PQI, 80 GB Samsung, C3C 9600 Radeon, Samsung CDRW/DVD, SB Live. 1kis tuningon gondolkodok, így beszerzek 1ilyet: Bővebben: link Durva, hogy a 3*12cm-es radis, Antarctica blokkos Asetekkel +egyezően teljesít:Bővebben: link
. De a táppal akkor súlyos gondjaim lennének, ha próbálkoznék OC-val. Vki tud vmi ár/érték arányban optimális tápot ajánlani?? Thx előre is
-
Ptech
addikt
Üdv!
Hűha, jól +ilyedtem a tápommal 1ütt.Én is kodegennyt használok (300W), ezzel a konfiggal: Chaintech S865PE, 2.8 Northwood, 2*256 PQI, 80 GB Samsung, C3C 9600 Radeon, Samsung CDRW/DVD, SB Live. 1kis tuningon gondolkodok, így beszerzek 1ilyet: Bővebben: link Durva, hogy a 3*12cm-es radis, Antarctica blokkos Asetekkel +egyezően teljesít:Bővebben: link
. De a táppal akkor súlyos gondjaim lennének, ha próbálkoznék OC-val. Vki tud vmi ár/érték arányban optimális tápot ajánlani?? Thx előre is
-
Padree
senior tag
Megvan a tápom, hát nem Codegen lett: HiperPower 3S350 350W. A boltban elkértem egy 400W-os Codegent hogy összehasonlítsam sújra őket: kábé a fele a kódgány a hipernek, az árkülönbség 2000Ft, a garancia +2év.
Ellenben az új táppal is ugyanaz a jelenség: a rendszert terhelve (adatoknál) a belső érzékelő szerint -0,3V-ot esik a feszkó a +5V-os ágon, +12V emelkedik 13V alá, a Speedfan garfikonjai is dettó egyformák, a vinyó SMARTjában a ''Hardware ECC recovered'' szám rohamosan nő, már 40millánál tart (Samsung), ezenfelül már jópár lemeznél észleltem íráshibát (NEC2510), videó ugyanúgy gyánolja a képet - személy szerint most az alaplapra tippelek (vagy a 300W-os Mercury tápom istenkirály), próbálok multimétert szerezni és bemérni a tápcsatik végét - addigis valami vélemény? -
Grigorisz
aktív tag
Nem tudom megérteni ti, hogy ölitek meg a codegeneket!
Az enyém 2003.05.29.-e óta napi minimum 10 órát megy, volt húzva a gép
van benne rendesen kütyü is. Nem értem! -
LukE
veterán
kedves stol, tudom (na jo, van rola nemi fogalmam), hogy mi a a cache, prefetch, meg hasonlok, es ezen kivul ismerem a support.microsoft.com weboldalt. talan epp mert nem vertek a fejemet 2 even keresztul
ezt Bővebben: link legyszives olvasd vegig.
(a 2-3x olyan gyorsat ugyi nem mindenre erted?
Es igen, regisztri es egyeb turkalasokkal lehet gyorsitani, de polo amit eloszor beirtal a 256k kess-el kapcsolatban az nem igaz egy mai gepnel)
(semmi szemelyes, csak ez eddig mar vagy 5x jott elo kulonbozo helyeken, es kezd unalmas lenni. Meg mas miatt is morcos vagyok /pillanat)
ha nem erzed nagyon szukseget, akkor szerintem itt zarjuk le az offolast. -
stol
addikt
A sebességnövekedést befolyásolja a vinyó sebessége, filerendszer fragmentáltsága is.
Főképpen, nem fog összelassulni, 2-3 napi shutdown nélküli munka után sem. -
stol
addikt
Nem kezd el swapelni, amíg be nem telik a fizikai memória.
Beállítása:
System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
Name: DisablePagingExecutive
Type: REG_DWORD (DWORD Value)
Value: (0 = default, 1 = disable system paging)
--------------------------------------------------------------------------------------
Disk I/O Cache maximum méretének fixálása.
System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
Name: IoPageLockLimit
Value: 0 = default
Értékek:
RAM IoPageLockLimit
(MB) Decimal Hex
4 4096 1000
8 8192 2000
16 16384 4000
32 32768 8000
64 65536 10000
Én, 16MB-ot adtam a winnek
---------------------------------------------------------------------------
Program bezárásakor, kitakarítja a szemetet a memóriából
Megynyitni:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer].
Hozd létre az alábbi kulcsot:
AlwaysUnloadDLL
System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Explorer\AlwaysUnloadDLL]
Name: Default
Type: REG_SZ (String Value)
Value: (1 = enable)
Ezután, indítsd újra a gépet, a beállítások érvénybelépéséhez.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Blackdeath
aktív tag
Executive paging, max I/O lock limit, prefetch, super prefetch.
ezek a beállítások érdekelnének engem, ezektől tényleg 2-3-szor gyorsabb lesz a winfos? -
stol
addikt
Idézek
:
Windows is optimized for a 256KB secondary cache by default. With most computers now having L2 caches larger than that it pays to take the time to change the setting to correspond to the size of the cache memory installed.
Mi nem érthető ebben?
Kérlek magyarázd el nekem, hogy miként különbözik a hardver műveletvégzésének szempontjából, és OS működésének szempontjából a CPU-Board-ra integrált L2, és a CPU magba integrált L2, és hogy a pi**ába állapítja meg ezt a ringyóz?
Itt, korántsem erről van szó.
idonkent felbukkan ez az ''allitsunk valamit a regisztriben, es akkor jobb lesz nekunk'')
Erről. vitatkozhatnánk egy kissé sokat.
Executive paging, max I/O lock limit, prefetch, super prefetch.
Hátha mondanak valamit.
Ezek beállításával (tudni kell az értéket....), 2x-3x olyan gyorsá tehető a win futásteljesítménye.
Magyarázd el a fenti szavak jelentését, és hiszek neked.
(A rendszerprogramozóknak, 2 évig ezt verik a fejükbe az OS-ek kernelműködését, ASM nyelven történő programozásukat, heti 30 órában, köztük, az enyémbe is belepakolták eme tudást) -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #248 üzenetére
Az OS alatti sebességet, játék töltődéseket, a vinyó sebessége határozza meg.
A processzorterhelő feladatok sebessége nő.(játékok, videokódolás stb.) -
Blackdeath
aktív tag
nekem sikerült beállítanom ezt az L2 kesst, de sztem semmi változás nem történt, nem lett tőle gyorsabb a gépem.
-
stol
addikt
Az eredeti leírás:
Windows is optimized for a 256KB secondary cache by default. With most computers now having L2 caches larger than that it pays to take the time to change the setting to correspond to the size of the cache memory installed.
Open your registry and find the key below.
Create a new DWORD value, of modify the existing value, named ''SecondLevelDataCache'' and set it to equal your L2 cache size in Kb's (decimal).
Restart Windows for the change to take effect.
Beállítása:
Settings:
Name: SecondLevelDataCache
Value: Cache (in Kb) using Decimal Notation
Disclaimer: Modifying the registry can cause serious problems that may require you to reinstall your operating system. We cannot guarantee that problems resulting from modifications to the registry can be solved. Use the information provided at your own risk.
Ha, szarul állítod be, magadravethetsz -
stol
addikt
A gépem:
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #238 üzenetére
Legalább, a ringyózban engedélyezted az 1MB L2 Cache használatát, vagy még, default 256KB-on használod?
A user-ek, 99%-ának fingja sincs erről a témáról.
Ha van érdeklődés, leírom a beállítás menetét. -
stol
addikt
A kalkulával számoltam:
1. kalkula eredménye: 330W Minimum.
2. kalkula szerint, aprocim, 100W körüli TDP-vel bír, ami, majd reális, de inkább, 90W lenne az.
És, a tuningolt procim, kb. anyit eszik, mint egy 3GHz-es Pénégypreszkottt.
Így, továbbra sem értem, hogy a 250W-os UPS-em, monitorral együtt, miért csak 75%-ra van terhelve....
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #238 üzenetére
Én, minden mondatomért vállalom a felelősséget, bárhol is hangozzék el, enyit mindenki megtehet, ha pedig nem, akkor, egyszerűen KÉTSZÍNŰ, és hiteltelen személy.
Pláne nem szólok be olyannak, akin látom, hogy jobban ért az adott dologhoz, nálam, de a tápkérdés, NEM ez a terület. -
Blackdeath
aktív tag
most ezt télleg muszáj volt áthozni?
imádom az ilyeneket, akik imádnak lovagolni az ilyen dolgokon! -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #236 üzenetére
Hehe....
A HWSW-n, még nem ilyen véleményen voltál, asszem
Innen idézek:Bővebben: link
Idézek:
Kérdezted, hogy milyenek a Gémbírd tápok, a válasz ez volt:
gembird=szar
nincs védelem, ágankénti terhelhetőség szinte semmi, közel nem tud annyit ami rá van írva. 500-as talán tud 250-et de szerintem annyit se, persze az sok konfigot elvisz, csak kérdés meddig és ha meghal akkor lap+proci+... száll vele.
Erre, a te válaszod:
akkor vehetek 1 új tápot is a 6800gt mellé? hm?
mert nekem most sajna nincs rá pénzem.
akkor mondjatok 1 olyan, zsír, megfizethető(!!!) árú tápot (400w-osat), ami biztosan megy hosszú évekig.
Visszaolvasás elmulasztásának, szemrehányására a válasz:
tudod az a baj, hogy nincs rá felesleges 17 ropim, hogy egy FSP-t vegyek hélo!
vagy van olcsóbban is FSP táp? mert én nem láttam olyan jó árakat róla.
Erre válasz:
350-es FSP-t 8k környékén is lehet kapni!
Erre, a te válaszod:
de azzal kitörölhetem a seggemet, nem érted? nekem a 400w-os kell! icon_reclamao.gif
és ráadásul egy 6800gt is lesz a gépben, akkor hogy fogja egy szutyok 350w-os táp meghajtani?
miközben 300w-ot simán eszik a gépem, legalábbis evett a radi 9600pro-val, akkor mi lesz a 6800gt-vel?
hm?
amúgy azt meg én is tudom, hogy a 350-es nem kerül olyan sokba, úgyhogy ezzel nekem nem mondtál semmi újat.
Találó válasz erre, amitvel nagyon egyetértek:
6800GT, mi? 65-75 ezerért van itt a fórumon.
Tápra meg nem telik?
Úúúúúggggyyyy sajnálunk...
De azért oktass minket arról, hogy mi jó és mi nem, meg hogy Neked mekkora táp kell.
Amúgy ha a 8k nem sok a 350-es FSP-ért, akkor 10k se lesz sok egy 400-as DTK-ért. Az a 2k nem fog földhöz vágni. Ha mégis, adj meg egy bankszámlaszámot, összedobjuk.
Ja, és az a szutyok 350-es FSP valószínűleg kicsinyt jobb, mint az 550-es Gembird és esetleges elszállásnál is inkább udvariasan sóhajt egyet, ahelyett, hogy szép fény- és hangjelenségek mellett magával cipelné a frissen bevásárolt cuccaidat a boldog vadászmezőkre.
De ez csak a mi belebrekkegésünk. Tudod, csak arra utazunk, hogy minél több hozzászólásunk legyen és megelőzzük LameX-et.
Erre jött, az én válaszom, nagy hirtelen:
Akkor, kedves ''kolléga'', add el az SB kártyát(ugyanis hangrendszer nélkül, TUTI nem hallod meg a pozitiv oldalait), meg a Gémbírd ''PSU''-t, és már lesz is, pénzmag, egy TÁPRA.
A táp fogalma, 300W-os márkás táptól konvergál az ég felé.
A márkás fogalma, Enermax, FPS, Chieftec.
A hangrendszer nálam, nem nukleárisló*aszjóska multimédiasystem, hanem, 2db 2*50W-os vég, és 4db 15l-nél nagyobb 3 utas hangláda.
Ha, folytatod a smucigságodat, akkor pedig megérdemled vazze. biggrin_2.gif
A géped, padlón, húzva esetleg beszűrcsöl 250W-ot, de akkor már nagyon túlzok.
Erre Ő:
hát tudd meg, hogy igenis használom azt a hangkarit, 5 csatis módban, úgyhogy eszem ágában sincs eladni! smile2.gif
meg amúgy is, most hozattam augusztusban vazze! biggrin_2.gif
méghogy 250et eszik az enyém? hö, annál azért 1 kicsit többet! ne beszéljünk már zöldségeket kérlek!
ezek szerint ha FSP-t akarok, akkor muszály kiadnom érte 17k-t, ugye?
A vitát, tovább, nem folytatom, elolvasható, a fenti link alatt.
De, azért a konfigom összeállítását, idetenném:
2500+ Barton @3200+, 1,75VCC + Aerocool CP-101, ABIT NF7-S rev2.0, 640RAM, GeF3 Ti 200 VIVO 64MB 128bit DDR 175Mhz@246Mhz & 400MHz@480MHz, Philips 52*32*52, NEC 2500@2510, Toshiba 16xDVD(Speed hack.), LiteON CRW2440MB Hitachi 80GB, Seagate 80GB @Raid0, NF7 Soundstorm, 300W FSP, APC Back UPS 400, Fujitsu Ergo Pro x174, Haupauge Win TV Express.
ÉÉÉSSSS, a gépem, padlógázon, 195W-ot kajál, monitorral, együtt 280W-ot, de ez egy SONY csöves Trinitron dög. -
Blackdeath
aktív tag
válasz
Turbolada II #230 üzenetére
egyébként nekem az van ráírva, hogy made in china, szal végül is nekem tök 8, hogy hol gyártották, lényeg hogy zsírul műxik a cucc.
az alapzajról annyit, hogy nálam abszolút nincs alapzaja, csak akkor lehet hallani, ha közelrakom a fülem a dómsugárzóhoz (kb. 2cm-re).
a mélynyomóval is ugyanez a szitu, ugyanúgy nem lehet hallani semmi alapzajt, csak ha közelhajolok hozzá. -
AMD!4ever
őstag
válasz
Még mielött aszt hiszitek védem a codegennyt,nekem 1 300wattos codegenem pusztult meg(nem vitt magával semmit)
a 400wattos pedig még éldegél(mondjuk érdekes feszkókkal) a régi gépembe. -
AMD!4ever
őstag
válasz
Shanghai ill. shenzen nem ruszki szerintem még....
Amugy pedig probáltál már ki VARGÁNÉ tápot??? -
AMD!4ever
őstag
Dobd ki szerintem a lapodat,
az a gép nem atomreaktor,nem ehet annyit.
Szerintem rákötnéd a paksi 2.es blokkra az is leolvadna....
Nekem a Csontra kb4100+ ig huzott és huzott6600gt vel megpakolt 2 vinyós 2 házventis hangkártyás tvtuneres kingmaxhc-s 2*512-ös gépemet elvitte a Coolink Ap350 x (csak a hütése volt kevés szegénynek(mindenki rányomta a meleget)
Akkor neked se kelhet sokkal több. -
Turbolada II
őstag
válasz
Blackdeath #229 üzenetére
Tudtad, hogy a Codegen ruszki gyártmány?
A Codegennél csak a JNC tápok rosszabbak. Én is most fogom lecserélni
Perdoon 500W-os tápra. A hangfalrendszernek mekkora az alapzaja? -
Blackdeath
aktív tag
tudom hogy nem ide tartozik, de:
nekem egy codegen sp-680-as hangcuccom van, és naon zsírul műxik, annak ellenére hogy kodegány.
a 3300 mikrofarados kondik (2db) naon jól bírják a gyűrődést, ahhoz képes, hogy a codegen tápokban is ilyen kondik vannak.
persze szét is szedtem, azért tudok a benne lévő állapotról (már nem garis a cucc).
[Szerkesztve] -
FRIZ 22
senior tag
Múlt héten halt meg Lanpartys havernál a 300W Codegen. Bekapcsolja a gépet, zizegés, semmi. Újra rákapcsol, most már zizegés sem. Szerencsére csak az NF7 alaplapot pörkölte meg.
Egy másik ismerős sajna rosszabbul járt. Hozta hozzám a gépét, hogy nem megy. Hát nem csoda, égés nyomok az alaplapon, a vinyó nem indul, videókari kapa. Itt is egy Codegen volt a bűnös.
Kíváncsi lettem volna hogy egy túlfeszültségvédő megmenti–e az alkatrészeket.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
''Aza tápteszt a bibliám egyik lapja''
Ennek örülök
Mennyi egy 300W-os FSP -vagy bármely más ''minőségi'' táp- vége?
Itt egy oldal, ahol beállítod mid van és kiadja mennyit fogyaszt. Azért tessék kellő kritikával élni, az adatok helyességét illetően, de a nagyságrend tekintetében azért használható
Bővebben: link tuning hatása a fogyasztásra
Uff
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Az FSP extra minőség, a 300W-os táp ehhez a konfighoz bőven elég.
Bővebben: link -ebben a Ph! Megatesztben az FSP táp volt a győztes... szvsz a bevezetője kötelező irodalom lenne minden szápítógépet birtokló felhasználó számára... fussd át Te is
Bővebben: link még egy kis FSP
[Szerkesztve] -
Padree
senior tag
Kösz. Téleg sajnálnám, azóta hogy tudatosult bennem hogy valami nemokés (tápszinten) szinte be se merem kapcsolni. Pedig már jópár hónapja kínlódott előtte is - előbb azt hittem hogy a videókarim a beteg (rózsaszín meg sötétzöld foltok, elnyújtott poligonok). Csakhát pénzügyileg 0, a Radeon meg még garis, gondoltam kifingik majd kicserélik (üröm az ürömben hogy Mistral ... brrrrr.)
Akkor körbenézek a környékünkön, sajnos a pénz nagyon-nagyon számít ezért érdeklődöm a kódgányokról.
Vagy esetleg egy Foxconn ház 10e Ft-ért sulinetre ha 300W-os FSP van benne? - csakez ugye nembiztos (személy szerint erőssen kétlem), megpróbálok utánnajárni. -
Paqito
senior tag
Üdv!
A kérdésedre érdemben válaszolva Coolink, de én a helyedben azonnal elhajítanám a Mercury-t. Nagyon jó kis konfigod van, kár lenne érte...
A tápok az 5V-os ághoz viszonyítva lövik be 3,3 és 12 V-os ágat. Ha így leesik az 5V-os ág, egyértelmű, hogy nem bírja el a vasat.
Ha nem lehet más tápot -értsd: jobb- venni Gyulán, akkor esetlegj rendelj online áruházból postán, azzal sem jársz rosszul.
u.i. Ne késlekedj -
Padree
senior tag
Szasztok! Tápcsere előtt álok, ahogy olvasgatom eza Codegen még mindig felejtős? Az újabb szériák is kókányak?
A jelenlegi 300W Mercury úgytűnik nem bírja el a cuccot: Barton + NF2 + 512DDR + 9550XT + 1db 80Gb HDD + 1db DVDíró. Gyakran fagy, kilép, néha reboot, videó szemetel + áthúz vonalakat, vinyó is sokat ECC korrektol. Feszkó ingadozik (speedfan szerint) terheléskor - főleg mikor a vinyó dolgozik: a +5V (4,95-5,1V-ról) leesik 4,7 sőt 4,6V-ra, ezzel egyidőben a +12V (12,1-,2V-ról) felmegy 12,8V-ra.
Léci javítsatok ki ha ez okés és nem ez a probléma!
3 esélyes van:
Codegen 400W - kb. 5700 Ft
Hipower 400W (Foxconn GTH-002 házhoz adják, együttes ár) 18,4e Ft sulinetre.
Coolink AP350X - kb. 7000 Ft (ha van a megyében egyáltalán)
Vélemyény? -
krokk
senior tag
válasz
Turbolada II #216 üzenetére
szerintem korlátozódjunk a másik topicba ha már úgyis csak te írsz nekem
-
Turbolada II
őstag
Hello
Az érdekes karakterek szerintem VGA hibára utalnak, lehet már
ezt is kikezdte a táp? A Hitachival normális táppal nem lesz gond, a Maxtor már más tészta. A Maxtorok nagyon melegednek, feszültségingadozás miatt tönkremehet az elektronikájuk, a mechanikájuk (fej és társai) szerencsétlenebb esetben fél év alatt tönkremegy (elkezd kotyogni, kattogni)
Egy rossz táp mindent kinyírhat. Chieftech (Sirtekből) a 410W-ost akármennyire is ajánlják ne vedd meg, csak a 360W vagy a 420W verziót. -
krokk
senior tag
válasz
Turbolada II #214 üzenetére
eladom hétvégén mindenképp egy olyan gépbe ahol csak 1 vinyó lesz meg egy cdolvasó és ennyi nagyjából szóval oda talán jó lesz ez a 300as.
amúgy egy hitachi meg egy maxtor.
de még mindig nem vágom hogy milyen hibát tud okozni a vinyóban... pl ha állandóan túl van terhelve mert vszínű nálam az volt...
az hogy bootolásnál kiakadt és szines karakatereket rajzolt ki függőlegesen a képernyőre az ilyen hiba lehet?... -
Turbolada II
őstag
Hello
A Codegen tápodat minél hamarabb add el.
Nekem is okozott már károkat, kinyírt 2 Maxtor winchestert.
Ja Maxtorod van? Az magától is hajlamos az elhalálozásra.
Én is most adom el ( vagy dobom ki) a Codegány ''400W-os'' (valójában 215W-os)
tápomat. Ja nekem volt 2db 300-as Codegenem az egyik 160W-ot adott le a másik 120-at, ez halál komoly.
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
üdv
már írtam máshova is de itt is megkérdem.
ha hibás a codegen tápom (túlterhelt) az tönkrevághatja a vinyóim igaz?
namost a vinyókon milyen hibát okozhat?
mert lehet emiatt ment tönkre 2 vinyóm300as codegen táp az adataimnál lévő konfiggal... eddig (2éve semmi baj nem volt vele) fél éve vettem bele egy a 2 vinyó mellé még 1 120ast az tönkrement nem is gondoltam arra hogy a táp miatt de azután vettem még 1 vinyót és most ez is meg a régi is haldoklik lehetséges hogy a táp miatt?
-
NoLF
veterán
már muzsikál is, egy hihetetlen minőségű, 350wattos gaba rettenettel
alaplap pedig abit helyett asrock... céges gép rotty. -
Vangelis
félisten
Ö az
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
Vangelis #204 üzenetére
Remélem -csakis a Te érdekedben- hogy erre az Istenkísértésre nem kerül sor...
Lelki szemeim előtt látom, mikor béjelented.
''Vadiúj X2-m furcsa illatot áraszt. Szerintetek mi lehet a baj???''
Konfig........
JNC 235 W''... LOL
Na akkor az informatikai társadalom leszedné rólad a keresztvizet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged