Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-10 10:27:02

LOGOUT.hu

Baldur's Gate 3

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) Kylesa válasza Gothmog (#1050) üzenetére


Kylesa
aktív tag

Hát, én köszönöm így utólag is. :) Sok-sok játékot játszottam már magyarítással; ám amikor még a Divine Divinity-vel játszottam, és azóta is, ennyi év után még ma is azt gondolom: Te készítetted az egyik legkiválóbb magyarítást egy játékhoz, amit valaha is a "magyarító" szakma látott. Nagyon kevés ilyen igényes munkát láttam eddig honosítás fronton, őszintén le a kalappal. :R

Amúgy a zenék... Talán elég, ha csak erre gondolok, a hideg is kiráz, zseniális...

it's a danger pretty here in Night City

(#1052) Joco_77


Joco_77
aktív tag

Új nap új kérdés... :) Este otthagytam abba Act2ben, hogy
Lementem az utolsó csatához Thornnal és elkezdtem először körbepucolni Baracks stb. Igen ám de mivel több csata is van nyilván használok spelleket (Heal stb) és a problémám, hogy mivel az egész vörös terület Danger Zone nem tudok long restelni. Kérdésem, hogy az utolsó nagy csata előtt van lehetőségem kimenni egyet aludni? Vagy töltsem be újra az elejét és csapjam szét először a főbosst aztán pucoljam ki a területet? Köszi

(#1053) jano1102 válasza Gothmog (#1050) üzenetére


jano1102
csendes tag

Lájkolnám, ha lehetne, de így csak: :R .
Bár én tudok angolul, de azért azoktól se legyenek elzárva ezek a dolgok, akik nem.

Fun-fact: középiskolában tanultunk angolul, de hár gondolhatod.
Az első nagy lökést az adta, hogy a fénymásolt(!) AD&D könyvekben el tudjam (tudjuk) olvasni a szabályokat, varázslatokat. Az megmaradt a mai napig, hogy a morning star itt nem a Vénuszt (esthajnal csillag) jelenti, hanem egy igen kellemetlen hatású láncos buzogányt.

(#1054) dvd24 válasza Joco_77 (#1052) üzenetére


dvd24
senior tag

Az utolsó szakasz előtt, mielőtt lemész a lifttel, lesz egy illithid restore station az ugyanazt csinálja mint egy long rest.

(#1055) Joco_77 válasza dvd24 (#1054) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Köszönöm!

(#1056) Gothmog válasza jano1102 (#1053) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Csak nem a Rubin Kódex volt? Én is azzal kezdtem az (A)D&D-t 1993 körül kis taknyos elsős gimnazista koromban :DDD (Majd persze gyorsan átugrottam a frissen megjelent M.A.G.U.S.-ra, ahogy kb. mindenki a környezetemben.) Emlékszem, a lapozgatós könyvek, no meg a korábban általam olvasott egy-két "D&D alapú" regény (Sárkánydárda krónikák, A Káosz szava) után micsoda eszméletlen dolog volt, hogy "élőben is lehet játszani", te is lehetsz kalandozó hős. :K (Gimi végére ugyanakkor nálam elmúlt az asztali szerepjátékos szenvedély, ellenben számítógépes játékok formájában erősen és stabilan él a mai napig is!)

De hagyom is az offot...

Endure. In enduring, grow strong.

(#1057) ollie


ollie
MODERÁTOR

May be an image of 4 people and text

***

(#1058) LK válasza ollie (#1057) üzenetére


LK
addikt

:DDD

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1059) Gothmog válasza ollie (#1057) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Lae'zel akár egy Wuxia film főgonosza is lehetne ezzel a fizimiskával :DDD

Endure. In enduring, grow strong.

(#1060) jano1102 válasza Gothmog (#1056) üzenetére


jano1102
csendes tag

Nem: Players Handbook, DM Handbook, Monster Manual, Tome of Magic, az alapkönyvek. Egyébként A Larian játékok azért is jók, mert elég fancy angolt használnak, dacára annak, hogy belgák. (gondolom van jópár anyanyelvű csapattag) De én szeretem kigyűjteni ezeket a régies szavakat. A DOS2-ből is szótáraztam gazdagon.

[ Szerkesztve ]

(#1061) ollie válasza jano1102 (#1060) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Én 1990 körül kezdtem a Champions of Krynn sorozattal a D&D-t Commodore 64-en. Azt hiszem az még az AD&D vol, a D&D 2. kiadása. Mivel nagyon megtetszett, pár évvel később be is ruháztam könyvekbe, akkor már az AD&D2E, újabb kiadású Player's Handbook-ba meg Dungeon Master's Guide-ba.

***

(#1062) jano1102 válasza ollie (#1061) üzenetére


jano1102
csendes tag

Arra emlékszem, hogy elég macerás volt könyveket (és kockákat) szerezni annó. Általában Bécs volt a megoldás. És persze méregdrága. Jó, az most is áll, ahogy elnéztem a könyv árakat.

(#1063) Gothmog válasza jano1102 (#1062) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A Silverland (Budapest, Kolosy tér) mintha a '90-es évek legelején is meglett volna már, és kezdetben kifejezetten AD&D kiadványokra specializálódtak. Gyakorlatilag minden kapható volt. (Én 1993-ban jártam ott először. Egy idősebb házaspár és a fiatal felnőtt lányuk vitte a boltot. Nagyon ritkán még járom arrafelé, és olyankor rendre elmegyek a bolt mellett. Még mindig megvan - ha jól tudom, már az unokák üzemeltetik.)

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#1064) ollie válasza Gothmog (#1063) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igen, én is ott szereztem be egy csomó mindent.

***

(#1065) Fitzgerald válasza Gothmog (#1063) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Már rég jártam ott, de a '90-es évek közepétől jártam hozzájuk én is, rengeteg mindent vettem ott. De már pár éve sem lehetett megmozdulni náluk, egyszerűen nem lehet elférni a boltban, még egyedül is körülményes. Már rég el kellett volna költözniük valami nagyobb bérleménybe.

(#1066) jano1102 válasza Gothmog (#1063) üzenetére


jano1102
csendes tag

Igen emlékszem, hogy ők voltak az elsők. Mi 1-2 évvel azelőtt kínlótunk. Nagy megkönnyebbülés volt, hogy lehetett itthon is venni dolgokat. Természetesen jó szokás szerint voltak akik elkezdtek köpködni, hogy kereskednek és hasznot húznak(!) ebből. Az osztrák boltos gondolom csupa szívjóságból tartotta fenn magát.

(#1067) Hintalow


Hintalow
senior tag

Igen még mindig megvannak, gondolom az unoka üzemelteti, aki egyébként most is aktív szerepjátékos csoportokban.
Szerintem kb. mindent is beszereznek ami kijön asztali RPG/sci-fi/fantasy témában, függetlenül attól, hogy van -e rá kereslet, ezért olyan a bolt, hogy moccanni nem lehet :D
Noha kicsit már túlhaladt az idő az egész üzleti működésükön, de néha vannak náluk csodák (volt olyan angol WH40K omnibus, amit sehonnan nem lehetett beszerezni még antikvárként sem, náluk meg ott volt zsír újként a polcon - sacc 10 éve :DDD )
Mondjuk én még nagyritkán most is lekeveredek oda, mi még mindig toljuk az asztalit.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#1068) Hintalow válasza Hintalow (#1067) üzenetére


Hintalow
senior tag

mármint külföldről nem lehetett beszerezni már antikvárként sem a 2011-ben kijött kötetet, náluk meg eladatlanul újként állt azóta a polcon pár darab :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#1069) jano1102 válasza Hintalow (#1067) üzenetére


jano1102
csendes tag

a website-juk meg egy igazi időutazás, olyan 2000-be.

(#1070) jano1102


jano1102
csendes tag

Kicsit el vagyok kenődve: a leggyengébb fokozatok játszom. A githyankik úgy szétkaptak, mint foxy a lábtörlőt. Egyébként is nagyon gyengének érzem magam. Már kockára néztem a fejem az okosítókkal a yt-on. Van valami általános tanács?

(#1071) kicsako válasza jano1102 (#1070) üzenetére


kicsako
őstag

Hányas szinten mentél oda?
Szintlépésnél rákattintottál a kis nyilacskára, hogy valóban megkapják a karakterek a szintlépést?
Milyen classok vannak a csapatodban? Adtál nekik új felszerelést amit összeszedtél az út folyamán?
Olyan páncélt/fegyvert használnak amihez van szakértelmük?
Próbáltad az íjászt/varázslót magaslati pontra helyezni hogy kapj bónuszt a támadásokra?
Próbálj meg egy ellenfelet focusolni.

(#1072) Capricornus válasza jano1102 (#1070) üzenetére


Capricornus
aktív tag

Nehéz okosabbat mondani, mint ami itt is le volt írva már. Próbáld meg kihasználni a terepet, használj varázsitalokat, tekercseket, használd a karaktereket annak megfelelően, hogy miben erősek, adj a kezükbe olyan fegyvereket, amiket tudnak is használni, stb. A summonok is nagyon sokat tudnak segíteni, egyszerűen azért, mert többen vagytok és az ellenfélnek is többfelé kell figyelnie. Használj olyan képességeket, amik mobilitást biztosítanak az embereidnek, pl. a misty step, vagy dimension door.
Használd az examine-t és nézd meg, hogy az ellenél mire immunis, vagy épp mire érzékeny és használj olyan támadást ellenük.

Illetve a legfontosabb tanács: nem kell mindig harcolni, sőt. Sokszor kibeszélheted magad egy nehéz helyzetből, máskor meg egyszerűen csak el tudsz lopakodni az ellenfél mellett.

Én Act 3-ban két nehéz harcot is kihagytam így. Mindenki felhajtott egy láthatatlanság varázsitalt és elsétáltam az ellenfelek között.

Én is a legkönnyebben toltam, mert nem szeretek sz@pni a harccal és azon a fokozaton tényleg nem nehéz annyira, ha a fentiekre figyelsz.

Per aspera ad astra!

(#1073) HugóBoss válasza jano1102 (#1070) üzenetére


HugóBoss
tag

Amikor első alkalommal odamentem hozzájuk, simán levertem őket. De reload volt, mert gondoltam kizsebelem a főnököt. Az nem sikerült és a következő harcnál úgy elpicsáztak, hogy öröm volt nézni :D

(#1074) jano1102


jano1102
csendes tag

Köszi mindenkinek. Próbálkozok tovább.

(#1075) podtibi válasza jano1102 (#1070) üzenetére


podtibi
senior tag

Egyáltalán mi a célod? Az nem elég hogy győzni akarsz, itt fontos hogy eldöntsd te milyen karaktereket is akarsz használni csapatként,a párbeszédek,hogy melyiket mire akarod használni.

Olvasd el a 964-et.

Ezt inkább rád bízom.

(#1076) HUN_Sector válasza jano1102 (#1070) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Nyugi, engem első körben elkentek, így inkább dumáltam. Akkor voltam 4. szintű, most hetesként nem lenne probléma velük. Amúgy is irritál a hülye fülük és a gőgjük

(#1077) jano1102 válasza HUN_Sector (#1076) üzenetére


jano1102
csendes tag

Ja, csak ha viszem a gith csajt, az kitálal, a bácsi meg azonnal utasítást ad az agyműtétre, majd angolosan távozik sárkányon. De asszem az lesz, amit mondtál: feltápolom magam és úgy megyek vissza belezni.

(#1078) Gothmog válasza jano1102 (#1077) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Ha már vagy 5. szintű a csapattal, akkor az a csata nem lehet olyan borzalmasan nehéz. Persze attól is függ, hogy kikkel vagy, miként fejlesztetted őket stb.

Githyankiknál a parry elég idegesítő tud lenni, ha fizikai sebzéssel próbálkoznál. Viszont ez csak addig működik, míg kétkezes kardot szorongatnak a kezükben, az meg Heat Metal vagy Command varázslattal is simán eldobatható velük. Ha veled van Wyll, és megtanulta a Hunger of Hadar spellt, az is durván meg tudja szívatni őket. (Csak vigyázz, te se menj bele a hatóterületére, hanem távolról abajgasd az ellent.) Ez csak két apróbb példa/lehetőség, de dugig van ilyenekkel a játék, csak rá kell érezni. Plusz, amit a többiek is írtak: helyezkedés, tárgyak (italok, dobálható dolgok stb.) aktív használata stb.
A szerencse istennője még így is megszívathat, ha az ellen zsinórban szórja a kritikus találatokat, míg neked meg nem kedveznek a dobások, de ha ez már nagyon pofátlan méretet vagy pechsorozatot öltene, arra ott van a load game varázslat. :DDD

Abból a partiból egyébként a kétkezes kardos macát érdemes mielőbb kiiktatni (ha az eldritch knight-juk lebénítana tőletek valakit varázslattal a legelején, akkor érdemes őt is megkínálni valami keményebb cuccossal, hogy megtörjétek a koncentrációját), mert ő életveszélyes az action surge kombós 4/körös támadásával, amivel egyébként többnyire talál és bivaly módon sebez is. (Viszont közelharcos, így csak testközelből tud kellemetlenkedni.) Ha ő megvan, akkor a többiek már könnyebben elhullanak. Én a harcos/varázslóra mennék rá másodiknak, majd a két íjász marad a végére. Persze utóbbiak is roppant kellemetlenek, elég durvákat és pontosakat lőnek, de még így is ők jelentik a legkisebb gondot.
Még az elején, míg viszonylag együtt vannak, ha tekercsről vagy karakterrel spell slothból tudsz tűzlabdát, azzal érdemes megkínálni őket. Ha szerencséd van, egyiket-másikat úgy lesebzi, hogy utána egy-két ütésből/lövésből/akár cantrip szintű varázslatból is pillanatok alatt kivégezhető lesz.

Endure. In enduring, grow strong.

(#1079) HUN_Sector válasza jano1102 (#1077) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Ha átveszed a kezdeményezést és te beszélsz helyette, akkor kidumálhatod a szitut kvázi egyszerűen.

B változat. Kettő karaktert hátrahagysz, kettő magas kezdeményezésű gyorssal meg elfutsz messzire és befejezettnek nyilvánítod a csatát

C változat, a szűk átjáróban csapdába csalod őket sok zsír és tűz keverékével.

De van még D E F ötletem is :) egyelőre próbáld ki az A-t

[ Szerkesztve ]

(#1080) Joco_77


Joco_77
aktív tag

A sok negatív tapasztalat után félve álltam neki Act3 nak de nekem , bár még csak pár órát voltam benne egyelőre semmi gondom vele ugyanolyan élvezetes mint az előző 2 Act. Gondolok itt a Questekre, átvezetőkre, harcokra, helyszínekre...

(#1081) ollie válasza Joco_77 (#1080) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nincs komoly gond. Azért előfordul néhány hiba, meg harc közben néha "lefagy" az egész 1-2 percre (néha az tényleg néha, talán 3 alkalommal volt nekem kb 30-40 játékóra alatt).

***

(#1082) RobberBaron


RobberBaron
tag

Játszik valaki esetleg College of Swords bárddal? Mennyire életképes magasabb szinteken? Ez az egyetlen játékstílus amit még nem próbáltam ki. A support bárdok valahogy nem tetszenek, gyengének tűnnek.

(#1083) Gothmog válasza RobberBaron (#1082) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Én azzal játszom, de még "csak" 8. szintű vagyok, Act2-ben, tehát kérdés, hogy mit értesz magasabb szinteken?

Egyébként én nagyon meg vagyok elégedve vele. Ő a parti arca, de nem csak a karizma alapú skillekben jeleskedik, varázslatokat leginkább utility vonalon használok vele (speak with animals, detect thoughts, see invisibility, feather fall stb.), mert harcban 95%-ban lövöldözök vagy közelharcolok vele. Kétfegyveres harcra specializáltam, két kézi nyílpuskával (drow a faj, ezért alapból képzett benne), illetve két finesse alapú közelharci fegyverrel egyaránt hármat támad alapból körönként (6. szinttől, amikor megkapja az extra támadást), és elég tisztességesen sebez. Mindemellett a speciális balde flourish dolgai (amik lőfegyverekkel is működnek az elnevezés ellenére) bizonyos helyzetben baromi jól jöhetnek, akár tankolni akarok (+4 AC), akár mondjuk valakit lelökni magaslatról támadással egybekötve stb. De az az igazság, hogy mostanában csak simán lövöldözök vele, mert messziről is nagyon jól takarít.
Persze varázslatokkal is tud szemétkedni harcban, de arra igazából már jó ideje rá sem szorulok.

Karizma és Ügyesség a fő tulajdonságok nálam (de headband of intellectet az intelligenciáját is felnyomtam 17-re javítandó az oda tartozó skillek próbáinak az esélyét). Dex és Cha egyaránt 18-on áll per pillanat (Dex 16 lenne, de tárgy emelt rajta).

Élvezetes vele a játék. Tulajdonképpen van egy olyan jack of all trade karaktered, akit nem szükséges szimpla support szerepre kárhoztatnod, mert harcban/minden szituációban megáll a maga lábán. Persze nem ő lesz feltétlenül a fő sebzésosztó, de abszolút nem szimpla support karakter. Annál sokkal-sokkal magasabb polc jár neki szerintem.

Endure. In enduring, grow strong.

(#1084) LK


LK
addikt

Már feltettem a kérdést egyszer,de nem jött válasz, hátha most már több tapasztalatotok van: Warlock-kal tolja valaki? Vélemény róla? Köszi
(DOS 2-t befejezem,aztán jön a BG3)

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1085) ollie válasza LK (#1084) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem azzal tolom, de azt olvastam, hogy az az egyik leggyengébb cast BG3-ban jelenleg.
A legerősebbek meg a Paladin és a Bard.

***

(#1086) LK válasza ollie (#1085) üzenetére


LK
addikt

Köszi.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1087) RobberBaron válasza Gothmog (#1083) üzenetére


RobberBaron
tag

Köszi, valakit át fogok képezni akkor erre is, csak még nem tudom kit. Talán a következő végigjátszásomban az én karim lesz az. Minsc vicces lenne bárdként, és egyelőre bejön Gloom Stalker Ranger-ként. 11-es szinten van a parti, az Act 3 elején.

Support bárdok alatt a másik két subclasst értettem, a College of Swords-ről olvastam hogy jó.

[ Szerkesztve ]

(#1088) Gothmog válasza LK (#1084) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Nálam Wyll (aki ugye Warlock) állandó csapattag, és szerintem kifejezetten erős/jól használható a karakterosztály. A Dark Urge végigjátszásomra én is azt (esetleg Sorcerert, de a Warlock felé húzok most) fogok indítani.

Persze nem ismerem/próbáltam az összes kasztot. (EA-ban Sorcerert és Fightert kreáltam, míg most Bárddal játszom.)

Röviden: a warlocknál nagyon sokat befolyásol, hogy milyen subclasst választasz alapból, ugyanis - a minden warlocknak járó lehetőségeken túl - mindegyik más és más további varázslatokat tud majd felkínálni megtanulásra. Elvileg a The Fiend a legütősebb megoldás, mert itt az ellenfeleket legyőzve ideiglenesen extra HP-t kapsz (kvázi egy puffer, amiből büntetlenül sebződhetsz, míg el nem fogy), illetve a Fiend alkaszttal olyan erős sebző varázslatokat is megtanulhatsz, mint pl. a Scorching Ray vagy a Fireball.
(Ugyanakkor a bármilyen alkasztú warlockok által egyaránt megtanulható, kifejezetten warlock varázslatok között van néhány elég ütős: nekem a Hunger of Hadar és a Hex a két kedvencem. Utóbbi főleg alacsony szinten jött jól, bonus actionből süthető el, ha meghal az érintett lény, akkor pedig ingyen viheted át másra. Ez némi tulajdonság csökkentés mellett +1d6 további nekrotikus sebzést lapátol rá az érintett lényt érintő minden sebzésre. A Hunger of Hadar pedig területre hat, kör elején és végén is sebzi a benne állókat, továbbá vakít (a távolsági támadókat kiiktatja), és tapasztalataim szerint elég összevissza kóvályognak benne az ellenfelek. Magyarán baromi jó kontroll-cucc, ami könnyed/laza vadliba vadászattá tud alakítani alapból is keményebb csatákat.

A warlock, noha a játék nagy részében csak két spell sloth-tal kell gazdálkodnia, de egyrészt short resttel visszanyeri az elhasználtakat, másrészt pedig minden egyes varázslatot mindig a szintjéhez igazított legnagyobb erővel tud alkalmazni (tehát pl. a tűzlabdát és a többi "szinteződő" varázslatot mindig automatikusan a karakteredtől telhető legerősebb formában tudod elsütni.)

A warlock rengeteg bónusz dolgot választhat (a patrónusától kapja őket) bizonyos szintlépéseknél: új ingyen (spell slothot nem foglaló/elhasználó) varázslatokat, automatikus sötétben látást (ha nem rendelkeznél vele), skillek elsajátítását stb.

De a legalapabb dolgot nem mondtam még: van egy cantripjük, az Eldritch Blast (EB). Ehhez fel kell majd még venni két patrónus "ajándékot", hogy teljes hatásfokkal működjön (ez akár már 3. szinten is megtehet, ha nagyon akarod), de utána olyan ingyen varázslatod lesz, ami a játék végéig kellően erős tud maradni. Az EB kezdetben egy d10 sebzésű sugarat lő ki (amely force sebzésű, és erre szinte senki sem immúnis/védett ellene, plusz tereptárgyak rombolására is ideális), majd ahogy léped a szinteket, később 2, majd 3 sugarat tudsz kiereszteni egy varázslattal (amellyel 2 vagy 3 lényt is célozhatsz, ha az az óhajod, de persze irányíthatod az összes sugarat ugyanarra az ellenfélre is). Namost, a két "ajándék", amit említettem, a következőképpen módosítja az EB-t: az egyik azt csinálja, hogy mindegyik sugárhoz sebzésbónuszként hozzáadódik a karizma módosítód; a másik pedig hátralöki az ellenfelet, ha eltalálod a sugárral. Nagyon baba, főleg egykörönként ingyen elsüthető cantriptől... :K

És akkor azt még nem említettem, hogy a Warlock is karizma alapú karakter (parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik), ami szintén nem egy rossz pont.

Végül, 3. szinten választhatsz egy Pact-ot. Ez tulajdonképpen egyfajta specializálódás. Én Wyll a Pact of the Blade-et választottam. Ezzel gyakorlatilag mahgamhoz tudok kötni bármilyen fegyvert (vagy idézni egyet akár, ha ez a szimpatikusabb). Ezzel a fegyverrel pedig úgy tudok harcolni, hogy a támadásomhoz az erő vagy ügyesség helyett a karizma módosítómat adhatom, s ugyanez vonatkozik a fegyver sebzésére is. Ráadásul 5. szinten (hasonlóan "harcos" fővonalú kasztokhoz) kapsz bónusz támadást a pactos fegyverrel. (A fegyver magadhoz kötése nem egy "életre szóló" dolog. Ha találsz jobb fegyvert, bármikor válthatsz.)

Én egyébként azt tapasztaltam Wyllnél, hogy úgyis EB-vel lövöldözök 90%-ban, úgyhogy hiába erős a Pact of the Blade, nem igazán használom ki, úgyhogy valószínűleg valamelyik másik Pactot fogom majd választani. (Egyelőre a familiárist idézőssel szemezgetek, de nem olvastam még pontosan utána).

Lényeg a lényeg, elvileg nem ez a karakterosztály a legtápabb a játékban, de ha szimpatikusnak tűnik, nyugodtan indíts Warlockot! Élvezet lesz vele a játék, és abszolút nem fogod gyengének érezni (ha jól fejleszted).

Sok mindenről nem írtam (a The Fiend melletti másik két alkasztról, a másik két pactról), mert csak olyasmikről akartam, amikben van személyes tapasztalatom.

Endure. In enduring, grow strong.

(#1089) Anti-Hero válasza Gothmog (#1088) üzenetére


Anti-Hero
aktív tag

Én Dark Urge/Drow/Bárd vagyok..első végigjátszás megy éppen..első Baldur's játékom is.. semmit nem értek kb a kasztokhoz/játékhoz.. csak maximum azt, amit a játék elmond meg itt olvasok.

De egyenlőre elvagyok a játékkal..lvl5..goblinokat öldösöm éppen különböző módokon.. valószínűleg ez még az act1.
:DDD

Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.

(#1090) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Én Ork bárddal próbálkozom, felejtős. Oké, hogy 3 alkalommal owlbearré tudok változni és mozgással is területsebzésem van (kb 20 per ellenfél), meg 2 csapással is kiosztok 50 sebzést, de minden más területen ramaty.
Karlach, mint barbár bezzeg ellenállhatatlanul irt mindenkit.

(#1091) kicsako válasza HUN_Sector (#1090) üzenetére


kicsako
őstag

Druid lesz az a bárd :DDD
A bárdok zenélnek, nem változnak bagolymedvévé

(#1092) HUN_Sector válasza kicsako (#1091) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

druida, druida. Így van, elírtam, fel se tűnt :D Beakadt amit feljebb olvastam.
(És az én nehézségi szintemen multiclassozás sincs)

[ Szerkesztve ]

(#1093) LK válasza Gothmog (#1088) üzenetére


LK
addikt

Nagyon köszönöm a precíz, részletes választ! Pont ezt az alkasztot terveztem indítani.
"parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik" pont erre gondoltam én is :)
Az az igazság, hogy asztali szerepjátékban mindig harcost, fejvadászt, paladint indítottam.
Szeretnék most gonosz karakterrel menni és hozzá passzol ez a kaszt. Régóta terveztem, így a játékban kipróbálhatom.

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#1094) Gothmog válasza LK (#1093) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Annyit javítanék magamon, hogy az Eldritch Blastot tápoló két Eldritch Invocationt elvileg már második szinten felveheted. (Valamiért a 3. szint akadt be a fejemben, de akkor a Pact választás van soron.)
Én 2. szinten mindenképpen felvenném azt közülük, amelyik a karizma módosítóval növeli a cantrip sebzését. A másikat (mindkettő valamilyen Blast, de a pontos nevük most nem ugrik be) ráérsz a következő adandó alkalommal felvenni. Legalábbis, ha látsz olyat az Invocationök között, amin nagyon megakad a szemed. Pl. ha darkvision nélküli fajt választottál, akkor érdemes lehet felvenni azt az invocationt, amelyik még a mélysötétbeli fajokénál is durvább darkvisiont (Devil's Sight vagy hasonló a neve) adományoz.

A Dark Urge-ömhöz (amit elég sötétnek tervezek) én is RP szempontból gondoltam a warlockra. Majd meglátom. Egyelőre még bőven-bőven Act2-ben vagyok a mostani karakteremmel is, szóval elég messze van az még :)

Endure. In enduring, grow strong.

(#1095) Anti-Hero


Anti-Hero
aktív tag

Egy kezdő kérdés (így 40 óra után :DDD ):
Miket lehet eladni mindenféle következmény nélkül..tehát aminek kb semmi haszna? Alap fegyvereket? Sima gyűrűket?
Poharak..vázák..vackok..érdemes ezeket felvenni és cipelni az árushoz?

Van tényleges értelme a pénznek..vagyis érdemes gyűjteni, hogy majd valamikor kelleni fog?
Egyenlőre nem vettem semmit.m csak eladtam amit úgy gondoltam nem kell.
Bár így is egy szemét domb a Camp-ban a ládám.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.

(#1096) CPT.Pirk válasza Anti-Hero (#1095) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nagyjából mindent eladhatsz, a pénz időnként jól jön mert van, hogy tápos cuccokat árulnak a vendorok. Viszont majd ha lesz "infernal iron" nálad, azt ne add el. :N

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1097) ollie válasza Anti-Hero (#1095) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Van értelme a pénz gyűjtésnek, mert időnként nagyon hasznos, és drága cuccokat vehetsz a kereskedőktől. Plusz, vehetsz potion-öket, speciális nyilakat is, melyek nagyon megkönnyíthetnek 1-1 csatát. És amúgy igen, bármit eladhatsz, igazából csak a mágikus cuccoknál kell meggondolni, hogy megtartod-e. Ill. a potion-öket se add el, soha nem tudhatod, hogy mikor jönnek jól.

***

(#1098) Anti-Hero


Anti-Hero
aktív tag

Köszi a válaszokat.

Akkor gyűjtöm tovább a pénzt.
Igazábol még nem használtam semmi potion vagy extra nyilat a csatákban. (Kivéve a gyógyító potit)

Lvl5 / első térkép kb 95%ban felfedezte (biztos hagytam még el valamit..) most vagyok az underdark részen.

Eddig nem éreztem különösen nehéznek a játékot (közepes nehézségen). Így csak halmozódnak a ládában.

Infernal iron is van..bár egyenlőre nem tudom hova kell majd..ez is ment a ládába. Gondolom valamit kovácsolni lehet belőle. :U

[ Szerkesztve ]

Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.

(#1099) ollie válasza Anti-Hero (#1098) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Infernal Iron Karlach-kal kapcsolatos. A Druid Grove-ban találsz egy kovácsot, hozzá kell vinni Karlachot.

***

(#1100) Anti-Hero válasza ollie (#1099) üzenetére


Anti-Hero
aktív tag

Na az szuper..mert Karlach-al tegnap este találkoztam, a camp-ban vár...druid groveban meg minden druida halott..remélem azért a kovács az megmaradt. :DDD

Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.