Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Vettem alin most a BF alkalmával egy BQ Panda Frostbite lapot. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg jobban tapad-e kisebb asztalhőmérséklettel is. Ki , hogy használja? Adjatok tanácsot.
Azt hiszem átb***tak, mert valami nem oké a felületével. Bubi fóliábn jött és fólia mintája megmaradt a lapon. Olyan mintha a festék ami rajta van nem száradt volna meg teljesen amikor elcsomagolták, és beleragadt némileg.
-
icemad
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget a p2s-hez. Gondoltam csak akkor írok, ha már van valami eredmény, ezért az elmúlt napokban tesztelgettem.
Szóval magas tárgyakhoz kell a brim. Ez nem kérdés. A többi probléma is user error volt.
Mivel ez az első zárt nyomtatóm így azt sem tudtam, hogy bizonyos anyagoknál jobb, ha nyitva van az ajtaja. Ez is hasznos infó volt.
A letöltés és bambu studio-ban való módosítás sem jutott eszembe. Naívan azt gondoltam, hogy telefonról indítva minden model ellenőrzött az adott nyomtató profilhoz. Hát nem. Na ezt a bambu studio dolgot PC-n viszont tanulnom kell még. Nagyon ritkán használok PC-t, de ehhez muszáj lesz.
Szóval lényeg a lényeg, hogy mindenkinek köszönöm a segítséget.
Még gyakorlok a géppel, de eddig nagyon tetszik. Ár/érték arányban szerintem nagyon jó. -
Vesa
veterán
válasz
icemad
üzenetére
MW-s modelleket mindig ellenőrzöm nyomtatás előtt, mert már nem egyszer volt hibás a profil. Vagy az asztal hőfok, vagy a sebesség, vagy akármi. Pont ilyen kis bisz-basz kapcsokkal szívtam én is egyszer, mert annyira vékony az él ahol felfekszik, hogy hajlamos elengedni. Ezeket smooth plate-en nyomtatom, arra minden úgy ragad rá, hogy leszedni is alig tudom. De ilyen vékony felfekvő felületnél, ahogy előttem is írták, én is bekapcsolom a brim-et, biztos, ami biztos.
-
Reggie0
félisten
válasz
icemad
üzenetére
Persze. Hiaba jo az elso 10-12 reteg, sokaig minden egyes reteggel no a feszultseg az anyagban a hotagulas miatt(azaz konkretan itt hoszukules), igy ha kicsi a tapadasi felulet felhajlik annyira, hogy elengedje. Nekem is csinal ilyet a P1S, vagy Ender 3 vagy Ender 5. Igazabol mindegy mivel nyomtatsz, a fizikat egyik gep sem tudja meghagni.
Sot eletben egyszer valamiert nekem is ledobta a fej burkolatat, maig nem tudom miert. Valoszinuleg nem volt jol a helyen es nagy volt a gyorsulas. Soha tobbet nem tortent ilyen.
-
Joshi
titán
válasz
icemad
üzenetére
Ahogy a többiek is javasolták, töltsd le a modelleket stl-be és a Bambu Studióban szeleteld le. A Bambu filamentet nagyon nagy sebességgel nyomtatja, vedd vissza a sebességet a hőfok pedig 205/55 C° legyen. A tárgyak köré pedig kell a brim. Ha használni akarsz ragasztót, akkor mindenképpen a 3D Lac-ot javasolnám, nekem bevált.
Ja és PLA-t zárt nyomtatóban nyitott ajtónál és tetőnél nyomtatunk teljes tárgyhűtéssel. Mehetnek a hűtők fullon. Én az első 2-3 réteget hűtés nélkül szoktam nyomtatni, utána megy ezerrel. -
Sketch001
junior tag
válasz
icemad
üzenetére
A kész cuccok előre vannak szeletelve, akkor a sebességet csak aktív nyomtatás alatt tudod változtatni és akkor sem túl finoman.
Ezért érdemes letolteni, megnyitni stúdióban, és onnan elérhető minden beállítás. Lehet simán elég ha adsz pár fokot az asztalnak, kikapcsolod az aux fant meg ilyen alap dolgok. Az előre szeletelt cuccok sajnos lutrik helyenként, biztos van ami jó alapból, de én annak hiszek amit én szeletelek
-
blountex
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Talán nem követted figyelemmel, de napokban kijött a P2S.
Nagyon picit több mint 565 euró, de cserébe többet is tud és AMS2nek hála ott a filament szárítási lehetőség is.Közben kijött Igor magyar tesztje is.
Mondjuk a 3DJaketől pont a H szériát vártam, hogy megjelenjen, nem pedig a P2S-t.
Na majd ezután, mert minden más nyomtatjuk kint van már
-
Joshi
titán
Nekem ~1 hete már ugyan olyan mint a többi felület, lehet hogy már csak a fizetős csomagban maradt meg. Te előfizetsz a PH-ra?
-
Joshi
titán
"Ha fűtőszál és/vagy vezeték probléma lenne, akkor miért kapcsol be a ventilátor teljes fordulaton? Ez valami megelőző biztonsági program lenne, hogy ne égjen szét az egész?"
Meg mondom őszintén fogalmam sincs. A lényeg, hogy ha szétszeded, akkor minden egyes mozdulatot figyeld, hátha csak valami alkatrész rosszul illeszkedik, vagy valami hasonló. Ha szétszedted feltétlenül számolj be róla hogy mi lett a végkifejlet.
-
Joshi
titán
A tárgyhűtő nem igazán hűtheti le a nozzlet, ott valami fűtőszál probléma vagy vezeték probléma lehet. Első körben nézd meg a Bambu Lab Wiki hibaelhárító utasításait.
-
poli27
Topikgazda
-
fabula
őstag
Nekem nincs A1-em, de mindkettővel, tehát a Minivel is lehet TPU-t nyomtatni, csak lassítani kell 30-50 mm/s közé és nem kell tárgyhűtés, sőt asztalfűtés is kevesebb, 30-45 C kell. Én amúgy nem közvetlen a sebességet állítom, hanem a Max. vol. speedet veszem le a filament profilban 3-4 mm3/s-re TPU-nál, ez felel meg 30-50 mm/s-nek. A visszahúzás sebességét is érdemes levenni 10mm/s-re és esetleg kicsit növelni a visszahúzás mértékét, de midenképp 1 mm alatt kell maradjon. Nekem a P1P-n így működik.
A TPU keménysége sem mindegy, a keményebb shore 90A és 95A TPU-kat künyebb nyomtatni, a puhábbakat 80A és alatta nehezebb, vagy nem is lehet szépen kinyomtatni.
Az ABS már keményebb dió az A1-eknek, ugyan is ahhoz zárt ház kell az állandó hőmérséklet miatt, egyébként vetemedni fog, illetve rétegelválások lesznek. Talán kisebb darabokat huzatpajzzsal meg lehet próbálni nyomtatni, de nagy dolgokra nem alkalmas. A huzatpajzs egy a tárgy köré nyomtatott 1 fal vastagságú henger, amit a tárggyal együtt nyomtat és a lehető legközelebb van hozzá.
Magát az A1 nyomtatókat tilos bedobozolni, mivel az elektronika hűtése akkor nem lesz megoldott és túlmelegedik. -
axlfsi
veterán
Hát ez jó kérdés, ... eddig jó volt vagy mindig ilyen volt? melyik anyaggal csinálja; az összes vagy egy specifikussal? nincs ott neked esetleg dugulás? Milyen anyaggal, milyen hőmérsékleten történik mindez? Ha skippelteted a kalibrációt a nyomtatás elején, hogy sikerül a nyomtatás, hibátlan?
Itt is írnak hasonló jelenségről... -
fabula
őstag
Nem egészen, mert a színváltáshoz a kakiba üríti ki a filamentet, a segédtornyban az egyenletes nyomást állítja be elsősorban, meg a kaki lerázása után maradt kis anyagfolyást törli le.
A másik, hogy nem csak színes nyomtatásnál csinálhat ilyet, hanem timelaps felvételnél is, ha hagyományos helyett simára állítod a BS-ben. -
icemad
nagyúr
Na közben megjött a csomag, 24 óra se kellett nekik.
Szóval gyorsan összeraktam és lemértem, hátha másnak is hasznos lehet.
Szélesség nálam 70 cm lett, de ezt úgy mértem, hogy nyomtatok "poop" kosarat a hotendhez, így abba kerül a szemét. Kb 40 perc és kész lesz. Nagyobb kosár méretnél, nyilván több hely kell.
Mélység nálam 55 cm, így kényelmesen tud előre hátra menni a bed és az ams lite is kb ennyi, ha van rajta tekercs.
Magasság 55 cm, mivel a hotend jobbra-balra mozog, így a teflon csövek magassága is változik. Úgy mértem, hogy 55 cm még jó.
Ezeket a sima natúr géphez mértem, extrák, pl fogantyú az A1 minihez nincsenek benne. Szerintem az nekem nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Huawei P40 Pro 5G 256 GB dual sim, félig hibás érintő
- ÚJ MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Core 7 240H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Még gyakorlok a géppel, de eddig nagyon tetszik. Ár/érték arányban szerintem nagyon jó.

... dehogy normális!
)
poli27