Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10794 üzenetére
Üdv!
Az új verzió (10.2.0.6514) mikor válik elérhetővé a programfrissítés gombra tenyerelve? Vagy kapjam le az install fájlt és telepítsem a mostani (10.1.0.6476) nyakába? Csak a tűzfal fut a gépemen.
Emlékszem, egy időben nem volt az igazi a frissítés, helyette a teljes uninstall, aztán újratelepítés volt a bevált módszer, ez így van még, vagy már megbízhatóbb a dolog? Emlékeim szerint a 10-es sorozat óta nem volt ilyen gondom, de érdekel, hogy mások tapasztalatai alapján most mi a helyzet.
Beren
-
mrszitya
senior tag
Comodo Cloud AV új kiadását ne nagyon telepítsétek fel egyelőre. Win7 x86 frissen telepített rendszeren, elhasal vele a rendszerbetöltődés. Explorer.exe nem, illetve nagyon lassan indul el és az egyéb rendszerkomponensek sem töltődnek be.
Azt hittem, egyik driver miatt volt a dolog. Így másodjára is újratettem a rendszert a driver nélkül, gondoltam nem játszogatok vele. Szintén zenész lett a CCAV telepítésekor.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Semplar #10793 üzenetére
Az már RC, aza kiadásra jelölt és be is vált, mert tegnap óta már hivatalosan is elérhető, azaz megjelent a Comodo Internet Security 10.2.0.6514!
A legfontosabb javítások:
CIS application window crash.
Regression bug where Wireshark lost packets.
HIPS entry for blocked application re-appears even if application is not blocked any more.
Failing to update AV database in case previous download was corrupted.
Unable to access C:\VTRootx\ in the Containment.
Duplicate BFE entries.
Internet connection issue.
BSODVáltozások:
Support for Japanese language.
New interpreter "regasm" support has been added in command line analysis for file-less malware feature.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS Offline telepítő
-
DIEGO15
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy hol tudok a honlap szűréshez kivételeket hozzádni? Időnként eszébe jut teljesen biztonságos oldalakat tiltani, de nem tudom feloldani sehogy.Problem solved
-
A megváltó
tag
válasz
A megváltó #10788 üzenetére
Megoldódott a probléma, Kasperskit felraktam , meg engedélyeztem , még általam régebben letiltott szolgáltatást, és gondoltam kísérletet teszek és jó lett.
-
A megváltó
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék , mert Comodot használtam, csak a firewall részét.Frissítés után, amit a böngészőből kellett letöltenem, mert a program nem tudta letölteni, feltelepítettem és utána meg nem jó a tűzfal, már mindent próbáltam, újra telepítettem, már vagy 5 ször, használtam a clean toolt is de ígysem jó. -
olivera88
veterán
Haszná ittl valaki Comodo AV t Androidon?
Tegnap töltöttem le. Vannak ezek kiegészitők vagy mik, alkalmazás zárolás, lopásgátló, adatmentés, akármelyiket választom mint a Play re visz ahol azt irja az elem nem található.
Ez valami bug lenne vagy mi? -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ma megjött a CIS-hez a Meltdown és Spectre miatti javítás, utána a 8.1-re is települt. Le kellett kérdezni a Windows frissítését, mert magától a CIS telepítésének véglegesítése előtt nem mutatja. Még működik a gép!
-
Semplar
őstag
válasz
esattila #10781 üzenetére
Akkoriban volt egy-két kiadás, amiben nem lehetett pár összetevőt külön választani, de javították.
(#10782) vibra
Igen valószínű, hogy az ssd sebessége miatt nem láttad a felugrót. -
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10780 üzenetére
1: Mindkét említett szolgáltatás a hips része, a viruscope is már évek óta. A hips mindig is monitorozott, (mindegyik hips ezt teszi, nem csak a comodoé), mivel a működéséhez szükséges a gépen futó folyamatok állandó ellenőrzése. A viruscope miatt került be a monitorozott adatok tárolása, mivel a viruscope egyik funkciója, hogy ha szükséges, vissza tudja vonni egy alkalmazás minden tevékenységét. Alapesetben csak a sandbox-ban lévő fájlok, alkalmazások tevékenységével teszi ezt, ám úgy is beállítható, hogy mindennel ezt tegye.
2: Mi az, amivel most jutottak el oda? Nincs ilyen jellegű újdonságuk, adatgyűjtést meg sok éve végeznek, csakúgy, mint a többi it-s cég, köztük az av-k, élükön meg a windows, google és társaik.
3: Erre mit írjak? Keresd meg őket.
Nincs suttyomban monitorozás, csak ezt eddig Te nem vetted észre. Sosem volt titok.Az offline telepítőhöz: Mióta sebes telepítőket használnak, azóta offline csak a cis telepítője érhető el, ellenben azt mindig is a felhasználó dönthette el, hogy a tűzfal és az av közül melyiket telepíti, így van ez most is, azaz nem kötelező a teljes csomag használata.
-
daimonion
senior tag
válasz
esattila #10780 üzenetére
NE HASZNÁLD !!!!!!
Azt akkor nincs gondod. Miért olyan baromira nehéz megérteni, hogy a Comodo a tűzfalát ilyen összetevőkkel adja ki és kész. Ennyi
Mit kell pörögnöd hülyeségeken. Ma már örülhetnél annak, hogy egyáltalán van cég aki foglalkozik tűzfalakkal.
Miért ?
olvad el ezt Emsisoft and Windows Firewall: Your questions, answered.
Ez 2017 szeptemberi bejegyzés na kb ennyit a különálló tűzfal alkalmazásokról. Aztán ha ez sem elég akkor pörögj a témán még egy darabig mint a ringlispil. -
vibra
tag
válasz
Semplar #10779 üzenetére
Most már működik normálisan.
Megnéztem mit is telepítettem a CFW 10.-ből:Az alsó,kijelöltel teljesen rendben minden ( reggel felraktam),a felső volt az amivel gondjaim voltak.
Este eszembe jutott,hogy amikor régebben a Win7+CFW6+Avast-ot használtam HDD-ről a gép leállításánál a
a HIPS mindig dobott egy felugró ablakot miszerint a Steam hozzáférést vagy új könyvárat akart létrehozni a merevlemezen.Nagy nehezen sikerült engedélyezésre kattintani.
Lehet most is bekavarhatott csak a jóval gyorsabb SSD+Win 8.1+CFW8 miatt ez a kérés nem került előtérbe és lefogta a gépet ? -
esattila
csendes tag
válasz
Semplar #10770 üzenetére
"Amúgy van Comodo Offline Installer a fórumukon.
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)"
Javaslom figyelmedbe azt, hogy a fórumukon 2017 április 15 óta nincs válasz erre a hozzászólásra. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10769 üzenetére
1. "Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok"
Nem siklottam el, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy felesleges a marketinges mellébeszélés. Például az olyan, hogy én a homokozóról, meg a viruscope-ról írok, te meg a hips-ről. ( Amúgy a hips sem monitorozott. )
2. "Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj,"
Hogy mit rak fel a COMODO, és hogy az mennyire monitoroz, azt a 3.9.76xxx óta figyelem, és most jutottak el oda, hogy olyat akarnak letolni a torkomon, amiből nem kérek.
3. "ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen."
Nem hiszem, hogy ennyire amatőr programozók lennének a COMODO-nál... Ha a gépen megvan, akkor a már a letöltési kísérlet előtt "not needed"-del kerül bejegyzés a saját naplóba, és nem a hibaként, "Fail"-lel írják a windows naplójába ( is )."Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást"
Valószínűleg ez lesz. Csak szóltam, hogy aki nem szereti, ha suttyomban monitorozzák a felhasználói szokásait és olvassa ezt a fórumot, az is választhasson mást. -
vibra
tag
válasz
Semplar #10776 üzenetére
Szia !
Próbáltam a 10. is,azzal viszont pont fordított volt a helyzet-nem vagy csak nagyon nehezen állt fel a rendszer.
A comodo megnyitásakor pl. beállítások eléréséhez néha teljes lefagyás lett az eredmény.Arra gondoltam még,hogy szerencsés párosítás-e a CFW+Avast free kombó?
Az avastnál ugyan próba képpen kikapcsoltam pl. a fájlrendszer védelmet,vagy épp letiltottam az egész vírus keresőt,de a hiba megmaradt.pittu1986
Teljes rendszer telepítés után is ez van.
-
vibra
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
Comodo Firewall-t használok abból is 8.2xxx fájl verziót.
Amennyiben a HIPS beállításnál a Biztonságos vagy a Tiszta PC módot választom a gépet nem tudom újra indítani ill. leállítani,csak kék kép a monitoron.Tanuló módban nincs ilyen jelenség,gyorsan leáll vagy újra indul.
Évek óta használom ezt a tűzfalat régebben a 6.valamelyiket,de sosem volt gondom vele.
A közelmúltban váltottam win8.1-re és most találkoztam ilyen hibával először.
Valamiféle beállítási hibára gyanakszom csak nem jövök rá mi lehet az.Válaszokat előre is köszönöm !
-
mpierre
veterán
Ha már nagy a para a spectre, meg a meltdown miatt, gondoltam hátha jól jön. [link]
Még olvasom, de egy jobb angol tudású nem ártana...
Szerk.: Ha jól értem melóznak az ms-sel együtt a dolgon. A héten meg pecs.
-
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10768 üzenetére
1: Elsiklottál a fölött is, hogy már írtam, hogy a neked nem kellő részek nem különálló modulok, hanem a program részei, így nem tudsz, soha nem is tudtál volna belőle olyan telepítőt szerezni, ami csak tűzfal, minden nélkül, mivel a comodonak olyan sosem volt. Amikre vonatkozott a választási megjegyzésem, az a geekbuddy meg a dragon.
2: A lényeg ugyanaz, a win tűzfal, mint szolgáltatás, fut, csak nem a saját saját felületén keresztül vezérled a szabályokkal (ha kikapcsolod), hanem a külső tűzfalnak nevezett programon keresztül, azaz, mint írtam is, neked csak egy nem win felület kell a win tűzfalához. Így meg semmi értelme annak, hogy a comodo tűzfalának összetételén rágódj, használd valamelyik win tűzfal gui programot, azokban tényleg nincs semmi, például a magyar tinywall-t.
3: ok, ez csak arra vonatkozik, hogy nem kell letöltenie a telemetria konfigot, mert az helyben már megtalálható a gépen.
Mint most írtam, hagyd a comodot és válassz mást. -
esattila
csendes tag
válasz
blattida #10767 üzenetére
1"az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő."
Oké - tekintsünk el attól, hogy már baromi régóta nem célszerű a netre engedni a gépet tűzfal nélkül, még online tűzfal telepítőért sem, - bizonyára elsiklottam afelett, hogy hogyan lehet kiválasztani, hogy nem kérem a homokozót meg a viruscope-t meg a cse-t. Megmutatnád pár képpel?"a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához."
Szerintem meg az összes tűzfal, - beleértve a windowsét is - csak felület a win hálózatot kezelő részének api-jához, különben a windows nem írná ki, hogy a windows tűzfal kikapcsolva/nem aktív.3"Ezt annyira nem értem."
A Windows logban ott a bejegyzés, hogy:- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="cmdagent" />
<EventID Qualifiers="49152">1</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>10</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-01-03T15:29:46.603322100Z" />
<EventRecordID>183</EventRecordID>
<Channel>COMODO Internet Security Trace</Channel>
<Computer>esattila-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>Fail download telemetry config (hr=0x80070002)</Data>
</EventData>
</Event>Nekem a tűzfal kell - de lehet, hogy ilyen pupokkal már nem sokáig -. Nem kell sem a viruscope, sem a homokozó sem a cse, sem az internet security. És nem is akarom, hogy ezek bármekkora helyet foglaljanak a gépemen.
-
blattida
nagyúr
válasz
esattila #10766 üzenetére
1. Valószínűleg azért, mert az online telepítőnek több értelme van, mivel a felhasználó állíthatja be, hogy mire van szüksége, mit húzzon le a telepítő.
2. A hips mindig a része volt a comodo tűzfalának (ergo, nincs belőle szűz tűzfal), a nélkül semmivel sem több, mint a win saját fala, a hetes windows óta meg az összes tűzfal csak a win api-n keresztül fér hozzá a hálózathoz, így, gyakorlatilag, csak egy felületet adnak a windows tűzfalához.
3. Ezt annyira nem értem. A comodo security essentials (cse) megjelenése óta, ami a tűzfalnak is a részét képezi, az is frissülni szokott, ezért töltöget a tűzfal is pluszban.Mindenkinek Boldogabb Új Évet Kívánok!
-
esattila
csendes tag
Kérdések, kérdések, kérdések...
1, Miért nincs a tűzfalnak - ami nélkül normális esetben nem mégy a netre - offline telepítője?
2, A tűzfal telepítőjébe miért van beletéve a Viruscope meg az az Auto-elszigetelő, amikor a tűzfal feladatokhoz egyiknek sincs köze?
3, A tűzfal frissítésekor miért akarja letölteni a telemetrika konfigurációt?Bár a 2 és háromra ott lehet a válasz a Viruscope leírásában: Ez az "alrendszer dinamikusan elemzi a futó folyamatok viselkedését és azok aktivitásáról feljegyzést készít, amelyet meg is tart.", azaz monitorozza a gép - és ezáltal a felhasználó - tevékenységét.
Amúgy meg: Boldog új évet mindenkinek!
-
Bondi
tag
válasz
blattida #10699 üzenetére
Köszi, köszi, köszi!
Hozzám hasonló vén lámáknak:
jobb klikk a start gombra -> Network Connections -> Wi-Fi (balra) -> és itt jobbra a "Related settings" listában nekem kidobta, hogy "Change adapter options", és ott a régi szép windows felületén az adott wi-fi hálózatra jobb katt / Properties -> a listában az Internet Protocol v4 tulajdonságaiban ott az Obtain DNS server address automatically.
-
C. s.
addikt
válasz
Fandango #10759 üzenetére
Én a Sandboxie nevű programról beszéltem, nem a CIS virtuális környezetéről. Vadászom a programpromókat, de szeretem az ilyesmit biztonságos környezetbe telepíteni, mert az ember sosem tudhatja. Sok egyéb programom is van, és minden holmi külön-külön van telepítve, mert ami nem tetszik, attól így egyszerűbb megszabadulni. Ezért írtam homokozót.
blattida:
Köszönöm a segítséget!
A jelek szerint jól csináltam. Akkor miért rakja a Steames (egyúttal Sandboxie-s) játékokat reflexből virtuálisba? De legalább, ha kattintok a fölugró ablakban, hogy ne tegye, a következő indításkor már engedi. Vagy ez az alkönyvtárakra nem vonatkozik? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy alapból engedje? -
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10756 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy ne virtuálisan fusson egyetlen program sem, amit a Sandboxie-ban használok. Rengeteg (közel 400) homokozóm van, ezért kilátástalan egyenként a problémás programokkal vacakolni, magát a homokozókat tartalmazó könyvtárat szeretném engedélyezni, hiszen bármi is van bennük, már eleve virtuálisan fut, nem kell, hogy a CIS is "besegítsen".
Erre gondolok.
Mi a különbség a mellőz és tilt között? -
ƵøŁĭ
veterán
-
-
C. s.
addikt
válasz
daimonion #10753 üzenetére
Rengeteg törlendő mappát adtam már hozzá, ezért nagy meló volna belakni egy új programot, és azt sem tudom, hogy abban egyáltalán föl lehet-e venni saját útvonalakat.
Fandango:
Nem a telepítőre ugrott, hanem a programra. Ma már nem csinálta egyiknél sem, nagy baj nem lehet. Az IAStorIconLaunch.exe az Intel könyvtárában van, a SensorDetector.exe a Gigabyte-hoz tartozik.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Valaki az 1. kérdésemre tudna válaszolni?
-
daimonion
senior tag
CCleaner helyett miért nem használod pl Wise registry cleaner, Wise disk cleaner ?
ugyanolyan jók és még sosem volt ilyen jellegű probléma velük és van portable verziójuk is.
-
C. s.
addikt
Üdv!
Pár bökkenő:
1. Valaki meg tudná mondani, hogy az auto-elszigetelőben mit kell beállítani ahhoz, hogy békén hagyja az adott programot vagy mappát? Mellőz vagy tilt? Mi a különbség?
2. Az IAStorIconLaunch.exe futhat szabadon?
3. A SensorDetector.exe valami védett regisztrációs kulcsot szeretne módosítani. Engedjem?
4. Egy ilyet is kaptam, pedig ez nem az a zűrös CCleaner verzió, a CIS frissítése is megvolt már a botrány óta. Ennek is vaj van a füle mögött? Mihez kezdjek vele?
Semplar:
Köszi a fordítást, ne haragudj, nem Neked szólt!
Ezeken a gépi fordításokon néha nagyon jókat lehet szórakozni! Egyszer azt sikerült kihoznia, hogy Bryan Adams megeszi vacsorára a barátait, pedig csak meghívni szokta őket vacsorára, amit igaz, hogy ő főz, de nem a barátaiból, ugyanis vegán!
Bocs a nagyon erős offért. -
Semplar
őstag
Csak az újdonságok miatt fordíttattam le, de ott az eredeti link is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest