- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Kérdés:
Lenovo B590 + Win8.1+ legújabb Synaptics touchpad SW.
Kb ahányszor felébresztem a notebookot, mindig leáll a Synaptics, és ezzel oda a 2ujjal való görgetés, mint fő indok.
Másnál is tapasztalható ez? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy barátom Dell E6430-án megjelent egy vízszintes csík. Látszik már BIOSban is, tehát nem driver gond. (Eddig jó volt). Nem tudom, hogy szalagkábel mozdulhatott-e el, de mozgatásra, finom koppintásokra sem változik sem a helyzete, sem az erőssége. Kijelző hiba lehet?
A noti még garanciás, használtan vettük, de elvileg service tag alapján érvényesíthető lenne. Viszont az meg lekopott... Ilyenkor mi van? (Számla nincs...)
-
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy dell latitude e 5530 noti.ami mostanában azt csinálja hogy a hosszú ö lenyomásakor ez Q jelenik meg .tehát Q betq.hiába állitom a nyelvi beállításoknál magyarra,és törlöm az angolt.egy ideig jó de utána megint ezt csinálja.mit állítsak be?
-
Boci_83
őstag
Hali!
19V 3.42A -es a gyári töltője a nootimnak Ha 19V 4.74 A -es töltövel tölteném, miként hatna az akkumulátor élettartamára?
Várom az építő hozzászólásokat!
köszi -
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17186 üzenetére
Sajna nem az hiányzik.
-
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17184 üzenetére
Köszi, egyenlőre feladom. Köszi a segítséget!
-
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17181 üzenetére
Nem egy felhasználóbarát a Lenovo, hisz ha az ember letölt egy fájlt, az csak betű-szám halandzsa, nem utal a fájl nevére. Lehet hogy kihagytam valamit... Ha valamit 2X telepítek, gondolom nem nagy gond ugye?
-
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17176 üzenetére
Már csak egy dolog kellene, a többi megoldódott:
Az eszközkezelőben az "Egyéb eszközök" belül a "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő" sárga felkiáltó jeles.
A win nem talál semmit, ha a gépen keresnék ezt a linket adja (persze ilyen mappa nincs):
C:\Program Files (x86)\Realtek\NICDRV_8169\win7Milyen eszközt nem telepíthettem fel vajon? Nem tudok rájönni. PLZ Help!
-
Tim82
félisten
válasz
baboss #17175 üzenetére
Akkor, hogy egyértelművé tegyem:
- vagy 1 GB-os modult teszel bele és lesz 1,5 GB RAM-od
- vagy 2 GB-os modult és lesz 2 GB RAM-od (mert az alaplapra integrált 512 MB-os modult le fogja tiltani a chipset).Legalábbis feltételezem, hogy egy darab bővíthető hely van az alaplapra forrasztott modul mellett, nem pedig kettő.
-
baboss
őstag
válasz
szabonagyur #17170 üzenetére
Köszi.
Megtaláltam a topikját,ott megkérdezem.
Tim82
Én se tudom,de szerintem is nincs. -
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17164 üzenetére
A Graphic card linkek között van egy "intel wireless display driver". Ez kell? Mi lehet ez?
-
baboss
őstag
válasz
szabonagyur #17168 üzenetére
Köszönöm.
Azért kérdeztem mert 533Mhz -es ram kevés van a z aprón viszont nagyobb Mhz -es ből van bőven választék.
Még azt szeretném megtudni,hogy a noti (Acer Aspire One AOA150) adatlapja szerint 2 GB-ig lehet bővíteni a memóriát.
Tehát belerakhatok egy 2 GB-os modult az alaplapi 512 MB mellé,vagy csak 1,5 GB és az alaplapi 512 MB amivel 2 GB lenne a végeredmény. -
baboss
őstag
Ebben tud valaki segíteni.
Köszönöm. -
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17164 üzenetére
SP1 nélküli Win van, tehát akkor Sp1-ig win frissítés, utána a Lenovo cuccok ugye?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Bertiee #17163 üzenetére
Hello
1. Telepítsd fel a Win7 Sp1-et. Neked milyen verziód van integrálva? Én nem nagyon szeretem az előre integráltakat..
2. Driverek telepítése( ahogy írtam chipset, imei, rapid storage, intel HD, nvidia, hang meg minden amit kilistát a Win7nél a Lenovok oldala
3. Frissítése a Win-nek, DE! frissítés közben nézd meg miket telepítesz, driver frissítés nem mindig kell, általában nem. -
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17152 üzenetére
Köszi, megnézem! Akkor valszeg újratelepítem az egészet.
Jó-e így a sorrend:
1. Win7 telepítés (2009-es állapotú frissítésekkel)
2. Win7 frissítések telepítése
3. Lenovo driverek telepítése (vagy ez legyen a 2. pont és utána a win frissítés?)
-Chipset
-video
-hang
- ??? .. a maradékMás valami kellhet még?
-
Tetic1
újonc
válasz
szabonagyur #17159 üzenetére
Am köszi a választ
-
Tetic1
újonc
válasz
szabonagyur #17159 üzenetére
-
Tetic1
újonc
válasz
szabonagyur #17157 üzenetére
És az angol nyelvi csomagot honnan tölthetem le?
-
Tetic1
újonc
Sziasztok
Megporóbáltam konfigurálni a mikrofonomhoz a beszédfelismerést, de amikor rámegyek a konfigurálásra ezt írja ki:
A Windows Beszédfelismerés szolgáltatás nem érhető el az aktuális megjelenítési nyelven.
Ezt hogy lehet orvosolni? Néztem sok fórumon de sehol nem kaptam választ... -
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy dell latitude e 5530 noti.ami mostanában azt csinálja hogy a hosszú ö lenyomásakor ez Q jelenik meg .tehát Q betq.hiába állitom a nyelvi beállításoknál magyarra,és törlöm az angolt.egy ideig jó de utána megint ezt csinálja.mit állítsak be?
-
Bertiee
senior tag
válasz
szabonagyur #17150 üzenetére
A helyes sorrendről tudnál valami oldalt linkelni? Valamilyen leírást?
Az a baj hogy a lenovo oldalon sokszor többféle hardverhez (Pl touhpadhez is féle) van driver, viszont én nem tudom, hogy a notiban pontosan milyen van. -
szabonagyur
félisten
válasz
Bertiee #17149 üzenetére
Pedig ott van az. [link]
Amúgy sorba rakod a drivereket ahogy kell vagy csak össze vissza? Gondolom utóbbi, azért is nem mennek fel a cuccok.
Először kéne chipset és ehhez tartozó driverek (chipset, Intel Management, Rapid Storage, stb)
Intel HD majd Nvidia optimus
Hang, stb -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Öcsém Lenovó B590 Pentium M2020 GF M705 felépítésű gépével szívok éppen.
Win install után telepíteném a Lenovo drivereket, de a support oldal felkínál B590-re egy halom win7 64 programot ami jó része egyszerűen nem akar települni...
Konkrétan nem találok HD videohoz drivert. Linket tudnátok adni?Nincs valami online szkennere a lenovonak ami csak a szükséges drivereket szedi le és telepíti?
-
Tim82
félisten
-
zibo73
aktív tag
válasz
szabonagyur #17145 üzenetére
Oké!
Köszi szépen! Azt hittem akkor viszi a 2x2gb ot ha egy slotba megy 2gb.
De akkor tévedtem.
Köszi megfogom próbálni.
Ja meg közben néztem az én notim-ba a proci is N570es. -
válasz
zibo73 #17144 üzenetére
szia,
a Maximum 2 GB a mérvadó a gyártói leírás alapján, ami lehet 2 * 1 GB és 1 * 2 GB elosztású is.
a 2 x SO-DIMM, 1GB/2GB azért íródott le, mert egy foglalatba mehet 1 GB és 2 GB modul is.
a leírtaktól függetlenül, rápróbálható a 2 * 2 GB kiosztásra is, mert volt már példa, hogy egy notinál leírták, miszerint maximum 2 GB mehet bele, de egy későbbi bios verzióval hibátlanul futott benne a 2 * 2 GB is. -
zibo73
aktív tag
válasz
szabonagyur #17143 üzenetére
Hello
Lehet neked feketén-fehér nekem nem! ( Maximum 2 GB ) DDR, 2 x SO-DIMM, 1GB/2GB
Az tuti hogy ott áll maximum 2gb de utána ott van 2xdimm 1gb/2gb
Én úgy értelmezem hogy 1slot-ba 2gb ot lehet rakni,az viszont összesen 4gb.
De biztos aki vágja nagyon annak ez rohadt egyszerű. -
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus EEEPC 1215P gép meg tudnátok mondani hogy mekkora ramot tudok bele rakni?
A 2x2gb ot vinné.
Köszi! -
baboss
őstag
A notiban Acer Aspire One AOA150 most 512mb 533Mhz ram van + a beépített 512mb 533Mh.Szeretném kicserélni 1 GB-ra,vagy 1,5 GB-ra.Lehet nagyobb MHz-es memóriát belerakni,667 MHz-800 MHz
-
russel87
csendes tag
válasz
szabonagyur #17139 üzenetére
Rátaláltam! 2db modellszám volt a hátlapon! Én csak az egyiket néztem, így MS 1221 lett és így már találtam hozzá....
-
russel87
csendes tag
válasz
szabonagyur #17137 üzenetére
Ott is próbálkoztam, de nem találta ezt a típust! Lehet én néztem el valamit.
-
russel87
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI MS-6837D laptopom. Windows 7 home Premium SP1 x86 raktam rá. Minden drivert sikeresen tudtam telepíteni, kivéve a PCI flash- memóriákat. Az eszközkezelőben 3 felkiáltójel van mellettük. Próbálkoztam már MSI Live Uptade-val, Slim Drivers-el, Driver Genius-sal, de nem találtak hozzá semmit. A gyártó honlapján, pedig nem talált eredmény, amikor rákerestem notebook-ra. Hol találok hozzá drivert?
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi FuSi Amilo Li1718-as laptop, és az a kérdés, érdemes-e venni bele 4Gb-nál (jelenleg 1,5gb van benne) több ramot (egyáltalán le tudja-e kezelni?) Előre is köszi!
-
MurdR
veterán
válasz
Tookie.W #17133 üzenetére
Ne kapcsolgasd be, mert csak ártasz neki, a víz folyamatosan dolgozik benne. Vedd ki az akkut, vedd le tápról, és vidd el szakemberhez aki kitakarítja és átmossal alkoholban az alaplapot (vagy ultrahangossal), hátha nem lett még zárlatos. Nem szabad beázott elektronikai eszközöket bekapcsolgatni.
-
Tookie.W
csendes tag
Helló
amiről szó van egy Acer Aspire E1-531
egy kis víz érte a laptopot, és nincs kép viszont amikor be kapcsolom akkor világit és áramot is kap
hogy ilyenkor mire lehet számítani hol lehet a hiba?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem ebben a topicban tettem fel a kérdést, de erre esetleg valaki tudna válaszolni? Hátha találkozott már valaki ezzel a problémával.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
baboss
őstag
Végre jó minden.
Az aksit,hogy érdemes használni,hogy hosszú legyen az élettartama ?
Feltöltöm,majd kiveszem és néha megint feltöltöm
Ha fel van töltve akkor lekötöm a hálózatról és aksiról megy amíg le nem merül,majd megint feltöltöm.
Vagy másképpen ? -
Dell XPS
veterán
válasz
HollyBoni #17127 üzenetére
Olyan 15-20 fokkal kevesebb. Sajnos az AMD komponensek nagyon fűtenek a szériában, így minél előbb ki kell takarítani, illetve hőelvezetőket cserélni. 90 fok az brutális, ne várd meg amíg alaplap hibás lesz, így is lehet következménye, hogy ilyen hőmérsékleti tartományban használták a notit.
-
HollyBoni
veterán
Ennél a gépnél terhelve mi lenne a normális hőfok? 90 nagyon sok?
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
HP Pavilion DV5-1120eh
Egy ilyen gépet kapott egyik haverom, előéletéről nem sokat tudunk. Raktunk rá egy új Windowst, erőigényesebb programokat futtatva simán felkúszik a processzor (és még valami más, gondolom GPU speedfan nem írja) 91 fokra is. Nekem ez kicsit aggasztónak tűnik, viszont életemben nem volt még semmilyen laposom csak PC-m, az lenne a kérdésem ez mennyire normális. A hűtőt hallani hogy pörög rendesen, lehet csak tele van porral minden hűtőborda és egy takarítás kéne?
-
szpal17
őstag
-
Dell XPS
veterán
válasz
baboss #17117 üzenetére
Szerintem gyenge a kapcsolat és azért "dobálja" el (nem a jelerősség!). Speedteszt? Más eszközöknél nem tapasztalható?
-
baboss
őstag
Már sikerült csatlakozni,most az otthoni hálózatot próbálom meg beállítani.A gépemen vannak filmek ami megvan osztva azt szeretném elérni a netbook-ról,csak win7-win 8.1 után az xp baromira furcsa.
Még az SM busvezérlővel szenvedek,telepíteni kellene.Már csak az hiányzik. -
baboss
őstag
A wifi beépített,vagy USB-s wifit kell hozzá használni ?
Nem tudok rácsatlakozni,csak vezetékesre. -
Tim82
félisten
válasz
baboss #17106 üzenetére
Lehet, de nem lesz nagy élmény. RAM-ot nem ártana bővíteni egy 1 GB-os modullal (ha jól látom, 512 MB alaplapi + 512 MB cserélhető RAM modul az alapkiszerelés), meg a vinyó helyett is jó lenne egy SSD.
Esetleg nézz rá a Win 7 Starterre, az pont hasonló netbook-okra van kitalálva.
-
baboss
őstag
Erre a gépre lehet Win 7-et telepíteni ?
Acer Aspire One AOA150 [link] -
szpal17
őstag
válasz
#30734848 #17103 üzenetére
Nem látszik az egér kurzor vagy nem mozdul?
Amennyiben nem látszik, akkor valószínűleg billentyűkombinációval le van tiltva. Win 8-nál azt írják, hogy ha le van tiltva akkor nem látszik a kurzor.
FN+F5 vagy F6 vagy F7 billentyűkombinációt próbáld ki...(touchpad van odarajzolva) -
törölt tag
A problémám a következő:
Adott egy Acer e3 111 típusú gép. Feltelepült rá a win 8.1, a gyártó ajánlása szerint is csak ehhez a verzióhoz vannak működő driverek. Rendszer simán felment, driverek szintén, azonban az egér kurzor a telepítés kezdetétől nem jelenik meg.Telepítettem az összes hozzá való drivert, a touchpadét is, egér beállításoknál sincs semmi elállítva, mégsem működik az egér sehogy.
Mit tudnék ezzel tenni?
Előre is köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A mostani Edge E531-es notimban van NGFF (M.2) kártyahely, amibe ugye ssd-t lehet tenni. Ami furcsa volt, hogy elég rövid, mindössze 3,5cm hosszú kártyát lehet beletenni, holott egy M.2-es meghajtó hossza, akár 8 cm is lehet. No, ennek örömére átböngésztem a gyártó oldalát és ott megtaláltam, hogy nem meghajtóként viselkedik az oda betett ssd, hanem "only flashing". Hööö....
No, találtam is odavaló cuccot, de hogy fog ez működni? Van ezzel valami tapasztalat? Vagy csak simán ha beletennék egy ilyet, akkor a gép magától megoldaná a dolgot és csak azt venném észre,hogy eszeveszett gyors lett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest