Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Vettem innen PH-ról egy laptop-ot. (Samsung Series 7 Chronos NP700Z5C)
Specifikáció:
- i5-3210m, 2.5-3.1GHz
- 8GB (2x4GB) 1600MHz
- GT640m 1GB DDR5 + Intel HD4000
- 1TB HDD + 16GB iSSD Cache
- 15.6" 1600x900-es felbontás, matt panelRáengedtem a legújabb Everest stabilitás tesztjét, 10 percig csinálta a proci hőmérséklet 75-76 C fok között ingázott. A ventilátora nem annyira pörgött fel...
A kérdésem az lenne hogy ez az eredmény szerintetek jó, vagy újra kellene majd pasztázni?A segítséget előre is köszi!

-
Real_Necro
veterán
válasz
KurtCobain
üzenetére
Köszönöm

Bevallom Lokálban nem kerestem...

-
KurtCobain
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
kerestem beárazós topicot, de sajnos nem leltem rá. Segítene benne valaki (akár rátalálni a topicra), mennyit érhet most egy lassan 4 éves Lenovo Thinkpad T510i 4314-8GB Mini Dockolóval?
Intel Core i3-330M
2x2GB DDR3 1066MHz
320GB/7200rpm SATA
nVidia NVS3100M (512MB)
15,6" HD+ matt kijelző
Kamera, Gigabit lan, BT, ujjlenyomat olvasó, 6 cellás akku...Köszönöm

-
Laraxior
titán
Ebben a sata csatolo sata2-es vagy sata3-as?

-
juve600
nagyúr
üdv
Fujitsu AMILO M1437G noti
bekapcsolom,ledek világitanak,kép nincs,mit nézzek meg rajta,alaplapi elemet cseréltem,elötte be sem lehetet kapcsolnithx
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G580.-as laptop. LCD.-t cseréltek benne. Tegnap hoztam el a szervizből (Telemax) Haza hozva, és visszatéve a rendszert, amit lementettem, észrevettem, hogy a fényerőt nem lehet fokozatosan állítani. két állás van, nagyon sötét, (min.) és a nagyon világos, (max) a csere előtt semmi gondom nem volt vele, 3/4.-en használtuk mindig. Írtam a szerviznek, mert telefonon elérhetetlenek! A válasz telepítsek mindent újra, na de ez sem segített. Szerintük ez nem garanciális baj! Valakinek ötlete?
-
Szabiti
csendes tag
Fura. Odáig eljutottam, hogy ha a vezérlőpultban rákattintok a hangra, újra alapértelmezetté teszem( az egyébként is alapértelmezett) hangeszközöket, akkor az újraindításig van hang, és mikrofon. De a restart után ezt ismét el kell játszani...
Van valakinek ötlete?
-
Szabiti
csendes tag
Sziasztok!
Asus X551C laptopnál Win8 pro rendszer alatt bármilyen hang drivert használok, nincs hang. már valaki ezzel a problémával? Jelzi, hogy ott van a rendben működő hang kari, de sem mikrofon, sem hangszórók nem működnek. A skype-on sem átszik, hogy menne bármi, nem jelzi a csík a bejövő hangot.
Fizikailag tudja valaki, hogy hol a hangchip az alaplapon? Mondjuk billentyűzethez képest..
Köszönöm előre is! -
metaksza
tag
Sziasztok! Van egy Lenovo G580 típusú laptopom. Egészen sokáig elégedett voltam vele (most egy éves a kicsike), de mostanában rakoncátlankodik. A napi első bekapcsolásnál gyakran (de nem mindig) megakad a töltés a lenovo felíratnál, onnan sem előre, sem hátra. Ilyenkor kiveszem az akkumlátort, és várok egy kicsit. Ezek után általában betölt a Win. A másik problémám, pedig ugyancsak első bekapcsolásnál gyakran előfordul az is, hogy nem játszik le hangot a gép. Nincs is jel a hangszóróknál. Általában egy reset megoldja a problémát, de van, hogy menet közben dönt úgy a gép, hogy ő márpedig nem enged zenét hallgatni.
Tudom, nem túl nagy problémák, együtt lehet ezekkel élni, de ha már vettem másfél kilóért egy gépet, akkor szeretném tökéletesen használni. Volt valakinek valami hasonló problémája? ( A gépen w8 van, a driverek elvileg naprakészek)
A szervizt nem nagyon komálom, egyszer bedöglött a töltő, kemény egy hónapig náluk volt a gépem, ráadásul úgy kaptam vissza, hogy az üzemidő a felére esett.
Köszi a válaszokat!
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy Fujitsu Amilo Pro V3505 notebook.
Aksi nincs benne.
kikapcsolás után kb két órával a BIOS-ban elfelejti az AHCI módot (disabledről enabledre rakja magát), és a rendszeridő is visszaáll, de valami 2013-as dátumra. (a biosa legjobb eseteben is 2010-es lehet szerintem)A kérdésem:
Ebben is van valami gombelemféle ami lemerülhetett, és ezért felejti el a beállításokat? de miért áll vissza 2013-as dátumra, ráadásul nem január 1-re, hanem október valahanyadikára? Az AHCI üzemmód meg setup deafultként nem disabled?és végül mennyire kell atomjaira szedni a gombelemcseréhez? Már ha ez a kínja

Előre is köszi! -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Fujitsu Amilo Pi3560-as laptopom van.
3GB DDR2-es ram van benne, 1 + 2 gigás modulok. CPU-Z szerint PC2-6400 400MHz-en működnek dual channelben.
Szeretném bővíteni a memóriát úgy, hogy az egy gigás modul helyére vennék szintén egy ketteset.
Ez a memória kompatibilis lesz a gépemmel? Illetve nem lesz problémás, ha az új memória már 800MHz-en fog működni?
-
Cicero
őstag
válasz
xcbiker
üzenetére
Asus K52JRről van szó, ha ez segít. A gyártó oldalán van hivatkozás a south bridgre, szóval gondolom van benne. Viszont ha valóban a SB halt volna le, nem lenne semmi i/o, és a beépített billentyűzet, tapipad működik, ami ha jól tudom PS/2-őn kommunikál. Én inkább valami előtte lévő usb vezérlőre gyanakodnék. Feszültség van a csatlakozón, az egér világít, külső drive elindul, viszont a windows nem látja őket, tehát táp része rendben, a jeles vonalán füstölhetett valami szerintem. Persze az összes usb csatlakozást érinti, tehát valami nagyobb gebasz lehet, egy nagyobb csomópontban...
-
Ulius80
tag
#16335-ös kérdésre valaki?Kép lentebb,karikázva!
Köszönöm! -
xcbiker
addikt
válasz
ghostrider20
üzenetére
LED - CCFL átalakítóval esetleg.
-
Cicero
őstag
Hello. Az elképzelhető, hogy az USB csatlakozóban lévő négy érintkező összeérintése rövidre zárja az egész usb hubot, ezzel megölve a laptop összes usb portját? A fenti eset úgy történhetett, hogy kitört pár hónapja a műanyag nyelv az usb konnektorból, és most fordítva próbáltam beledugni valamit; most feszültség van a csatlakozókon, az egér optikája világít, viszont szoftveresen már nem csinál semmit. Se a külső merevlemezre, sesemmire.

-
TheProb
veterán
Üdv!
[ASUS G56 lapos - Nvidia 760GTX]
Eddig a legújabb béta drivert használtam, de vszínű, hogy memory leakel. Így vissza akarom rakni a legfrissebb whql driver-t, de azt írja a telepítő, hogy nem talált támogatott hw-t a gépben. Van tippetek hogy mi lehet a gond? Természetesen a kártyához megfelelő driver-t szedtem le, de igazából egységes mindegyikhez szóval... Próba kép újra pakoltam az intel driver-t is, de ez se hozott megoldást.
-
ghostrider20
tag
Hello srácok segítsetek már
vettem egy LCD.T acer aspire 5738g .be ebayen de ez nem inverteres...
hogy tudnám bele rakni ebbe a retekbe hogy az uj kijelzőt ne keljen kihajítani???Mert így per pill semmire nem tudom használni -
NEMO1968
őstag
válasz
SirAlo
üzenetére
Akár el is adhatod darabokban.
Egy fél gép árát ki lehet hozni belőle,csak kicsit tovább tart.
Annyit nézz meg,( vagy hívd fel) az OLX-es tagot,hogy ez valami szerviz esetleg,vagy magánember.
Ott is elég sok csaló bukkant fel mostanában.
Ha esetleg szerviz, akkor szerintem meg lehet bízni bennük. -
NEMO1968
őstag
-
SirAlo
aktív tag
Hello, van egy Toshiba L500D-s laptopom alaplap hibaval, vittem mar reballoztatni is de az se segitett rajta, szerintetek erdemes hasznalt alaplapot venni bele ? Talaltam Olx-en 24k forintert + szallitas, ami erdekes hogy csak ugy adja ha en elkuldom a laptopot es o kicsereli, aztan visszakuldi, alaplapot nem kuld
-
-
Sziasztok!

Egy Acer Aspire 5742G típusú gépbe szeretnék egy új HDD-t, mert a 250GB-os kezd meglehetősen kicsi lenni. Megtartanám a régit is, így a DVD helyére kerülne valamelyik.
3 kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban:
1) Ez a HDD ajánlott és megfelelő ebbe a gépbe?2) Ez a keret jó a gépemhez, és különösebb nehézség nélkül össze tudom rakni?
3) Ez a kábel jó lenne nekem a DVD íróhoz? Vagy ez csak 2,5"-os HDD-t csatol?
és itt felmerül +1 kérdés: érdemes beépítenem mindkét HDD-t, vagy inkább csináljak a 250-esből külsőt? Erre most döbbentem rá, hogy egyszerűbb és praktikusabb lenne külső hddként használni. (az új nagyobb-gyorsabb, arra kellene tenni a rendszert is, akkor meg már mindegy, hogy a másik külső/belső). erre jó lenne a 3-as kérdés kábele?
köszönöm a segítséget!

szerk.: vagy ha már külső, érdemesebb egy ilyet?
-
fireproof
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ennél sokkal kevesebb menüpont van. Egyedül egy Legacy USB support-ot találtam ami ide tartozhatna de szerintem ez se az...
-
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G580 -as laptop, Broadcom 802.11 hálózati kártyával. A hálózati kártya nem csipázza a windows 8.1 -et, mert az itthoni wifihez csak úgy tud csatlakozni, hogy internet nem jön rajta. (Windows 7 esetében, ugyanezzel a géppel minden tökéletesen megy) Mindent kipróbáltam már, de semmi sem segített, volt hogy sikerült csatlakoznia egy idő után, de akkor is rendszeresen eldobálta a wifit a gép. Ezért arra jutottam, mivel úgyis gyorsabb wifit szeretnék, (NAS -ról film streamelés miatt) hogy kicserélem benne a hálókártyát, valami modernebb, komolyabb darabra. Annyi segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy milyen típusú hálózati kártyát keressek bele, amit nemrég dobtak piacra, és jó a teljesítménye.
Előre is köszönöm
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Van egy Lenovo G550 típusú notebookom és az lenne a kérdésem hogy megtudnátok mondani hogy hol lehet ki-be kapcsolni hogy melyik Usb port kapjon áramot akkor is ha a számítógép ki van kapcsolva? 3usb-ből 2 nem kap áramot és egy kap de azt szeretném ha egyik sem kapna...

Kiegészítésnek a BIOS típusa: Phoenix 18CN42WW(V2.51)
-
cashback
őstag
válasz
Dell XPS
üzenetére
AzureWave AWGE780 volt benne.
Amit szereztem:
LiteON WN6302A V03 G91G
A másikat most nem tudom, mert az még benne van... viszont az sem olyan mint a gyári.
Akkor még egy próbát teszek egy gyárival... hátha. Szerencsére pénzembe nem kerültek ezek, így nem vesztettem semmit.
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Van egy Lenovo G550 típusú notebookom és az lenne a kérdésem hogy megtudnátok mondani hogy hol lehet ki-be kapcsolni hogy melyik Usb port kapjon áramot akkor is ha a számítógép ki van kapcsolva? 3usb-ből 2 nem kap áramot és egy kap de azt szeretném ha egyik sem kapna...

-
pozsoka
senior tag
Tudja valaki, hogy Dell d630- nál lehetséges-e külön kapcsolót szerkeszteni bekapcsoláshoz, mert a bekapcsoló gomb nem működik?
-
danee91
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem van, hogy egy X gyártójú 15,4"-es 1280x800-as laptop kijelzője helyettesíthet-e egy Y gyártójú, ugyanúgy 15,4" 1280x800 laptop kijelzőjét? (az egyik hibás).
Köszönöm a választ előre is
-
cashback
őstag
Üdv.
Asus X51L laptopom van.
Wifi-je halott.Szereztem 2fajta kártyát is... mindkettő életképes, de másfajta mint ami benne volt.
Beletettem, de egyiket sem érzékeli.
Előfordulhat, hogy az alaplapon ment valami tönkre? -
pubos
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ismét köszi.

-
pubos
tag
sziasztok.van egy Asus x50sl gépem.Ebbe szeretnék venni egy vinyot ami 320-500Gb körüli.Láttam van már 10E ft körül,de fogalmam sincs milyen kell bele.Ha esetleg meg tudnátok mondani milyen kell bele vagy konkrétan melyik a jó azt megköszönném.Cserét megoldom szervizbe nem vinném mert a gatyám ott hagynám.Ezért kérem a segítséget.
Köszi -
Dell XPS
veterán
válasz
The Exiled
üzenetére
Igen, mindkettő 9.5 mm-es merevlemez, WD kicsit jobb szvsz.
-
wandor0930
aktív tag
Köszönöm, rossz helyen keresgéltem.
-
Tim82
félisten
válasz
wandor0930
üzenetére
-
NEMO1968
őstag
válasz
The Exiled
üzenetére
Szia!
Mindegyik jó bele,ha nem valami speckó vinyó van benne.(amit kétlek azért,mert itt már elég jók a szabványok)
Inkább a vastagságára kellene odafigyelned,mert létezik 7mm vastag laptop HDD is.
Na most ha a 9-es helyére teszel 7-est,az a kisebbik baj, fordítva már adódhatnak gondok
. -
Francia91
veterán
válasz
wandor0930
üzenetére
-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok és előre bocsi az offért.
Régebben mintha lett volna egy használt notebook beárazós topic, de nem találom.
Ez megszűnt vagy rosszul emlékszem és nem is volt?
Esetleg tudtok tanácsot adni ahol tudnak segíteni?Köszi,
Zoli -
gabo89
senior tag
Üdv!
Egy Dell D630 laptopomban, egy Intel C2D T7100 cpu van. Az a probléma, hogy fix 600Mhz-en megy, 3x szorzón. Már újraraktam az OS-t, kitisztítottam a gépet, újrapasztáztam. De még mindig fenn áll. Mi lehet a baj?

-
cattus
addikt
Sziasztok!
Matt notebookképernyőt mivel érdemes tisztítani?
-
MurdR
veterán
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Első körben szedd le a driverét, és tedd fel újra.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Szerk:
Hogyha a +30db erősítést ráteszem akkor hallható a beszéd, de serceg alatta. -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy pár napja újra kellett raknom a Windows 7-et a Lenovo B590-es Laptopomon. És az újrarakás után a mikrofon nagyon halk, tehát hogyha a mikrofon 100%-ov van akkor semmi nem hallható, csak hogyha +30db erősítést ráteszek , de akkor meg serceg.......

Mielőtt újra raktam a gépet minden rendesen ment. És nem tudom, hogy most miért nem, pedig a Lenovo System Update minden drivert felrakott.
Remélem sikerül megoldást találni a problémára.
Előre is köszönöm.Üdv
Zoli -
Rivaul
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jól teszed.
Egészségedre! -
NTonee
veterán
válasz
somnia
üzenetére
,,Most is van 120/10-es kábelnetem, ami wifin tud 85/10-et."
Ezután sem lesz sokkal több wifin, ezt kell megértened. A routert is ac-re kellene cserélned, de még úgy sem fog átmenni.
A wifi adaptert pedig másik gépen is próbáld ki, amivel a hardver hibát legalább ki tudnád zárni. Ha máshol jól működik, akkor egy "szűz" windows alatt telepítsd az adaptert a notebookodra. -
Arty32
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Lenovo Y580-as notebookot.
A gazdája ezt írta róla:
"Van egy érdekes problémája am a laptopnak, az nvidia drivert nem engedi rátenni. Az y580 egy 2 gpu-s laptop, és az nvidia physx miatt váltogat a 2 kártya között. De valamiért a dedikáltra nem tudom rátenni az nvidia drivert, talán le kéne tiltani az integráltat."Javaslat?
-
szabonagyur
félisten
válasz
somnia
üzenetére
A személyeskedést be lehet fejezni szerintem...Ne nekünk kelljen már belőled kihúzni minden mondatot... honnan kéne tudnom, hogy amit írtam neked lehetőséget kipróbáltad és nem megy? Azt hajtogatod, hogy segítsünk de amit írunk arra visszajelzés nuku...Kezdjük amúgy is ott, hogy ez a kérdésed nem is ez a topik örülj, hogy így is segíteni próbálunk, köze nincs a notikhoz, hogy sz@r amit vettél kártya... van wifi kártyás téma is.@(#16515) Rivaul: részemről vége, megyek iszok egy sört

-
Rivaul
addikt

somnia szabonagyurUrak ennek nem lesz jó vége ugy hogy inkább hanyagoljátok egymást

-
somnia
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kipróbáltam és a helyzet egycsapásra mit sem változott.
pattogsz itt..
Picit vegyél vissza a lendületből, én eddig normális hangnemben kérdeztem, de ha akarod anyázhatok is.
Ha olyan okos lennék, mint amilyennek te hiszed magad, biztos lehetsz benne, hogy nem jönnék ide segítséget kérni.Miért nem rendelsz akkora netet amit ki is tudsz normálisan használni? A Wifid megfelelő kártyával tudna kihasználni kb az negyedét maximum az 1 Gigabitnek...
Ugye mikor megáll a tudomány, mindjárt megpróbálod a kérdezőt hülyének beállítani.
Mocsok dolog ám az ilyen, ugye te is tudod. -
szabonagyur
félisten
válasz
somnia
üzenetére
Írtam neked megoldást, kipróbáltad? Nem...szóval feleslegesen pattogsz itt.... Lehet simán a kártya is hibás, dugd be másik gépbe próbáld ki.
Miért nem rendelsz akkora netet amit ki is tudsz normálisan használni? A Wifid megfelelő kártyával tudna kihasználni kb az negyedét maximum az 1 Gigabitnek...
-
somnia
senior tag
-
Rivaul
addikt
válasz
Ryder1
üzenetére
Az a baj hogy nem ehet reális árat írni mivel minden üzlet egyedi árak alapján dolgozik. mivel te Szfehérvári vagy ha jól látom úgy meg elég nehéz mondani bár mit is de ezt már az előbb is kifejtették. Nézd ki neten a legközelebbi boltot és vagy mailbe vagy telefonon kérdezd meg sztem. Amúgy google. Első találat 6k+áfa.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ryder1
üzenetére
Ott az ár írtam, hogy mennyit várhatsz... az a baj ezzel, hogy szerviz függő. Van egy óradíj, rosszabb esetben alapdíj is, aztán majd amit mondanak. 0-5000 Ft-ig várd szerintem.
@(#16509) Doky586: a kolléga szerintem a Digi marketing áldozata lett, mivel ott jött be most a gigabit, én a 100 Mbit-et sem nagyon használom ki, max ha letöltök de is ritka.

-
válasz
somnia
üzenetére
Előszöris azt az USB dugót gyorsan behajintod az asztalfiók mélyére hogy ne zavarjon össze, mivel tudtommal a laptopod mindent tud beépítetten amit az a dugó, csak be kell kapcsolni.
Másodszor 1000Mbps sose fog wifin átmenni, legfeljebb a tizede ha szerencséd van. UTP kábelen már átfér mind. Még sosem volt semmilyen interneted? most kötik be először?
-
Ryder1
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, nagyon érdekes, hogy nagyvárosban drágább a legtöbb szolgáltatás, de ez nem válasz.
Egy körülbelüli árra voltam kíváncsi, hogy mennyi lehet a reális ár, amit ezért elkérhetnek egyes üzletekben. -
somnia
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ok, ezt tudom, de nekem nem ez a gondom.
Ha esetleg a kérdésemre válaszolnál, sokkal előbbre lennék.
-
Francia91
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ennyi!
-
Ryder1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egészségedre!

Pyttawrx