- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
coca321
csendes tag
Hello mindenki!
Nekem egy 300W os táppal és no problem,habár páran mondták ,hogy lehet jobban járnék ha le cserélném:Gigabyte G41M
Intel core2duo E7400
4gb ddr2
Ati HD4670
1 HddSzerintem ha megy akkor semmi tré vagy rosszul hiszem??
-
nolika
senior tag
Hát, codegen az codegen.
Egy kérdés:
adott egy 3 éves Codegen táp, bajom nincs vele.
Szeretném hangtalanítani a gépemet, a CPU venti szinte nem hallom(bios korlátozott),még 2db ventit egy egyszerű Tranzisztorokból fabrikált szabályozóval állítom(házventi+tápventi, és ez a venti 8cm-es, amit nem régen cseréltem, de hangos).
Levan korlátozva ígyis halk, de hangtalant szeretnék. Mit tehetek ez ügyben? Valakinek volt ilyen barkácsolása? Félek h besokall a hősokktól a tápom. Belül csak egy aprónyi eektrolitfolyás van.MOD: a kérdés az végül is, h hangtalanítással mit tehetek még?
konfig: K8N, Sempi 2320mhz procc,200+500gb merevlemez, R9600 AGP 2x512 ram -
gyunagyos
csendes tag
köszi szépen a segítséget!
jah: ez a táp így mennyit fog még menni?
-
shteer
titán
válasz
greatchaos #495 üzenetére
igaz
ismerősnek most is kellene egy 235-300W-os
-
venember83
nagyúr
válasz
gyunagyos #491 üzenetére
Igen, hibás, gyárilag. stol annó megmondta mi a hiba, de nincs kedvem megkeresni. De, szerencséd van, itt az idézet:
A sípolás, SOSEM a kondik hibájából van, ha abból esetleg, akkor az egy rezgőköri kondi lehet.
A sípolás, 90%-ban, valamely induktiv alkatrész impergnálásának kilazulása okozza.Illetve: [link]
-
gyunagyos
csendes tag
nem az én gépemről van szó, de az alap story az, hogy a gyári táp csendes halált halt, semmi sem ment kárba, aztán lett bele kölcsönkérve egy 350-es codegen(használt) majd egy új codegen 400(új) lett bele szerezve. nos ez ingyen volt tehát ajándék lónak... de azért mégis... egy zsír új táp miért csinálja ezt? gyárihiba??
-
gyunagyos
csendes tag
sziasztok! bocsi h. csak így közbeszólok, de most raktam egy gépbe egy codegen 400W tápot(ASRock alaplap, 2,8GHZ Celeron, 2x 512 RAM, nVidia 6600 Gt, Maxtor 120, Samsung 320 SATA, Pioneer dvdiro,+1 venti, + mind a 6 USB csatlakoztatva hátul.) és a táp ilyen hülye magas sípoló hangot ad ki:@ minél jobban terhelem a gépet, annál magasabb hangon... valaki mondja már meg h. mi a fenéért sípol?? előtte egy 350W codegen volt benne, az nem sípolt, az előtt meg egy 300W GABA, az is simán vitte. Valaki Mondja meg mert megőrülök ettől a zajtól
köszi előre is!!
-
Dr.Én
veterán
Hali
Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy codegány 400w-os tápnak mennyi a valós teljesítménye?(pénteken már chieftecem lesz.)Csak mert nagyon furja ez az oldalamat.Elképzelhetö hogy sok mindent rákötöttem a tápra és ez miatt a DVD író bellasul,írás,olvasás terén? -
Balázs75
tag
válasz
Szten Márs #484 üzenetére
Kösz.Szoval azt ajánlod cseréljek.Nos akkor körül kell néznem,az FSP-röl jókat olvastam.A többi meg csak tényleg a pénztárcán mulik.Talán vmi jó áron becserélik ahol vettem.Még egyszer kösz!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Balázs75 #483 üzenetére
A kétséged jogos, ha módod van rá, cseréld a tápot. Nem kell gigawattos, bőven megteszi bármelyik amit n_stolznak ajánlottam, neked is javaslom ennek a tanulmányozását:
[link] itt pedig tetszés és pénztárca szerint lehet válogatni 350W körülieket, illetve van amelyikből 400-as a legkisebb. -
Balázs75
tag
válasz
Szten Márs #481 üzenetére
Üdv!Ne vedd zaklatásnak kérdésem,de meg szeretném elözni a bajt s látom te kicsit értesz a témához.Uj konfim van:msi945 pl neo2,intelp4 925 s775 3000/800 2mb dual core,ati 1300xt ddr2 512mb vga,1g 667mhz kingston ddr2 ram,80 samsung hdd,és egy két ventillátoros powerlogic climatica 300 ház.Nos és ezekhez van egy 450W Codogenem.A házban lévö 600w táp ugyanis két nap alatt megadta magát.A gép folyamatos üzemen van.A kérdésem végülis a táp megfelelö ehhez a géphez?Az elözöeket olvasva ugyanis kétségek merültek fel bennem!
-
n_stolz
tag
válasz
Szten Márs #481 üzenetére
Valóban, kimerítő választ adtál
Köszi a segítséget! -
Szten Márs
nagyúr
Túlterhelődés esetén sanszos igen, bár még a Codegen igen igen gyenge képességei által felállított határokat sem nagyon fogja a géped fogyasztása túllépni.
Külső behatást nem igénylő, belső folyamatok is vezethetnek a táp halálához (bővebben lsd: itt [link] ) valamint mint említettem külső (hálózati) oldali kellemetlenségek is. Egyik esetben sem garantált, hogy nem visz mást is a sírba.
Ennyi a történet, azt hiszem továbbragozni kár. -
n_stolz
tag
válasz
Szten Márs #479 üzenetére
Vagyis azt mondod, h ha tuningolom vagy futtatok 1játékot (emiatt felmegy a fogasztás) akkor sanszos a táp halála
-
n_stolz
tag
válasz
Szten Márs #476 üzenetére
A ''kifullad'' kifejezés mit takar?
Elfüstöl, kiég, vagy csak simán nem indul el
Egyébként sztem normál használat mellett a konfigom nem eszik 150W felett, vagy rosszul hiszem? -
n_stolz
tag
válasz
Szten Márs #474 üzenetére
Köszi!
Nem volt betervezve a csere, úgyhogy sztem vmi olcsóbb lesz...
Ja és a 350W-os megfelel, v érdemes nagyobbat?
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
erősen árfüggő. Legolcsóbban az FSP PNF sorozat tagjai közül tudsz választani, 350W tökéletesen megfelel, vtcomp.hu és ipon.hu ahol szokott lenni. Vagy GPS sorozatú Chieftec 350W. Vagy bármely egyéb FSP, amit a pénztárcád enged.
Ha szeretnél extrahalk megoldást és van rá pénz, akkor Seasonic S12 330W, vagy Zalmanból ZM360B-APS.
De minden táp megfelel, amit itt az ajánlóban látsz:
[link] -
n_stolz
tag
válasz
Szten Márs #472 üzenetére
És milyen új tápot javasolnál
-
Szten Márs
nagyúr
Nem az a lényeg, h eddig nem halt be és akkor jó. Ez tényleg olyan, hogy eddig biztonsági öv nélkül vezettem, és semmi bajom nem történt. Most az autóm új tulaja is biztonsági öv nélkül vezet, neki sem történt még baja.
Ez nem azt jelenti, hogy nem fog, vagy hogy egyenértékű lenne vele és nélküle vezetni.
Egyrészt. Másrészt:
''Ahogy olvastam az előző hsz-eket, az jött le h mostanában fog majd behalni''
Aligha lehet megjósolni mikor fog behalni. Szóval nyugodtan vedd úgy, hogy bármelyik pillanatban. Nameg... nem csak a spontán behalásról van szó, hanem a hálózat felől bekövetkező negatív eseményekről, amiket a Codegened a géped alkatrészeinek gátlástalanul átad. Ilyen esemény szintén nem tudhatjuk mikor következik be.
Mit lehet csinálni cserén kívül? Semmit... A remény hal meg utoljára - ebből következik, hogy a tápod, és a géped egyéb alkatrészei valszeg a remény előtt meghalnak, ha nem cserélsz -
n_stolz
tag
válasz
Rover623 #470 üzenetére
Visszaolvastam, kb 4évig használtam egy codegen házat az alap tápjával(300W), semmi bajom nem volt vele,a mostani tulajdonosának sincs semmi...
A mostanim 350W és kb 1éve használom, de tényleg semmi baja nincs, nem tuningolok...
Ahogy olvastam az előző hsz-eket, az jött le h mostanában fog majd behalni, szal mit lehet tenni(a cserén kívül), vagyis hogy védjem be a többi alkatrészt, egyátalán mi károsodhat?
köszi ha valaki válaszol
[Szerkesztve] -
n_stolz
tag
Sziasztok!
Egy másik fórumon figyelmeztettek,hogy a tápom nem túl jó választás volt.
Mit tudtok erről mondani -
stol
addikt
válasz
Szten Márs #465 üzenetére
Nézzük a jóoldalát!
300W-ot ad le, ami egy mai gépnek elegendő és legalább védelem van benne
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
-
AtiGef
senior tag
válasz
Szten Márs #463 üzenetére
Hi!
Nemrégibe vettem egy ugyan olyan 480Wattos Codegen Dual fan-os tápot.
Kb mennyi a kimenő teljesítménye amit elbír? -
Szten Márs
nagyúr
Szerinted?
(A 480-as Codegenben amúgy 360W-os Sirtec bél van, messze a legkorrektebb Codegen a piacon, de kb 200 sokkal kultúráltabb tápot lehet kapni, na meg személy szerint van olyan enyhe sejtésem, hogy a selejt 360-as Sirtecek kerülnek bele, persze ez csak spekuláció... ) -
mardal
csendes tag
Hello.
Nekem olyan kérdésem volna hogy most akarok venni egy:
3,2 intel procit+asus alaplap+ 7300gt
a gépben van még 1 vinyó+1 dvd olvasó+1 dvd író+1giga ram.
Ehhez jó vétel volna ezODEGEN 480W DUAL FAN 24PIN?????
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Bundás tanácsát megfogadtam és nem Q-tec-et vettem, hanem egy Chieftec ct 400aa tápot.
A codegenem lecserélésével azonnal észre vettem egy dolgot. Amit a leendö és a mostani codegen tulajokkal megosztanék.
Amedig a codegenem volt a rendszeremben(uj korában is) bekapcsolásnál kisebb nagyobb idö kellet neki ahoz, hogy a 64 bites xp-m ikonjait az asztalra töltse. Sokáig azt gondoltam, hogy a 64 bites xp gyerek betegsége, de beraktam az uj tápot és töbszöri inditás után is stabilan pif-paf betölti. Gondolom ez csak is a táp hibája lehetett. Nem egy nagy rendszert kellett vinnie. Állitolag a 350 w-os codegenem is simán megbirkozot volna vele. Ami mint utolag kiderült nem igazán sikerült neki.
Configom:-Asus m2npv-vm
- AM2 athlon 64 3200+ (+5% huzással)
-80 as sata 2
-Galaxy 7300gt 256mb ddr3
-dvdRW,+zalman 8cm renszer hütö(alacsony fordulaton)
-2x512 samu 667mhz(dualban)
Szerintem ez nem tul nagy kivivás egy tápnak.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
(Bundás) #457 üzenetére
Azt gondoltam, hogy Q-Tech alatt egy Q-Technology tápot ért (azért az annyira talán nem lenne gáz), de sajnos nem.
Balancee: Ne vedd meg azt a ''tápot''! Az általad leírt gépnek egy 300 W körüli FSP, Enermax vagy Seasonic tökéletesen megfelel!
A választék persze nagyobb, csak én ezeket a márkákat kedvelem. Ha jót kaarsz, ezek közül nézel egy 300, maximum 350 W-os típust: [link]
(Ez a [link] topic első hozzászólása.) -
(Bundás)
addikt
válasz
Balancee #454 üzenetére
Na ez már megint privátba ment el, majdnem másodjára is!
A Chieftec nem is gyárt tápokat azoknak beszállítói vannak több féle béllel! A Q-szar (Balika911: kösz a helyesbítést) 500-nak pedig nem hiszem, hogy köze lenne a Chieftec-hez.
Passzív is tökéletesen megfelel, kevesebb hibalehetőség, mittomén! -
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Nekem codegen 350 es van a házban.Már a cserét megrendeltem(Q-tech 500)
Én azt hallottam, hogy kb 1 évig nincs a codegenekkel baj. Utána meg állitolag elfáradnak. Nekem semmi gondom vele. Igaz kb 5 honapja használom. A rendszer ami rajta van. AM2 athlon 64 3200+ asus alaplap 2x512 ddr2 667mhz samu. 80 as sata 2, asus dvd-rw ,Galaxi gf 7300 gt 256 ddr3.
Kérdésem mire figyeljek és vannak e intö jelek arra, hogy hamarosan behány a táp, vagy bajt fog okozni? -
Rover623
félisten
azt hiszem mindent leírtam tehát akinek 11-12k ja van házra sztem vegyen nyugodtan Codegent!! egy szakértő több éve rendszerfentartó(Codegen) tapasztalattal.
Mivel unalmas lenne, csak egyetlen topicból idézném a hozzászólásaidat...''szakértő...rendszerfenntartó''...
[link]
[link]
És ami abszolut idevág:[link] -
ates84
tag
Sziasztok!
SEGÍTSÉG!
Állandóan újraindul a gépem! Ma már 5-ször fél óra alatt - tegnapelőtt 3-szor 15 perc alatt - előtte pár héttel csak 1-2-szer elvétve! Volt hogy resti után beboot-olt a windows, de a nod32 még mielőtt betöltődött volna restartolt a gépem.
Miért van ez? Memóriahiba? Táp? Alaplap? Vírusra meg szoftverhibára nem gyanaxom, mert a winfos 1 hete lett újratéve és az előtt is volt resti 1-szer 2-szer meg most is...
Most szétszedtem a gépet és kivettem a tv-tunert, hogy legalább az ne fogyasszon vagy ilyesmi. Most kb 20 perce nem volt resti. A gépemben egy kb 5 éves 300 w-os Codegen táp van. :S
Ha a táp romlott el akkor milyet vegyek? 5 ropinál többet nagyon nem akarok rááldozni!
Hőmérsékleteim (reggel 9 óta megy a gép a restiket és egy 5 perces szünetet beleértve)
CPU: 35-42 °C
GPU 35-39 °C
alaplap: 25 °C
HDD: 34 °C
Everest:
A memória írás olvasás és késleltetés teszt a szokásos eredményeket hozta.
A tápra a következők vannak rákötve:
- egy HDD
- egy rack (nincs bekapcsolva)
- egy dvd író
- meg egy 12 V-ot fogyasztó Zalman GPU cooler
Alaplapon (PCI slotokban)
- hálókártya
- tv-tuner
+ egy Geforce 6600GT AGP
Pls segítsetek! Thx előre is -
didyman
őstag
Amíg a gef6200 a 8800 árnyékában nem gagyi, hanem csak kisebb teljesítményű, azzal semmi gond sinc. De ha ócska hűtéssel szerelik, pukkadós kondikkal, vagy alulméretezett VRM-mel, akkor az már kicsit más tészta, nemde?
leírtuk már pár helyen, a CG az irodai gépekhez még elmegy, ahol nincsenek nagyon igénybe véve, de a minőségük rettenetesen szóródik.
Szánalamas belük van. Tegnapi nagykeres látogatásom során egy halomban volt 300 és 350W-os piros címkés. mindkettő típusszáma 200XA volt. A régi, 250-esek típusa is 200X volt, míg a 400-as szerverházhoz kapott, normálisabb verzióé 350X és a korábbi 350W-osoké 300X. A következtetést vonja le mindenki.
A másik: A táp büszkén hirdeti, hogy ő ATX2.03-as. Ehhez képest van egy 12V-os ága, papíron 16A terhelhetőséggel és csont ugyanaz a bél, mint a korábbiaknak.
Halomban álltak, nem azért voltak szervizasztalon, mert jók voltak.
A Maxx ára+ a Codegen ára túlmutat egy Chieftec GPS árán, ami fényévekkel jobb. A Maxx működőképessége erősen megkérdőjelezhető sok esetben, nem ideális, nem véd kellően, nem megbízható a működése. -
Peet210
őstag
A q-tec-es topic felbukkanása után kb 1 héttel most itt egy másik a hírhedt tápról.
Sok rosszat lehet hallani ezekről a tápokról és néh felbukkan egy-egy ''magasztaló'' jellegű hsz.Természetesen megeshet hogy egy ilyen vagy hasonló minőségű táp elvisz egy konfigot 1-2 évig valamilyen alacson fogyasztású gépet, de összeségében nem lehet őket összemérni márkásabb társaikkal.És itt nem cipőn virító pipáról van szó hanem a megbizhatóságról és minőségről. -
VR6-Fan
veterán
válasz
(Bundás) #439 üzenetére
vagy az általa írt ''táp''(CODEGEN 6078 450w 10450-) árából vehetet volna egy 400Chieftech tápot(GPS AA-101) ami nálam A64 3700+(3ghz), asus a8n5x, 7600GT(730/1840) vinyó dvd meghajtó 5db ventit gond nálkül elvitt és még azt se mondhatom hogy nagyon meg hajtotam
300W codegen táp(olyan amit a házakhoz adnak) 1000 drun, aristo via kt133 lap 512mb(3 modul) ati rege 128 cd író vinyó össze dúgtam leéget a táp (nem volt egy éves....)
ja és picit meg is rázot hát köszönöm nekem ennyi elég volt..... -
(Bundás)
addikt
Amúgy egy Codegen 450W nagyjából egy árban van egy 300 Wattos FSP táppal, ami bizton elvisz mindent, akkor miről beszélünk?
Másrészt, mint laikus beszélhetnénk a fogyasztásról. Kiváncsi vagyok milyen meleg levegőt fúj ki az a Codegen a ütős konfigod izzasztó tehelése alatt, olyan 750 Wattot szippanthat ki a konnektorból 250 helyett. -
(Bundás)
addikt
Szakértelmed a tápegység belsejébe valószínű nem terjed ki. Ne vedd személyeskedésnek, pedig az, de nekem se.
A Codegen házzal nincs semmi baj, azt lehet ajánlani, de hogy EZT, mint tápegységet ajánld azoknak, akik tuningolni akarnak és biztonsággal használni a gépüket az egyszerűen nevetséges és egyben felháborító.
Azért mert Codegen arkangyal vigyázott ráz nem lehet e műremeket csodának nevezni és hasonlítgatni egy normális tápegységgel. Szerinted nincs semmi különbség a kettő között? Laikus szemmel elég, ha rárakod a mérlegre a kettőt.
Valószínű a PH! szakemberei is, azért NEM ajánlják e tápegység vásárlását, mert TÖBB munkára van szükség javításuk terén, vagy mi? Mi hasznuk lenne belőle? -
RexpecT
addikt
Nekem regebbi konfigommal voltak olyan gondok hogy X idő után ujraindított(általában ritkán), csak ugy spontán(ebben is egy 400W os Codegen volt)!
Vettem egy uj konfigot mondom most nem erdekel az a + 5 k , ennyit megér a nyugalmam!
Azóta boldog tulajdonosa vagyok egy Chieftech 400 W -os tápnak, semmi gondom sincs vele!
Szóval kinek a pap kinek a paplan!Én azt mondom hogy erre nem kell sajnálni a pénzt!
Ráadásul ha hozzáadod a tulfeszvedo arat a Codegen táphoz akkor már csak 2 k kell ahhoz h megvegyél egy Chieftech tápot! -
Gucunya
tag
néha az emberek azt hiszik h ha a cipőjükön pipa van és 30000be kerül akkor az biztos a legjobb apiacon!!!
Az olcsóis lehet jó ha szakértői szemmel nézve választasz. leirok egy gépet amit magmanka raktam össze olcsó és ütős.
CODEGEN 6078 450w 10450-
Asrock 775 dual-vista 13580-
Pentium D805 3,8ra húzva! 21250-
2*512DDR400 Kingmax ram 2*12250-
Leadtek 7300GT extreme 256/128 24450-
160GB 7200RPM 8MB SATA2 13500-
LG Lightscrable DVD-RW 9550-
össz:117230Ft-
És ütős!
CARBON: 1280*1024 Full graf aa af akadás mentesen több autóval is fps-t nem mértem.
Csak mert valami márkás meg drága nem biztos h jobb vagy nem annyival mint amenyivel többe kerül.
A Codegen táp anyit ér mint amibe kerül.itteni hozzászólások kb olyan mint egy GF6200as topicba arról irnátok h az mien szar a 8800GT a maga 178000ftos árával menyivel jobb persze h jobb, de attól a 6200 még működik és jó.
a Codegen táp nagyon jó és húzni is lehet vele a procit.
Az igaz h egy 400wos codegent nem arra gyártottak h 6600as pentiumot húzzál vele 66Ghzig, meg 8800gt kártyát tuningolj vele mert annak van pénze komolyabb tápra de aki egy általam leírt konfigba gondolkodik legyen az amd vagy intel annak bőven megfelel, de aki félős annak ezt ajánlom: MAXX számítógépvédő-áramkör
A tápegység megszaladása esetén lekapcsolja azt, így megvédi az alkatrészeket a túlfeszültségtől. Dobozos 2850FT-[link]
azt hiszem mindent leírtam tehát akinek 11-12k ja van házra sztem vegyen nyugodtan Codegent!! egy szakértő több éve rendszerfentartó(Codegen) tapasztalattal. -
Dr.Én
veterán
Codegen 400w-os helyett melyik márkákban nézzek körül?
elöre is köszi -
Dr.Én
veterán
válasz
Szten Márs #431 üzenetére
köszi szépen megfogadom a tanácsod
-
Dr.Én
veterán
Hellosztok!
Segitségeteket kérném.Van egy Codegen 400w-os tápom. Amikor elinditom a gépet akkor néha kell neki 1perc hogy a bios részen tul lépjen és ilyenkor olyan hangot ad amit semmihez nem tudom hasonlitani, de csak addig amig nem jön be windows teljesen, aztán utána normális.légyszí segitsetek.elöre is kőszi -
Szten Márs
nagyúr
válasz
question man #426 üzenetére
Csak a jó táp ha füstjeleket ad azt kizárólag magából adja, a kodegány és társainál meg szép esély van. hogy füstjelküldésre buzdítja az x százezres géped egyéb alkatrészeit is, mert egyedül mégis unalmas füstjeleket eregetni...
-
question man
tag
meghajlok
már értem
A gazdaság politika mindíg is fontosabb lesz mint a felhasználók
elvégre vad kapitlizmusban élünk
egy dolog ami fontos lehet a leg ratyibb márkát is megvenni ha mázlid van akkor sosem hal be de ha nem akkor a 40000ft- táp is adhat le füstjeleket az apacsok főnökének
idézet Már megint döhbe jövönk
''mindez semmit nem ér ha nem jön be az MF'' -
stol
addikt
válasz
question man #424 üzenetére
de ha tényleg ennyire NEM gépbe valók a coodegen tápok akkor nem kellene megszüntetni az egészet?
A szériahibás vinyók, alaplapok, sőt autó otorok is mai napig kerülnek forgalomba.
Ez marketing.
Idézem a PÜ-met:
Figy az a gond, hogy a 400-as Codegen, 200W körüli max terheléshél ledful, a 480-as, meg 350-360W-nál.
Egy sacc. tieddel egyfogyasztású gép, egy 400-as Codegent már igen csak határon járat.
Hibásodás esetén, semmi védelem nincs benne.
Jó eséllyel meg fog szaladni, és elküldi a gépet a másvilágra.
Jobb esetben, lefúl az SMPS, és egyedül döglik.
Sajnos a statisztikák nem ezt mutatják.
5éve, napi 4-6 tápot javítok.
Ennek folyományaként, mondhatom, hogy van valamennyi rálátásom a dologra.
Nem lehet mindent egyformán kijelenteni, mert sok minden függ a munkakörnyezetétől is a tápnak. stb. -
question man
tag
csak meg irtam ide a sok rosszalló és leszóló írás közé hogy nekem jól megy
nem mondom senkinek hogy ilyet vegyen mert egy kis plussz pénz ráfordítással ami 1-2 ezres már jobb minőség kapható nem is kicsivel de lehet ennél rosszabb minőséget is venni
Amúgy pedig értek a szóbol de itt a jó és a rossz tapasztalatokat írják le egy tápról nem?
de ha tényleg ennyire NEM gépbe valók a coodegen tápok akkor nem kellene megszüntetni az egészet?
A sajátommal tényleg nem volt bajom de már össze égett és enyhén megolvadt dobozu darabbal is találkoztam, de ez igaz a több más gyártóra is még a nevesekre is hogy ki lehet fogni piszok rosszul összerekott példányt ilyet is láttam már nem egyet. -
-
stol
addikt
válasz
question man #420 üzenetére
Másik fórumban, 450/480?
Itt már 400-as.
Megmondtuk, hogy ne ajánlgass védelem nélküli tápokat!
Nem értessz a szép szóbol?
Fogd már fel, hogy egy csppnyi védelmes sincs, esetleg, ha a 480-as Sirtec belesnek van is,de a 400-asnak egy szemernyi sincs!
Hogy tudsz nyugodt lélekkel, más kuporgatott pénzével szórakozni? -
question man
tag
nem húzom le a codegent mert szerintem nem egy rossz cég de mázli kell hogy kifogj egy jó tápot nekem 3.5 éve megy a 400W-os darab és még semmigond nem volt vele mindent ki bírt amit csak csináltattam vele hosszú ideig hajtotta a jelenlegi konfigomat is csak bizonyos okok miatt ketté lett a gép kis fejlesztés miegymás főleg az hogy nem volt sata csatija és a kisebbik netezős gépbe ami barátnőméknél van abba került bele a kis 400-as de bírja és visz mindent.
nagyon jól bírja hogy két nőt is elvisel kezdve olyan dolgokkal ogy nem nagyon lehet nekik megmagyarázni hogy miután a windows kilépett és elhalkult a gép azután kapcsolja le a hosszabítót ők rendszerint menet közben szoktak kapcsolgatni ami aztán szerintem elég rendesen terhel egy tápot
a legdurvább az volt mikor kitalálták hogy letakarják a gépet hogy mert úgy esztétikusabb és úgy ment szegényke vagy 3 napot mert nem voltam ittholna ha ezt kibírta akkor még egy földrengést is
az egyetlen alakítás a tápon a venti csere volt kb 1éve mert iszonytosan hangosodott a kicsike
[Szerkesztve] -
hiendoos
csendes tag
Hali!
Nekem a gépem a következő: asus a8n-e, 3000+venice alapon, 2x512 mb Kingmax, geforce 6600 inno 3d 256mb alapon, 80 gb samsung sata vinyó,lg dvd író, 4db venti. Ezt egy 350 w-os COMADOR táp látja el, elég kis súlyú.Tudtok erről a tápról valamit? Cseréljem le? Egy éve van meg, fagyni nem szokott. Milyet vegyek hozzá?(szeretnék majd bele egy 2 magos cpu-t és egy komolyabb videokártyát)
Másik kérdésem barkácsolással kapcsolatos: hol találok tápokról kapcsolási rajzokat, paramétereket, képeket(akár codegenről is)?(nem számítógép ellátásához keresem, ahhoz nem barkácsolok elég jól)
Köszi -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #416 üzenetére
2001-ben volt FSP béllel szerelt eresztés, de nagyon kevés ideig.
-
Blackdeath
aktív tag
úgy képzeld el, hogy a vidéki haveromnak már több mint 3 éve megy a 300-asnak titulált kodegány tápja, igaz nem egy nagyigényű konfiggal: 2,4ghz celeron, 2*256mb vmilyen Rambo ddr ram,Inno3D GF Ti4800SE 128mb, 2 odd, 2 hdd (nemrég vett bele egy újabb vinyót, csak 1 volt előtte).
1szer kérdeztem tőle, hogy te nem félsz hogy egyszer nagy valószínűséggel el fog pukkanni a tápod? asszongya nem. jujjj.
mondtam is neki, hogy naon bátor ember, én az biztos hogy nem kockázatnék a helyedben.
én nem akarom erőszakkal lecseréltetni vele a tápját, ha jó neki, akkor jó, úgyis elpukkan 1szer.
bár nem hinném, mert kb. 1 éve szétkaptam a tápját, és 1 púpos elkó sem volt benne, most már persze nagyobb a valószínűsége hogy találnék benne olyat. -
Hannibál
csendes tag
Hali nekem egy 430w-os codegenem van 2500+ os athlon xp-vel 2 vinyaval 9600pro-val 2*512 rammal. Agyon moddingoltam de kb 3 éve minden gond nélkül megy és használom rendesen
. Úgy néz ki kifogtam egy különleges darabot
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Szabi2121 #410 üzenetére
mindenki próbálja eladnia szarjait!
Ez így igaz.
Az igazán görény dolog az, aki a félhulla cuccait az ADOK-VESZEK-be nyomja be.
Le merem fogadni, az ott hirdetett cuccok 80%-nak, már 2x kitaposták a belét, a tápok nagytöbbségében, már púpos elkók, vagy már félig megsültek a cserélt venti által keltett kissebb huzat miatt.
A Codegen, Mercury, Q-Tec, és egyébb ''komoly'' tápok pedig az elektronikai hulladék kategóriába tartoznak.
Hogy miért? Megmondom! Szervíztapasztalat.
Nem PC-bótos Jánosbáttyás, visszakűdöm nagykernek szervizes, hanem elektronikai szervizes.
Hát, hogy a 400W-os Codegened nem fosta össze magát, 200W-os teher alatt, ami valójában nagyon közel volt az általa kiköhögni bírt teljesítménynek, kész csoda, hogy nem robbant el.Kibaszottul tudom sajnálni az ilyen júzereket.
Csak, aztán össze ne fussunk, javítási kérelem terén -
Szabi2121
tag
Nem!! Én csak olyan dolgokat mondtam ami sajna a mai világban evidens, mindenki próbálja eladnia szarjait! És szerintem így, hogy nem mondtam neveket meg semmit, így még nem spciliség. Szerintem! Csak felhívtam a figyelmeteket, mert a legtöbb ember előtt még mindig piros felhők lebegnek, hogy mindenki tisztességes!!
Ezt nem kell magára vennie senkinek!
Én itt lezártam, kár, hogy megszólaltam, sajnálom!
Mindenki azt csinál amit akar!!
Üdv -
didyman
őstag
válasz
Szabi2121 #407 üzenetére
Márpedig amit most megszellőztettél, az önmagában görény dolog, ha félben hagyod: Tudsz valamit, ami fontos lehet nekünk, másoknak és ahelyett, hogy jószándékúan feltárnád, elrejted azok védelmében, akik átvernek minket. Nem érzed úgy, hogy ez spicli dolog? Hallgassunk továbbra is olyan emberekre, akiknek a véleménye semmit sem ér? Te pedig tudod az igazságot és nem mondod el nekünk? Micsoda dolog ez?
-
(Bundás)
addikt
válasz
Szabi2121 #407 üzenetére
A szervízesek akik javítják a tápokat, azért sokkal tapasztaltabbak, mint egy felhasználó, szóval ennyit a realitásról.
Vegyél az egyik kezedbe egy Kodegány tápot, a másikba meg egy FSP-t, vagy Chieftec-et és egy véleményt már el is mondhatsz.
Nem tudom épp melyik cég fizeti le az emberkéket, mert ha megkérdezel 10 okoskát, abból 2-3 preferálja ugyanazt a márkát, de mindegyik óckodik a Codegen-től.
Tehát ezek szerint az egész világ összefogott ellene (és jópár éve tart a kampány)! -
Szabi2121
tag
válasz
Szten Márs #405 üzenetére
Abban biztos lehetsz hogy neveket nem fogok írni, mert nem vagyok vamzer! Pl egyik haverom is dolgozott számtek boltban és azzal szórakoztak, hogy felmentek egy fórumra és az éppen aktuális betárolt dolgokat kezdték nagyon dícsérni és láttak csodát pár héten belűl elterjedt a pletyka, és megindult az eladás. HAllottam már, hogy a MIstralban is csinálták!
Az a baj, hogy kizárjátok a lehetőségét, pedig eléggé valóságos a mit írok!
Ne legyetek NAÍVAK!
Mindig a tapasztalat legyen az első és aztán más véleménye, én mindig azt mondom!
Én nem akarok itt senkivel se összeveszni, csak reálisan kéne gondolkozni! -
didyman
őstag
válasz
Szabi2121 #399 üzenetére
Nem egy fórumon van olyan emberke akit pénzelnek vagy mgbízzák egy kis reklámozással vagy épp ellen kampánnyal!!!!
Hehe, LOL! Honnan szedtek össze ilyen baromságokat, ez kész!!!!!
Ja, vannak normális kodegenek is. Szerverházakhoz adtak olyat egy időben, ritka, mint a fehér holló, a többi meg nem az.Gondolkozni kéne ezen is, hogy lutri, vagy inkább biztosra mész, mikor egy 100-200k-s konfigot közvetlenül egy nagyon veszélyes hálózattal köt össze valami, hogy vajon ezen kell spórolni... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szabi2121 #399 üzenetére
''Nem egy fórumon van olyan emberke akit pénzelnek vagy mgbízzák egy kis reklámozással vagy épp ellen kampánnyal!!!!''
Ahamm... esetleg célozni akartál? Esetleg a célzásodat alá tudod támasztani a ''fizetett kampámnyolók'' véleményével ellentétes szakmai érvekkel? Ha nem akkor esetleg el kéne gondolkodni hogy miket is írogatunk
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest