Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
-
Cs1csó
félisten
Üdv, a 6-os tűzfala önmagában mennyire stabil? Egyáltalán ezen a modulon mennyit fejlesztettek?
-
L7wy
őstag
válasz dtraveller #7399 üzenetére
De van beállítás, de nekem a kérdést is eltünteti, tehát nem dönt automatikusan, csak eltűnik a kérdés Amúgy Advanced settingsben van a beállítás AVnél a realtime részen do not show antivirus alerts, a HIPSnél is lehet, de az alapból nincs is engedélyezve. Nekem pl a Behavior Blocker ismeretlen telepítőkre érkező riasztása szokott eltünni néha.
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
L7wy
őstag
válasz blattida #7404 üzenetére
Erre gondoltam, de csak mondtam neki, hogy ilyen is létezik, úgy értettem azt kérdezi. Az enyém mindenképp bug, mivel megjelenik a riasztás, majd eltűnik, mielőtt válaszoltam volna rá, és vagy elkezd futni a telepítő vagy nem. Olyan mintha időközben meggondolná magát és döntene helyettem xD
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
blattida
nagyúr
Ez a változat nagyon érzékeny a szoftveres használati nyomokra és a registry állapotára, tisztaságára, nagyon ajánlott a tiszta rendszere történő telepítése vagy legalább is egy nagyon alapos takarítás előzze meg a telepítését, saját tapasztalatból is írom.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz dtraveller #7407 üzenetére
Tasks/General tasks/View logs/ itt kiválasztod a kívánt elemet a listáról.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BigManus
addikt
Nos a bug dolgot elkiabáltam rendesen...
A cégnél van egy vállalat irányítási rendszer.
Jöttek Pestről páran, mert állítani kellett ezt-azt. Rendszer a laptopon keresztűl indítva hálózaton keresztül, de nagy üresség fogadott a menüket megnyitva.
Nem értettem mi történt, el kezdtem a hiba okát kutatni... Adatbázisok egyenként leállít illetve elindít.
Tocat manager leállít, elindít, de semmi. Szervert restartolni, de a hiba maradt.
Két és fél órát furujáztam, mire rá kellett jönnöm, hogy a Comodo sandboxba vágta az egészet, de nem tájékoztatott a dologról.
Tehát ez elég nagy bibi, mert még a kivételek közé sem tudtam tenni, ugyanis nagyon szerteágazóak az exe fájlok és a folyamatok.
Ha javítva lesz mehet vissza, de addig ment vissza az AVG IS.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
dtraveller
csendes tag
-
blattida
nagyúr
válasz BigManus #7410 üzenetére
Biztos, hogy értesített, csak Te is lecsúsztál róla, mint oly sokan, mert egyébként kicsi ablak jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, nem túl hosszú ideig, ha azt nem láttad, akkor más módon nem fogod látni őket, csak ha nekiállsz turkálni a felületén, ezt is rosszul oldották meg a hatosban, az ötös főképernyőjén legalább látható volt a sandboxba vágott programok száma, amire ha ráklikkeltél, megmutatta őket..
Eleve rossz ez az elképzelés, szerintem, hogy az auto-sandbox minden számára ismeretlen alkalmazást bevág a homokozóba és csak annyit tehetsz, hogy nyomsz egy ne izolálja többet lehetőséget (ez már az ötösben is így volt és ott is utálom), pedig simán lehetne egy értesítés arról, hogy itt egy ismeretlen alkalmazás, fájl, stb, amit futtathatsz sandboxban, akarod?
Vagy pedig lenne egy hülye mód, amiben automatikusan dönt és lenne egy szakértő mód, melyben a felhasználó dönthetGauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BigManus
addikt
válasz blattida #7412 üzenetére
Tudom, hogy az 5-ös verzióban is így volt... De ez más. Tegnap a Screamer rádió indításánál volt figyelmeztetés, ma viszont biztosan nem.
Ilyeneket indítottam amiket isolált: putty, winscp, és még két program, illetve a vállalat irányítási rendszer folyamatait.
Biztosan egyiknél sem kérdezett rá...Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
félisten
-
blattida
nagyúr
válasz BigManus #7415 üzenetére
Möglássuk, lehet, hogy a január vége felé érkező első javítócsomag, mely többek között a magyar nyelv érkezését is jelenti, javítja majd ezt a hibát is, de én szkeptikus vagyok .
Ha mégis, akkor folytatódhat a lamúrotok.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Stephan89
aktív tag
válasz blattida #7412 üzenetére
Hello!
Sajnos nálam is előjött az a jelenség, hogy sandboxba helyezéskor nem értesített. Pedig biztosan kellett volna és 100% hogy nem csak lecsúsztam róla. Szóval ez nem egyedi hiba.
Ja és még az ötös verzióhoz: nem tudom miért, bizonyos esetekben (telepítés után) az antivírus ha kártevőt talál nem értesít abban az esetben, ha beállítom, hogy ne mutasson riasztást. Na most ezen mondat alapján aki nem ismeri a CIS-t biztosan hülyének néz, de ebben az esetben a jobb alsó sarokban szokott egy sandboxos értesítéshez hasonló kis ablakot feldobni, hogy XY kártevőt karanténozott. Az én gépemen és szüleimén is előfordult, aztán az opció ki és visszakapcsolásával megoldódott. Viszont a szomszédomék gépére is CIS került pár nappal ezelőtt és hiába csináltam bármit, náluk a hiba maradt. Így kikapcsoltam ezt a funkciót, annak ellenére, hogy mindent úgy akartam, hogy helyettük döntsön a CIS, így nekik kell majd az irtásra kattintani. Ez ismert bug egyébként? Bár már nyilván nem fogják javítani.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni beállítani a Comodo tűzfalamat..?
Mert tegnap feltettem,és teszteltem itt,és mindent beengedett.
Köszi.[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
blattida
nagyúr
válasz choco01 #7422 üzenetére
Tedd láthatatlanná a portjaidat, azaz válaszd az első lehetőséget a láthatatlan portok (stealth ports) részben, amennyiben megosztás van/lenne a gépeden, akkor viszont a második lehetőséget válaszd.
-
choco01
addikt
válasz blattida #7425 üzenetére
ööö..van routerem ott bevan kapcsolva minden védelem,nem tudom hogy van-e megosztás, azt hol tudom megnézni,esetleg kikapcsolni? vagyis van,de igazából nem tudom hogy kapcsoljam ki mert jelen pillanatban nem használom csak ritkán.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
blattida
nagyúr
-
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #7423 üzenetére
Szia, szerinted melyik a megfelelőbb, biztonságosabb beállítás a Láthatatlan portok varázsló beállításában ? Nem osztok meg semmit, router mögött vagyok és a középsőt szoktam választani, azaz, hogy küldjön értesítést. Valójában annyira sosem tudtam ezt a beállítást pontosan eldönteni. Az utolsó az gondolom már nem túl szigorú lenne nekem, de az elsővel, amikor minden láthatatlan, akkor az nem okozhat gondot valamiben pl msn, vagy letöltéseknél ?
-
Stephan89
aktív tag
válasz Krystal_s #7432 üzenetére
Szia!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de gondolom nem baj, ha én válaszolok? Ha nem torrentezel, akkor a legjobb beállítás a minden láthatatlan. Ha torrentezel, akkor a középső a jó.
(Bár hozzáteszem, hogy szoktam torrentezni és láthatatlan van beállítva és még eddig működött a torrent rendesen. De a többiek azt mondják, ebben az esetben a középső a jó. Nyilván nem véletlen, erre remélem blattida választ ad.)Üdv.
-
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #7432 üzenetére
Szia!
Igen, a középső, azaz az értesítés az optimális beállítás, mármint a hatos előtti sorozatok esetében!
A hatosnál már csak két opció van és ott a második ez a lehetőség.
Nyugodtan használhatod így, nem lesz vele gond.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Krystal_s
addikt
válasz Stephan89 #7433 üzenetére
Köszönöm a választ. Már pont töröltetni akartam a kérdést, mert közben visszaolvastam kicsit és pl msn, vagy tor... miatt is elvileg okozhat gondot, ha minden láthatatlan...
blattida: Köszi. Természetesen a 6-os előtti. Amiket eddig olvastam róla, nem úgy néz ki ,hogy mostanában frissíteni fogom.
Viszont, ami most újabb kérdéseket vet fel, az a system és az svchost.exe szabályai. Párszor írták itt, hogy ezeknek nem kell engedni a bejövőt, (amennyiben nincs megosztás) vagy csak TCP és UDP-t nem, váá most ez megkavart. Nálam össze-vissza van, amikor amire kérdezett ennél a kettőnél mindent engedtem.
Most ilyen:
system
A rendszer által küldött kérések engedélyezése, ha a címzett Be [hálózatom]
A rendszer számára érkező kérések engedélyezése, ha a küldő Be [hálózatom]
Mehet TCP bejövő ettől: IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport
svchost.exe
Mehet UDP bejövő ettől : IP Be 192.x.x.x / 255.255.255.0 Eddig: MAC bármi, ahol bármi a forrásport és bármi a célport -
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #7436 üzenetére
Közben megválaszoltam magamnak.
svchost.exe, Mehet UDP bejövő ettől...a Win frissítéshez kell.
system beállítások pedig saját döntés alapján..Talán még annyi, hogy a Naplóban nagyon sok a Windows Operating System Blokkolás UDP-n.
A Forrás IP-k és Portok változnak, a Cél IP mindig 13162. Ezekre a CIS sosem kérdez, csak a napló van tele.. -
Krystal_s
addikt
Kíváncsiságból átállítottam a varázslóban, hogy a portjaim láthatatlanok legyenek. Gép restart után, Wigwam szerint csak 4db láthatatlan a többi mind látható (a port válaszol, de zárva van).
-
choco01
addikt
válasz Krystal_s #7442 üzenetére
Nekem is ugyan ezt csinálja, meg a másik wigwamos teszten is egyértelműen írja hogy a számítógép az internet felől látható:S
Meg ha kikapcsolok minden védelemét routerben , meg gépen ugyan azokat írja,semmi sem változik.Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
BigManus
addikt
Teljesen jó, ha a portok zártak.
Wigwam tesztjei már nem relevánsak.
Itt nézzétek meg a tesztet GRCNem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Stephan89
aktív tag
válasz choco01 #7443 üzenetére
Pár évvel ezelőtt nekem is hasonló volt a problémám. Minden teszt mindig ugyanazzal az eredménnyel zárult, akár hogy állítgattam a tűzfalamat. Egy informatikus ismerősömnek szóltam és mondta, hogy esélyes, hogy a teszt nem is az én gépemet vizsgálja, hanem a szolgáltatónál van egy router ami szétosztja a netet az előfizetőknek és annak a tűzfalát tesztelem tulajdonképpen.
Nem tudom, mennyire volt igaza, de szerintem elképzelhető, mivel itt is az a helyzet, hogy hiába van kikapcsolva a tűzfal, ugyanaz az eredmény. Pedig ez esetben változnia kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Stephan89
aktív tag
válasz blattida #7447 üzenetére
Külföldi és nyílt oldalakon (pirateb***) tökéletesen működik a le és visszatöltés is.
Viszont regisztrációhoz kötött, magyar oldalakon akkor sem működik megfelelően, ha egyáltalán nincs tűzfal bekapcsolva. Lassú, vagy nincs feltöltés. Ennek ellenére letöltés után az állapotom a torrent oldal szerint seed lesz és így mindig tudom teljesíteni a 48 órás minimum seedet és általában tölt is vissza valamennyit. (Most itt egy konkrét oldalról van szó)
Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a micros netem kinti dobozában van egy router tűzfallal. (A szolgáltató ezt megerősítette.) Így én bármit csinálok, az a tűzfal akadályozni fog mindig valamit. Viszont akkor amit az első sorban írtam, az miért működik gond nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Fontos?
tag
válasz Stephan89 #7448 üzenetére
48órás seed idő ha?
Akkor kolléga,próbáld ki a 2.2.1 -es utorrentet,amit most használsz,azt töröld,telepítsd ezt: utorrent221
-ne engedd,hogy felfrissítse magát...ennél nálam minden oldalon rendesen működik,fel és letölt,a CIS 1x kérdezett,engedélyeztem,mindenhol aktív és faja minden
-később kipróbáltam szabályok beállításával és úgy is tökéletes.-viszont nekem volna 1 másik problémám: ha fentvan a cis,akkor sem a comodo,sem a chrome nem működik,csak az IExplorer :/
-hiába engedélyezek bármit...nem működnek.
Oprendszer WIN8
Minden más tökéletes,még a metro-appok is működnek,csak ez a nyavajás böngészőproblémám van.Tud valaki ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
BigManus
addikt
Vissza tettem a CIS 6-os verziót.
Most rákérdez, hogy izolálja-e az indított alkalmazást.
Frissítettek valamit, vagy megjavult a dolog?Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs