- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
nekem elég lenne a 3.0 is.olcsóbb.és a felni nekem azon jobban bejön. a motor kb ugyanolyna erősre csavarható.és a 290 és a 320 lóvas verzsőn is veri még a mai autopark 95%át is.én erre utaltam.
szép ez a 335d.k de nem kell.én keveset autozok.akkor élményt akarok.hangot.rajságot.telibexarom 1700km.en kényelmetlen mondjuk.
szerintme egy m3 is elmegy pályán 10zel ha nem tolod.városi cruze.olás meg ahgyjuk ott nem aza lényeg.
én nekem nem kellenek egetrengető extrák.
...télen amugyse mennék vennék.nekem az auto hobby, hétvégi élvezeti eszköz.nem kell olyna szituba keveredni ahol meg kell fogni.de tény szárazon megfogod már egy közepes tudással amit ugy érzek nekem megvan mindneki eldönti ő mit hisz magáról.havon jégen meg ha megcsuszik az F10et se fogod meg....ezért lesznek elsőkereekesek a bmk.k is mert rájöttek a hátsókerék élményfaktora angyobb viszont, biztonságilag xarabb és a sok mai luzer sznob elkényeztett pojácának ez többet ér.
-
Gézengúz
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Soha nem voltam és soha nem leszek profi sofőr...De a sor6-hosszmotor-hátsókerékhajtás-sperrből nem engedek...Mi mástól BMW-bb egy BMW, ha nem ezektől? Persze lehet hangoztatni ezt meg azt, de ezek az alapok...Nekem ezért van BMW-m... Ezek azok a dolgok amik számomra legjobban megkülönböztetik a többi márkától...
Az ilyenek miért vesznek Bömcsit?
Nem értenek semmit se...
az Egyes BMW tulajdonosok 80 százaléka azt hiszi, hogy autója fronthajtású.
Nevetséges nemdebár...
-
Gézengúz
addikt
Jól tudom vagy jól tudom, hogy E36 után már nem nagyon pakoltak sehováse sperr difit az M-sek kivételével???

Az újabbakon már csak a kerekeket fékezgető elektronika van. Ami ugye

-
MPowerPH
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
Nem sok, de nem csak az árából áll az autót megvenni. Jah, 321, de ha E36, akkor csak a 3.2-es mocival. Ott volt sok egyéb módosítás is a motorcsere mellett.
Sajnos nem így van.
Nincs benne olyan hangszigetelés, nincs benne olyan utasvédelem, sokkal alacsonyabb környezetvédelmi osztályba tartozik. Az ABS/DSC működése sem olyan kifinomult. Meg a kényelem, nekem az is nagyon fontos. Az E36 sokkal régebbi technika. E39 az E38,E46 -al képvisel azonos fejlettségi szintet.
F10 -hez? Még egy új Focus is többet nyújt extrákban, mert magától beáll mindenhova. Persze attól még kényelmetlen... És egyéb téren is el van maradva.
Már régóta az E90 -eket nézegetem, az 5-ös egyenlőre túl nagy. Nem kell az 1700kg-s autó...
És a benzinest el kell felejteni, főleg az ilyeneket. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
Johetne, csak fonkasszony meg ne hallja, mert kikapok.

Jah, 2db van... Majd 1 milla lett volna a beepitessel egyutt. Es ez utan akkor erdeklodtem, amikor a kompresszoron filoztam. E nelkul is be lehetett volna epiteni, de ugy garantaltan szetesett volna a cucc. Koltseges melo na, de van akinek megeri. Ez annak eri meg, akinek sok a felesleges penze, es a csaladi auto melle akar egy jatszosat. Bar akkor sem ilyen kaszniban epikeznek, hanem egy E46 -ban a 3.0-as moci miatt. Vagy E36, es akkor a 3.2-es...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Neketek is
BOLDOG MIKULÁST!
Akkor csapasd neki, és számolj be róla, milyen volt. Ne kíméld.

Gebriel: Nem úszod meg, és már sokáig húzod az időt, pedig nagyon szép. Azzal kellett volna kezdeni, hogy képeket raksz fel.

dragonfx:
Azért kell a motorelektronika módosítása, hogy ne legyen az a fulladás. Nem úgy van az, hogy berakod, és mész vele. Neked még elég olcsó mulatság, ez sokkal drágább történet.
Nekem is lenne rá lehetőségem.
BMW 528i 193 LE -> 235 LE
Sport vezérműtengely
Módosított szívócső
Programozott elektronikaÉs akkor még lehet extrában a hengerfejet átalakíttatni, és kovácsolt dugattyúkat és hajtórudakat beletenni. Plusz 30 ló lenne ez is. Ez mind a motor megbontásával jár. Maximum akkor csinálnám meg, ha zabálná az olajat és füstölne, vagy forralná a vizet.
Meg ugye egy vagyon egyébként is, szóval felejtős.
-
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na ja, komolynak hangzik. Remelem hétvégén egy kor jut...
Nem publikus de 600alatt kijonnék belőle, kar, hogy esélyem sincs egy autót fenntartani.
Igen, nyilván tisztább átírással a dolog, majd ha oda kerül a sor rákérdezek. Legalább némi szín van a hetfoben.
Amúgy boldog mikulást minden propellersnek!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Jah, hogy ilyen komoly motortuningon esett át. Az úgy más, ez nem alaptuning. Elég zsebbe nyúlós mutatvány. A módosított motorvezérlés chipelésnek lehet felfogni, kell is a sok módosítás miatt, csík így működik. Szívó benzinest érdemileg csak a motor megbontásával lehet tuningolni, és a duplacsöves kipufnak is így van értelme. Ellenben fogyasztásban sok jóra ne számíts ezzel a felállással.

Én nem vennék üzembentartóival autót.

-
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mondom mit ír az autó Bild a kocsiról:
Schrick vezermutengely. A szivo 272 a kipufogó 268 fokos (ezáltal a szivoszelep 9mm-rol 10,2-re nyit, kipufogó oldalon 9-rol 10-re) könnyített lendkerek, kevlar kuplungtarcsa, hengerfej sikolasaval a suritesi viszony 10,2;1-rol 10,8:1. Módosított motorvezerles. Ketsoros kipufogó rendszer rozsdamentes acélból, fémhordozos sport katalizatorral. 220-230le. 98-ás benzin vagy 95-ős 20% etanollal.
Bocsi, akkor rosszul emlékeztem.
E34 M futómű van alatta.Hmmm, annyira meg nem tiszta ez az uzembentartoi. Tehát jogilag bármikor visszavehetne az autót?
Persze láttam én is az e60-at anno.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Hogy lett 210 ló chip nélkül a 192-ből?
Azt el ne hidd, még chippelve is maximum 208 ló. És ez biztos, mert E39 klubbon is van egy srác, aki ilyet hajt. Neki chippelt, van benne dupla csöves kipuff meg direkt szűrő. És a teljesítménymérésen 209 lovat mértek neki.Az üzembentartói annyit tesz, hogy tegyük fel, elmegyek megnézni az autót. Elviszem egy tesztkörre, majd nem viszem vissza, hanem hazahajtok vele. A rendőrnek meg azt mondom, hogy ez az enyém, csak nem én vagyok az üzembentartója. Lebutítva ennyit jelent.
Anno árult egy brazil nemzetiségű(
) emberke E60 525D-t, és ő is üzembentartóival adta volna. Biztos emlékeztek rá, még talán be is linkeltem. Ő sem adott volna adásvételit, hanem vihetted volna az autót üzembentartóival. Az autón hitel volt, azt Te fizetted volna neki, ő meg visszavette volna az autót Tőled. Le is fülelték. 
-
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Most hívott unokatesóm, hogy látta az autót(facebook link ment róla...), és, hogy meg szeretném-e nézni?... Mondtam persze, erre válaszolta, hogy régi osztálytársáé
, van mellette még egy e34 525i, meg egy 740i(ezt nem tudom milyen, de szvsz e38), ha minden jól megy, hétvégén élőben is megtekinthetem
. A karbon háztető nekem sem jön be annyira, de amit írtak az újságban róla az nem volt rossz, kb 210Le chip nélkül pl.Igen, ezt az üzembentartóit soha nem értettem, és nem is tudom, hogy a hétköznapokban milyen hátrányokkal járhat
. -
MPowerPH
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Ez nagyon szép, és ahogy nézem elég jól felszerelt. Csak kár a karbonozott géptetőért...
Na meg az, hogy csak üzembentartóival lehet elvinni. Ebből az jön le, hogy AF -es az alvázszáma. Ez 3 dolgot jelenthet:
1, lopott volt az autó.
2, totálkáros,alvázszám sérült, de újraépítették.
3, egy külföldi autó, ami a regadó elkerülése érdekében egy itthoni totálkáros, AF -es ugyan ilyen autóval papírokat, és rendszámot cserélt. Ugye ez a jobbik eset... -
Tálydi
senior tag
-
MPowerPH
félisten
-
dragonfx
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
meg a technika a szigetelés...áhhh lofax picsája...egy e36 m3.hoz egyik se jöhet.
gondoljunk csak bele 20 éves technika az akkori 290 lovas M3 hány mai kocsit elpirit...nem kicsit.....
azért egy 35d vagy 35i.t istalán elkapa súllya miatt.
20 éve megvettél egy kocsit 20milláért...vagyis mai léptékkel annyiba keürlt akkor.és még 20 év után is elmondhatod ez igen a kocsiflotta 95%át vered körbe oda vissza...jöhet oda tdi, cdti....insignia faxom dijnyertes pasat cc...agyonvágod őket

jo ok a fenntartás, benya...stb...de ha odafigyeltél..és netán te avgy még mindig az első tulaj akkor nem semmi mibe ülsz 20éve....na látjátok ez a nem semmi.ettől a legjobb auto a világona bmw.

-
aero.
veterán
-
dragonfx
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
hát főleg most tesó így van...
amugy igaz, nagyon is. én is így vagyok.kosztpénzből probálom túlélni amíg nem elsz jobb és ne kelljen eladni mert szeretem...de ezt már nem tudom tovább huzni sokáig.nekem se jo a kocsinak se.cska mikor belegondolok mennyit adnának érte...áhhh nagyfaxt.....
-
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Most pedig élnek azzal a képzavarral, hogy az a vicc, hogy ez nem vicc.
Más téma. Ma is nézegettem e30-34-36 kínálatot, mi a helyzet a piacon. Kíváncsiságból az e30-aknál nem szukitettem, hogy csak 1900ccm-tol felfelé keressen, és meglepően sok, már-már jó állapotú 4 hengeres gépet láttam, alig 3-400k kornyeken. Most nem tudom belinkelni, de 350-ért m10-s 1600-as motorral, nagyon szép kasztnival is volt egy e30, kár, hogy a +2 hengernek ennyire durván megkérik az árat.
-
MPowerPH
félisten
Akkor még annyira én sem vagyok lemaradva. Bár igaz, még nem tervezem a cserét. Most vinni se tudnám, meg nem látom értelmét. Még tapad a nyári gumi is. Ráadásul utálom a téli 205-ös virsliket, hiba volt, amikor megvettem őket. Száraz, hideg úton jó még a nyári, esőben kell vigyázni. Ha ónos eső van, akkor mind1, hogy téli vagy nyári, oda széles gumi kell. Hóval még nem számolok, oda jó a keskeny téli is.
Meg egyébként is, régen nem volt téli gumi, sokkal szarabb autókkal is végigjárták a telet úgy. Majd december elején átrakom, addigra talán menni fog. -
-
Zewa
senior tag
válasz
Gebriel
üzenetére
Én még mindig azt mondom hogy inkább biztosra menjen a user. Sokszor a keretet majdnem teljesen kihasználják aztán ha jön egy kicsit nagyobb gány akkor cumi van.
Nálunk is megfordult már pár autó. Itt semmi ilyen nem volt de a közvetlen környezetemben volt pár csúnya meglepetés...
Tudom hogy az egyik legjobb autó a BMW nem hiába hívják a szerelmemet E21-nek..
BMW001: Amikor te megvetted a vasat nálad is többet fogyasztott, nem?
Össze kell szokni no meg le kell hogy csillapodjon a láb.Csakúgymerttettszikkép
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gebriel
üzenetére
Gebriel, Te még tartozol képekkel. Kívül-belül szeretném látni, ha már E39.

más: Most, hogy édesanyám hord kötözésekre, csak ő vezeti az autómat. Fogyasztáson egyből meglátszik, mert a 7.4-es nagy átlag felugrott 8,2 -re. Megnéztem az átlag fogyasztási tényezőt is, az 9,6l/100km -et ír, tehát mostanában annyit eszeget, pedig 90 a max. Mondtam is neki, hogy benzintemetőt csinál az autómból.
Tehát nem csodálom, hogy mások is ennyivel járnak velük, egyik sem tudja használni az autót, és aztán jön az, hogy a benzines BMW sokat fogyaszt.
Pedig csak használni kellene tudni. -
Gebriel
veterán
Vásároltam már pár autót, nagyjából tudom mire figyeljek oda...nem fogok úgy autót venni és pláne nem annyi pénzért, hogy ha komolyabb baj történne akkor álljon a vas.
Másodszor meg, igaz csak két BMW-m volt eddig 318, 525, (az 5ös még most is meg van) de egyiknél sem volt semmilyen főbb alkatrész hiba..csak kisebbek..de erről a vásárláskor is tudtam. Ami mind két autónál meg volt hibának az a lengéscsillapító állapota.
Szerintem az egyik legjobb autó a BMW nagy körültekintéssel és odafigyeléssel nem nagyon lehet belenyúlni a lecsóba.
Ráadásul a válság(változás) után a sok nepper eltűnt a komolyabb kereskedők akik piacon akarnak maradni, garanciát 3hó,6hó 1év, vállalnak az autók főbb alkatrészeire is. Így az ember is nyugodtabb. 6hó garanciával vásároltam meg az e39.is

-
Zewa
senior tag
válasz
Gebriel
üzenetére
Mindenki másra esküszik de ha összesen 400ropid tarcsiba és beugrik egy komolyabb hiba (motor, váltó, elektronika...) Akkor nagyon hamar el tud fogyni a keret ezzel elég kellemetlen helyzeteket teremtve..
Bár aki ilyesmiben gondolkozik tudja nagyon jól hogy bizony előfordulhat egy-egy nagyobb kiadás is..
46liter.. Durva. Amikor először láttam egyszerűen nem akartam hinni a szememnek.

-
Snooker
senior tag
-
Zewa
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Értem én de így kívülállóként, tudatlanként én inkább egy változó Geos turbóval okosítanám tovább a motort..

4milla a keret vagy konkrét autóra van ennyi? Nagyon nem mind1 mert ugye ismerjük az aranyszabályt hogy min 20% lové legyen tarcsiba..
Én az 530d E60-t sem zárnám ki a sorból mert abban is meg van a kraft viszont mivel több van belőle így talán könnyebb jót kifogni jó áron..ps:: Kezdenek egészen emberszerű áron lenni ezek a luxusvasak.
Durva hogy mennyire egy áron mérik a E90-el...
-
Snooker
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azt mondta valamelyik politikus a parlament ülésén a gázolaj adó csökkentési javaslatra, hogy nincs rá szükség, mert így is van olyan környező ország, ahol drágább a gázolaj mint nálunk....ja csak ott a minimálbér nem 250 euró, hanem 1000-1500...ja, hogy nekik van pénzük tankolni...
-
MPowerPH
félisten
5 forinttal olcsóbb lesz a benya, a gázolaj megint drágul 3 forinttal.
36Ft a különbség jelenleg a két üzemanyag között. Ettől függetlenül gazdaságosság terén még mindig megéri a diesel autó.Ha ez 4 éve történt volna, már forradalom lenne, és a parlamentet ostromolnák, meg a közrádiót... Most mindenki nyugodt, elégedettek az emberek.

-
dragonfx
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
tavaszra rakok rá piros csikot, a tetőre háűtrafelé meg feketét.be kéne jegyeztetni a black-red design.t

ja szoltak eljátszottam az ártatlant
.öv nélkül.nyárigumival, piros matricával....
....kezdő.u.i.:tegnap olyna facelift turbos benyás e39et láttam bexartál volna.fekete peres felnik...
...még nekem is bejött..porig ültetve persze. -
Gebriel
veterán
4millából milyen BMW-t vennétek?
-
Calogero
addikt
Izmosított X6: [link]
-
dragonfx
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
yard megállított nem volt övem..mondom finittoo...-30e....de nem...csak figyelmezettet nem meheek ezzel a kocsival...megvártam elmegy és mentme tovább
...mindez a kerületi rendőrkapitányságtól....100m.re...
...kemény avgyok vazzeee mert gyurok....
asszem 96tol lett más a plakett a bmw.ken... -
MPowerPH
félisten
Ahogy tomcsi is írta, 20k az egész. Ha kiderül, hogy nem olyan az autó, akkor be kell hajtani a diag árát az eladón. Egyébként lehet időpontot kérni, és úgy elvinni. Nagyon készségesek, főleg az 5er -nél.

dragonfx: Ki mertél menni piros matricával?
Nem félsz a bírságtól? Valami 100k, ha jól tudom. -
tomcsi23
veterán
Haver nemrég vett egy 525d-t, 2008-as modell, tehát 3 lityis, automata. Az egy kicsit drágább volt, ill. ráncfelvarrott, meg van vele elégedve.
Kereskedésben találta, de nagyon normális volt a fickó, sokat elmondott a kocsiról. Amit aztán a wallisnál átnézetett (ez asszem egy 20-as volt), s alátámasztottak. Érdekes volt, ahogy a szervizes és a kereskedő egymásnak feszült, s ki-ki a maga igazáért harcol.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Böngésszél bmw-s, vagy ahol van e60-as fórumokat, néha beteszik a sajátjukat is eladásra.
-
Möhe
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Köszi.

Az ilyen diagnosztikát azt csak márkaszervízben tudják megcsinálni vagy máshol is? Illetve ezt soron kívül is megcsinálják vagy előtte oda kéne szólni? Nyugaton lakom,és minden eddigi kocsi az ország középen vagy keleten volt,szóval oda vissza nekem alsó hangon is 300km-es túra lesz minimum.A semmiért ezt nem akarom lenyelni. -
MPowerPH
félisten
Szia.
Konkrét hibát nem tudok mondani, mert nincs. Ellenben a dízel motorokra figyelni kell, és vigyázni kell velük. Ha egy ilyen 6-7 éves autót 200.000km alatt hirdetnek, főleg úgy, hogy ha behozott, akkor már bukó. BMW -hez kell vinni egy teljes átvizsgálásra a vétel előtt. Bp.-n az 5er Kft megcsinálja, becsületes csapat. Ha valami kehe van, akkor egyből megmondják. A motorral sok minden megeshet, és csak megfelelő eszközökkel rendelkező szakember tudja megállapítani, hogy minden rendben van e. Szerencsével a km pontos számát is megtudod. Mert volt már olyan eset, hogy ilyen ellenőrzés során az utolsó német szervizkor 340k km volt az autóban a szervizadatbázis szerint, közben az órán a 175k km virított.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha az eladó nem akarja engedni az átvizsgálást, akkor ott kell hagyni. És jó, ha magánszemélytől veszed.
lorcsi: Ez most nem tetszik. Elég low az a légellenállási együttható.
-
lorcsi
veterán
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget/útmutatót kérnék az e60 525/530DA típusról,kb 3,5 guriga körül használtan. Mire kell keresni hogy észrevegyem a hibákat,stb.
Egy ilyent szeretnék venni a tavasszal,illetve addig is keresgélek,és addig jó lenne ha néhány dologgal tisztában lennék.
köszönöm
-
MPowerPH
félisten
Nah, megvan a Chromeline csomagom. Egy klubtársnak ilyen az autója, de ő Shadowline -t keresgél. Ma felhívott, és lebeszéltünk mindent. Kívül-belül ki lesz cserélve az összes dísz krómosra. Csak meg kell tudakolnunk, hogy miképpen lehet leszedni, majd visszarakni. De az is lehet, felkérünk egy 3. személyt erre. Keresünk egy garázst, és átszereljük/tetjük.
Ezzel most sok pénzt megspóroltam.
Már csak egy lökös kell, meg talán még lefóliáztatom, ahogy a törvény engedi. Ezt majd inkább a következő év elején. Aztán meglátjuk lesz e eladás, és hogy mikor lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...télen amugyse mennék vennék.nekem az auto hobby, hétvégi élvezeti eszköz.nem kell olyna szituba keveredni ahol meg kell fogni.de tény szárazon megfogod már egy közepes tudással amit ugy érzek nekem megvan mindneki eldönti ő mit hisz magáról.havon jégen meg ha megcsuszik az F10et se fogod meg....

Azt el ne hidd, még chippelve is maximum 208 ló. És ez biztos, mert E39 klubbon is van egy srác, aki ilyet hajt. Neki chippelt, van benne dupla csöves kipuff meg direkt szűrő. És a teljesítménymérésen 209 lovat mértek neki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pedig csak használni kellene tudni.