Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6788) ielektros válasza Router (#6786) üzenetére


ielektros
senior tag

Hat azert az ertelmetlen az nem itt kezdodik. Ez egy szerszam. Egy notebook is kerul ennyibe. Egy TV is. Es nalam egy szerszam ezeknel elorebb van sokkal. Eleg sok forrsztasi munkat vegzek. Kell a jo szerszam. Weller LR-21-el senki nem allithatja magarol, hogy professzionalis forrasztasi feladatokat is el tud vegezni. Neha csinalunk rework munkakat, hibas gyartas utan. Kell a jo paka mert a tobbivel csak ganyolni lehet.

Egy jo akkus cavarozo is 300.000Ft. A minosegi szerszam sokba kerult regen is es most is sajnos. Viszont a legtobb esetben megtermeli az arat. Garancia orrba szajba, orokke elerheto alkatresz utanpotlas...

Nehogy nekem valaki elkezdje, hogy Nemetorszag hu de jo nekem blabla. :Y Magyarorszagon is volt Metcal haveroknal is anno. Ebay-en 60.000-ert vannak mar hasznaltak. Egy MX-500 Metcal 200 euro korul mozog hasznaltam. JBC nehezebben beszerezheto szinten nagyon jo cucc. De az uj lista ar az annyi amennyi. Mindegyiknek sok. De az, hogy ertelmetlen nem mondanam semmikeppen sem. En csak addig mondogattam azt, hogy ertelmetlen amig nem probaltam ki egyet. Aztan amikor az RPSMA rez csatikat egy mozdulattal toltam le a Metcal-al a panelokrol csekely 2mp alatt akkor kezdtem megerteni mirol szol a fama. Es 370Celsius fokos betetek voltak benne. Nem am Weller LR21 aztan adj neki 450 fokra tekerve, pakacsucs 600 fokos. Ossze vissza eg a flux, a gyanta minden.

Most is van egy hasznaltan vett Metcal allomasom. Zsenialisan dolgozik. Kb 170 euroert lottem ebay-en, mostani listaara 650€. Az itthoni muhelyben ersa icon-2. 15 es 20mm-es Wick Tip. Potolhatatlan szamomra BGA takaritasnal. Egy wellerrel sokkal magasabb homersekleten kell az ilyen hegyeket hasznalnom amitol jobban eg a flux, hosszabb a munkavegzes ideje, jobban stresszelem a feluletet, et cetera.

Mivel forrasztasz? Bar az is fontos, hogy leginkabb, mit?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.