Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoory
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet a cgminer configjába belevarázsolni azt, hogy ha mondjuk a slush ledöglik automatikusan átlépjen egy általam definiált másik poolba bányászni.
Sajnos olyan időket élünk amikor nem engedhetem meg magamnak azt, hogy fél 1 napokat pörögjön a gép 450W-ot kiszedve a konnektorból a nagy semmiért.Örök hála
-
deadwing
addikt
Annyim sajnos még nincs, egyébként sem tudtam most napokig bányászni
De nem felejtelekJah majd elfelejtettem, működik a gép végre. Kínomban már ki is vettem a kártyákat cserélgettem a slotot, de semmi... Drivert legyalultam, amd clean alkalmazással lepucoltam a gépet, majd 13.1 kata install. Ezzel most kopp kopp kopp, jól megy!
-
Penge_4
veterán
Kezd nagyon elegem lenni ebből a blockchain.info-ból. Remélem meg is szűnik örökre és átadja a helyét olyanoknak, akik érdemesek rá.
-
moonguru
őstag
Sziasztok én is beszálltam, egyelőre egy 5850-nel, tuning nélkül!
Ha értelmét látom, akkor megtámogatom 2 db. 5970-nel!
-
zsoory
csendes tag
MtGox ismét down-ban
Megint kezdődik minden előlről......
-
Penge_4
veterán
Ez mondjuk jogos. Bár eddig ilyesmit csak nagyon amatőr oldalaknál csináltak. Nem véletlenül DDoS-olnak, meg még előszeretettel készítenek kamu domaineket. Mert az a legegyszerűbb.
Na meg ha véletlenül fel is nyomnak egy oldalt (kezdjük ott, hogy a frontend általában kevés, a szerverhez is hozzá kell férniük, ahol a fájlok vannak) mondjuk admin jelszavát kitalálják, akkor általában olyan trükkökhöz folyamodnak, hogy kicsalják a userektől a jelszót, mert egyrészt szorít az idő (nem várhatják meg, amíg valaki éppen utal, valahogy rá kell bírni még azelőtt, hogy valaki rájönne és akár csak kipostolná Twitterre, hogy gebasz van, felnyomták az oldalt, senki ne csináljon semmit.
ps: Egyébként meg ezért szoktam utálni az amúgy elvileg biztonsági célból bevezetett állandó bejelentkezést, amire sok oldal megpróbál kényszeríteni, miközben valójában hülyeség.
A gépemhez nem nyúl senki. Aki igen, annak eltöröm a kezét, szóval nagyobb biztonságban vagyok, ha kliensoldali cookie-ban vagy Local Storage-ban vannak a belépési adataim, mintha állandóan beirkálom a jelszót. Például az ilyenek miatt is. Ha felnyomják az oldalt, egyszerűbb, ha a formot naplózzák, ahova a tényleges jelszót írja az ember, mert egy identifierrel maximum beléphetnek, amíg le nem jár a cookie szerveroldalon meghatározott ideje (bár ezt is csinálhatják gány módon, vagy tárolhatják a jelszót cookieban plain/text formátumban) minden egyes user fiókjába, de a jelszót nem tudhatják meg.
-
Azt magyarázom már pár hsz óta, hogy mindez igaz, de csak addig, amíg élnek a jelenlegi megoldásaik (böngésző oldali decrypt, stb..). Valahogy használnod kell a privkeyed ha utalni szeretnél, tehát elkerülhetetlen hogy megjelenjen. Jelenleg ez náluk PERPILL nem jelenik meg, így áll az, amit mondasz, ez a normál működés. Mi arra gondolunk amikor nem normál működés lép fel, pl egy sikeres támadás, vagy belső incidens miatt. Ilyenkor elég ha interakcióba lépsz a módosított oldallal, és máris viszik a pénzed.
-
válasz
csaba951 #785 üzenetére
A privkeyt megkapod emailben, és állítólag ők nem is tárolják sehol (már ha a blockchain.info -ról van szó). Amikor használod, akkor elvileg böngésző oldali js-ben fut a dolog.
Ez amúgy szép és jó, de egészen addig biztonságos csak, amíg nem módosulnak a szerver oldali kódok.
-
Penge_4
veterán
De a titkosításnak pont az a lényege, hogy ők sem látják és aki bejut, az sem.
Tudod, mint a normálisan tervezett rendszereknél pl. a jelszó. Az admin törölheti a usert, meg is változtathatja neki a jelszavát, stb. de látni nem láthatja, mert ő is csak csillagokat lát. Szóval ha elfelejted maximum új jelszót kapsz.
Ugyanúgy itt is titkosítva van. Ha elfelejted a jelszavadat, akkor lesz egy AES titkosított walleted, ami a CIA-nak is évtizedekbe kerülne, hogy feltörje.
(#785) csaba951: Elvileg a Multibit nevű kliens képes dekódolni, de nem fogok letölteni egy nagy böhöm Java-ban írt klienst csak ezért, főleg, mivel az is az egész adatbázist a vinyón tárolja.
-
csaba951
veterán
-
Egészen addig amíg az a kód fut náluk amit te hiszel hogy kéne hogy fusson. Ez két irányból változhat meg:
1 - egy ott dolgozó emberke hirtelen úgy gondolja hogy neki bizony három kattintásba kerül, és kacsalábonforgó háza lehet még az unokáinak is, büntetlenül. 2 - az a csillió ember aki azon munkálkodik napi 24 órában hogy bejusson, egyszer bejut. -
Nem kell több gigányi adatot tárolnod. Használhatsz lightweight klienst is, mint pl az Electrum. Inkább ezerszer ezt mint bármelyik webes walletet.
Nagyon kevés olyan dolog van a világon, ahol ennyi pénz összpontosul online, és felelősségrevonás nélkül el lehet lopni. Ez egyrészt emberi kockázatot jelent a webes wallet üzemeltetőjénél is, másrészt folyamatos próbálkozást külső támadások formájában.
A felelősségrevonást pedig úgy értem, hogy mindegyik hatóság gurgulázó röhögésbe fog kitörni ha bárki BTC eltűnést jelent be náluk. Valamint teljes mértékben lenyomozhatatlan hogy hova került a pénzed.
-
Penge_4
veterán
válasz
csaba951 #777 üzenetére
Idővel majd kiforrja magát. Addigra sajátgépen lesz 100 giga az adatbázis, a felhős megoldások pedig szárnyalni fognak. A lényeg, hogy jó sok legyen belőle, amik nagyjából egyenlően birtokolnak majd a piacból, különben itt is fennáll a centralizáció-veszély. De ez sem tartható, hogy több gigányi adatot kell tárolnia minden egyes gépnek.
-
ignorant
senior tag
"Üdv.
Pár kérdésem lenne, légyszi válaszoljatok.
Ha innen szeretnék BTC-t vásárolni: https://mtgox.com/ akkor melyik árat nézzem, melyik vonatkozik rám?
Last price, High, Low vagy a Weighted Avg?
Illetve van e olyan oldal, ahol tudok venni pl. 50dollárért BTC-t kb 0,40-0,70BTC?
Létezik e ilyen, hogy ne kelljen 1 egész BTC-t megvennem, csak amennyire szükségem van? (pl. 0,70BTC-re)
A válaszotokat előre is köszönöm."Te hatarozod meg, hogy mennyiert akarsz venni/eladni, mtgox csak osszeparositja a rendszerbe erkezo BID (vesz)-eket vagy ASK (elad)-okat.
barmelyik, exchange-en tudsz venni, bar 50 dollarert nem erdemes, mert banki jutalekok elviszik nagy reszet beutalasnal.
-
ignorant
senior tag
Ez az egyetlen gyenge pontja a rendszernek. Tokeletes modszer,hogy elriasszak az embereket.
DDos-oljak a poolokat es exchange-ket is rendszeresen.
A google es facebook nem hozott ennyire "forradalmi" ujitast. Ha belegondolunk, hogy milyen eroknek szurja a szemet a BTC letezese, ezek csak az elso lepesek a bitcoin elleni hadjaratban.
"Give me the power to issue a nation's money; then I do not care who makes the law."
ANSELM ROTHSCHILD -
freestailo
őstag
semmi....
-
LLam
senior tag
válasz
deadwing #760 üzenetére
nekem ket 5870em van. a sapphire referencia siman veszi a scrypt-et a vapor-x huteses meg osszefossa magat. sot egy jo ideig a ref kartya sem akarta az igazat, ezert elkezdtem ppc es trc banyaszassal foglalkozni. aztan visszatettem mindkettot btc-re. volt uj oprendszer telepites, driver uninst, update meg minden kutyaf.sza..
hulyen hangzik, de amig ossze nem szoknak az alkatreszek addig cumi van.
-
kugli81
aktív tag
számod ki itt van itt mutatja mindkettőt......
[link]én a váltáson akarok nyeri 1-2 litecointot vagy több bitcoint mint termelnék ha érted csak még ahhoz kell egy kisebb mennyiseg.....
-
kugli81
aktív tag
Persze ,honnan tudjam
nincs annyim
,de komolyra forditva a szót kb 1 nap 2db 500al... tehat
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok a dologban, csak ismerkedem vele.
Szerettem volna bányászni, így feltettem a Bitcoin programot, illetve a GUIMiner-t. Létrehoztam és beállítottam egy slush's pool-t, elindítottam a bányászatot, de lent errorokat dobál és látszólag nem termel semmit.
A kérdéseim a következők:
Mivel tudom megnézni, hogy a gépemmel mennyire érdemes bányászni?
Mi lehet az oka, hogy hibákat dobál és nem működik?Segítséget előre is köszönöm!
-
Okean
tag
Nincs véletlenül valakinek eladó bitcoinja?
-
deadwing
addikt
válasz
#68216320 #759 üzenetére
Sajnos az sem segített. Driver fusionnal letakarítottam mindent amit a régi driver fent hagyhatott, de semmi... Guiminer is hw errorozik, írja, hogy x MH/s, de a logjában meg "Listener for "GPU1": stratum.btcguild.com:3333 17/04/2013 21:52:04, Verification failed, check hardware! (0:0
ayman, 61bb8d98)"
Mit csekkoljak rajta? Mi az istent? Baromság az egész, mert játékokkal semmi baj. A gépnek sincs baja. Tápnak se. /4 napos FSP Aurum 1000 Pro/
Már kikaptam a 7970-et a gépből, hogy csak az a kari legyen benne, amivel a baj van. Hátha esetleg egy újabb SDK-t erőltet a catalyst a 7970 miatt, ami nem tetszik a 6990-nek. Megjegyzem hülyeség, mert eddig is így működött, sőt összevissza pakolásztam a kártyákat a slotokban, ugyanezzel a driverrel, semmi baj nem volt sose, hetekig. Most hirtelen nem megy. Akármit csinálok. A fene egye meg ezt az egész fost. Amióta elindítottam a scryptet azóta nem megy semmise. Asszem mindent leírtam, ha mégis van vmi tipped, szívesen fogadom. Holnap rád írok.
Egyébként tuti valami triviális hülyeség van a háttérben, amire egyáltalán nem gondol az ember. De inkább derüljön ki, hogy hülye vagyok, csak végre legyen már vége -
ignorant
senior tag
https://community.rapid7.com/community/infosec/blog/2013/04/12/botnets-and-the-war-on-bitcoin
-
deadwing
addikt
Végső elkeseredés, az egész catalystot meg app dsk-t újra telepítettem. A helyzet nem változott semmit. A .bin fileokat nem generálja le, a program kilép. Asszem feladom
-
deadwing
addikt
válasz
supercow #754 üzenetére
Restart után egyből sem megy. Egyébként megnéztem már párszor, nem szokása beragadni. Bineket feltette újra, de törölve lettek, igen. Most próbálkoztam a 2.11.3-al, a helyzet ugyanaz. A 6990-el van baja, és tényleg csak azóta... Már az msi afterburnert is leszedtem, minden alapon megy.
-
deadwing
addikt
Annyi változott, hogy btcguild elindul -slush nem?!-, de a 6990 magjainál -invalid nonce HW error. Meghülyülök már. SEMMIT nem változtattam, csak egyszer elindítottam a nyomorult --scryptet az ltchez. Azóta nem megy semmi! Irkál valamit a registrybe ez a progi? Vagy valahol megjegyez bármiféle konfigot? És ha igen, a .bat file nem kéne hogy felülírja esetleg? Megőrülök. Előbb már majdnem belerúgtam a gépembe... 5 órája szívok vele...
-
deadwing
addikt
Helphelphelp
Felraktam a cgminer 2.11.4-et, mert valamiért nem indult az ltc bányászás, de most már ott tartok, hogy a btc sem megy
Csináltam neki ugyan úgy egy bat file-t slush paraméterekkel. A tartalom ugyanaz, de ahogy elindítom, aszongya a program leállt... Ezt a fajta hibával leállást akkor produkálta régebben, mikor csináltam neki asztalra egy parancsikont a .batról. De hogy ez is miért? Valami jogosultság parája lehet? Vagy mi?
A saját könyvtárában van a .bat file, és onnan futtatom ahogy eddig is...
-
browsw
csendes tag
Üdv.
Pár kérdésem lenne, légyszi válaszoljatok.
Ha innen szeretnék BTC-t vásárolni: https://mtgox.com/ akkor melyik árat nézzem, melyik vonatkozik rám?
Last price, High, Low vagy a Weighted Avg?Illetve van e olyan oldal, ahol tudok venni pl. 50dollárért BTC-t kb 0,40-0,70BTC?
Létezik e ilyen, hogy ne kelljen 1 egész BTC-t megvennem, csak amennyire szükségem van? (pl. 0,70BTC-re)A válaszotokat előre is köszönöm.
-
ignorant
senior tag
Szerintem a legjobb megoldas Live presistent Knoppix linux (32GB flashdrive-on,x2 masolat),
file system encryption-nel (built in feature)
Linuxuser/pass
Bitcoin-qt encrypt
Wallet.dat - encrypt+ment 2 bizots helyrebarmikor barmilyen gepen be lehet bootolni, network adapterek nagy reszet ismeri.
-
ignorant
senior tag
Uj BFL update:
https://forums.butterflylabs.com/announcements/692-bfl-asic-status-3.html
-
csaba951
veterán
válasz
#68216320 #741 üzenetére
Nem feltétlenül kell szenvedned a titkosítással. Felveszel egy új felhasználót rendszergazda jogokkal. Beteszed a megfelelő helyre a wallet.dat-ot. Utána a mappa jogainál megvonod mindenkinél az írási olvasási jogot (rendszergazda csoporttól is!), kivéve ezt a felhasználót. És már kész is van. A sima felhasználóddal nem férsz majd hozz. Ha beszívsz valami vírust, akkor az hiába szerez rendszergazda jogot, azzal sem tud hozzáférni a fájlokhoz. Probléma megoldva.
-
Penge_4
veterán
válasz
#68216320 #741 üzenetére
Windows alatt Truecrypt-et ajánlják, Linux alatt pedig eCryptFS-t. [link]
TrueCrypt-hez: Először fel kell mountolnod a titkosított meghajtót, majd ezt megadni parancsikonnak:
C:\Program Files\Bitcoin\bitcoin.exe -datadir=E:\Bitcoin
Természetesen E:\ lecserélendő a titkosított partícióra. Vagy könyvtárra (azt nem tudom, hogy csak könyvtárat lehet-e vele).
-
törölt tag
Ennyi. Semmi export vagy mittudomén?
Nincs ennek valami portable módja? Csak, hogy ne a C:-re pakolja a cuccokat, hanem mondjuk egy pendrive-ra.Elméletileg már meg is van a megoldás
Már csak az érdekelne, hogy létezik-e a windows-ra könyvtár titkosító program. Arra gondoltam, hogy a BTC és LTC kliensek könyvtárát jelszavaznám és minden olvasás előtt kérje be azt a jelszót, mint egy zip fájl esetén.
-
törölt tag
Újra kell telepítenem a gépemet, amin a BTC és LTC pénztárca kliensek vannak. Mit kell mentenem előtte?
-
kugli81
aktív tag
Na várj én ugy hallottam az bitcoinra van kitalálva nem müködik a litecoinnal ...Na most már kiváncsi vagyok ez hülyeség-e ? Elvileg az a bitcoin bányászatra van beállitva és nem megy litecoinnal mitha azt mondta volna valaki ,de ha nem igy van akkor a litecoin is bedöglik gpu bányászással....
-
kugli81
aktív tag
Mire jó pl : mivel nehezebben megy a bitcoin termelek litecoin-tot és beváltom bitcoinba .... De ki mondja meg minek van értelme itt?
Lehet ,hogy mire kiakarom venni csak a villanyszámla jön vissza mert lemegy az értéke .Most pl amikor ezt irom 36 litecoinért tudok váltani egy bitcoin-t és azt hamarabb megtermelem abban.....és nem fog beleszolni a sok asic.....,ha hülyeséget irtam sorry ...
-
Penge_4
veterán
Ez a Litecoin is mire jó? Ha a fejlesztője tud gyorsabb validálást, akkor vegyen részt a Bitcoin projektben és biztos támogatásra lel majd.
Azzal lehet a legjobban szétbarmolni az egész projektet, hogy megjelennek a "klónok".
(#711) kugli81: A 8 jegy utáni oszthatatlanság (ami állítólag megoldható) volt az ellenvetés, nem az, hogy hogy néz ki. Mi az, hogy kerekebb szám? Ha egy Turbo rágóért 1 LTC-t fizetsz, akkor egy sportkocsiért meg 10 000 000 000-t? A globális világ költségvetéséhez meg még egyszer ennyi nullát hozzátolsz? Akkor meg nem mindegy, hol van a tizedesjegy?
-
csaba951
veterán
-
deadwing
addikt
Slush:
16.04.2013
Pool is under DDoS attack. I'm working on recovering the service back to operation. -
-
csaba951
veterán
válasz
deadwing #722 üzenetére
BTCGuild-ot próbáld meg ezekkel a szerverekkel:
stratum+tcp://eu-stratum.btcguild.com:3333
stratum+tcp://stratum3.btcguild.com:3333
stratum+tcp://stratum2.btcguild.com:3333
stratum+tcp://stratum1.btcguild.com:3333A bányászat mehet tovább - rendületlenül! A web oldal meg majd magához tér.
BTC Total network hashing rate - Több és nagyobb képekkel.
-
deadwing
addikt
Najó. Tele van a hócipőm. Innentől nekem senki se mondja, hogy nincs a háttérben valami nagyon nagy disznóság. Ma leesett az árfolyam a béka segge alá. Ahogy kezdett észhez térni, mit ad isten, slush pool összeomlott. Most pedig a btc guild is. Úgy gondolják egyesek, hogyha már az árfolyam manipuláció nem működik, megtámadják a poolokat? Ennyi dolog nem történhet 1 napon! Mérges vagyok, nem kicsit.
-
LLam
senior tag
akartam írni, hogy hiába hullámzik az árfolyam, a hálózat összkapacitasa rendületlenül emelkedik..
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
dvdbackuper #716 üzenetére
Gyaníthatóan ASIC gépek érkeztek a megrendelőkhöz, akik be is állították őket a csatasorba. A hálózati számítás nő, a diff emelkedik, GPU mining kiszorul.
-
GuMipOkE
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
Beállítottak a hálózatba jópár asic gépet. A network hashrate visszaugrott a 6 nappal ezelőtti szint fölé.
-
Szabesz
őstag
hogyne. ( s mennyi is egy végtelennel való osztás eredménye?
)
Akkor már lehet nem nullát nullával is osztani, és az meg a végtelen. Ugye?
Nem.
Amire te gondolsz az a határérték.
Egyébként itt (btc) az alapvető probléma nem a konkrét végtelen osztás, hanem bizonyos felosztás utáni esetleges pontatlanság problémája. S ha valami pontatlan, pláne ha fizetőeszköz, akkor az kérem para.
De mint hosszasan tárgyalva volt, ez még nem a jelen kor problémája
-
kugli81
aktív tag
Szép ez az egész csak szerintem sokmindenkit idegesit ez a 0.00000001 én pl ezért litecoinozom is bizom is benne + számszerűen egész számok vannak ha kell átváltom....mivel járok jobban kiderül...és még az átváltásokkal is sokat lehet bukni ha keves van..
-
válasz
dvdbackuper #704 üzenetére
Tegyük fel, hogy van 2 BTC-d. Ami jelenleg kb. 27eFt-t ér. Tegyük fel, hogy akarsz rendelni egy pizzát belőle.
Nyilván 1 BTC is baromi nagy összeg egy pizzáért, ezért 0.1-et (1350Ft-ot) utalsz át a pizzás cégnek, akitől rendelni szeretnél. Ezzel gyakorlatilag felosztottad a BTC-det, mint mikor ketté töröd a kiflit, vagy mint amikor azt mondja a Bitcoin alapítvány 2345-ben, hogy ez így tarthatatlan, és a 8 tizedes helyett vezessük be a 10db tizedesjegyet, és kiadnak egy új klienst.Szóval a fenti példában maradt tehát 1.9 BTC-d, ami továbbra is 25650Ft-ot fog érni, és még vásárolhatsz belőle 19db pizzát. Magyarul: nem a BTC mennyiségét növeljük, csupán technikailag megoldjuk, hogy a legkisebb egységnél még kisebb egységek is lehessenek, hogy a mindennapokban könnyebben tudjunk vele bánni, fizetni. Ha pl. holnap a kormány (jajjj bocs, az MNB!
) visszahozná a 2Ft-ost, attól a havi fizetésed nem érne kevesebbet. Szóval ez csak játék az eszközökkel, aminek persze kell hogy legyen egy alapja (nyilván erősödnie kell a forintnak annyit, hogy legyen megint értelme a 2Ft-osnak), de maga a technikai megvalósítás, és az új egység bevezetése nem teremt alapot (se csökkenőt, se növekvőt).
De lehet hogy én értek félre valamit, nem vagyok közgazdász
-
Szabesz
őstag
Vicces, mert itt ugye azt válaszolták, hogy visszafele kompatibilisen nem nagyon lehet növelni a precizitást. Avagy, ahelyett, hogy eleve úgy tervezték volna meg, hogy adaptívan legyen képes kezelni az igényelt precizitást, majd jó szívás lesz ha elérkezik ez a határ. Mint a lassan elfogyó IPv4. Ott is milyen vicces, hogy egyes eszközök elvileg kezelik az IPv6-ot, gyakorlatilag meg meghülyülnek tőle
De ugye, ahogy győzködtetek, ezzel szívjanak majd az ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ükunokáink
Persze csak ha elterjed a btc
-
válasz
dvdbackuper #700 üzenetére
Miért hoznál létre többet? Ha valakinek egy fél kiflit akarsz adni, akkor ketté töröd az 1db kiflidet. De ettől nem lesz két kiflid (sajnos)
Szóval szerintem csak gyakorlati jelentősége van a dolognak.
-
Nem vagyok egy gazdasági szakértő, de laikusként úgy gondolom hogy ez inkább következménye lehet a deflációnak, és nem az oka. Ha 0.00000001 -ért nem lehet majd gyufát venni már, akkor hozzádobunk még egy tizedest, és lesz egy kisebb egységünk (minta most az MNB visszahozná a fillért pl.), és akkor lehet.
Ettől 1Ft értéke nem változna, pontosabban arról van szó, hogy változott (növekedett), ezért van újra szükség a fillérre, de magának a fillérnek a bevezetése nem fog hatni a forint értékére (hacsak nem pszichikailag: "néz má' bevezették a fillért mennyire erős már a forint, vegyünk!!
)
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Formula-1
- Spórolós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- MacBook Pro M1 Max 14"/32GB/1TB/1-3 hónap gar./Akku 88%/EU Bill./p4434
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- HP Probook 650 G4, 15,6" FHD IPS, I5-8350U, 16GB DDR4, 512 GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olva
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest