Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aiminet
tag
Nem rossz! beállitásom jó csináltam?
[ Szerkesztve ]
-
aiminet
tag
[ Szerkesztve ]
-
aiminet
tag
-
L7wy
őstag
válasz aiminet #7552 üzenetére
Comodo Internet Security 6 - Test with more links
Így kéne tesztelniük Comodo-t, hogy teszt után resetelik a sandboxot és törlik az ismeretlen fájlokat. Majd ezután ellenőrizni, hogy maradt-e valami fertőzés.Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
szeky81
tag
Üdv!
Régóta olvasom ezt a topikot, mert más védelmi rendszert, konkrétan ezt pécéztem ki magamnak. Na most feltettem (egy MSE és egy Malwarebytes anti-malware kombó után). Meg vagyok elégedve vele. Használtam már outpostot (bár nagyon régen), kb. hasonló a tűzfala, uh. nem okozott nagy gondot beállítani. Csak két kérdésem lenne; hogy a tűzfal és a defense+ mód maradhat-e biztonságos módban? A többi beállítás nem tudom mennyit kérdezhet... Másik, hogy a cfosspeed (progi) ECHO visszhang módját a globális szabályoknál elég ha ott módosítom? ugye ott van egy ECHO kérés szabály ami tilott volt, na én engedem és csináltam egy plusz szabályt a ECHO válasznak is egyet. Nem tudom használja-e valaki ezt a programot, de ha jól tudom muszáj neki engedélyezni, hogy megfelelően működjön. Köszi!
szódabikarbabónábó'
-
szeky81
tag
válasz Fandango #7556 üzenetére
Na ez az! Nekem a D+/HIPS és a tűzfal csak azután kérdezett, mikor a láthatatlan port menüre kattintottam. (mindkettő biztonságos módban van) Akkor is utorrent, Mozilla update és egy rádió alkalmazásra kérdezett rá. Mindegy én hozzáadtam a cfosspeed + spd.exe-t az alkalmazás szabályokhoz.
szódabikarbabónábó'
-
törölt tag
Most megy fel az új 6-os CFW Vistára, 98%-nál tart, de ez alsó hangon 7-8 perce így van, és eddig 15 perc legalább a telepítési ideje. Nem gond idő van.... Amúgy a korábbi változatok is lassabban települtek, mint úgy általában az ilyen szoftverek, de a 6 -os még egy picit fokozta is. Legalábbis nálam Vistán.
-
törölt tag
-
törölt tag
Fent van, egyébként remek lett
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Elég inkompetens vagyok ezekben a vírusirtó témákban,úgyhogy előre is elnézést,ha gagyi a kérdés....! Hivatalosan a Comodo webhelyéről letöltöttem a Comodo Internet Security-t(direkt figyelve,hogy a free verziót szedjem le) A 6.0.264710.2708 verziószámmal jött le,de feltelepítés után láttam hogy Comodo Internet Security Premium a progi névjegye,és "szabadalom függőben" (licence kulcs megadható neki) szerepel a návjegyén.....most akkor hogy is van ez...? Trial,és le fog járni,vagy mi a helyzett...?Köszönöm szépen a választ előre is...!
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Hátha tudtok nekem segíteni: a 6.0.264710.2708-as CIS van fenn pár napja Win7 64bit Intel E7600(Core2Duo 3,06GHz), 4GB dualkit RAM, konfigon (NVidia XFX GT240 1GHz DDR3)
Pár napja feltettem a fenn emlitett verziójú CIS-t rendesen működött,minden gond nélkül,a gyári beállitásaival.....de amint bepipáltam neki a HIPS használatát,és a "fokozott védelmi mód engedélyezése"-t, (amit általában többmagos gépeknél szabad neki beállitani-azt olvastam itt-ott)újraindítás után atomra lelakta a PC-met....nagynehezen feláll a Win,asztal bejön,de semmit sem lehet csinálni....pörög a kurzor,tölt a PC,de semmi sem moccan....se restart sem semmi....mozog a kurzor nem fagyott be,de semmire sem lehet rákattintani....1-2 ilyen olyan progi miatt felugrik a figyelmeztető ablak,de semmire sem tudok rányomni,hiába viszem oda a kurzort..áramtalanitással lehetett csak újraindítani,de mindegyik után ugyanez volt...csökkentett módban tudtam csak megoldani,megtiltottam neki a CCleaner-ben az "automatikus indulást a windows-zal"-t....így tudtam uninstallálni....azóta feltettem megint,de nem merek belenyúlni a gyárilag alapból feltelepült programbeállitásokba,mert egy délutánt szívtam vele....:-( Valakinek tanács,vagy tipp,hogy mit csináltam rosszul,ill. mi volt a gáz...?Köszönöm szépen!ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
blattida
nagyúr
Szia!
Szerintem szedd le, takaríts ki utána, de alaposan, majd rakd újra, a 64 bites környezet + a fokozott védelmi mód együtt kicsit érzékenyebb a registry állapotára. Ha volt bármilyen más védelmi program előtte a gépen, azok nyomait is tüntesd el.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Dévacsen
senior tag
Szia,sajnos én is eljátszottam ezt,még az ez előtti verzióval is,nem is egyszer. De úgy vettem észre ez is kényeskedik még.Hát nálam akkor sikerült rendesen be üzemelni ha teljesen tiszta rendszerre tettem fel,azóta minden megy frankón.Viszont még ennél a verziónál is előfordult hogy ha paranoid módra rakom a HIPS -et akkor nem kapcsol ki a gép,a kijelentkezésnél csak pörög pörög.Úgy hogy biztonságosra raktam így semmi gond.Tehát a teljes friss rendszer ajánlott,továbbra is. Meg érdemes lépésenként állítgatni ha belenyúlsz,így hamarabb rá jössz hogy mi okozza az anomáliát.
[ Szerkesztve ]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
R3nts
senior tag
Köszönöm szépen! éveken át az F-Secure Client Security.t használtam,teljes megelégedettséggel,de az utóbbi fél évben teljes vizsgálatokkor megette a 4GB-nyi fizikai RAM-om 80%-át,ami azért valljuk be,nevetséges....teljesen tudatlan vagyok még a CIS használatában....segítenétek,hogy egy átlagos felhasználásnál,otthoni gépen(általában 20-30 ugyanaz a weboldal,megszokott helyek,semmikirívóan veszélyes hely...)hogyan konfiguráljam be...?Miket ,és hogyan állitgassak be rajta...?lehetőleg úgy,hogy a fentebb emlitett gebasz ne jöjjön elő ujra....köszi szépen mégegyszer!
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
A proaktiv konfiguráció beállitása,mit jelent pontosan...?Win betöltődés előtt szkenneli a rendszert vagy mi...?(mert ennél a beállitásnál is befagyizik a PC-m rendesen-vagyis 2-3 percig moccani sem bír,utánna életre kel....)
-
blattida
nagyúr
Idézet a súgóból:
"COMODO - Proactive Security - This configuration turns CIS into the ultimate protection machine. All possible protections are activated and all critical COM interfaces and files are protected. During the setup, if only Comodo Firewall installation option is selected, the next screen allows users to select this configuration as default CIS configuration. If selected, Firewall is always set to Safe mode. But according to the malware scanning results performed during the setup process, if no malware is found, HIPS is set to Clean PC mode. Otherwise, the default is Safe mode."
Jó lenne, ha azokat, amiket írtam, megtennéd, mert a rendszered biztos, hogy szemetes, nem tiszta a registry.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
RBJ
addikt
feltettem a comodo is t. eindítottam egy alkalmazást és betette korlátozott szabályba. hol találom, hogy tudjam módosítani. nekem új a comodo ezen felülete.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #7572 üzenetére
Az eddigiek (leírások) alapján elég nagy csalódás számomra a CIS 6, pedig még nem is tettem fel.
Nem értem, ha valami még nem működik mindenkinél normálisan, akkor miért nem marad addig Beta ? Durva, hogy a hivatalos weboldalon már nem is ajánlja fel az 5.12-est, így az új felhasználók már alapból a bugos 6-ost töltik le.
Ami miatt most ide írnék az a Sandboxie fórumán leírt hibák miatt van.
After installing Comodo Internet Security 6 SBIE doesn't work anymore.
Tehát már a Sandboxie-val sem működik együtt ?
Remélem a Comodo nem teszi kötelezővé a frissítést a 6-osra még jó pár hónapig (de ha így folytatják, akkor soha) és nyugodtan használhatom az 5.12-t. -
Krystal_s
addikt
Most próbálgatom, hogy Comodo sandbox mennyire tudná helyettesíteni a Sandboxie-t.
Hogyan érdemes futtatni a böngészőt (Firefox) ?
Nem megbízható, Limitált, Korlátozott, vagy Részben limitált módban ?Nem megbízható módban, nem lehet pl youtube videót lejátszani. Gondolom a plugin-container miatt.
Korlátozott, Limitált módban már ok a plugin-container is, de így viszont nem annyira biztonságos, mint nem megbízhatóban.
Viszont most észrevettem egy nagyon zavaró dolgot. Megnyitás után létrehoz elég sok mappát a
a C:\VirtualRoot\-ban firefox.exe\HarddiskVolume3 és HarddiskVolume2 néven és ezekben is még sok almappát, a letöltéseket is ide teszi, de miután bezárom a böngészőt ezek a mappák és a tartalmuk sem törlődik. Miért nem törli ? Így nem jó. -
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #7576 üzenetére
Az auto sandbox, amit most használsz, nem igazi sandbox, erre a célra tessék használni a virtuális kioszkot, az ugyanis, többek között, ezért van.
Az, hogy a vritual mappában maradnak dolgok, nem érdekes, mivel csak virtualizálva használja ezeket.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
L7wy
őstag
Még kiegészítésnek, ha mégis auto sandbox kéne erre;
http://itcafe.hu/tema/cis_comodo_internet_security/hsz_7079-7079.html
illetve a sandboxie-s fórumban írták:
InTheMood
Posted: Thu Jan 31, 2013 1:56 am
I just updated Comodo to version 6.0.264710.2708
Chrome now works in Sandboxie.Sandbox Tasks – An Introduction itt van Reset Sandbox is, azoknak a mappáknak a törlésére.
[ Szerkesztve ]
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #7577 üzenetére
Szia, írtam, hogy az 5.12-es CIS-t használom és egy darabig nem szeretném a 6-ost.
Ebben nincs Virtual Kiosk.
"Az, hogy a vritual mappában maradnak dolgok, nem érdekes,"
Azért elég zavaró, mert feleslegesen ott marad és foglalja a helyet, pl próbaképp letöltöttem valamit többféle módban Korlátozott, Limitált stb és annyiszor ott maradt a letöltött fájl. Én kerestem rá külön, hogy mégis hova menti. Magától nem jelzi és nem is törli.[ Módosította: koxx ]
-
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #7579 üzenetére
Szia!
Oké, akkor a virtuális kioszk storno.
A másik állításom fenntartom, mért olyan fontos, hogy van némi állomány a vritual mappában? Ha használod a korlátozási képességeket, azaz az auto sandboxot, akkor ott kell lennie azoknak a fájloknak, amelyeket nem ismer, ezért korlátozott jogosultsággal futtatja őket, ha nem, azaz a funkció ki van kapcsolva, akkor nem lesznek ott fájlok.
Ha ennyire zavar, méretét tekintve nem lehet sok ott, akkor töröld ki őket, vagy kapcsold ki az auto sandboxot.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #7580 üzenetére
Minden letöltés oda megy abba a vritual mappába. Tudom én is törölni ,csak megjegyeztem, hogy elég hülyén van, hogy pl valaki (nem én) letölt egy nagyobb fájlt és a letöltési helyen nem találja, azt hiszi, akkor böngésző bezárása után az a fájl is eltűnt. Közben meg ott marad a C:-n.
Nem autosandbox-ról van szó, hanem amikor külön akarnám a böngészőt futtatni sandboxban. -
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #7581 üzenetére
Igen, de ebből a szempontból is hasonló a helyzet, mivel egy virtualizált böngésző letöltéseit nem fogja a normál letöltési helyre pakolni, ebben változott meg, többek között a hatos, mert ott szerepel a megosztott terület, ami átjáró a valós é a virtuális rendszer között.
-
Pityu.
nagyúr
Nem tudom jó helyre írok e de olyan problémám van telepítettem a comodo firewallt de sehogy sem találom benne a beállításokat,olvastam egy cikket azt hittem ugyan úgy néz ki a kezelőfelülete de valahogy nem,vagy ez újabb verzió?
cikk
[link]nállam a firewall
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
t72killer
titán
Windows 7 alatt telepítettem a Comodo tűzfalat (vírusirtó még nincs a gépen), és azt tapasztaltam, hogy katasztrofálisan lassú a program: ráklikkelek az ikonjára és kb 1 egész perc eltelik, míg a Comodo panel előbújik (!).
A gép egyelőre nincs netre kötve, lehet, hogy ez lenne a gond?
Másik problémám, hogy a Trustport Antivírussal nem képes együtt dolgozni: Miután a Trustportot installáltam, kb az összes fontos rendszerfolyamat összeomlott újraindításkor. Csökkentett módban leszedtem a Trustportot, és újra ment minden - bár a CFW továbbra is lassú.
Hogy lehetne a két játékost összebarátkoztatni?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Pityu.
nagyúr
Na kikapcsoltam a portok láthatóságát és jó lett az eredmény,de máshol is próbáltam tesztelni
ezt nem értem mert ezen az oldalon mintha azt írná hogy a 135, 137, 138, 139 port nyitva van
Itt meg a többi teszten ezek a portok is zárva vannak hogy lehet ez?
és itt van egy eredmény a comodo lake tetst el ez jó?Két piros jelzést kaptam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz BigManus #7594 üzenetére
Tehát akkor ez nem veszélyes azt mondod?Csak abból kalkuláltam ki hogy írta hogy warning,gondolom ez a tűzfal hatékonyabb mint a windows 7 é,ezt még most használom elősször
A böngészőhöz meg azt írja danger gondolom a cookik miatt a windows 7 tűzfalánál is azt írta volna vajon?az ellen lehet valamit tenni?
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Igen, lehet a cookik ellen tenni, de akkor azt éred el, hogy bizonyos helyekre nem tudsz bejelentkezni, csak ha Te külön engedélyezed.
Külön blokkolnod kell az összes cooki-t, az adott oldalét amit használni szeretnél pedig engedélyezni. Ez is egy alternatíva.A Comodo tűzfal szinten, de megkockáztatom minden szinten az egyik legjobb védelem, de érteni kell hozzá, rá kel szánni egy kis időt. A Windows7 fala nem rossz, de nem is szabad egy Comodo fallal összehasonlítani.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Fontos?
tag
Nem veszélyes,mert így rejtett a port
Ha comodo dragont használsz:
-beállítások,speciális...és ott pipa a "Do not allow websites to know where you came from (suppress HTTP Referrer header)" -hez és a „Nincs nyomon követés” kérés küldése a böngészési forgalommal -hez,valamint ,Adatvédelem....tartalombeállítások és ott pipa ezekhez is:
Harmadik féltől származó cookie-k és webhelyadatok tiltása
Cookie-k, valamint egyéb plug-in- és webhelyadatok törlése a böngésző bezárásakor
Clear history when I close my browser...ezen kívül még felteheted ezt is: Ad block plus
...így az említett tesztben a "browser test" is jó lesz.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Fontos? #7597 üzenetére
Én firefoxot használok és néztem most a beállításokat és találtam egyet ami hasonló a comodo dragonban lévőhöz,"Nem akarom hogy a webhelyek kövessenek" ebbe pipát raktam ez gondolom jó,na meg találtam firefox hoz is ad block plust
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs