Új hozzászólás Aktív témák

• Stephan89

aktív tag

Sziasztok!

A saját gépemre, mielőtt újratelepíteném felraktam a CIS-t, mert már régen próbáltam. Lehet újratelepítés után is maradni fog, szüleim gépére meg megy a McAfee.
    Kicsit teszteltem, a malwaredomainlistről, meg lesüllyedtem a net alvilágába, ha értitek mire gondolok. :D Nyugi, egyetlen crack-et sem használat céljából töltöttem le, kizárólag csak vírusteszt miatt. Az eredmény az alábbi képen látható. A kérdésem, hogy amik itt vannak, azokat ugye blokkolta a CIS és nem okoztak kárt? Pl. a kulcs módosításra, dns/rpc kliens hozzáférésre gondolok. A végrehajtás szabályozási beállításoknál a beazonosítatlan fájlok kezelése, mint "nem megbízható". Ez rendben van így, elég biztonságot nyújt?

A másik dolog, ami érdekelne a tűzfallal kapcsolatos. Megkérdezte, hogy az svchost.exe fogadhat-e bejövő kérést. Először engedélyeztem, aztán sorra tiltottam. Erre mi a helyes válasz? Minden mást automatikusan kezelt a cis, de erre rákérdezett. Wifi routerrel megosztott net van itthon, két laptoppal, otthoni csoporttal. A CIS-ben az otthoni hálózatot választottam. Ez esetben, gondolom csak a másik gépünk szeretett volna valamit, szóval engedélyezhetem majd a későbbiekben, nem?
    Ha majd nyilvános helyen leszek és a CIS-ben ezt be is állítom, akkor gondolom majd magától tiltani fogja a bejövő kapcsolatokat?

Új hozzászólás Aktív témák