- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
slappy
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
Vakipapi
újonc
Egy kis elmélkedésre...
Adott egy polcon sokat állt 2004-es Dell Inspiron 5150Előzmények:
Grafikus üzemmódban csak ha elindult a rendszer akkor látszott valami. Ez a gyári partíciók törlése után jött, nem nagyon zavart, ha telepíteni kellett, külső monitor...
Sajnos a bill csúnyán megázott egy póker buli után vörösborral, hiába lett szétszedve a fólia is, annyi lett neki.Polcra került a gép, papírnehezéknek.
Valamely nnap, gondoltam szánok rá pár ezret.
Kaptam használt billt. alig 8 ezer, vettem egy patás vinyót is 4 ezer, gondoltam ennyit talán megér.
-------
Sajnos hiába, a bill nem reagál semmire, cseréltük újra azzal se.A monitoron csak a villogó kurzor, eddig jutott el.
Ma darabokra szedtem, addig nyomkodtam egy külső usb billt. power+insert, párszor megjelent a nagy dell logó, alatta a bios revision a38, de csak kb. a feléig jut el a betöltés,(egy csíkban) F2, F12 opciót írja, de nem reagál az USB billre.
Az USB bill elméletileg műxik, bekapcsoláskor 3 led felvillan.
Memóriákkal is játszottam, 512+256, mert egyszer kiírta, mikor kivettem a kissebbet, hogy változott a méret... (hogy jutott idáig nem tudom már)Mindent eljátszottam már, csak cpu+ram+videokártya maradt benne, aksi is kiszedve visszarakva, minden áram nélkül power gomb lenyom sokáig, most szétszedve az elemet is le tudtam forrasztani.
Szóval, külső usb billel, külső monitorral, valakinek tippje.még?
Azt sem értem, mire "ugrik" be a logós kép, elég sokat kell kibe kapcsolgatni hogy elinduljon, ne csak a villogó kurzor...
Jó elmélkedést, ha van még tipp, megköszönőm, roszabb már nem lehet...
-
creation
senior tag
válasz
Dell XPS #15193 üzenetére
Ha hazaérek írok neked egy pontos északi híd hőfokot office és CAD alatt is. De 35 és 60 közöttire emlékszek, hogy szokott ingadozni nálam. viszont mivel nem akarok nagyot hazudni, otthonról nyilatkozok a témában hitelesen.
Valóban X aktás a kérdés. Ezért is tettem fel itt.
-
válasz
Thaddius #15192 üzenetére
Azt írtad hogy sikerült magyarosítani, csak 1-2 apróság maradt német...
Ha lemented a HDD-t Macriummal (Ghost szerű prg) akkor hardwerhiba esetén visszarakod az eredeti német wint mielőtt szervizbe vinnéd.. Vagy megszokod hogy csak 90%-ban magyar és nem 100%-ban.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
creation #15188 üzenetére
Én is igyekeztem, de mégis meghalt a GPU sajnos.
Ötven fok alá képtelenség levinni a hőmérsékletét, még direktre kötött ventilátor esetén is (idle). Északi-híd hiba esetén semmit nem lehet kezdeni vele (nem javítható sajnos), ha sikerül is életre kelteni (2%), akkor is hibásan működik a vezérlő (Intel !). A fent említett "definíció" miatt nem tudtam másra gondolni, mert elvileg képtelenség, hogy nem menjen rá a 64-bit-es rendszer. Remélem, hogy egy Bios frissítés segít a problémádon, mert eléggé X-aktás a kérdés..
(#15190) creation Köszi!
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Már rég óta gondolkozom notebook vásárláson, ki szeretnék szállni az asztali gépes-évente többször fejlesztgetős verkliből
nem játszom már, csak Excel-Filmnézés-Netezés/Torrent-egy kis Photoshop amire használom a gépet.
Viszont egy dologból nem szeretnék engedni: a házimoziból. Jelenleg alaplapi optikai SPDIF-en keresztül megy a jel a házimozi erősítőmhöz, ami így rendkívül kényelmes és költséghatékony megoldás. Viszont ilyen kimenettel felszerelt laptopot nem találtam.
Amúgy a kiszemelt példány jelenleg egy ilyen ASUS N550.Mit javasoltok, főleg az optikai SPDIF probléma hatékony megoldására?
Köszönöm előre is,
Coleen
-
creation
senior tag
válasz
Dell XPS #15185 üzenetére
Az én verzióm egy T7200 kontra 3500m kivitel, ami hozzám még egy valami gyengébb CPU-val érkezett és cseréltem igen hamar erre. De amikor újrapasztáztam nem véltem felfedezni erre utaló nyomokat.
Hál' Istennek a DELL elég hamar gondolkodott a típus esetén és kezdetektől fogva használtam/használom a DELL ventillátor management programját az I8KFAN-t és a notebook érkezésétől fogva egy 30cm-es légkeverővel megáldott padon üzemel. Gyakorlatilag a legmelegebb pontja a VGA.
Office szinten bekapcsolt pad esetén 50C-ig engedem el általában a hőmérsékleteket, de utána kapcsoltatom a slow, majd a full sebességeket. (Hozzátenném, hogy a VGA felőli ventillátort igen ritkán látom offline-nak
).
CAD szinten a "Game" funkciót használom, kissé agresszívebb beállításokkal.
Lassan 1 éve hogy nálam van a gép, de azon kívül, hogy az akkumlátor haldoklik, más hibája nem volt még. 1-2 havonta szét van kapva portalanítás ürüggyel, fél évente újrapasztázva (tehát CPU csere óta már 1x kapott másik pasztát).
Igyekszem jó gazdája lenni.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
creation #15180 üzenetére
" és az sem világos, hogy a fórumtársnak hogyan sikerült mégis ráapplikálnia a a W7 64 Ultimate-et.."
Nem "csak" az M90-nél, hanem ebben a korosztályban szinte minden laptopnál ilyen egyszerű: Bios update -> 64-bit-es processzor, és "azonnal" telepíthető rá a 64-bit-es operációs rendszer!
-
Tim82
félisten
válasz
creation #15180 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy tárgyaltuk már párszor itt, de egyrészt olyan nincs, hogy "chipset-csere" notebook alaplapon, másrészt 64 bites operációs rendszerrel sem fogja a gép a teljes 4 GB RAM-ot kihasználni, csak ~3,2-3,3 GB-ot. Az ok az, hogy a 945GM/PM chipset ennyit tud kb. kezelni. (Gyakorlati tapasztalatok alapján, mert itt az Intel datasheet éppenséggel fals adatot közöl.)
Ettől függetlenül 64 bites OS fel kellene, hogy menjen a Precision-ödre a T7200 procival.
-
creation
senior tag
válasz
Dell XPS #15178 üzenetére
Ugyebár a T7200 is 64bit és nem kellett updatelnem hozzá a BIOS-t, szóval van egy olyan érzésem, hogy beleférne, ha van hozzá...
Csak azt sajnálom, hogy az M90 és az M6300 között olyan sok különbség nincs, az M90 mégis csak 32bit és 3,XGB RAM (mondjuk akkor nem értem miért van támogatva 4GB, vagyis de értem, csak...) és az sem világos, hogy a fórumtársnak hogyan sikerült mégis ráapplikálnia a W7 64 Ultimate-et és elérnie a CPU és RAM támogatottságot... Lehet utánakérdek nála a BIOS verziószámnak
-
Dell XPS
veterán
válasz
creation #15176 üzenetére
Itt van némi káosz, mert ez a processzortól függ, és már történt Bios update is a gépen, mert különben nem menne a 64-bit-es processzor a gépben. Semmilyen reball-ra nincs szükség (rosszabbul is járnál, de nem fogadná el semmiképpen a BIOS), próbálj frissíteni ha van még lehetőség rá.
-
Dell XPS
veterán
-
creation
senior tag
Hello Népek,
Gyors kérdéskör, mert piszkálja az agyam
Adott egy DELL M90 Intel 945PM Express chipsettel és egy T7200 társaságában 4GB RAM támogatással.
Namost a chipset szerint nem megy fel rá csak a 32bit-es oprendszer, mert 64bit esetén sír az enyém a hardware miatt.
Van olyan fórumtárs akinek ugyanez a típus nem sír miatta ugyanezzel a chipsettel csak T7600-al. De mivel a datasheet szerint a két cpu közt bit-ek tekintetében nincs különbség, így ez kizárva. A másik ludas már csak a chipset lehet, aminek a datasheet-je szerint a fórumtárs gépén sem lehetne 64bit-es oprendszer...
- Lehetséges e, hogy BIOS Update ezt orvosolja...?
- Lehetséges e a chipset cseréje 965-re, a nélkül, hogy más részéhez hozzá kellene nyúlni a vasnak? (aka reball)
- Egyéb ötlet, hogy neki hogy ment fel a 64bit-es oprendszer sírás nélkül? -
Ruszki
senior tag
válasz
slappy #15172 üzenetére
Üdv!
Én a 7670M hagynám és akkor a másik kettő közül pedig az adatok alapján a HD8670M!
Ruszki!
kromatika
Ha csak a Winen belül van a gond akkor valami szoftver a ludas!Ha a BIOS-ban megy akkor a bill. az jó de ha ott sem akkor van rá esély,hogy megadta magát,de még az is lehet,hogy csak kihúzódott a flexi kábel!
Itt a fórumon biztos van olyan aki megoldja a gondot!Ruszki!
-
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy hp pavilion g62 584037-001 laptop.amin nem működik a bill.eggyáltalán nem érzékeli semelyik gombot.az érintő pad tökéletesen üzemel.bios friss meg volt.és a win 7 64 bitet is újra huztam.mi lehet a baj?és hol és mennyiért lehetne megjavitatni?előre is köszi a választ
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv,
Asus f3ka laptopomban cserélném a hűtést, és ahhoz való új vagy jó állapotban lévő ventilátor kéne. Honnan tudnék szerezni ilyet? -
slappy
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy melyik VGA kártya az erősebb a felsoroltak közül:
AMD Radeon™ HD 8670M 2GB DDR3
AMD Radeon™ HD 7670M 1GB GDDR3
NVIDIA GeForce 820M 2GB
kérlek segítsetek eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás. Elsősorban nem játékra lenne a notebook, de szeretném a legerősebbet venni ebben a kategóriában, ami kb 130 és 150 ezer Ft. A gép többi paraméterét értem, de a VGA kártyák teljesítményében sajnos nem vagyok járatos. Remélem tudtok nekem segíteni.
köszönöm előre és utólag is.
-
-
Ryder1
senior tag
válasz
Buci21 #15163 üzenetére
Megpróbáltam szétszedni, hátlapját le is tudtam venni, de utána volt egy csavar, ami az istenért sem akart kijönni, csak elgörbült benne a csavarhúzó feje. Valami tipp? Csavarlazító spray-t csak nem fújok rá.
HDD melegedése mitől lehet? Ennyire poros lenne? Van esetleg valamilyen rendszerbeállítás, amivel a CPU/HDD/GPU hőmérsékletét valahogy csökkenteni tudnám?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Ezek a hőmérsékletek egy fél órás teszt alatt normálisnak számítanak, vagy túlságosan melegszik a gépem? Lenovo G580-ról lenne szó: Core i3 2350, 4 GM RAM, NVIDIA GeForce GT 630M (2 GB)
Akkut érdemes kivenni belőle, ha kb napi 8 órát megy a gép és azt is csak hálózatról? Van ugye akkukímélő üzemmód, ami 60%-on tartja, de nem tudom, hogy megéri-e így, hogy csak hálózaton használom.
Köszi!
-
martineg
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy hp pavilion dv5-tel kapcsolatban.
Nemrégiben szétszereltem, hogy megszabadítsam némi portól, ám mikor összeraktam furcsa dolgokat produkál.
Nem kell sok idő (kb. 10 perc) és kikapcsol a monitor egy pillanatra, ezt követően egy pár másodpercig fekete a képernyő (bal felső sarokban fehér vonal villog) ezt követően leáll, ritkán hibernál.
Újratelepítés óta még intenzívebb, 8.1 alatt volt, hogy órákig nem kapcsolt ki, 7 alatt 10 percnél tovább még nem bírta.
A szétszerelés közben azt tapasztaltam, hogy a hűtőpaszta teljesen megszáradt, gyakorlatilag lehullott.
A leállást megelőző CPU és GPU hőmérséklet 50°C körül van.
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy hp pavilion g62 584037-001 laptop.amin nem működik a bill.eggyáltalán nem érzékeli semelyik gombot.az érintő pad tökéletesen üzemel.bios friss meg volt.és a win 7 64 bitet is újra huztam.mi lehet a baj?és hol és mennyiért lehetne megjavitatni?előre is köszi a választ.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
i3 380M-ben lévő Intel HD VGA-hoz tudna nekem valaki linkelni WIn8/8.1-hez való drivert, vagy esetleg újabb Win7 drivert. Tudom gyári nincs, de moddolt is érdekelne.
-
Buci21
addikt
válasz
atila4 #15154 üzenetére
minimális esély van, ha az esetleges zárlaot megszünteted
próbáld meg bill nélkül indítani, az is szeret zárlatosodni ilynkor
(#15153) jety91:
az enyémbe ilyen helyett sima paszta került a sűrűbb fajtából (chrillamic) és gyönyörűen hasít, 4-5 fokot nyertem is a chipseten. -
atila4
senior tag
Leöntötték kávéval a laptopomat. Már be se kapcsol... Szétszedem és mindent átmosok alkohololal (gyógyszertári) akkor van esély, hogy működésre bírjam?
-
jety91
őstag
Sziasztok!
Van egy FS Amilo 3540-es laptop. Van rajta egy ilyen gyurmaszerűség hővezetőként. Számít valamit ez vagy elég a sima paszta a borda és a chipek közé?
KÉPKözépen (chipset) van csak sajnos rajta ahogy nézem, a cpu és vidkarin nincs.
-
XSiGma
aktív tag
Sziasztok!
Hw-es kérdés lesz a következő: egy Acerből származó nem működő dvd-rw-t (Liteon) lehet egy Asusból származó (Pana) dvd-rw-re cserélni?Mire kell figyelni?Szoftveresen lehet valami kompatibilitási gond stb. belőle?
Köszi -
Kbali
nagyúr
válasz
Buci21 #15142 üzenetére
A 720p felbontás ráadásul kisebb, mint az általad lenézett 1366*768
-
Sutee89
aktív tag
válasz
Buci21 #15144 üzenetére
Én is a tápellátásra gondoltam. Van egy Sata-USB-s csatlakozója, meg egy táp-USB csatlakozó, mind a kettőt bedugtam (így ugye két usb-helyet foglal). Csak windows-os gépen próbáltam, de volt PC, laptop, Win7, Win8, USB2, USB3 mindenféle permutációban. Eszközkezelőben nem felismerhető USB-eszközként szerepel. Van különbség a notis USB-helyek tápellátása között?
-
Sutee89
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Lenovo B590-es laptopot, az ODD helyére került egy SSD, az ODD-t (PLDS DVD-RW DS8A8SH) pedig kirakták egy IcyBox IB-AC642 külső dobozba. A laposra rádugva a külső ODD-t (USB2 és USB3 porton is próbáltam) a Win 8.1 nem ismeri fel az USB-eszközt, drivert nem találok hozzá. Bedugtam az USB és tápkábelt is. Kipróbáltam az asztali gépen is, ott sem ismeri fel. Áramot kap, mert felpörgeti a DVD-t, ha berakom és a LED is villog, de ezen kívül semmi. A hibaüzenetre már nem emlékszem, de valamilyen nem felismerhető USB-eszközről szólt.
Ötlet?
Előre is köszönöm. -
Buci21
addikt
válasz
Droid_ #15141 üzenetére
kategóriától függ
a belépő szinten (200 rugó alatt kb) nem sok változott, ritka az IPS, bugyuta fényes TN film panelek mindenhol, kicsit kékesebb színhőmérsékletűek úgy ált. a régi Asus F3E-mhez képest (lehet az elöregedése is ennek a panelnak). Talán cseppet fehérebbek a fehérek, és a feketék is kékesszürkék kék helyett. A felbontások közt még mindig a fasztos 1366*768 a befutó, amikor a telefonom 4,5"-os kijelzőjén 720p díszeleg... Felsőbb kategóriában vannak jók, de az meg nem olcsó.
-
Droid_
tag
Sziasztok!
Két notebook van a családban, egy ASUS
Az előbbinek fényes, utóbbinak matt a kijelzője. A fényesnek nekem annyival jobban tetszenek a teltebb színei, hogy gyakorlatilag csak az jöhet szóba (új laptopot szeretnék vásárolni a hetekben). A kérdés: fejlődtek a kijelzők annyit az utóbbi években, hogy nézzem meg újabb laptopok kijelzőjét, vagy a 2-3 és 4-5 éves laptopok összehasonlítása még mindig jó kiinduló alap.
-
Sziasztok.
Venni szeretnék egy Lenovo Yoga laptopot,amiben egy Tegra elvileg 4 magos processzor van.Elvileg egy NVIDIA Tegra 3 T30 Az lenne a kérdésem,mire elég ez a cpu? Nekem netre kellene,valamint youtubeon kellene hogy full hd videókat lejátsza,arra jó lehet? Köszi a választ.
-
ampulla
aktív tag
válasz
Dell XPS #15138 üzenetére
Egyáltalán nem tartasz fel, jó érzés h próbálsz segíteni
Mondjuk egy a széria szerintem mindig is overheat problémával küzdött, ahogy utána néztem a neten, Majd a vizsgák után komolyabban ránézek, akkor már lesz időm
Addig csak kibírja valahogy, Köszönöm szépen a segítséget, hasznos tippeket kaptam.
Szép napot!
-
Dell XPS
veterán
válasz
ampulla #15137 üzenetére
Ha a processzornál is ezt látod, akkor minden rendben. Nem szerettelek volna feltartani az ötleteimmel, de így távolról sajnos van egy metódusa a hibák kizárásának, főleg az előzmények birtokában.
Heatpipe-nél is azért említettem a hitelt érdemlően kifejezést, mert szintén költségekről lehet szó akár feleslegesen. Kézzel is lehet érezni a hőelvezetés mértékét a hűtésen akár, de ez sem egyszerű, ide is tapasztalatok kellenek. Nem olyan könnyű beszerzés a "megfelelő" heatsink, és az is lehet "fáradt" már - nyilván nem újról beszélek. Szvsz lassan normalizálódik a hőmérséklet (amit leírtál ahhoz passzol), de erősebb terhelésnél sem szabadna lekapcsolnia, legfeljebb magasabb értéket látsz sikító ventilátorral (?). Ha lesz időd, akkor inkább egy másik pasztával is próbáld ki, proci csere nem kell új eredmények ismeretében.
Már csak egy kicsit kell "tökölni", és meglesz szerintem.
-
ampulla
aktív tag
válasz
Dell XPS #15135 üzenetére
A GPU-nál tisztán emlékszem, hogy lenyomtatott hagyott a gap-pad-ben és azt hiszem hogy a NB-nél is bár az nem akkorát. Viszont 2 tranzisztor nem hagyott lenyomatot. A csavarókat a számozásnak megfelelően húztam meg. Lehetőségem szerintem lenne rá, csak időm nincs mert jönnek a programozás ZH-k és kell a gép. Nincs idő most "tökölni", mert azért nekem több idő kell, hogy rájöjjek mint egy szakértőnek.
Nyilván legegyszerűbb lenen a szerviz, de jobb szeretem magam csinálni, meg ugye ott is kell azért várni 1 napot mire ránéznek.Ám most jobb értékek vannak mit tegnap Max temp: 70-75°C. Average: 56-58 °C Current: 62 °C. Mondjuk tegnap melegebb is volt a koliban. Hamar felmelegszik az a 12 m^2-es szoba, amibe ketten lakunk, ha egész délután ide süt a nap.
Mindezek mellet 1 youtube zene megy chromeban, meg egy XP virtualbox. Háttérben: Dropbox, onedrive, utorrent, HWinfo.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
ampulla #15134 üzenetére
A szélessége nem mérvadó, inkább a magassága (1mm-es). Arra gondoltam, hogy a GPU-nál, vagy az NB-nél (északi híd) nincs "valami" rendben, és ez szerepet játszik a proci rendellenes hőmérsékleténél. (nem fekszik fel tökéletesen a chip-re)
Amennyiben találkoznak tökéletesen a hőelvezető felületek (ez ellenőrizhető, ill. látható elég pontosan), akkor esélyes, hogy heatpipe cserés lesz. Ezt mondjuk jó volna hitelesen előtte ellenőrizni, mérni.
Egy másik processzorral esetleg meg tudod nézni?
-
ampulla
aktív tag
válasz
Dell XPS #15132 üzenetére
A procira nem gap-pad-et raktam, hanem ezüst pasztát. Azon gyárilag is az volt, amikor először szétszedtem.
A heat pipe-on vannak kis négyzetek beleforrasztva a réz elvezető résznél, próbáltam pontos lenni és akkorát vágni. Néhol lehet, hogy pár milivel nagyobb.Azt nem tudom, hogy nem-e nyomják el a gap-padek a a hűtőt. Pontosan nem tudom mit értesz ez alatt.
Elég nagy ventillátor tevékenység mellet végzi a munkáját.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ampulla #15127 üzenetére
Szép színe van.. próbáld újra pasztázni sokkal kevesebb mennyiséggel, és úgy nézd meg még egyszer. Egyenletesen, "vékonyan" kend el a Chip kupak tetején, és óvatosan helyezd rá a hűtőt, majd sorrendben húzd meg a csavarokat (nem kell megszakítani!).
Fóliákat nyugodtan leszedheted, takarítsd le a "nyomokat", majd helyezd vissza pasztázás előtt.
Várjuk a HWinfó eredményeit!
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Először is bocsi hogy megint ezzel írok, de egyszerűen nem tudom mi a baj. Szóval proci túlmelegedés, úgy hogy állandóan vészleállást csinál, pl.: nézek egy HD videót a neten. A proci 80.90 C fokra is felmegy.A GPU oké az marad 55-60 között A laptop paraméterei:
Toshiba Satellite L 550
4 GB RAM
Intel Centrino Dual Core 2.1 GHz
Ati Radeon 4500 HDSzóval eddig nagyjából ment és kapott egy kis vizet rejtélyes módon ( volt 1 kis buli ), De csak a billentyűzet szállt el. Szóval szétszedés után gondoltam újrapasztázom, de szarul pasztáztam újra mivel a GPU-ra és az Északi hídra is ezüst pasztát nyomtam, nem pedig thermal pad-et. Aztán kicseréltem 1 hét múlva de az fentebb említett 2 egység közé/ alá beszivárgott már a paszta. Kitisztítani még nem mertem mert le vannak ragasztva egy műanyag réteggel. Ez az 1. ok amire gyanakszom.
2. A heat pipe-ban elvileg egy speciális gáz van ami egyből elvezeti a hőt az egyik végéből a másikra. Nos ezt kipróbáltam kb. 10-12 másodpercig felette tartottam egy öngyújtót, de csak a közepén éreztem a hőt. A másik végén nem igazán. Esetleg elszállhatott a gáz?
3. Életemben először csináltam ilyet, igen elképzelhető marhaság volt segítség nélkül. Szóval lehet a kontár munka miatt melegszik túl, ezért lefényképeztem.
4. A Thermal pad-ra került egy kis ezüst paszta. Ez ronthat a hővezetésen vagy vmilyen gondot okozhat?
5. Végül ha netán az alaplap is kapott pár vízcseppet, az okozhatja-e ezt a jelenséget ?
Köszönöm szépen!
-
akos86
aktív tag
Sziasztok! Nemtudom hogy valaki találkozott már ilyennel de én már kész vagyok teljesen :S röviden: adott egy asus k50IJ laptop melyen a bios jelszóval védve van próbáltam azt is hogy akksi ki cmos elem ki a gép elfelejtette az időt és a dátumot de a biosba továbbra sem enged be. Valakinek valami ötlet?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Buci21 #15109 üzenetére
Amikor valamit cserélek, akkor újra elindul, de csak egy rövid időre. Folyamatosan egyikkel sem megy, viszont, amikor berakom a másikat, akkor egy darabig elmegy, majd újra kikapcsol, és villogni kezd. (Akkor már be sem lehet kapcsolni). Olyan, mintha, akkor kapcsolna ki, amikor dolgozni a kéne. Lehet mégis a töltő a ludas? Most multiméterrel kimértem, elvileg leadja a 18,5 V-ot. Vagy zárlatos lehet valami, ami nem kap áramot a bekapcsolásnál, csak később...?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Kezembe került egy HP G62 noti a következő hibával:
A töltő nem tölti az akksit, és csak töltőről nem kapcsol be a noti sem. Viszont lehet, hogy mégsem a töltő hibája (?), mert, amikor rádugjuk világít egy darabig a töltésjelző, majd pirosra vált, és elalszik (pontosabban ezt a hármat váltogatja véletlenszerűen...). Illetve, amikor csak töltőről menne a bekapcsológomb is villog (mintha hibernálva lenne), és halk kattogás is hallatszik (bár lehet, hogy ez utóbbi csak a led hangja), de bekapcsolni nem lehet.
Mi lehet a gubanc?
-
Ruszki
senior tag
válasz
doktor úr #15102 üzenetére
Hát akkor még mindig azt mondom, hogy sajnos a panel a hibás. Azt szinte lehetetlen javítani. Mondjuk próbáld meg egy Linux live cd-vel hátha a Windowson belül van a gond de ha jól emlékszem a képen pont bekapcsoláskor jön elő a hiba.
Ha a BIOS-ban is ott van akkor 100%, hogy panel.
Hát több mint valószínű az lesz a hiba okozója.Ruszki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged