Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz micafighter #8360 üzenetére
Megpróbáltam, létrehoztam új csoportot (a megfelelő mappákat hozzáadva), szerepel is az említett helyeken:
Azért csak-csak csesztet még kicsit, azt nem értem mért dobja ezt MBAM-ra, mikor CIS-ben is hozzá lett adva, ill Comodo mappája is MBAM-ban...
Ahogyan saját csempe készítésére használom Obletile programot, ami ugyen ott coprtban, mégis ugat rá
Lehet újraindítás kéne neki, de azért pár percet javult a dolog, most nem szórakozok vele többet.
Köszönöm a leírást, nagyon hasznos volt.Szerk: köszönöm a ráadást, kipróbálom majd.
(#8361) blattida: köszönöm a tippet, akkor vsz kipróbálom ezt a tanuló módot !
Gépen másik rendszereken - win7 Bitdefender, win8 Gdata - nem volt gond MBAM teljesítményével, csak ezért bosszantott kicsit 8.1-en ez a Comodo dolog.Más: Auto Sandbox "részben korlátozott" az úgy jó , illetve konfigurációban internet security az aktív, proaktív vagy firewallra állítva mi változik, érdemes átállítani?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz micafighter #8365 üzenetére
MBAM-nál kivételek közt van Comodo, vsz auto "berakatta" magát (program files mappája és vmi másik comodo mappa is ott van), ezért fura nekem is...
Tesztelgettem tanuló módot, az alatt mbam futás teljesítménnyel se volt gond, majd visszaállítom biztonságosra, remélem megjegyzi.
Obletile megoldására kíváncsi lennék, mert néha kicsit idegesítő, h minden új csempénél ablakot dobál, blokkol.Egyébként nagyon ötletes, tetszetős ez az erős védelmi mechanitmus, ugyanakkor fentiek miatt néha bosszantó, de majd belejövök
Köszönöm a linkeket és a tanácsokat!
-
King Unique
titán
válasz micafighter #8370 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot, holnap majd kipróbálom!
-
King Unique
titán
válasz micafighter #8370 üzenetére
Próbálgattam, amiket mondtál, az első MBAM-os összejött, már nem riaszt memória hozzáférésre, de ugyanúgy beakaszt, amit linkeltél korábban, antivirus résznél próbálgatom állítgatni, úgy néz ki összejön.
Másik Oblis problémát nem igazán tudtam összehozni, folyamat létrehozás lehetősége nincs is a listában, melyikhez adjam hozzá:De más csempéknél - feladatkezelő - is feldobott érdekeseket, nem is tudom hirtelen HIPS szabályoknál mihez adjam hozzá, de nem is akarlak vele traktálni, magamat se, mert ha felugró ablakban 1x engedélyezem, onnantól azét megjegyzi, csak újaknál mindig bosszantó kicsit...
-
olivera88
veterán
válasz micafighter #8380 üzenetére
Nem kevered véletlen a tiszta pc móddal Ott engedélyez mindent.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
borix
őstag
válasz micafighter #8389 üzenetére
Köszi.
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8398 üzenetére
Mivel a hips része, ezért a tűzfalban is benne lesz, de sárkány, nem bivaly.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
esattila
csendes tag
válasz micafighter #8398 üzenetére
"Esetleg tudsz valami pontosabb/konkrétabb ETA-t ?"
Még ennyit sem, csak saccoltam. Szivárognak az infók a heteshez, ( milyen lesz a kinézete, mik lesznek benne, folyik a bétatesztelés ), meg általában az szokott lenni, hogy új év új verzió, az új év meg már három hónapon belül itt van ( a hatost is valamikor tavaly decemberben adták ki) . És mivel a CIS-nek van fizetős változata is, szerintem a Comodo sem akar kimaradni abból, hogy a többi hasonló profilú céghez hasonlatosan marketing kampányt építsen az új verzióra.( Még erre a fórumra is csak akkor találtam rá, amikor megoldást kerestem az újraindulásra, hogy hátha valakinél már elfordult és megoldotta valahogyan. )
Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8406 üzenetére
Rendszeresen olvasom a fórumot , ismerem a tanuló módot és a CIS helpet is, de ezeket azért kérdeztem, mert azokat elolvasva sem egyértelmű.
Tanuló módra úgy tudom, csak az elején érdemes állítani, de kb 3hónapja fent van azon a gépen a CIS 6 és újabb programok esetén nem szeretném mindig átállítani tanulóra. Szeretem, ha egy program kérdez mielőtt cselekszik, de jó lenne ha ezt (számomra) érthetően tenné, ahogy korábban is volt. Most felmerült pár kérdés, amit értnék, de vannak kételyeim, ezért kérdeztem itt, hogy megerősítést kapjak. Köszi. -
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8414 üzenetére
Szia, a naplóban szerepelt, az összes művelet, hogy melyik fájl mihez akar hozzáférni, de miután töröltem HitmanPro szabályokat, utána már nem kérdezett a HIPS és a naplóban sem volt semmi infó.
Jól értem az angolt és a kérdéseket is. A CIS helpet is elég jól átnéztem már az évek során. Szerintem nem a hozzáértésemmel van gond, hanem azon a gépen furán viselkedik a 6-os és kicsit máshogy, mint az 5-ben.
Másik gépeken az 5 verziókkal nem volt ilyen gondom, jól beállítottam és már 3 éve rendszeresen használom.blattida : Igen biztos, ilyen dolgokat többször leszoktam ellenőrizni. Este megnézem a fájlbesorolást és átrakom IS-re...
Az új gépen tanuló módban, az normális az általam felsorolt programoknál (ccleaner,firefox,plugin container,tc...), hogy szabályokat hozott létre? Az 5-ben ezeknél sosem kérdezett a HIPS és a szabályoknál sincs semmi (biztonságos módban). Szerintem az lehet, hogy tanuló módban aktiválja (kijelölés nélkül) a Szabályok létrehozását megbízható alkalmazásokhoz részt,
-
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8419 üzenetére
Azért köszönök minden segítséget.
-
tzotyi
csendes tag
válasz micafighter #8431 üzenetére
Kedves borix és micafighter!
Köszönöm gyors és laikusként is érthető válaszaitokat! Korábban már volt fent a Malwarebytes, jelenleg még kiegészítésnek feltettem a SUPERAntySpayware-t. Úgy tudom, hogy ez a két program hasonló funkciójában.Micafighter, említetted, hogy érdemes tiszta gépre tenni és bekapcsolni a tanuló módot. Az elmúlt hónapban kétszer telepítettem újra a gépemet és lehet, hogy lusta vagyok, de most nem fogom harmadszor is! Szóval, be merjem így kapcsolni a tanuló módot, vagy esetleg gebaszt okozhat, hogy esetleg van már valami ártalmas dolog a gépen? (Igaz folyamatosan működött rajta Avira, Win7 tűzfal mellett.)
-
borix
őstag
válasz micafighter #8434 üzenetére
Ez így van. De...
Hibás döntésnek más védelmi programoknál is van következménye ha engedélyez olyan dolgot amit nem kéne.
Nem baj ha az ember szenved kicsit vírusok miatt újratelepít párszor mert ez által tájékozódik fejlődik tanul te is én is más is végig megy ment ezen az úton.
Egy gyereket sem lehet megtanítani úgy járni,hogy soha el ne essen.Régen nem használtam egy ideig vírusirtót mert lassította a gépen de rendszerről mentést csináltam és kb félévente újra raktam belőle.
A D-re meg a pendrive-ra belakta magát egy csomó vírus volt gondom belőle hiába raktam vissza a mentést egyből fertőződött a rendszer.
Vagy 2 napig futtattam különböző védelmi progikat ezután lett tiszta a egész gépem.
Addig mondhatott nekem bárki bármit de ezután komolyabban vettem a dolgokat. -
handrash
őstag
válasz micafighter #8441 üzenetére
Sejtem. :-) De nem találtam, hogy hol...
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
handrash
őstag
válasz micafighter #8443 üzenetére
Tökéletes, Köszönöm!
-
borix
őstag
Ez a program olyan egy kezdőknek mint ha robogóról ülne át Suzuki Hayabusára ami még tuningolva is van.
-
borix
őstag
válasz micafighter #8446 üzenetére
Agnitum Outpost tűzfallal használtam a Avirát majd a NAV-ot vagy másfél évig semmi gond majd elkezdett a rendszer fagyogatni de rendesen.
Áttértem a Comodo-ra az 5 verziót használtam NAV-val vagy fél évig semmi gond a 6 verziót használva előjött ismét a fagyás.
Most Comodo Internet Security van fönt erre meg azt mondják egy idő után belassul tőle a rendszer. -
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8447 üzenetére
Már gondoltam rá, de majd az új ismertetőbe rakok majd, csak megvárom a hetest, már csak azért is, mert abban lesznek új funkciók és megint változik a felület.
borix
Ezt a belassulós dolgot nem igazán értem. Ez maximum akkor fordulhat elő, ha valaki újabb programokat telepít föl mellé és nem megfelelő beállításokat és szabályokat használ.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #8450 üzenetére
Még annyit akarok ehhez hozzáadni, hogy ha már erről írtam, hogy ha szeretsz / szoktál új alkalmazásokat kipróbálni, akkor érdemes egy Toolwiz TimeFreeze-hez hasonló programot beszerezni (ez is ingyenes, meg vannak még ingyenes alternatívái). Úgy tudsz kipróbálni programokat, promókat, stb, hogy nem szemetelik tele a géped, mert ha nem tetszik a program és le akarod törölni, egyszerüen elég visszaállítani a változásokat. (én például program tesztelésekkel szemeteltem tele az egyik gépemet, mert utána hiába törlöd le, a beépített eltávolító sok szemetet hátrahagy legtöbbször )
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
Még egyszer köszönöm!
Komplett mappát nem lehet megadni, például ha több exe-t is tartalmaz?8436-ban feltett kérdéseimre is válaszolnál, hálás lennék.
-
borix
őstag
válasz micafighter #8450 üzenetére
Köszi srácok a válaszokat.
-
handrash
őstag
válasz micafighter #8454 üzenetére
Csúcsok vagytok srácok! blattida, micafighter!
Szeretném ha egy dolgot még segítenétek megvilágosítani, mert az nem 100% tisztasága.
Adva van egy exe, tömörítve. Kicsomagoláskor már visít, hogy vírusos és karanténba teszi.
Ez oké, Onnan visszaállítható.
Utána viszont a kioszk alóli megnyitás esetén is jelzi, hogy nem kóser, de hajlandó lefuttatni.
Ez így oké, nem lehet megfertőzni a gépet így ugye?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
borix
őstag
válasz micafighter #8466 üzenetére
Nem adtam hozzá már mindegy.Már levettem a gépről majd a 7 verziónál lehet,hogy kipróbálom.
Most kíváncsiságból fölraktam az avg is-t ha bevállal akkor marad is.
Nincs türelmem már ahhoz,hogy kísérletezgessek meg időt sem akarok nagyon rászánni.
Ha problémásabb helyekre tévedek nagy ritkán akkor úgyis virtualizált környezetben teszem. -
kertsa
senior tag
válasz micafighter #8513 üzenetére
Igen... köszi
Futtattam egy Anti-malware tesztet. Avast-al 2-3 nap alatt akár 10 reklámokból becsúszó kisebb vírus is volt a gépen... most nem talált semmit
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8536 üzenetére
A csetelős technikai támogatásra valóban nincs szüksége mindenkinek, de nem fölösleges szolgáltatás, bár ezt mindketten tudjuk.
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8538 üzenetére
Tudom.
-
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8541 üzenetére
Igen a legtöbb infót ezzel kapcsolatban a Comodo fórumokon olvastam. Sok embernél van ilyen és nagyon sok fórumtémát nyitottak erről. Most, hogy a tűzfal szabályokban a Riasztási szintet visszaállítottam közepesre újra elkezdődtek a blokkolások, de már elegem van és nem akarok foglalkozni vele, inkább tiltottam a portok láthatóságát. Talán így békén hagy egy életre.
Inkább keresek valami tudatmódosító szert, amitől olyan leszek, mint a legtöbb ember, semmit sem vesz komolyan, nem gondolkodik, tök hülye mindenhez, de az életben mégis boldogabb. -
J.C.G.
aktív tag
válasz micafighter #8546 üzenetére
Nem tudom hogyan lehetett volna feltelepíteni nélküle! ha kivettem a pipát a legalsóból, akkor nem lehetett telepíteni, de ez nem érdekes. Ami zavart az a felső két jelölő négyzet használhatatlansága.
Látod ezt nem tudtam, fogalmam se volt róla, hogy támogatom vele. Bár ha belegondolok evidens.
Lehet korán volt még nekem. -
t72killer
titán
válasz micafighter #8553 üzenetére
Hmm, épp ez a fura: a logban nincs bejegyzés, ha indítom az anyconnectet. Keresgetek még a neten...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
L7wy
őstag
válasz micafighter #8576 üzenetére
Nem kötelező évente új verziót kiadni, a másik, hogy ha úgy lenne akkor mindenkinek 2000-ben kellett volna elkezdeni a fejlesztést xD
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
dnsi
aktív tag
válasz micafighter #8586 üzenetére
Nod promo már nem él.
-
Zola007
veterán
válasz micafighter #8586 üzenetére
nincs szerencsém , tegnapelőtt lejárt
mindegy az nem gond, újságban szokott lenni kód, havonta beregisztráltam a nod-ot eddig is
ESS-re próbáltam, arra is elfogadta
legalább arra jó a havi reg, hogy akkor mindig eszembe jut, hogy futtassak teljes ellenőrzést a programokkal és itt a backup ideje isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz micafighter #8589 üzenetére
pl. mikor komolyabb flash vagy videótartalmú oldalt megnyitok, akkor képes beállni percekre
ilyenkor memóriahasználat is felkúszik, cpu terhelés 90-100%
ellenben a nod nem dolgozik közbenkülső meghajtóról pdf fájlt megnyitva szintén rákérdez vagy 6x hogy rendben van-e, engedem-e hozzáférést adobe readerhez, stb
hiába jegyeztetem meg vele a beállítást, random módon legközelebb emlékszik vagy sem
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz micafighter #8591 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz micafighter #8593 üzenetére
Azert nem mertem felrakni mert tobben panaszkodtak visszaolvasva, hogy a regebhi stabilabb
-
F_Zolee
veterán
válasz micafighter #8623 üzenetére
Ma lesz alkalmam újra játszani, de ez nem olyan esemény amit naplóznak szerintem. Közben semmi gond nem volt csak miután kiléptem, mintha a winyóra írná ki a dolgokat ami eddig nem volt az előző verzióval. Ram sem kevés(8gb).
-
Fandango
veterán
válasz micafighter #8762 üzenetére
Na ez egy jó ötlet, otthon majd megnézem.
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8763 üzenetére
Lesz még RC.
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8795 üzenetére
Csak az mbam pro. Tökéletesen elvagyok vele.
Természetesen a hetes cis bétái fent voltak, de nem sokáig.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8799 üzenetére
A kettes béta, abból is már a harmadik build.
Igen, így is lehet tágítani a buggyűjtés lehetőségét, a módszer mindenki számára elérhető és hasznosítható.
olivera88
Ez már csak ilyen, már csak azért is, mert nem központilag folyik a programok fejlesztése és hibajavítása.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8810 üzenetére
Látod, pontosan ezért nem írtam hozzá mást, meg azért is, hogy a kérdezők is tegyenek valamit az ügy érdekében.
eax1650
Szerintem a hatost, esetleg a hetest.[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
válasz micafighter #8828 üzenetére
nem cis-t használok, hanem csak tűzfalat, abból a 6.3-as verzió.
Sandbox kikapcsolva, és kiosk sem használom.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8835 üzenetére
Ezt valóban lehet ellenőrizni, viszont a hálózati adatforgalmat nagyon szépen lehet látni a comodo felületén keresztül is, illetve a tálcaikonján is látszik, ha állandó adatforgalom van a hálózaton.
-
realmadrid92
tag
válasz micafighter #8841 üzenetére
nem, a foglalt lemezterület nem változik.
Ebben a TreeSize Pro-ba mit nézzek pontosan? -
realmadrid92
tag
válasz micafighter #8843 üzenetére
megcsináltam ezt is, nem mutat semmit, hisz a hely nem fogy rajta.
mint írtam feljebb is, erőforrásfigyelőbe látszik is a képen, azt a két fájlt írja folyton szerintem, system log1 ill log2.
De persze lehet tévedek, hisz oda csak 5-10MB/sec ír, míg feladatkezelőbe 25-30MB/sec is látszik. -
olivera88
veterán
válasz micafighter #8865 üzenetére
Itt van. [link]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz micafighter #8868 üzenetére
Akkor már törlöm is, és megy fel 7 es. Kíváncsi vagyok valós rendszeremen h teljesít , eddig csak Vbox os rendszeremen volt fent Windows 8.1 en.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz micafighter #8876 üzenetére
Jaja, ez a türelmetlenség ha jól tudom az zavart főképp hogy az gép újraindítása sem adta meg a lökést neki az egy órát meg nem vártam meg
-
olivera88
veterán
válasz micafighter #8883 üzenetére
Hát létrehoztam egy tűzfal szabályt h blokkolja az alkalmazás exe fájlját ami a netre akar csatlakozni. CIS 6 al nem volt ilyen gond. Megpróbálom egy másik alkalmazással is majd.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz micafighter #8898 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest